Kysymys:
Tel Aviv hyvä tukikohta nähdä Israel ja Palestiina?
Dan
2011-06-22 03:01:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aion viettää 3 viikkoa Israelissa & Palestiinassa. Olen valmis näkemään koko alueen paitsi Gazan alueen.

Minulle sanotaan, että alue on suhteellisen pieni ja voisin käytännössä pysyä Tel Avivissa ja tutustua sieltä koko maahan. Onko se viisasta? Jos ei, mitä muita viitteitä olisi mielenkiintoinen ja turvallinen käyttää pohjana?

Yksi näkökohta, jota kukaan täällä ei maininnut, on se, että Jerusalem on paljon yleisempää englantia (lukuun ottamatta Geulaa ja Meah She'arimia ja osia arabikorttelista); mitä kauemmas Jerusalemista saat, sitä vähemmän englantia. Jos heprea ja arabiasi eivät ole niin kuumia, se on harkinta. P.S .: hyvä soittaa pysyä poissa Gazasta. "Varsinainen Israel" on paljon turvallisempi kuin Chicago; Länsiranta on todennäköisesti samanlainen kuin Chicago, ja Gaza on paljon vähemmän turvallinen.
Jeffiekins: Minun on oltava eri mieltä täällä. Englanti on melkein kaikkialla Israelissa, varsinkin Tel Avivissa.
Seitsemän vastused:
#1
+24
Yuval
2011-06-29 08:31:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asun Tel Avivin alueella ja voin vahvistaa, että pääosin Israelista pääsee helposti sieltä. Minulla ei ole aavistustakaan, mitä matkailun infrastruktuureja Palestiinan itsehallintoalueella on, jos sellaisia ​​on, ja miten sinne pääsee Tel Avivista.

Tel Aviv on Miami-tyyppinen asia, sillä nähtävyyksiin kuuluu ranta ja vilkas yöelämä. , kun taas Jerusalemissa on paljon enemmän historiallisia nähtävyyksiä. Haifa, kotikaupunkini, on kaunis kaupunki noin 60 mailia TLV: stä pohjoiseen, josta on näkymät upealle lahdelle ja jolla on Bahain riippuvaiset puutarhat - ehdottomasti vierailun arvoinen! Jos sinulla on 3 viikkoa, ehdotan, että työskentelisit läpi Israelin, nukkumalla muutaman yön jokaisella alueella, älä oleskele vain Tel Avivissa.

#2
+20
Michael Pryor
2011-06-22 03:21:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Amerikkalaisena, joka matkusti äskettäin ensimmäistä kertaa Israeliin entisen israelilaisen kanssa, minusta tuntuu, että sinun pitäisi pysyä Jerusalemissa.

Otimme bussin, joka kesti vain noin 45 minuutin päässä Telistä. Aviv Jerusalemiin. He ovat hyvin lähellä toisiaan. Ja Jerusalem oli minulle paljon mielenkiintoisempi matkailun näkökulmasta (ts. Rikas historia ja arkkitehtuuri).

Tel Avivista on kuitenkin huomattavasti helpompi päästä Haifaan ja Pohjois-Israeliin kuin Jerusalemista.
#3
+12
user3470
2012-11-09 03:08:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei. Pysy Tel-Avivissa vieraillaksesi Tel-Avivissa ja siirry sitten eteenpäin. Tel-Aviv on viileä kaupunki, siistein Israelissa, mutta koko maan tutkiminen sieltä on hankalaa. Yksi Israelin kohokohdista on Jersualem. Jerusalemin vierailu kestää muutaman päivän. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy matkustaa useita kertoja edestakaisin samaa tietä. Tiet ovat ruuhkaisia. Menetät aikaa ruuhkissa. Ja israelilaiset ovat aggressiivisia kuljettajia. Joten kiertäminen ei ole todella hauskaa, varsinkin jos liikennettä on paljon. Nyt olen puhunut Jerusalemista. Mutta on myös kauempana olevia nähtävyyksiä, kuten Kuolleenmeren, Ylä-Galilean, Golanin korkeudet ... . Tel-Avivin valitseminen tukikohdaksi vierailla koko maassa sekä osissa Länsirantaa ei ole järkevää.

#4
+7
Tom Au
2011-10-07 04:55:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tel Aviv ja Jerusalem ovat molemmat suurkaupunkeja lähellä maan keskustaa, mikä tarkoittaa, että ne ovat molemmat hyviä valintoja sinulle.

Tel Avivilla on etuna olla rannikolla, ja Siksi lähempänä Haifaa, toista suurta kaupunkia pohjoisessa (kaukana Gazan alueelta), mikä tarkoittaa, että se on parempi tukikohta yksin Israelin vierailulle.

Mutta Jerusalem on lähempänä Palestiinaa (ei-Gazaa osa), ja on historiallisempi. Perustuen kiinnostuksenne "lukemiseen", se voisi olla hieman parempi valinta näistä syistä. Tel Aviv olisi joka tapauksessa lähellä toista, koska ne eivät ole niin kaukana toisistaan, ja kaukana oleva kolmas kuin Haifa.

#5
+5
SergeS
2011-06-22 03:06:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä, sillä on linkkejä kaikkiin suurimpiin kaupunkeihin ja alueisiin rautateitse tai maanteitse

#6
+5
Zachary K
2011-10-05 22:06:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että valitsisin Jerusalemin, mutta molemmat olisivat kunnollisia valintoja, ne ovat joka tapauksessa lyhyt bussimatka toisistaan.

#7
+1
kqw
2014-12-16 20:19:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se ei ole kaukana, mutta Tel Avivista ei ole hyviä yhteyksiä Länsirannan palestiinalaisten kaupunkeihin. Jos vuokraat auton, se voi olla toteutettavissa, mutta tarkista autonvuokrausehdot alueelle A menemisestä.

Jos haluat matkustaa Länsirannalla, Jerusalem on ylivoimaisesti paras paikka perustua. Löydät helposti yöpymispaikan, josta voit kävellä sekä palestiinalaisten linja-autoasemalle Itä-Jerusalemissa että Israelin linja-autoasemalle Länsi-Jerusalemissa. Länsirannan paikoissa tämä antaa sinun lähteä aikaisin ja palata illalla.

Se sanoi, että kaupungina pidän henkilökohtaisesti paljon enemmän Tel Avivista kuin Jerusalemista. Siellä on ranta ja paljon kehittyneempi yöelämä. Jos sinulla on kolme viikkoa, on luultavasti järkevää viettää viikko Jerusalemissa (matkustaa Länsirannalla) ja yksi viikko Tel Avivissa. Sitten pidä yksi viikko joustava pysyäksesi missä tahansa paikasta, josta pidit eniten.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...