Kysymys:
Onko Espanjassa resursseja rikostilastoihin - erityisesti ryöstöihin
VMAtm
2011-06-25 22:08:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Menen vierailulle Espanjaan, ja vaimoni on hyvin huolestunut varkaista Espanjassa. Mistä kaupungeista meidän tulisi olla tietoisia? Onko olemassa keinoja suojautua heiltä?

Esimerkiksi Barcelonalla on maine taskussa, mutta onko se perusteltua?

Tämä kysymys ei ole hyvä kysymys beetalle. Ei ole olemassa hyvää objektiivista vastausta.
Barcelonalla on enemmän toimituksia kuin missään muussa paikassa, missä olen ollut muualla maailmassa, ja olen käynyt jokaisessa Keski-Amerikan pääkaupungissa, jolla on huonompi maine. Vietin siellä yli viikon, eikä ollut yhtä päivää, jolloin en todistanut ainakin yhtä varkautta tai tapasin ainakin yhtä ryöstettyä matkustajaa. Tietenkään en ole käynyt jokaisessa Espanjan kaupungissa.
@Michael - Kuinka tämä ei ole rakentavaa? Näyttää siltä, ​​että tähän voidaan helposti vastata rikostilastoilla (jotka ovat objektiivisia), sekä henkilökohtaisilla kokemuksilla, kuten @hippietrail's: n kommentilla (jotka ovat anekdoottisia, mutta erittäin hyödyllisiä tietoja). Mitä järkeä on matkustussivustolla, jos et voi kysyä turvallisuudesta vieraassa maassa?
Se suljettiin, kun sivusto oli hyvin nuori ja muodoton. Mielestäni olemme nyt hieman kypsempiä, ja mielestäni asiantuntijamatkailijat voivat vastata tähän riittävästi. Äänestän avaamisesta uudelleen.
Aion avata uudelleen sillä perusteella, että yksinkertainen vastaus, kuten rikostilastotaulukko, voisi vastata kysymykseen objektiivisesti. Otsikon muotoilu hieman.
Kiitos, yritin jo vastata siihen tilastoilla.
Kuusi vastused:
RoflcoptrException
2011-09-20 22:00:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Espanja on kaiken kaikkiaan suhteellisen turvallinen maa, jos verrataan Espanjassa tehtyjen rikosten kokonaismäärää muihin maihin.

Toinen resurssi on Yhdestoista Yhdistyneiden Kansakuntien tutkimus rikostrendeistä ja rikosoikeusjärjestelmien toiminnasta.

En löydä tilastoja, jotka vertaisivat Espanjan eri kaupunkeja, mutta tämän raportin , rikokset vaikuttavat erityisesti Costa del Soliin, joten sillä on myös lempinimi Costa del Crime.

Myös suuressa saksalaisessa lehdessä todetaan, että Costa del Sol on erittäin korkea rikollisuus, erityisesti Marbella, Torremolinos ja Fuengirola. Ehkä tämä johtuu myös siitä, että Torremolinos on erittäin suosittu juhlakohde eurooppalaisille matkailijoille.

Toisessa espanjalaisessa raportissa sanotaan, että mafia on vaikuttanut voimakkaasti Costa del Soliin.

Tämän sivuston mukaan Barcelonassa on korkein rikollisuus kaikista Espanjan suurimmista kaupungeista, kun taas Madridissa rikollisuuden määrä on suhteellisen alhainen.

Yhteenvetona haluaisin siis Costa del Solilla ja Barcelonalla on suhteellisen korkea rikollisuus, kun taas muu Espanja on suhteellisen turvallinen verrattuna eurooppalaisiin standardeihin ja erityisen turvallinen, jos verrataan kaikkialle maailmaan.

hippietrail
2011-09-20 22:10:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

(Tämä oli kommentti, mutta korotin sen vastaukseksi kysymyksen avaamisen jälkeen, mutta ennen kuin se oli muotoiltu uudelleen kyselemään tilastoista ja resursseista.)

Pelkästään anekdotisia todisteita, mutta omaan omakohtaiseen kokemukseeni vuodesta 2002 lähtien.

Barcelonalla on enemmän toimituksia kuin missään muussa paikassa, missä olen ollut muualla maailmassa, ja olen ollut kaikkiin Keski-Amerikan pääkaupunkeihin, joilla on huonompi maine.

Pysyin siellä yli viikon, eikä ollut päivää, jolloin en todistanut ainakin yhtä varkautta tai tapasin ainakin yhtä matkustajaa, joka oli ryöstetty. Tietenkään en ole käynyt kaikissa Espanjan kaupungeissa, mutta en nähnyt mitään vastaavaa muualla maissa, joissa kävin.


Muuten rikos, jonka näin tai kerrottiin tapaamieni uhrien kohdalla ei todellakaan ole rajoitettu taskuvarkailuun millään tavalla! Näin keski-ikäisen paikallisen naisen, jonka pieni poika nappasi kukkaron, ja tapasin kaksi reppureissutyttöä, jotka tarttui takaapäin ja vedettiin maahan, minkä jälkeen heidän reppunsa leikattiin veitsellä. Huijaus oli myös yleistä. Varsinkin se, jossa nuori kutsuu sinut mukaan ottamaan jalkapalloa hänen kanssaan, vaikka pallo on kuvitteellinen.

