Kysymys:
Milloin ja missä minulla on suurimmat mahdollisuudet nähdä auroroja?
Mark Hosang
2011-06-22 06:24:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mietin, mikä vuoden aika on paras ja mitkä paikat saattavat olla parhaimmat auroran saamiseksi.

Ajattelen helmikuun alkamista Ruotsin jäähotellissa, mutta koska koko matkan tarkoitus on, että vaimoni näkee Auroran, haluan valita sijainnin, joka tarjoaa parhaat mahdollisuudet nähdä se.

Muokkaa: Lisää vain linkki, jotta näet reaaliaikaisen auroratoiminnan pohjoinen pallonpuolisko

http://www.gi.alaska.edu/AuroraForecast/3

Tiedän, että tämä on anekdoottista, mutta päädyin menemään Islantiin helmikuun lopulla uuden kuun aikana ja näin aurora 3: sta 6: sta yöstä. Oli toimintaa joka ilta, mutta suurin ongelma oli sää. Se oli pilvinen melkein joka ikinen yö.

Pidän tästä kysymyksestä, mutta mielestäni se on liian epämääräinen ja tuottaa vain luettelon hyvistä vastauksista. Yleensä haluat mennä niin pohjoiseen kuin pystyt, haluat sen olevan vuoden aika, jolloin siellä tulee pimeää, ja haluat jonkin verran vetovoimaa valojen lisäksi tai jonkin verran helppoa päästä sinne. Monet paikat sopivat siihen. Esimerkiksi Algonquin Park antoi syyskuun lopulla toiseksi parhaan, mitä olen koskaan nähnyt - paras oli ajaa Sault Ste Marieesta Peterboroughhin koko yön elokuun lopulla.
Ymmärrän mielipiteesi, mutta koska jotkut paikat väittävät 99 prosentin todennäköisyyden (Kangerlussaq), kysymykseen voi hyvinkin olla todellinen vastaus. Tarkemmat kysymykset, kuten Ruotsin paras paikka, saattavat olla erilaisia ​​kysymyksiä?
Ok, rajoitan sen Eurooppaan.
Kysytkö vain aurora borealista tai kaikista auroraista, mukaan lukien aurora australis?
@hippietrail: Pyysin alun perin molempia, mutta minua pyydettiin kaventamaan soveltamisalaa, joten otan oikean vastauksen kysymykseesi pohjois-Borealiksesta.
@Mark: Se on järkevää, eteläisiin australialaisiin on vaikea päästä, ja olen kuullut, että se on myös vähemmän näyttävää.
Kuusi vastused:
#1
+22
Mark Mayo
2011-06-22 11:34:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen juuri ollut pari viikkoa sitten Rovaniemellä. Tällä hetkellä on mahdotonta nähdä auroraa, koska 24 tunnin päivä on paikallaan; tarvitset tietysti pimeän taivaan nähdäksesi sen.

Rovaniemi on kuitenkin vain napapiirin tuntumassa, sinne on helppo päästä (lentää tai junata Helsingistä yön yli), ja se on myös Joulupukin koti!

Asuin Borealis Guesthousessa, jonka pitäisi antaa sinulle vihje siitä, mitä sieltä näkyy :)

Parhaat ajat ovat pimeää (ilmeisesti), joten kun on uusi kuu on paras panoksesi - vähiten valoa taivaalla. Tarkista ensin päivämäärät.

Toiseksi, jos sinulla on mahdollisuus varata viime hetken, voit rekisteröityä Twitteriin Aurora-myrskyilmoituksiin. Tämä on kuitenkin mahdotonta useimmille lentokustannusten ja niin edelleen.

Rovaniemi väittää näkevänsä aurorat useimpina öinä, vaikka se tietenkin riippuu täysin säästä ja aurinkoaktiivisuudesta - voit älä koskaan takaa sitä.

YKSIN LISÄÄ vaihtoehto takaa kuitenkin käytännössä havainnot. Kangerlussuaq Grönlannissa tarjoaa 99%: n mahdollisuuden nähdä aurorat marraskuun ja maaliskuun välillä erittäin vakavien sääolosuhteidensa vuoksi. Suunnittelen sitä ensi vuonna.

