Kysymys:
Sopivia tapoja kiertää Darién Gap?
justinl
2011-06-22 03:18:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suunnittelen retkimatkaa Keski-Amerikasta Etelä-Amerikkaan. Onko jollakin suositeltavaa tapaa kiertää Darién Gap? Luin, että voit lentää tai voit ottaa veneen, mutta tiedot vaikuttavat erittäin rajallisilta. Paljonko se maksaa? Voinko varata vaihtoehtoisia reittejä etukäteen?

Neljä vastused:
#1
+23
Mark Mayo
2011-06-23 23:53:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olin Etelä-Amerikassa (Argentiinasta Kolumbiaan) ja Ecuadorissa & Kolumbia tapasi monia ihmisiä, jotka tulivat alas Keski-Amerikasta (ja myöhemmin tavanneet ystäväni matkustivat ylöspäin) Keski-Amerikasta.

Vain yksi poikkeus (joka lensi), muut olivat kaikki kulkeneet San Blas -saarten kautta.

http://wikitravel.org/fi/San_Blas_Islands

Mikä minusta näyttää yksinkertaisesti upealta! Olin nähnyt useita heidän kuviaan, ja jos en hypännyt Floridaan shuttle-laukaisua varten (mitä ei tapahtunut, huokaa), olisin tehnyt myös tämän - se kuulostaa täydelliseltä stressittömältä tauolta ja hauska tapa kiertää "aukko".

Tarkoitatko, että he purjehtivat oletettavasti San Blas -saarille?
Kyllä oikein. :)
#2
+20
Peter Hahndorf
2011-12-16 19:51:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Useat ihmiset mainitsivat jo purjeveneiden vaihtoehdon, mutta koska kukaan heistä ei ole tehnyt sitä itse, lisätään kokemukseni toukokuusta 2009:

Kuten muualla todettiin, Panaman kaupungin hostellit toimivat välittäjinä matkustajille ja veneille. Heillä on luettelo veneistä, jotka lähtevät tietyinä päivinä ja joiden hinnat vaihtelevat välillä 250-350 Yhdysvaltain dollaria.

Vaikka jotkut veneet näyttävät tekevän matkan San Blasista Cartagenaan (yleensä viisi päivää) Kolumbiassa koko ajan, ja voit tietää niistä verkossa, toiset (kuten minun) eivät tuoneet nostaa tuloksia Googlessa. Joten et koskaan tiedä mitä saat. Suurempia veneitä on jopa 30 matkustajalle, niillä on oikea miehistö ja sinä olet vain matkustaja.

Minun tapauksessani meillä oli yksi australialainen veneenomistaja ja kaunis 1960-luvun puolivälin jahti. Olimme kuusi matkustajasta kääntynyttä miehistön jäsentä, koska jouduimme tekemään kaikenlaista työtä veneessä. Ruoanvalmistuksesta ja siivouksesta purjeiden asettamiseen ja navigointiin tämä lisäsi kuitenkin kokemusta, ja me kaikki rakastimme sitä. Jos et halua tehdä mitään töitä, muista ottaa isompi vene ja tarkistaa asia etukäteen. Hostellit voivat vastata kysymyksiisi keskustelemalla veneen omistajien kanssa.

Panaman kaupungin hostelli järjestää kuljetukset itärannikolle yleensä nelivetoisina ja myös leikkaa hinnan kokonaisuudessaan. Lähdimme kello 5 aamulla Panamasta ja viimeinen osa ajoista oli mutaisilla teillä viidakon läpi. Siirtyimme sitten jokiveneeseen tunniksi ja sitten toiselle veneelle, joka toi meidät yhdelle San Blasin saarista, jonne pääset purjeveneellesi.

Kuten kaikilla kiertueilla, riippuu siitä, nautitko siitä todella paljon matkustajia, joten ennen kuin sinulla on jo ryhmä, et koskaan tiedä mitä saat.

Käytät yleensä kolme ensimmäistä päivää risteilyllä pienillä saarilla. Joillakin on pieniä kyliä, joissa voit käydä ostoksilla, ja saat myös Panaman poistumisleimasi jostakin maahanmuuttomajassa. Vietimme kuitenkin enemmän aikaa snorklausta ja uintia joillekin asumattomille saarille, mukaan lukien pienet saaret yhdellä palmuilla.

One of the San Blas islands

Kuvahaku: Peter Hahndorf

Paikalliset ihmiset tulevat veneen rinnalle tarjoamaan juuri pyydettyä kalaa ja muuta ruokaa. Sitten voit grillata saarella. Tämä kaikki on melko lähellä paratiisia.

Viimeisten kahden päivän aikana olet todella menossa avomerelle ylittämään Kolumbiaa. Cartagena on iso kaupunki, mutta vanhakaupunki on erittäin kaunis.

Vaikka se todella voisi olla kalliimpaa kuin lento, suosittelen purjehdusmatkaa, jos sinulla on tarpeeksi aikaa. Se oli niin mukava tauko linja-autojen käytöstä koko ajan.

Sanoisin, että sekä San Blas että Cartagena ovat vierailun arvoisia yksin, joten miksi et yhdistä näitä kahta mukavaan risteilyyn?

Veneet purjehtivat myös Cartagenasta San Blasiin, joten tämä toimii molempiin suuntiin.

#3
+16
hippietrail
2011-06-23 23:32:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun olin Panama Cityssä noin 4 tai 5 vuotta sitten, kaikissa hostelleissa oli yksityishenkilöiden, joskus perheiden, mainoksia, jotka purjehtivat edestakaisin jahteillaan ja halusivat matkustajien tulemaan mukaan auttamaan kustannuksissa. Jokaiselle veneelle oli jonotuslista.

Tuolloin purjehduksen hinta oli suunnilleen sama kuin lento, joka oli suunnilleen 300 dollaria.

Jotkut ihmiset vaativat että voit ylittää helposti jalkaisin, jos noudatat Karibian rannikkoa, mutta kaikki painetut matkaoppaat varoittavat pitkään edes tästä vaihtoehdosta, ja jotkut heistä käsittelevät yksityiskohtaisesti, miksi se on huono idea.

#4
+7
user27478
2011-06-22 03:49:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kuullut useita raportteja siitä, että Darien Gap on varsin vaarallinen huumekaupan takia. Henkilökohtaisesti lentäisin, vaikka ymmärrän, että on mahdollista ylittää hyppäämällä pieniin veneisiin Karibian puolella. Yhdessä Lonely Planet -kirjassa (anteeksi, että unohdin kumman) on lisätietoja, mutta he eivät myöskään suosittele sitä.

Se ei ole vain huumekauppa. On myös kaksi erillistä sissiryhmää, FARC ja ELN. Jopa viidakon alkuperäiskylät eivät välttämättä ole ystävällisiä, koska sissiryhmät rankaisivat heitä ankarasti koettujen vihollisten auttamisesta. Ei ole myöskään epätavallista, että palkatut oppaasi katoavat. On erittäin hyvä jakso todellisuusmatka-ohjelmasta "Banged Up Abroad" eli "Lukittu ulkomaille", jossa toistetaan yhden ryhmän tapahtuma, joka yrittää ylittää Darienin.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...