Minulla on samat anekdootit - kaikki tapaamani, jotka vierailin Barcelonassa konferenssissa, jossa puhuin, oli joko ryöstetty tai nähty. (Olin 4 hengen ryhmässä, joka istui ravintolassa, jossa oli 4 neuvottelupussia, ja kun lopetimme syömisen, meillä oli vain 3.) Jotkut olivat mugged, toiset laukut halki, kaikilla oli tarina. Ymmärrän, että konferenssit houkuttelevat varkaita kaikkialta Euroopasta, joten en ymmärrä, miksi Barcelonassa on erityisesti tämä tilanne, mutta on. Kun konferenssi muutti Berliiniin, varkaustarinat loppuivat.
Ok, puren: kuinka kuvitteellinen jalkapallo johtaa huijaukseen?
user766
2011-12-05 18:54:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos etsit rikostilastojen lähdettä, voit tarkistaa Eurostatin, Euroopan unionin tilastotoimiston, verkkosivuston.

Erillisessä osiossa on tietoja rikoksia EU: n jäsenvaltioissa ja muualla. Huomaa, että rikosten kokonaismäärä voidaan eritellä tyypin mukaan. Ryöstö on yksi näistä tyypeistä. Huomaa, että nämä ovat absoluuttisia lukuja, mutta Eurostatin väestötilastojen avulla voit laskea hinnat.

Jos olet kiinnostunut kaupungeista, voit tutustua Urban Auditiin. Se sisältää osion rikollisuudesta.

Ivan
2011-12-08 18:48:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Espanjassa ei ole yhtään organisaatiota tai ministeriötä, joka laskisi tai tekisi rikostilastoja. Mutta Espanjassa on Observatorio de la Delicuencia (universaali virasto, joka on kiinnostunut tästä alueesta). Vuonna 2010 he julkaisivat poliisin tietojen avulla tämän paperin (espanjaksi), joka osoittaa rikollisuuden kehityksen aiempina vuosina. Tämä on englanninkielinen tiivistelmä (ainoa osa tutkimusta, joka on kirjoitettu englanniksi):

Espanjassa meillä ei ole säännöllisiä uhritutkimuksia, koska yksikään virasto ei ole suorittanut tätä tärkeää tehtävää. Rikosten määrän ja suuntausten määrittämiseksi kansalliset tutkijat ovat joutuneet keskittymään virallisiin tilastoihin huolimatta näiden lähteiden tunnetuista heikkouksista.

Tässä tutkimuksessa on esitetty analyysi Espanjan nykyisestä rikollisuudesta, kuten valtakunnalliset uhritutkimukset osoittavat. Pitkittäisvertailu tehtiin kansainvälisen rikoksen uhrien tutkimuksen (ICVS), johon Espanja osallistui, kahden läpikäynnin (1989 ja 2005) sekä rikollisuuden seurantakeskuksen vuonna 2009 tekemien kyselyjen kanssa samalla ICVS-kyselylomakkeella. Kun nämä kolme tutkimusta ovat näkyvissä, olemme pystyneet kuvaamaan ja arvioimaan rikollisuuden kehitystä Espanjassa kahden viime vuosikymmenen aikana. Kuten lukija näkee näiden sivujen kautta, vaikka yleinen mielipide olettaa rikollisuuden lisääntyneen Espanjassa viimeisten 20 vuoden aikana, näiden vuosikymmenien uhritutkimukset osoittavat, että rikollisuus on laskenut jatkuvasti Espanjassa.

Jos olet erittäin kiinnostunut, voit kääntäjän avulla saada täydellisen kuvan tilanteesta. Jos haluat vain tietää, onko Espanja turvallinen maa, voit siirtyä suoraan PDF-sivulle 3 ja nähdä nämä kaksi kaaviota. Yläosassa näkyy rikollisuuden kehitys vuosina 1980-2008. Toinen kaavio näyttää väestön kehityksen samalla kaudella. Tutkimuksessa todetaan, että rikollisuus on laskemassa Espanjassa.

Kaiken kaikkiaan rikollisuutta Espanjassa oli 47'6 / 1000 asukasta, vähemmän kuin muissa Euroopan maissa:

 • Ruotsi: 120,4
 • United Valtakunta: 101,6
 • Belgia: 94,7
 • Tanska: 78,8
 • Saksa: 76,3
 • Alankomaat: 75,3
 • Itävalta: 73,8
 • Euroopan unioni: 70,4
 • Suomi: 64,9
 • Ranska: 57,5 ​​
 • Luxemburg: 55,7
 • Italia: 55,6
 • Espanja: 47,6
 • Kreikka: 41,2
 • Portugali: 37,2
 • Irlanti: 25,2

Nyt Espanjassa asuvana espanjalaisena voisin sanoa, että Espanja on yhtä turvallinen kuin mikä tahansa muu Euroopan maa, ja jos toteutat vähimmäisturvatoimenpiteet, sinulla ei ole ongelmia (älä näytä rahaa kadulla , älä käytä kalliita koruja jne.). Jotkut alueet ovat vaarallisempia kuin toiset, kuten Barcelona Ramblas, mutta älä ole vainoharhainen, vain varovainen.

user141
2011-12-06 04:46:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluat ehkä tarkastella Statplanetia. Se on hieno resurssi vertailla erilaisia ​​indeksejä maittain. Rikos ja huumeet on osa

basher
2015-03-27 22:55:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vain vahvistaakseni, että se, mitä he sanovat yllä korkeista rikollisuudesta, ei ole totta. Olen asunut yli 20 vuotta useissa alueen kaupungeissa ja voisin sanoa, että voit tuntea olosi turvalliseksi kävellessä kaduilla melkein milloin tahansa päivästä ja yöstä. Tietenkin on olemassa paikkoja, joihin on parempi olla menemättä.

kysymys pyytää nimenomaan tilastoja, ei yhden henkilön henkilökohtaista kokemusta. Kun sinulla on vähän enemmän mainetta, voit lisätä tällaisen vastauksen kommenttina.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...