Kysymys:
Mitä eroa on Eurostar-luokan ja ranskalaisen TGV-luokan välillä?
DavGin
2011-06-22 04:25:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen tarkistanut ensimmäisen luokan suurnopeusjunalla matkustamisen kustannukset Ranskassa ja Iso-Britanniassa. Kuvien mukaan Eurostarin ja TGV: n ensimmäisen luokan istuimet näyttävät samanlaisilta jalkatilan ja leveyden suhteen, kun taas hinnat eivät. En ole liikematkailija vaan turisti, joka etsii lisämukavuutta.

Vertain kahden matkan ja matka-ajan suhteen samanlaisten matkojen täyshintalippujen hintoja.

Esimerkiksi matka Pariisista Lyoniin, joka kestää 2 tuntia ja kestää 500 km, maksaa noin 100 € täysihinta ensimmäisessä luokassa. Eurostarin käyttö Pariisin ja Lontoon välillä matkalle, joka on suunnilleen sama pituus ja kesto, täysi hinta Standard Premier -luokassa on noin 200 €.

Ensimmäisen luokan Eurostar on paljon kalliimpaa kuin TGV: n ensimmäinen luokka. Tarjoaako ensimmäisen luokan Eurostar palveluja, jotka ovat lisäkustannusten arvoisia?

Huomaa, että Eurostar on Ison-Britannian kokoinen juna, koska Ison-Britannian junien tavanomaisen luokan tavarat ovat pienemmät kuin tavanomaisissa junissa.
Kolme vastused:
#1
+16
victoriah
2011-06-22 04:33:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

TGV: n ensimmäinen luokka tarkoittaa laajempaa istuinta, pistorasioita, vähemmän ihmisiä (joten yleensä hiljaisempi ympäristö), ja kaikki siitä.

Eurostarin Standard Premier on melkein sama, paitsi saat pienen kylmän astian ja kylmän alkoholijuoman tai alkoholittoman juoman.

Hintaero johtuu enemmän kysynnästä kuin palvelun todellisista kustannuksista.

Onko sen arvoinen se on sinusta kiinni. Valinta ei ole Eurostar Standard Premierin ja TGV First Classin välillä, valinta on Eurostar Standardin ja Standard Premierin välillä.

Jos Eurostar Standardin ja Standard Premierin hintaero on sinulle tarpeeksi pieni, että sen kannattaa viettää nämä kaksi tuntia enemmän tilaa, pistorasiaa ja pientä ilmaista ateriaa pitkin, jatka sitten sitä.

Huomaa: vaunut 5 & 14: ssä on pistorasiat Eurostarissa, joten jos varaat istuimen yksi niistä ja osta itsellesi mukava ateria M&S: lta junaan, ero tulee vain istuinkoon eroon.

Toivon, että tämä kommentti ei ole "laiton": Luulen, että Eurostar 1. luokka on vähän rahan tuhlausta - he veloittavat paljon enemmän kuin tavallinen luokka (mielestäni he haluavat ajatella sitä olevan kuin lentoyhtiön ensimmäinen luokka). , ja ellet tee Avignonia / Alpit-Lontoota tai junilla on ongelmia, et ole koskaan junassa tarpeeksi kauan hyötyäksesi. Ruoka ei ole parempaa kuin tavallisten lentoyhtiöiden ruoka, ja toisin kuin TGV: t, joihin junat voivat viedä matkustajia ilman varauksia, Eurostar-istuimet on aina varattu - olet harvoin murtamassa. Se ei ole ylimääräisen rahan arvoinen.
On huomattava, että Eurostarissa on oikeastaan ​​kahdenlaisia ​​"ensiluokkaisia". Siellä on Standard Premier ja Business Premier. He molemmat saavat samanlaisen istumapaikan (2 + 1), mutta Business Premierissä saat lämpimän aterian (kylmä SP: ssä), suuremman juomavalikoiman, oleskelutilan ennen lennolle pääsyä, nopean sisäänkirjautumisjonon ja 10 minuutin lennolle. Niiden välillä on kuitenkin huomattava hintaero!
@Rich: TGV: t eivät voi ottaa matkustajia ilman varauksia :) Vain TER: t ja Intercités. [Todisteet (FR)] (http://aide.voyages-sncf.com/toute-laide-train/suite-mon-achat/echange-et-annulation/conditions-d-echange-d-annulation-et-de -maksun palautus).
@MattiSchneider-Ghibaudo Olen eri mieltä - otan TGV 7220: n joka aamu Calais Fréthunin ja Lille Europen välillä - minulla ei ole paikkaa. Vaimoni serkku pääsee joka päivä samalle junalle Lille Europen ja Pariisin Gare du Nordin välillä, eikä hänellä ole varausta - ilmeisesti etusijalla olevat ihmiset ovat etusijalla. Tämä juna on normaali TGV, ei TERGV (kuten Calais'n 8:13) btw.
@Rich Olisinpa sitten tällä alueella! Viime kerralla otin TGV: n varauksetta Nizzasta Antibesiin, minua sakotettiin 64 €…
Kiitos vinkistä pistorasioista Eurostar-vakioistuimissa, jotka tekevät elämästäni niin paljon paremman ensi kerralla!
kaikkien tgv: n ja joidenkin TER-lippujen osalta lippusi on sidottu yhteen junaan. joten jos muutat, sinun on muutettava varaus.
-1
Minulla on "Pass Fideli'TER Grande Vitesse" - Minulla on oikeus matkustaa kaikilla paitsi yhdellä TGV: llä Lillen ja Calaisin välillä sekä TERGV: llä, jotka myös kulkevat tällä reitillä.
@Rich tavalla tai toisella, se on ominaista tälle yhdelle lyhyelle linkille. Voi olla toinen poikkeus, josta en ole tietoinen, mutta yleisesti ottaen TGV: llä on myös pakollinen paikkavaraukset, joten siellä ei ole suurta eroa Eurostarin kanssa.
1. luokan Eurostar on paska ja rahan tuhlaaminen. sitä vastoin TGV: n ensimmäinen luokka on loistava matkamatka, koska se on vain (yleensä) hieman kalliimpaa
Ehkä se on uusi, mutta kun otin Eurostarin viime viikolla, minulla oli pistorasiat 2. luokassa.
Uusissa televisioissa on pistorasiat ** kaikille istuimille **.
#2
+8
Relaxed
2013-11-04 21:52:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Periaatteessa se johtuu siitä, että Eurostar voi siirtää sinut Pariisin ja Lontoon välillä, kun taas TGV ei. Kyse ei ole Eurostarin ja TGV: n "lisäkustannuksista" eikä siitä, mitä Eurostar-mukavuus on arvoinen, koska tämä ei ole kenenkään käytettävissä oleva valinta.

