Kysymys:
Onko Puolassa tai Saksassa Malborkin linnan analogeja?
VMAtm
2011-06-25 22:18:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olin jonkin aikaa sitten Malborkin linnassa ja hämmästyin sen koosta ja kauneudesta.
Haluan tietää - ovatko linnut, jotka muistuttavat Malborkin linnoja, eivät ehkä ole niin kuuluisia.
Olen kiinnostunut linnoissa Puolassa tai Saksassa (saattaa olla Tšekki).
Linnan tärkein mitoitus on mielestäni koko (mitä suurempi linna on, sitä vanhempi se on.)

enter image description here

Samankaltainen millä tavalla? Ikä? Koko? Rakentaminen? Historia? Sijainti?
@jozzas Olen niin hämmästynyt tästä linnasta, joten unohdin mainita. Koko on ensisijainen toimenpide.
"mitä suurempi linna on, sitä vanhempi se on" - hmm, ei. Ei lainkaan.
@Michael Borgwardt Onko vasta-esimerkkiä?
@VMAtm:, Malbork on väitetysti suurin ja se rakennettiin aikaisintaan 1274, ja siellä on monia vanhempia linnoja (kuten Wartburg, 1068). Lisäksi luulisin aivan ilmeiseksi, että linnan koon määrittelee osittain tekninen kehitys, joten todella vanhat linnat * eivät voineet olla yhtä suuria kuin uudemmat linnat. Toki monet jatkuvat ajan myötä, mutta monet eivät.
Kuusi vastused:
#1
+11
zeocrash
2011-07-01 21:25:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos haluat suuria linnoja Saksaan, kokeile

10 suurinta linnaa Saksassa

Jos haluat matkustaa hieman kauempana Liettuassa on Trakain saaren linna.

Se ei ole Puolassa tai Saksassa, mutta tunnen sen arkkitehtonisesti. Wikipedian mukaan linnaa kutsutaan joskus nimellä "Pieni Marienburg (Malbork)"

#2
+9
mouviciel
2012-07-11 10:28:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdotukseni ei ole Itämeren ympäristössä, vaan Välimeren lähellä. Se ei edes ole linna sinänsä, vaan linnoitettu kaupunki.

Joka tapauksessa se on iso, vanha ja erittäin vaikuttava. Joten haluan esitellä Cité de Carcassonnen.

Cité de Caracassonne ( kuva Wikipediasta)

#3
+8
Tom Au
2011-09-24 01:55:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Malbork on oletettavasti maailman suurin linna, joten suuremman etsiminen voi olla turhaa.

Se on kahden taistelevan ryhmän yhtymäkohdassa: saksalaiset, erityisesti saksalaiset ritarit ja heidän vastustajansa, Baltian kansat.

En voi sanoa paljon enemmän Saksan linnoista kuin toisessa viestissä on sanottu. Mutta kehotan teitä katsomaan toista puolta, Baltian maita. Todennäköisesti enemmän kuin liettualaiset ja latvialaiset. Tästä ja muista syistä virolaiset olivat paremmin kuin useimmat muut eurooppalaiset linnojen rakentamisessa. Heidän Tallinnan pääkaupungissaan (entinen Reval) on eniten linnoja maa-alueelta missään Euroopan kaupungissa. Ja jotkut heistä ovat Malborkia vanhempia.

ja ollakseni tiukka - tämä on uudelleensuunnittelu - linna tuhoutui toisen maailmansodan aikana - http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Malbork_Castle_Ruins.jpg
Viimeisellä osalla ei ole minulle mitään järkeä. Monet keskiaikaiset linnat pienellä alueella tarkoittavat tyypillisesti monia hallitsijoita, joilla on pienempi tila ja vähemmän resursseja, joten pienempiä linnoja. Joistakin Ranskan osista löydät jokaisesta kylästä yhden, joka on vain iso maatila, jossa on muutamia ominaisuuksia (esim. Torni), jotka heijastavat alkuperäisen omistajan etuoikeuksia. Vanhoja kaupunkeja voitaisiin vahvistaa, mutta tyypillisesti niillä ei ole lainkaan linnaa (saksalaisen Burg-merkityksessä) tai ehkä vain yhtä (en puhu aristokraattisista asunnoista tai myöhemmin rakennetuista palatseista).
@Annoyed: Ehkä ei "parempi" sotilaallisesta näkökulmasta (jonka uskon sanovan). Mutta luultavasti parempi arkkitehtoniselta kannalta. "Harjoitus tekee mestarin."
Tarkoitin enimmäkseen OP: n huolta koosta ja oletin jonkin verran, että puhuimme kaikki keskiaikaisesta sotilaslinnasta, kuten Malbork. Mutta jos puhumme renessanssin palatseista tai yleisistä arkkitehtonisista ominaisuuksista, on järkevää. Se vain viittaus teutonilaiseen järjestykseen tai käsite "useita linnoja kaupunkia kohti" hämmensi minua.
#4
+8
VMAtm
2011-12-09 16:15:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Löytyi vaihtoehto Fromborkista, linnasta, jossa Copernicus työskenteli.

Päärakennus:

Copernicus-torni:

Linnassa sijaitsee Copernicus-museo

Erittäin tiukka - ensimmäisessä valokuvassa se on katedraali (kirkko), mutta koska koko tällä rakenneryhmällä oli joitain puolustustoimintoja, sitä pidetään usein linnana.
#5
+5
mindas
2011-10-13 16:44:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Saatat olla kiinnostunut Trakų pilis / Trakain saarilinnasta, joka on vain tunnin ajomatkan päässä Liettuan pääkaupungista Vilnasta. Se ei tietenkään ole yhtä upea kuin Malbork, mutta ehdottomasti vierailun arvoinen. Trakai on myös kuuluisa eksoottisesta etnisestä vähemmistöstä (tataarit), joka asuu siellä vuosisatojen ajan.

Hauska, käyttäjä @zeocrash suositteli myös tätä heinäkuussa, mutta poisti vastauksen ...
#6
+4
Paola
2012-07-11 06:10:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten mainitsit linnat myös Tšekin tasavallassa, ehdotan vierailua Konopištěn linnassa. Se ei ole kovin suuri, mutta erittäin hyvin säilynyt, ja se sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Prahasta.

enter image description here

Vaihtoehtoisesti vaikuttavampi linna (ulkopuolelta) sijaintinsa ja ulottuvuutensa vuoksi on Karlštejnin linna (noin 30 kilometrin päässä pääkaupungista), jota kuitenkin muutettiin useita kertoja eikä se ole säilyttänyt alkuperäistä rakennetta sisällä.

enter image description here

Kuvat on otettu Wikipediasta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...