Kysymys:
Kuinka paha on matkatavaravarkaus Johannesburgin lentokentällä?
user27478
2011-06-22 02:48:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etelä-Afrikan Johannesburgin lentokentällä on maine varastetuista ja kivääreistä matkatavaroista, ja nopea Google-haku palauttaa monet matkailijat, jotka kertovat samankaltaisista tarinoista. Kysymykseni on, kuinka paha tilanne on nyt. Huomasin, että monet näistä raporteista ovat vanhempia - noin vuodesta 2006 - ja että lentokentän viranomainen aloitti kampanjan ongelman ratkaisemiseksi. Onko tilanne parantunut vuonna 2011?

Kun lennin Lontoosta Kapkaupunkiin Johannesburgin kautta elokuussa, he tekivät minut ottamaan laukkuni ulos ja tarkistamaan sen. Sen lisäksi, että on ärsyttävää, näyttää siltä, ​​että sen täytyy ohittaa useammat kädet ja lisätä todennäköistä kadonneiden asioiden huppu. Sanomalla, että laukkuni ei ole peukaloitu, mutta kamerani, objektiivini ja käteinenni olivat kaikki mukana, joten siellä ei ollut mitään arvokasta.
Mielenkiintoista. Olemme kuulleet useilta ihmisiltä, ​​että on turvallisempaa tarkistaa laukkusi uudelleen Johannesburgissa sen sijaan, että annat niiden siirtää. Olen kuitenkin samaa mieltä kanssasi siitä, että uudelleentarkastaminen näyttää minulle ihmisille mahdollisuudesta päästä käsiksi laukkuusi. Ehkä he luottavat siihen, että siirrettyjen laukkujen omistajat saavat selville ongelman vasta lähdettyään Johannesburgista ...
Sillä on järkevää olla huomaamatta vasta lopulliseen määränpäähän, perustin argumenttisi siihen, että useammat käsisarjat koskettavat sitä tällä tavalla. Kummassakin tapauksessa sitä ilmeisesti tapahtuu paljon.
Olin viime vuonna Etelä-Afrikassa MM-kisoissa ja menin J'burgin lentokentän läpi SA: n ulkopuolelle. Etelä-Afrikkaan tullessaan he varastivat ystäväni Canonin järjestelmäkameran + objektiivin. Tietenkään ymmärsimme sen vasta päivää myöhemmin matkan aikana. Älä ehdottomasti pakkaa matkatavaroihisi mitään sellaista, että olisit järkyttynyt varastettaessa, äläkä varmasti pakkaa mitään arvokasta elektroniikkaa / koruja / käteistä.
Oli juuri varastettu 2 Canon SureShot -laitetta matkalaukustani J'burgissa tällä viikolla. Tarkastin heidät Kenya Airwaysin kanssa KQ763: lla - pussit olivat lukossa - kun saavuin Nairobiin, lukot katkaistiin ja kamerat puuttuivat !!
Äskettäin minulla oli ystävä, jossa lentoyhtiö ei hyväksynyt laukkuja yli tunti tai kaksi ennen lentoa.Uudelleentarkastus saattaa liittyä - mitä kauemmin pussit istuvat jossain järjestelmässä, sitä enemmän on mahdollisuuksia niiden muuttamiseen.
Kaksi vastused:
#1
+25
Mark Mayo
2011-06-22 15:00:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En löydä viitteitä nyt, mutta oli hieno tarina siitä, että organisaatio testasi turvallisuutta lentokentillä ympäri maailmaa viemällä matkalaukun lentokentälle ja jättämällä sen sinne, kuinka kauan ennen kuin se varastettiin tai tunnistettu.

Poikkeuksena oli Johannesburg, jossa auto kaapattiin reitillä, eikä matkalaukku koskaan päässyt lentokentälle;)

Joka tapauksessa ...

Ilmeisesti viime vuonna matkatavaravarkauksia on vähennetty 60%, mikä on hyvää. Matkalaukkujen pudotus on alle 0,6% kaikista lentokentän läpi kulkevista laukkuista, mikä kun ajattelet sitä, on silti huono, mutta jos lukitset laukkusi ja käytät käytettävissä olevia pussinkäärintäkoneita, se estää opportunistisen varkaan.

+1, jos noudatat yksinkertaisia ​​varotoimia ja vältä mitään arvokasta, joka näkyy skannerissa, he eivät häiritse. Älä ole helppo kohde!
Sama foorumi, 2 kommenttia alla mainitun, yksi matkustaja mainitsee, että tämä on edelleen ongelma, ja melkein aina kauttakulkumatkatavaroihin puututaan, kun taas tilastoissa otetaan huomioon kaikki matkatavarat.
Sanon, että luku on 0,6% ei siksi, että asiat ovat parantuneet, vaan siksi, että (a) useammat ihmiset tietävät, kuinka huono lentoasema on, eivätkä laita mitään arvokasta, ja (b) monet ihmiset eivät todennäköisesti yksinkertaisesti ilmoita varkaudesta pienempiä esineitä. 0,6 prosentin luku peittää paljon suuremman todennäköisyyden, että laukku ainakin avataan ja katsotaan läpi.
Aina tulee olemaan ilmoittamatonta rikollisuutta, mutta meidän on mitattava se jotenkin: /
0,6% kuulostaa OK. Minulla ei ole vankkaa viittausta, mutta joitain anekdootteja todisteita (rennot keskustelut henkilöiden kanssa), että 1% menetetyistä matkatavaroista (mukaan lukien kaikki menetys- tai viivästysmuodot, paitsi varkaudet eivätkä välttämättä kadonneet ikuisesti), on "normaalia", joten ainakin sama suuruusluokka.
#2
+16
Ghlouw
2011-07-18 12:21:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Viime yönä meillä oli tarina Carte Blanchesta (Etelä-Afrikan tutkintaraporttiohjelma), jossa he sanoivat, että OR Tambossa tapahtuu noin 140 000 varkaustapausta vuodessa, joten tilanne on edelleen todella huono huolimatta monista toteutetuista toimenpiteistä paikallaan. He näyttivät CCTV-kameramateriaalia siitä, kuinka varkaat tietävät tarkalleen missä kamerat ovat ja tarttuvat laukkuihin kuljetinhihnoilta siten, että kameroissa ei näy mitään. Tärkeintä on, että sinun ei pitäisi koskaan laittaa mitään arvokasta matkatavaroihisi lentäessäsi mistä tahansa SA: sta - pidä vain arvoesineitä käsimatkatavaroissasi. Ajanjakso.

Katso seuraava linkki mainittua ohjelmaa varten turvallisuushaarapäällikön ja poliisin haastatteluilla.

Emme voi mitenkään mitenkään (tai kukaan muu, paitsi kourallinen asiantuntijoita) ymmärtää absoluuttista lukua kuten 140000 (kuinka monta liikettä? Kuinka se vertaa alueen muihin ja muihin lentokenttiin?), Joten tämä tarina kuulostaa enemmän laiskalta sensaatiomaiselta kuin mikään muu.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...