Hieman spekuloimalla, monet asiat saattavat auttaa tekemään Eurostarin kalliiksi :

  • Käytä tunnelin oikeuksia (ei ole varma englanninkielisestä terminologiasta, mutta rautatieyritysten on maksettava rautatieverkon käytöstä. Eurostar valittaa säännöllisesti Eurotunnelin hinnoista )
  • Kysyntä ja kilpailu muiden liikennemuotojen kanssa (näyttää siltä, ​​että asiakkaista ei ole pulaa, jotka ovat valmiita maksamaan Eurostar-hintoja, joten enemmän tai vähemmän kiinteällä kapasiteetilla ja korkeilla kustannuksilla ei ole mitään syytä kilpailevat hinnasta)
  • Sääntely / käytäntö (en tiedä kaikkia yksityiskohtia, enkä usko sen olevan totta tänään kuin aiemmin, mutta pitkään SNCF oli jonkin verran rajoitettu kotimaan hintojen suhteen mutta voisi asettaa hinnat rajan ylittäville suurnopeusjunille vapaasti - ns. "prix de marché". tytäryhtiöt kuten Thalys, Lyria tai Eurostar ja ovat aina olleet kalliimpia kuin TGV).
  • Lisäturva- / lennolle pääsyn kustannukset Pariisin Gare du Nordilla (ei ole varmaa, kuka maksaa siitä)

Jos etsit nyt suurta pikajunaa, jolla viettää aikaa matkalle katsomatta, myös TGV ei mielestäni ole erityisen hyvä arvo. Saksan ICE on henkilökohtainen suosikkini, mutta on monia, joita en vielä kokeillut!

TGV: tä ei rajoiteta kotimaan hintoihin, vaan Ranskan hallitus tukee SNCF: ää mataliin kotimaan hintoihin. Kansainvälisen rautatiemaksun tukeminen (EU: n lainsäädännön mukaan) on laitonta, joten ne on hinnoiteltava markkinahinnoin ("prix de marché") - joten kansainväliset junat ovat yleensä kalliimpia kuin kotimaiset.
@RichardGadsden Mikä saa sinut ajattelemaan sitä? AFAIK, TGV-operaatioille ei ole juuri mitään tukia, ja useimmilla (kaikilla?) TGV: llä on nykyään "prix de marché". Uskon myös, että SNCF on jo pitkään ollut kiinnostunut näistä "prix de marché" -tapahtumista, ja he pitivät vanhaa km-hintaa rajoituksena.
Arvaa, että olen vanhentunut silloin!
#3
+2
Jack Johnson
2019-07-05 02:38:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että näistä vastauksista puuttuu tärkein etu: ajansäästö ja joustavuus ajan suhteen. Jos sinulla on liike-esityslippu, siellä on erityinen lippujärjestys, joka on avoinna 10 minuuttia ennen lähtöä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...