Kysymys:
Kuinka löydän oppaan, joka vie minut turvallisesti ylös Kilimanjaro- ja Elbrus-vuorille?
bungdito
2011-06-22 09:03:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mistä / miten löydän paikallisen / ammatillisen oppaan, joka vie minut turvallisesti ylös Kilimanjaro- ja Elbrus-vuorille?

Pidä mielessä, että Kilimanjaro on riittävän korkea, jotta jotkut ihmiset eivät yksinkertaisesti pääse sinne korkeussairauden takia, jopa kohtuullisen sopeutumisajan kanssa. Jos menet suuressa ryhmässä, saatat joutua keskeyttämään matkan, koska jotkut kollegasi eivät voi jatkaa.
@Gilles: Ei, jos yksi henkilö ei pääse siihen, muu ryhmä jatkaa.
Neljä vastused:
#1
+9
silent1mezzo
2011-06-23 20:02:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kilimanjaro-vuorelle sinun on varattava matkasi Kilimanjaron vaellustoimiston / kiipeilyoperaattorin kautta, jonka Kilimanjaron puiston viranomaiset ovat hyväksyneet.

Voit varata matkanjärjestäjältä, jolla on lupa suorittaa retkiä. mutta nämä ovat usein hieman kalliimpia. Saat halvemman vaihtoehdon, kun pääset sinne, kysy. Löydät monia paikallisia oppaita, jotka vievät sinut ylös.

En ole kiipeä Elbrus-vuorelle, mutta olettaa, että sama pätee (kysy ympäri, kun pääset sinne).

#2
+9
Lauren
2011-07-25 14:06:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Palasin juuri kiipeilemällä Kilimanjaroon ja kävelimme läpi Focus Afrikassa

Vaelluksemme järjestäneinen kaveri Nelson oli erittäin mukava ja auttoi meitä järjestämään hotelleja ja safari myös nousumme jälkeen. Teimme seitsemän päivän Machame-reitin, ja se maksoi 1550 dollaria henkilöä kohti ryhmän kiipeilyä. Jos haluat tehdä sen yksityisesti, se on 200 dollaria ylimääräinen. Voit tehdä Machamen 6 päivässä, mutta seitsemäs päivä on erittäin hyödyllinen tottumiseen korkeuteen. Se lisää suuresti mahdollisuuksiasi päästä huipulle.

Keskittyminen Afrikassa oli hienoa monista syistä. Ensinnäkin kaikki heidän voitonsa menevät Arushan orpokodin hyödyksi, ja on mukavaa tietää, että rahasi menevät hyvään tarkoitukseen. Toiseksi he eivät käytä suoraan kantajia / oppaita, mutta tekevät sopimuksia, ja heidän suosittelemansa vinkit ovat korkeammat kuin kantajat / oppaat yleensä saavat. Se on edelleen todella halpaa (vain 30 dollaria kutakin porttia kohti koko ajan, esimerkiksi), mutta vahtimiehet olivat erittäin tyytyväisiä ylimääräiseen rahaansa.

#3
+7
Abarax
2011-06-29 05:29:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen viime aikoina tehnyt paljon tutkimuksia Mt. Kilimanjaro tässä on joitain mielestäni tärkeitä kohtia.

  • Kierrosryhmiä on kolme tyyppiä: matala, keskitaso ja huippuluokka. Edullisen hinnan hinta on noin 1800 - 2100USD keskellä on 2100 - 3000USD ja huippuluokan hinta on välillä 3000 - 5000USD.
  • Huomaat, että huippuluokan ryhmät eivät yleensä tee paljon muuta kuin keskitason ryhmät kustannusten perustelemiseksi.

  • En myöskään suosittele matalamman ryhmän käyttöä, koska kulmat leikataan varsinkin turvallisuuden suhteen.

  • Yksi tärkeimpiä huomioitavia asioita on se, kuinka pitkä matka on. Jos päivä on 6 tai vähemmän, mahdollisuutesi päästä huipulle vähenevät huomattavasti, se on jonnekin 60%: n läheisyydessä. Jokaista ylimääräistä päivää varten, jonka lisäät sopeutumiskyvylle, parannat tätä 60%: n mahdollisuutta noin 10-15%. Tämä riippuu kuitenkin siitä, kuinka hyvin sopeudut täysin satunnaiseen korkeuteen.

  • Toinen huomioitava asia on se, kuinka hyvin oppaat / matkanjärjestäjä kohtelevat kantajia. Etsi operaattoreita, jotka ovat Kilimanjaro Porter Assistance Project -hankkeen jäseniä. Tällä tavoin sinulla on jonkin verran varmuutta siitä, että kuljettajia kohdellaan hyvin ja heille maksetaan vastaava työ.

Mistä saat menestysprosentit? Tein juuri 5 päivän Marangu-reitin, ja kaikki 13 meistä pääsivät kraatterin reunaan (Gilman's Point) ja 12 meistä Uhuru Peakille.
Lähden yhdestä harvoista kiertuesivustoista, joka julkaisee prosenttiosuudet: peakplanet.com Onnittelut huippukokouksesta! Se on melko korkea menestysprosentti, mutta voi olla anomoli, joka ei ole varma.
Kiitos! :) Oppaamme sanoi, että viimeisessä ryhmässä, jonka kanssa hän meni, 11 12: sta nousi huipulle. Joka tapauksessa ... hyvä opas on luultavasti tärkeä, menee tarpeeksi hitaasti ja ottaa akklimatisaatiokävelyjä mökkien saavuttamisen jälkeen. Muut ryhmät ohittivat meidät matkalla ylös.
Kauan sitten teimme 5 päivän reitin, en usko, että se nimettiin tuolloin. 13 vasenta tukikohtaa, kolme kääntyi taaksepäin eri syistä, kaksi teki toissijaisen huipun (en tiedä nimeä), loput pudotettiin korkeustaudin takia.
#4
+3
Vetle
2011-07-28 13:47:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kiipein Kilimanjaroon pari viikkoa sitten ja varasin sen Gap Adventures -sivustolta. Se maksaa 1139 € / henkilö.

Gap Adventures käyttää paikallista operaattoria Zara Toursia tähän vaellukseen, ja se oli hieno kokemus. Aluksi olin hieman huolissani, koska 5 päivän Marangu-reitillä oletettavasti on suuri vikaantumisaste nopean nousun takia, mutta 13 hengen ryhmässä kaikki pääsivät kraatterin reunaan (Gilman's Point) ja 12 meistä se huipulle (Uhuru Peak). Se, joka ei päässyt huipulle, luopui yksin (se on melko uuvuttavaa), mutta hän olisi todennäköisesti voinut tehdä, jos haluaisi.

Olen käyttänyt Gap Adventuresia tähän matkalle ja safaria ja voi suositella heitä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...