Kysymys:
Kuinka kauas pääsen autostani, joka alkaa Amsterdamista?
user141
2011-06-29 02:56:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on kysymys, josta olen haaveillut siitä asti kun muistan. Voisinko esimerkiksi ajaa Amsterdamista Argentiinaan vai voinko ajaa aina Etelä-Afrikkaan asti? Mitkä ovat matkareitin ääripäät ja mitkä ovat tyypilliset reitit.

Kaksi tunnettua miestä moottoripyörällä vastasi jo tähän: He pääsivät [Kapkaupunkiin, Etelä-Afrikka] (http://fi.wikipedia.org/wiki/Long_Way_Down) etelään ja [Magadan Itä-Venäjällä] (http: // fi .wikipedia.org / wiki / Long_Way_Round) suuntaan itään. Kumpikaan näistä matkoista ei ollut erityisen helppoa, ja heillä oli asiantuntijaryhmä auttamassa heitä.
@Andra Tervetuloa Travel.se! Tarvitsemme tässä paljon tarkempia kysymyksiä. Nykyään kysymyksesi on aivan liian laaja.
@Michael Olen täysin eri mieltä kanssasi täällä. Se on aito kysymys, johon on jo aito vastaus. Joten haluat kysymyksiä, joihin Google voi myös vastata?
@Andra Kysyessäsi kysymys on mikä on kaukaisin tie Amsterdamista poispäin, mikä ei oikeastaan ​​ole hyvä asia tälle sivustolle. Jos kohtaat erityisen ongelman suunnitellessasi autoa Amsterdamista, kysy se, mutta tarvitsemme paljon lisätietoja (kuinka paljon aikaa sinulla on? Kuinka paljon rahaa haluat käyttää jne. Jne.).
Mutta haluan todella tietää, kuinka pitkälle pääsen Amsterdamista. Sinun ei todellakaan pitäisi olla niin ankara tässä vaiheessa. Kysymyksesi kanta-asiakasasemasta voidaan tulkita myös merkityksettömäksi, koska yksinkertainen Google-kysely vastaa siihen sinulle.
@Andra En ole ankara. Sinun ei pitäisi ottaa suljinta henkilökohtaisesti. Avaan uudelleen, vaikka olen (ja kaksi muuta) eri mieltä kanssasi.
Olen eri mieltä siitä, että tämä kysymys on avoin. Maailmassa on pieni rajallinen määrä pisteitä, jotka estävät autoliikenteen, kuten Darien Gap ja Tyynen valtameri.
Luulen, että kysymys on puhdistettava: Vakioauto? Otatko aluksia? Mitkä ovat rajasi - sinulla on oltava joitain, jotta se olisi todellinen kysymys.
Serkkuni tekee kolmen vuoden ympäri maailmaa matkan Ranskasta Argentiinaan * pyörällä *. Joten kyllä, luulen, että voit kunnossa;) (Hän lähti toukokuussa 2010, hän on nyt Siperiassa - http: // les colporteurs.org)
Rakastan kysymystä. Äskettäin meni maasta julkisilla liikennevälineillä Lontoosta Mongoliaan, ja Kanavan ylittämisen lautalla lukuun ottamatta voit varmasti päästä maanteitse.
Neljä vastused:
#1
+13
fretje
2011-06-29 18:48:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tein viime vuonna tällaisen reitin ystäväni kanssa. Aloitimme Belgiasta, menimme ensin Ukrainaan, sitten alas Romanian, Bulgarian, Turkin, Syyrian ja Jordanian kautta, mistä otimme veneen Egyptiin, sitten menimme alas Sudaniin ja Etiopiaan.

Olisimme voineet helposti ajaa alaspäin, mutta aika loppui. (Suunnittelu jatkuu myöhemmin elämässäni.)

Välsimme Israelia, koska muuten voi olla vaikeaa päästä muihin maihin (erityisesti Egyptiin ja Sudaniin), kun passissasi on Israelin postimerkkejä. Vaikka meille on myös kerrottu, että voit saada postimerkit erilliselle paperille, joten voit poistaa ne helposti poistuttuasi maasta. Mutta tämä ei silti ole takuu siitä, että he päästävät sinut sisään, koska tarkkaavainen rajavalvontaviranomainen voi nähdä, että passissasi olevien leimojen välillä on jonkin aikaa puuttuva aika, ja kieltäytyvät silti päästämästä sinua sisään.

Toinen asia mikä voi olla mielenkiintoista: useimmat maat sanovat, että tarvitset Carnet de Passagen voidaksesi tuoda ajoneuvon väliaikaisesti. Koimme, että tällainen matka on todella mahdollista tehdä ilman carnet'ta. Katso tämä kysymys saadaksesi lisätietoja:

Maantie ilman carnet de passage -ohjelmaa?

Toinen maininta-arvoinen trivia: Tiedät, kun pääset itään ajavalle E40-moottoritielle (joka ei ole kaukana Amsterdamista), voit todellakin matkustaa yli 8000 kilometriä Ridderiin Kazakstaniin lähellä Kiinan rajaa ilman tosiasiallisesti poistut tältä !

@fretje Mikä upea matka sinun on pitänyt kokea :)
#2
+10
Toni Frankola
2011-06-29 12:22:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vuosina 1995--2010 Italian radiotelevisio (RAI - Radio Televisione Italiana) suoritti useita matkoja parilla kuorma-autolla, yleensä Italiasta, lopulliseen määränpäähän useilla mantereilla, kuten Etelä-Amerikassa (Etelä) Afrikassa ja Aasiassa.

Joten se olisi mahdollista, mutta tarvitset erikoisautoja (ei autoja), paljon rahaa, miehistöä.

