Kysymys:
Ylityspaikka ilman Carnet de Passagea?
fretje
2011-06-22 13:53:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Internetistä löytyy paljon (joskus ristiriitaisia) tietoja Carnet de Passagesta. Linkitetyn Wikipedia-artikkelin mukaan esimerkiksi

Carnet de Passage vaaditaan Burundissa, Egyptissä, Keniassa, Libyassa, Senegalissa (yli 5-vuotiaille ajoneuvoille), Etelä-Afrikan tulliliitossa (BW) / NA / LS / SZ / ZA), Sudan, Uganda.

No, viime vuonna olen matkustanut jonkin verran maata matkoillani ystävän kanssa ja ajoimme 15-vuotiaalla autolla ilman Carnet de Passage (paitsi Euroopassa) Syyrian, Jordanian, Egyptin, Sudanin ja Etiopian kautta. Ja voin kertoa varmasti, että ainoa maa, johon oli vaikea päästä (mutta ei edes mahdotonta) päästä ilman carnet'ta, oli Egypti.

Meidän piti itse ostaa paikallinen carnet, joka oli voimassa vain Egyptissä. ja maksoi meille noin 500 €. Kaiken kaikkiaan meille oli paljon halvempaa matkustaa ilman carnet'ta, koska 5000 euron käteislaina (joka on vähimmäismäärä Euroopassa) oli paljon suurempi kuin kaikki autollemme kulutetut rahat, mukaan lukien osto ja kaikki väliaikaiset tuontiverot jouduimme maksamaan eri rajoilla (tiesimme etukäteen, ettemme tuo autoa takaisin kotiin).

Muilta tavanneilta maankäyttäjiltä kuulimme, että ainoat maailman maat, jotka ovat eräänlaisia "ongelmallisia" Carnet de Passagessa ovat Egypti ja Iran.

Olen etsinyt tätä tietoa perusteellisesti ennen lähtöä, ja voin vain todeta, että ainoa mahdollisuus tietää varmasti oli vain näyttää ylhäällä rajalla ja toivon parasta.

Tällä kysymyksellä haluaisin kerätä tosielämässä käytännön kokemuksia maanteiden ylittämisestä ilman Carnet de Passage -tapahtumaa lopullisena tarkoituksena luoda luotettava viite. joten tulevien ulkomaalaisten ei tarvitse metsästää Internetissä vain löytää ristiriitaisia ​​tietoja ja lopulta ostaa heitä ves Carnet de Passage, vaikka se ei ollut oikeastaan ​​tarpeellista

Voisiko joku auttaa minua tässä http://travel.stackexchange.com/q/3424/1287
mistä saan carnet de passage -sovelluksen Belgiassa ja joudut maksamaan, mikä on todellakin 50% auton arvosta, mutta vähintään 5000 eurolla (tämä vähimmäismäärä oli aiemmin 1250 €, voi sombody tel mee adres minne minä voi saada kiitokset
@kalantar - esitä tämä erillisenä kysymyksenä sen sijaan, että merkitsisit tämän kysymyksen. Käytä isoa Kysy kysymys -linkkiä tämän sivun oikeassa yläkulmassa. Sitten autamme mielellämme!
Olen italialainen ja halusin matkustaa Afrikkaan carnet'lla, mutta 15-vuotiaalta Land Roverilta he pyysivät minulta 25 000 euron takuumaksua! joten päätin ostaa auton Tansaniasta. Et voi koskaan tietää, vaurioituuko vai varastetaanko auto, et halua menettää sitä rahaa! näyttää siltä, ​​että se on pilkkaa. Joten nyt etsin tietoa, jos on mahdollista matkustaa Tansanian autolla muihin maihin, kuten Sambiaan, Etelä-Afrikkaan Botswanaan ja Namibiaan
@Carlo: Mark Mayon kommentti suoraan sinun yläpuolellasi koskee myös sinua!
Neljä vastused:
#1
+13
fretje
2011-06-22 14:27:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nämä ovat suunnilleen kustannukset ja aika, joka kului jokaisella rajalla lokakuusta 2010 joulukuuhun 2010 automme saamiseksi maahan:

Syyria :

 • ~ 100 dollaria väliaikainen tuontivero + vakuutus
 • ~ 100 dollaria dieselvero (tämä on viikkokohtainen hinta)
 • melko tasainen ... alle 2 tuntia

Jordania :

 • ~ 50 € väliaikainen tuontivero + vakuutus
 • erittäin sileä, alle 1 tunti

Egypti :

 • ~ 500 € väliaikainen Carnet de Passage
 • ~ 100 € ylimääräisiä hallintokustannuksia
 • erittäin ongelmallista, koska meillä ei ollut carnet'ta, kesti koko päivä (+10 tuntia) saadaksesi kaiken lajitelluksi hallinnollisesti

Sudan :

 • 40 dollaria kaikesta (joka ei sisällä ajoneuvon proomulle asettamisen kustannuksia, jotka ovat välttämättömiä Egyptistä Sudaniin matkustamiseen)
 • melko helppoa, oli erittäin avulias kaveri, joka antoi meille hyviä vinkkejä: älä sano, että sinulla ei ole carnet, ota pari kopiota vaatimustenmukaisuustodistuksestasi, nitoa ne yhteen ja näytä heille, että kun he pyytävät carnet'ta ==> tämä ei osoittautunut lainkaan ongelmaksi

Etiopia :

 • 100 dollaria kaikesta (ei virallista)
 • muutama tunti (mutta tämä johtui erityisesti siitä, että saavuimme sinne juuri heidän käydessä heidän lounaansa, joten meidän piti odottaa sitä), niin hyvin.
+1 hyvä tietää, mutta et voi oikeastaan ​​verrata yhtäältä lahjuksia ja toisaalta talletusta. Ottaen huomioon vain maat, joissa teit asioita laillisesti, maksit tosiasiallisesti paljon enemmän veroja kuin carnet de passage -palvelun todelliset kustannukset, kun sitä käytetään oikein.
@Annoyed Suurin osa näistä veroista joudut maksamaan joka tapauksessa, Carnet vai ei. Tapasimme matkallamme paljon muita maanmaalaisia, ja kun kerroimme heille rajanylityksistämme, he kaikki olivat hyvin kateellisia, koska heidän täytyi maksaa enimmäkseen sama summa kuin me, ja heillä oli ylimääräinen taakka pitää autonsa kunnossa palaa takaisin, älä koskaan tee joskus erittäin hyviä tarjouksia, jotka saat paikalliselta autoltasi (kuten: yleensä paljon enemmän rahaa kuin maksit siitä Euroopassa).
@frejte Ymmärrän, että todella halusit tuoda auton pysyvästi, mutta viralliset asiakirjat ovat melko selkeät siitä, mikä carnet de passage on: se on tarkoitettu * väliaikaiseen * tuontiin enintään vuoden ajan. Ja ainoassa maassa, jossa sitä todella vaadittiin, kirjoitit itsellesi, että maksoit kaksi kertaa niin paljon kuin se olisi sinulle maksanut Belgiassa. Huomaan, että talletuksen tarjoaminen voi olla ongelma joillekin ihmisille, mutta on syvästi harhaanjohtavaa kutsua väliaikaista carnetia "halvemmaksi".
#2
+8
Gareth
2011-06-22 18:31:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ajoin viime vuoden alussa (joulukuu 2009 - tammikuu 2010) Länsi-Afrikan halki Kameruniin osana hyväntekeväisyysmittaa, ja monet joukkueista ajoivat Senegalista Kameruniin asti käyttämättä carnet'itaan (meitä kehotettiin hanki ne rallin järjestäjiltä). Reitti, jonka he kaikki kävivät, oli Senegal - Mali - Burkina Faso - Togo (jotkut menivät suoraan Beniniin) - Benin - Nigeria - Kamerun.

Tähän on kuitenkin olemassa muutama varoitus:

 • Senegal oli erityistapaus, kun olimme toimittaneet automme sisään, ja meidän kaikkien oli näytettävä ajoneuvollemme carnet-ilmoitukset palauttamaan ne tullista.
 • Yksi asiakirjoista, joita Nigerian suurlähetystö viisumien myöntämiseksi oli carnet.