Onnea!

wow upea vinkki uuden kuun tarkistamiseen.
[Liittyvä video auroranäytöstä Suomen Lapista] (http://www.youtube.com/watch?v=Lc3FxNXjBs0)
Vaikka nämä ovat mukavia paikkoja, se ei oikeastaan ​​vastaa kysymykseen. Se edellyttäisi perusteellisempaa tilastollista lähestymistapaa ottaen huomioon sekä pilvisyyden että geomagneettisen aktiivisuuden ilmastotiedot.
@gerrit wiki-sivun vaatimus (tiedän, Wiki, mutta silti) koskee 99%. Ellet tiedä toista, joka on tilastollisesti merkitsevästi korkeampi (tai jopa lähellä), luulisin, että se vastaa siihen melko hyvin ja ottaa huomioon ilmasto / sää. En usko (mutta voi olla väärässä), että geomagneettinen aktiivisuus on tieteellisesti ennustettavissa?
Koska 99% on erittäin korkea (ja se on yhtä korkea muissa paikoissa), se tarkoittaa, että rajoittava tekijä ei ole geomagneettinen aktiivisuus, vaan pilvisyys. Joten paikka, joka on paras aurora-katseluun, on luultavasti paikka aurora-vyön sisällä, jolla on eniten kirkasta taivasta.
@MarkMayo Onko lähde, jonka mukaan se on tosiasiallisesti 99%? Vaatimuksesta on mainittu lähde.
@MarkE sinulla on niin paljon tietoa kuin minulla, anteeksi.
#2
+10
Jason Duffett
2011-06-22 13:03:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olin Islannissa viikonloppuna maaliskuussa ja vaikka näimme revontulet, ne olivat melko himmeitä eivätkä niin näyttäviä. Opas sanoi, että vasta muutama päivä aiemmin heillä oli todella hyvä. Minne ikinä menetkin, yritä antaa usean yön päästä ulos ja nähdä heidät, sillä et ehkä onnistu ensimmäisellä yritykselläsi.

muistatko, kuinka voimakas aurora oli? Käytössä näyttää olevan asteikko 1-10
Valitettavasti ei. Se ei todellakaan ollut kovin kirkas.
Jos he ovat himmeitä, voit viheltää saadaksesi heidät lähemmäksi. http://www.fortsmith.ca/cms/attractions/aurora-borealis-northern-lights Mutta älä liioittele sitä tai saatat hengittää heitä ja kuolla /kindergarten_g12/curriculum/Dene%20Kede%20Curriculum%20Document/The_Land_and_the_Sky/Northern%20Lights.htm
#3
+5
AtlasRN
2011-06-22 07:11:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ystäväni, poikaystäväni ja minä puhumme Yellowknifeen Kanadasta. Ystäväni poikaystävä on ollut siellä ja sanoi, että se oli hämmästyttävää.

Kuulin myös Churchillistä, Manitobasta, Kanadasta. Se on hyvin syrjäinen alue, jonne pääsee enimmäkseen junalla ja todennäköisesti lentokoneella, mutta ilmeisesti (opaskirjan mukaan) auroroja on 200 päivää vuodessa (joten välttämällä kesää todennäköisesti näet yhden). Turisti-ajanjakso on lokakuussa jääkarhujen katselumahdollisuuksien vuoksi.
#4
+4
bchetty
2012-01-11 04:29:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tein äskettäin vapaaehtoistyöhankkeen Islannissa ja sanoisin, että suurin mahdollisuus nähdä Aurora Borealis olisi Westfjordsissa, Islannissa (enimmäkseen talvella ja joskus syksyllä tai syksyllä tai keväällä).

jostain syystä, miksi sanot, että sillä on suurimmat mahdollisuudet? Anekdotinen, vai onko sinulla viitteitä tähän?
Mark, se on anekdotista. Kun tein tuon vapaaehtoistyöhankkeen, olin yhteydessä lukuisiin islantilaisiin ja muutamaan Westfjordsissa sijaitsevaan vapaaehtoiseen, jotka kertoivat minulle, että on suuri mahdollisuus nähdä Aurora Borealis Westfjordsissa. Lisäksi Islanti on leveyssuunnassa lähempänä pohjoisnavaa kuin Suomi tai Ruotsi tai suurin osa Norjan osista (etelä).
Hienoa kiitos! Usein paikallisten tuntemus on parasta!
Lisäksi törmäsin äskettäin tähän [artikkeli BBC: hen] (http://www.bbc.co.uk/news/magazine-16273503) joku kaveri ja hänen yrityksensä: [Aurora Hunters] (http://aurorahunters.com /), jotka auttavat sinua jahtaamaan Aurora Borealista.
@bchetty Vaikka suurimmaksi osaksi lähempänä pohjoisnapaa on merkitystä, tärkeintä on, missä maan magneettikenttä putoaa, koska siellä tapahtuu auroratapahtuma. Magneettikenttä ei ole täydellinen ympyrä, mutta on lähellä. Tutustu alla olevaan linkkiin magneettikuvien kartalle http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c7/WMM2010_F_MERC.pdf
kyllä ​​voit itse olla kaukana pohjoisessa.
#5
+3
Mark Mayo
2012-03-15 04:08:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

