Kysymys:
Onko olemassa hyvää verkkosivustoa matkan suunnitteluun junien kautta Euroopassa?
VMAtm
2011-06-22 01:36:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaimoni ja minä olemme päättäneet siirtyä Eurooppaan junalla. Tiedätkö hyviä paikkoja suunnitella matkaa junalla (aikataulu ja ehkä hinnat)? Menemme Euroopasta itään (Venäjä ja Baltia) maissa) länteen (Ranska ja Saksa).
Löysin tähän mennessä vain yhden: OEBB.

Haluat ehkä maksaa kassalle http://www.rome2rio.com Ei karttaa, mutta varmasti hyvä työkalu reittien arvioimiseksi
Mikään viidestä tai useammasta kokeilemastani sivustosta (mukaan lukien Rome2Rio) ei löydä junareittiä Espanjasta Romaniaan. Kartat näyttävät reittejä. Milano on matkalla, mutta ensimmäinen sivusto, joka pystyi käsittelemään Milanon Bukarestiin, vaati, että osa matkaa tapahtuu bussilla.
Kaksitoista vastused:
#1
+63
victoriah
2011-06-22 01:38:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Istuin 61 on ehdoton ehdoton opas kansainväliselle rautatieliikenteelle. Siinä on kaikki tarvitsemasi tiedot reiteistä, hinnoista ja aikatauluista. Siinä on myös runsaasti linkkejä paikkoihin, joissa voit hinnoittaa ja ostaa lippuja, ja mistä ostaa niitä, jos et voi ostaa niitä verkossa.

http://seat61.com/

Jos sinulla on tarkempia kysymyksiä, voit kysyä ne selvästi täällä.

+1. En ole kauan palannut junamatkalta Lontoosta Istanbuliin, joka on suunniteltu tämän sivuston tiedoilla. Se on erinomainen opas.
Istuin 61 on lopullinen * johdanto-opas junamatkoille. Mutta kun olet saavuttanut oikean maan, sinun täytyy kääntyä muualle. [DB (Saksan rautateiden) sivusto] (http://www.bahn.de/) on aikataulujen ja reittien vertailusivusto suurimmassa osassa Eurooppaa.
#2
+36
Rich
2011-06-22 02:54:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Reittisuunnittelua varten Saksan rautateiden verkkosivusto - http://www.bahn.de - on lyömätön, kun selvitetään, miten päästä Helsingistä Madridiin junalla. Se ei kuitenkaan kata lippujen ostamista Saksan ulkopuolisille matkoille.

Juna-tarkkailijat: tutustu [rautatiekarttoihin Euroopassa ja muualla] (http://www.bueker.net/trainspotting/index.php).
Se on epätäydellinen myös Espanjalle. Se sisältää isot junat, mutta pienet junat puuttuvat usein. Espanjassa kannattaa käyttää osoitetta http://www.renfe.es/
#3
+20
gerrit
2012-11-10 17:29:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen yllättynyt, ettei mikään vastaus ole toistaiseksi maininnut Raildude -tapahtumaa. Tämä on erittäin hyödyllinen, yhteisön ohjaama verkkosivusto kansainvälisille junille Euroopassa. Se on keskittynyt erityisesti budjettimatkoihin ja on todellakin peräisin Interrailiin liittyvältä verkkosivustolta.

Hafas ei ole aina tarkka

Haluaisin antaa varoituksen Hafas- hakukoneet. Bahn.de, B-Rail, ÖBB ja NS Hispeed perustuvat kaikki samaan kansainväliseen junatietokantaan tunnetaan nimellä Hafas. Se perustuu osallistuvien rautatieyritysten toimittamaan aikataulut, eikä se ole aina täydellinen. Kokemukseni mukaan:

  • Se ei ole täydellinen . On helppo ajatella, että se on täydellinen, koska siinä on niin paljon junia, mutta ei ole. Kokemukseni mukaan mitä enemmän junia puuttuu, sitä kauemmas Saksasta. Olen ottanut kunnollisia junia Espanjassa, joita ei ole rekisteröity Hafasissa.