En voi antaa omakohtaista kokemusta alueen läpi matkustamisesta käyttämättä carnet'ta, koska käytimme omaa jokaisella rajalla (joillakin alueilla tapaukset, joissa kieltäydytään antamasta heille rahaa ja vaativat, että he ottavat sen). Matkustimme myös Ghanan läpi, jossa mielestäni carnet vaaditaan , jos ajat autoa.

Henkilökohtainen neuvoni olisi saada se, jos pystyt rajana risteyksistä (useimmissa tapauksissa) on helppo tehtävä saada kaikki bitit leimattuihin. Ei maksuja hölmöille virkamiehille, eikä sinun tarvitse kääntyä ympäri ja löytää lievempi ylityspaikka tai tie ympäri maata.

Ison-Britannian alueellinen neuvoa-antava toimikunta antoi meille carnet'n noin 200 puntaa. Jos meidän olisi pitänyt maksaa vakuutusvaihtoehto vakuusmaksusta, se olisi maksanut ylimääräisen 80 puntaa (10% vakuudesta, joka on 150% ajoneuvon arvosta (500 puntaa + vakuutusvero) plus 350 puntaa talletus. Olen ehkä ymmärtänyt tämän väärin, mutta se näyttää melko kohtuulliselta ja arvostaa sitä enemmän maita, joille ajaa.

Carnet täällä (Belgiassa ja myös Saksassa, ja mielestäni suurin osa naapurimaistamme) maksaa myös noin 250 €. Puhuin takuumaksusta, joka on todellakin 50% auton arvosta, mutta vähintään 5000 € (minimi oli aikaisemmin 1250 €, mutta hinnat ovat nousseet merkittävästi vuodesta 2010 lähtien). Se on hullu summa, jos tiedät, ettet aio tuoda autoa takaisin!
@fretje Mutta se ei ole mielekäs vertailu! Carnet de passage -palvelun tarkoituksena on antaa takuu siitä, että tuot auton takaisin, se ei ole tapa kiertää tuontiveroja (ja jos pääset eroon autosta jonnekin, tuot sen). Jos käytät sitä oikein, talletus ei ole osa kustannuksia ...
@Annoyed No, en tiedä sinusta, mutta 5000 euroa ei ole asia, jota olemme vain asettaneet ... Varsinkin kun aloitimme vähintään kolmen kuukauden matkan ... useimmilla ihmisillä ei yksinkertaisesti ole varaa siihen, edes jos tiedät, että saat sen takaisin.
@fretje Toki, mutta se ei ole asia, carnetilla on erityinen tarkoitus ja se näyttää palvelleen Garethia hyvin. Jos luulit, että se oli halpa tapa tuoda auto myydä se jonnekin, sinulle ilmoitettiin väärin. Ja jos sinulle lahjukset, verot ja talletukset ovat sama asia, niin ilmeisesti menettely tuoda auto laillisesti ja välttää veroja tarjoamalla talletus ei tule olemaan kovin houkutteleva.
@Annoyed En todellakaan saa viimeistä kommenttiasi. Tiedän carnet'n tarkoituksen, ja olen varma - jos aiot palata autollasi * ja * sinulla on rahaa talletukseen -, että sellaisen saaminen on helpompaa ja joskus halvempaa kiertää. Mutta ne ovat 2 isoa, jos ne olivat meille henkilökohtaisesti vääriä.
@fretje No, miksi kysyt, mikä maa vaatii carnet de passagen, tai väitätkö, että silloin oli halvempaa olla sellaista? Se on se pirun asia!
@Annoyed En kysy, mitkä maat tarvitsevat carnet'n, pyydän tosielämän kokemuksia matkustellessani ilman sitä. Väitän, että ** meille henkilökohtaisesti ** koko matkamme maksoi meille vähemmän ilman carnet'ta kuin silloin, kun olisimme saaneet sen. Myönnetty, tämä sisältää tosiasian, että emme tuoneet autoa takaisin, mikä tarkoittaa, että olisimme menettäneet talletuksemme. Olen varma (omasta kokemuksestani), että on olemassa paljon ulkomaalaisia, jotka haluavat mieluummin mennä ilman yhtä, koska auton myyminen siellä voi pidentää matkaa (tai pienentää sen budjettia) huomattavasti!
@fretje Ja se on kaikki hienoa (minä muuten äänestin vastaustasi!), Mutta kysymyksesi ja kommenttisi näyttävät silti lisäävän hämmennystä eikä selkeyttä.
#3
+7
Shane
2014-02-05 13:32:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voin äskettäin (vuoden 2013 alussa) tansanialaisen rekisteröidyn ajoneuvon Kenian, Ugandan ja Etiopian kautta ilman Carnet de Passagea. Tulokset ovat seuraavat:

Kenia / Uganda / Tanazia ovat kaikki osa Itä-Afrikan unionia, joten prosessi oli hyvin yksinkertainen. Luuletko, että maksoimme 40 dollaria tulleille kussakin kohdassa enintään kuukauden ajan. Ilmainen alle 2 viikkoa.

Etiopia pyysi tietämättömyyttä siitä, että meillä ei ole carnet'ta, ja pääsimme siitä ilmaiseksi! Meidän piti rekisteröidä GPS-yhteensopivat laitteemme, jälleen kerran ilman vaivaa.

Tarkoitimme matkustaa Sudanin läpi ja myydä ajoneuvon Egyptissä. Luettuani kaikki raportit verkossa ja kokemukseni, kun pääsin Egyptiin kyllä, se on mahdollista, mutta se maksoi noin 1000 dollaria, mukaan lukien lippu ajoneuvolautalle. Joten .. päätimme myydä Khartumissa, kunnes saimme tietää uudesta laista, joka kieltää yli 2 vuoden ikäisten ajoneuvojen maahantuonnin. Sudanin viranomaiset olivat tarpeeksi hankalia, kun sain myöhemmin selville myös ojitetun suunnitelman B. Päätimme myydä osia Addis Abebassa. Laillinen tuonti oli naurettavan kallista. eli yksi tuontiveroista on 100% ajoneuvon UUDESTA vähittäismyyntihinnasta!

Olisimme tietysti voineet myydä sen helposti, jos haluaisimme ajaa takaisin Keniaan / Ugandaan. koira pidetään yhdessä näennäisesti narulla. En suosittele paikallisen ostamista. Osta entinen pat. Voi ja vaihtaa omistajaa Tansaniassa sinun on tullut veroasukas. Paljon paperityötä ja buerokratiaa, mutta kaikki tehtiin yhdessä päivässä. Ei koskaan enää !!

Toivottavasti tämä auttaa :)

Tuo Tansanian bitti on menossa matkatietoni, se on kultaa!
+1 kokemuksen jakamisesta, mutta carnet de passage ei ole tapa tuoda ja myydä auto ulkomaille.
@Annoyed Siksi hänellä ei ollut sitä, ja tästä koko kysymys joka tapauksessa koskee: matkustaminen ** ilman ** carnetia ;-)
#4
+4
Peter Webster
2013-03-13 15:57:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen matkustanut Lähi-idän kautta Afrikkaan carnet'lla, vaikka eräs toinen maanpäällinen onnistui ilman liikaa vaivaa päästäkseen Etiopiaan ilman carnetia, jossa hän myi autonsa. Egypti oli kalliimpaa, mutta se ei kestänyt kauempaa kuin muut meistä.

Jatkoin matkaa etelään ja lopulta lähdin Mosambikista vanhentuneen carnetin kanssa. Sitten tulin Keniaan Ugandaan ja Tansaniaan ilman carnet'ta käyttämällä väliaikaista tuontilupaa, joka on lähinnä vain Itä-Afrikan ajoneuvoille, vaikka jokainen raja antaa sen helposti. Tämä on 25 dollaria kuukaudessa, mutta se voidaan uusia vain 3 kuukaudeksi. Aikani on kuitenkin päättynyt, eikä sitä voida uusia Itä-Afrikassa. Yksi ongelma voi olla viralliset poliisitarkastukset tai innokas tullivirkailija, joka voi takavarikoida auton tämän ajanjakson jälkeen, jos sinulla ei ole onnea.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...