Kaikki nämä matkat kirjattiin ja tuotettiin sarja erittäin hienoja dokumentteja.

Luettelo heidän mannertenvälisistä matkoistaan ​​ Wikipedia-sivulta (vain italiaksi):

  • Overland 1: Rome - New York (vialand), 1995-1996
  • Overland 2: New York - Tierra del Fuego - San Paolo, 1997
  • Overland 3: Kapkaupunki - North Cape, Norja, 1998
  • Overland 6: Genova -Sahara - Torino, 2002
  • Overland 12: Torino - Etelä-Afrikka - Rooma, 2010
  • Overland 13: Milano - Shanghai (Expo ), 2010
Et tarvitse erikoisajoneuvoja. 4x4 on mukava, mutta yllättyisit kuinka pitkälle tulisit normaalilla autolla. Suurimmalla osalla maailmaa paikallisilla on autoja ja ajaa ympäriinsä.
Kyllä, voisi mennä 4x4: llä, mutta muistan, että nämä kaverit ylittivät joitain villiä paikkoja (jäätä, suoja, kanjoneita) noilla kuorma-autoilla. Heillä oli myös varusteita moottorivian, jään, tulvien, sotien jne. Sattuessa. Joten kai et tarvitse erikoisajoneuvoja, mutta olisi mukava saada ne ....
Kuorma-auto on iso ja raskas, molemmat tuovat omat uudet ongelmansa. Mielestäni 4x4 on paras vaihtoehto, jos et ole osa suurta ryhmää. Vain utelias, millainen varustus valmistaisi sinut sotaan?
#3
+8
fredley
2011-06-29 03:32:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit varmasti käydä kaikkialla Aasiassa. Mitä tulee Afrikkaan, siinä ei ole mitään muuta kuin politiikkaa ja ajoneuvosi kestävyyttä. Muilla mantereilla tarvitset todennäköisesti erikoisajoneuvon jääkannen ylittämiseksi päästäksesi Venäjän huipulta Kanadan huipulle. Kun olet siellä, mikään ei fyysisesti estä sinua ajamasta alas Argentiinaan!

Darien Gap estää fyysisesti ajaessasi Panamasta Kolumbiaan.
#4
+6
Jacco
2011-06-29 17:15:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Amsterdamista voit ajaa Etelä-Afrikkaan, se ei ole niin ainutlaatuinen kuin luulisi. Vaikeinta on eräissä Afrikan maissa, joissa on epävakaa poliittinen tilanne. Se muuttuu koko ajan, paras tietolähde on muut matkailijat , joita tapaat naapurimaissa (Paikalliset aina pitävät seuraavaa maata vaarallisena). Reitti-normale on nykyään kuljettaa mantereen itäpuolta.


Jos hyväksyt lautat autollesi Euroopasta Afrikkaan, vastaus as-you-can-get -kysymys on: kaikkialla (paitsi Etelämantereella). Venäjä-Alaska-reitti on tehty, mutta se oli pormestari-retkikunnan tyyppinen matka. Tämä reitti ei kuitenkaan ole enää mahdollista talvella korkeiden lämpötilojen vuoksi.

Kohta on, että tarvitset aikaa ja jatkuva motivaatio vain mennäksesi.

Kungfutse sanoi kerran: "Tuhannen mailin matka alkaa yhdellä askel. "

Mitä reittiä tarvittaisiin Pohjois-Afrikasta etelään? Tiedän vain Marokon ja Saharan ylittäminen ei ole triviaalia eikä aina auki. Tunisiassa on levottomuutta ja Libyassa liikaa. Joten mihin suuntaan?
Jos kuuntelet uutisia, kaikki on vaarallista. Marokko-, Länsi-Sahara-, Mauritania-, Senegal-, Mail-, Burkina-Faso-, Ghana -reitti on melko helppo ja turvallinen, en tiedä Nigerian nykytilannetta, jotkut sanovat sen olevan toteutettavissa, toiset sanovat, ettei ole. Kamerun on kunnossa, mutta sitten pääset umpikujaan, kun sinun on ylitettävä Kongo, joka ei ole tarpeeksi turvallinen matkustamiseen. Siksi useimmat ihmiset valitsevat itäisen reitin. Tutustu järjestettyihin maamatkoihin, jotka kulkevat Etelä-Afrikasta Egyptiin ja kääntävät reitin.
Menisin täysin ympäri Marokkoa rannikolle. Se on unelmaluettelossani ... :) Muutamilla Afrikan pituisilla matkanjärjestäjillä (Oasis, Acacia jne.) On reittejä verkkosivuillaan - tämä voi olla hyvä lähtökohta ehdotuksille.
Länsi-Afrikka on enimmäkseen turvallista, kaunista ja joskus jopa kutsuvaa. Vaikka suurin osa vieraanvaraisista on tekemistä heidän kanssaan odottaessaan saavansa rahaa sinulta.
Tein Senegal-Kamerun 18 kuukautta sitten ja huomasin kaikkien maiden olevan kunnossa. Nigerian Josissa oli tuolloin vaikeuksia, mutta matkustimme Ilarasta Ikomiin Ibadanin ja Enugun kautta kulkevalla keskeisellä reitillä, eikä meillä ollut ongelmia (paljon tarkistuspisteitä, mutta se on odotettavissa). Tapasimme parin Burkina-ollessamme, jotka olivat menossa Etelä-Afrikkaan länsirannikkoa pitkin ja sitten takaisin itärannikon kautta Landroveriin (heidän sivusto - sandlover.org). Luulen, että kuka tahansa, joka rajoittuu itärannikolle, menettää vakavasti jotkut kiehtovat maat. :-)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...