CNN Travel tänään -sivustolta on uusi artikkeli:

Viisi paikkaa nähdäksesi kirkkaimmat Auroran näytöt: On vielä mahdollisuus saada kiinni upeimmista Revontulet vuosina

Siinä mainitaan Tromsø, Norja, Yellowknife, Kanada, Fairbanks, Alaska, Yhdysvallat, Kangerlussuaq, Grönlanti ja (yskä) eteläinen pallonpuolisko.

Luin myös tämän, mutta se jättää kokonaan Islannin, jota on vaikea uskoa, koska Islanti on helpommin saavutettavissa kuin Grönlanti.
Saavutettavuus ei tee siitä parempaa - New York on myös helpommin saavutettavissa, mutta kertoimet ovat selvästi pienemmät;) Mutta otan mielipiteesi - mielestäni heidän eteläisen pallonpuoliskonsa vaihtoehto oli naurettavaa.
Näin tänään toisen CNN-artikkelin tästä (minkä vuoksi olen täällä tässä kysymyksessä nyt :-)). Mietin nyt, olisiko täysin hullu mennä ensi kuun lopussa (kun sekä minun että mieheni työnantajat ajavat ihmisiä joka tapauksessa vapaaksi).
Eteläinen pallonpuolisko?Siistiä, olen aina halunnut mennä sinne!
#6
+3
Stuart
2012-09-13 22:33:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikään näistä ei viittaa minne sinun pitäisi mennä, mutta toivottavasti auta mahdollisuuksiasi, kun olet valinnut jonnekin.

Joten aiemmin tänä vuonna olin Tromssassa ja sain puhua ammattitaitoisen revontulivalokuvaajan kanssa, joka asuu siellä ylhäällä, lennolla Oslosta. Hänellä oli hyödyllisiä vinkkejä niiden katselemiseen.

On selvää, että on parasta mennä lyhyellä varoitusajalla, jotta saat parhaat aurinko-olosuhteet, mutta lentohinnat tekevät siitä usein epärealistisen.

Jos valitset vain päivämäärän ja toivoisit mennä mahdollisimman lähelle uutta kuuta, sitä vähemmän valoa on, sitä helpommin he näkevät.

Auton hankkiminen auttaa varmasti joten voit valita, mihin haluat mennä maisemille ja tai koska sinun on pakeneva säästä. Se antaa sinulle myös mahdollisuuden pysyä poissa koko yön (varmista, että sinulla on sopivia tarvikkeita).

Monien kiertueiden mukaan Norjan pohjoiset valot huipentuvat klo 18.00–24.00 - hän kertoi meille, että tämä ei ollut true (ensimmäistä kertaa näimme ne klo 3).

Jos sen pilvinen ajo jatkuu tuuleen (jos pystyt), kunnes näet tähtiä. Lopettaa. Odota (ajoimme puolivälissä Venäjälle). Myös paikallisten sääkarttojen tulisi näyttää pilvipeite ja ennusteet seuraavan 24 tunnin ajaksi.

Pohjoiset valot eivät aina ole pohjoisessa, tämän tiesin, mutta monet ihmiset eivät tunnu.

Jos valokuvaat niitä DSLR-kameralla, kamera ottaa ne todennäköisesti esiin ennen kuin silmäsi tekee (Jos haluat lisätietoja, kysy pohjoisen valon kuvaamisesta).

Haluaisin myös huomauttaa, että Norja ei ole halpa, olisin voinut mennä Islantiin 8 yötä samaan hintaan kuin 4 Norjassa.
Hyviä muistiinpanoja. Ehdotan, että jos joku esittää kysymyksen valokuvaamisesta, sen pitäisi todennäköisesti mennä valokuvaus.se.
reilu kohta valokuvaus.se


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...