  • Se sisältää virheellisiä yhteyksiä . Esimerkiksi Ruotsissa jokaisella rautatieasemalla on vähimmäissiirtoaika . HAFAS ei ole tietoinen siitä, joten se saattaa suositella yhteyttä 10 minuutin muutoksella, kun taas vähimmäissiirtoaika on 15 minuuttia. Pienin siirtoaika tässä tapauksessa tarkoittaa, että yhteydet taataan, joten liput vaihdetaan, jos yhteys puuttuu. Jos yhteys on pienempi kuin vähimmäiskytkentäaika, tämä takuu ei toimi.

  • Se on vielä vähemmän täydellinen aikataulun muutosten ympärillä . Joka vuosi joulukuun alussa aikataulut muuttuvat. Aikataulumuutoksen ympärillä Hafas on erittäin epätäydellinen, jopa Saksassa. Käytännössä joululoman suunnittelu ei ole mahdollista Hafas -pohjaisella hakukoneella, koska niin monet junat puuttuvat tai ovat rekisteröityneet vain erittäin myöhään.

Erilaisilla Hafas -pohjaisilla hakukoneilla on hieman erilaiset ominaisuudet. Esimerkiksi B-Rail sallii yhteyksien enimmäismäärän määrittämisen, kun taas Bahn.de sallii pienimmän muutosajan. Useimmat sallivat yhden tai useamman kautta -aseman. Yhdistämällä nämä ominaisuudet voidaan usein saada paljon parempi yhteys kuin kirjoittaa yksinkertaisesti Tukholma Madridiin mielivaltaiseen hakukoneeseen. Voit esimerkiksi välttää junan vaihtamista keskellä yötä tai lisätä siirtoaikaa usein myöhässä olevan junan jälkeen.

Täydentävät lähteet

  • Jos mahdollista, tarkista Hafas illa saatu aikataulu uudelleen eri kansallisten rautatieliikennesivustojen avulla. Esimerkiksi Espanjassa Renfella on paljon kattavampi ja luotettavampi aikataulu kuin millään kansainvälisellä verkkosivustolla (vaikka he eivät voi luetella yhteyksiä useammalla kuin yhdellä siirrolla). Suurimmalla osalla maista, jos ei kaikissa, on kansalliset rautatieyhtiöiden verkkosivustot. Tämä Wikipedian luettelo saattaa auttaa sinua aloittamaan.

  • Saksalaisessa foorumissa Drehscheibe Online on PDF-luettelo aikataulut kansallisille rautatieyrityksille, jos sellaisia ​​on. Henkilökohtaisesti rakastan selata rautateiden aikatauluja. Useimmissa maissa oikean aikataulun löytäminen voi kuitenkin olla melko vaikeaa.

  • Kaukojunien osalta selaa aiemmin mainittuja verkkosivustoja, kuten Seat 61 ja Raildude. Jälkimmäisessä mainitaan erityisesti suurkaupunkien väliset yhteydet, kun taas jälkimmäinen on enimmäkseen kirjoitettu Ison-Britannian näkökulmasta.

Yhteysajat. Bahn.de-verkkosivustolla voit muokata tätä parametria. Voit valita haluamasi vähimmäismäärän. Jos unohdat yhteyden, se on sinun ongelmasi, etkä saa hyvitystä automaattisesti. Saksassa halvimpien lippujen kanssa sinun on käytettävä tiettyjä junia. Jos unohdat yhden heistä, voit ottaa toisen junan, mutta sinun on todennäköisesti maksettava lisämaksu. Jos ostat nämä liput ("Sparpreis" & co.), Olet yksin vastuussa yhteyksiesi saamisesta.
@MarcelC voit määrittää vain yhden maailmanlaajuisen vähimmäiskytkentäajan. Ongelma on, että Tukholman C kaltainen asema vaatii 20 minuuttia, mutta Boden C vaatii vain 5 minuuttia. Päiväradan Narvik – Luulaja ja yöjunan Luulaja – Göteborg välillä on 15 minuuttia, ja tämä yhteys on taattu, mutta sitä ei näytetä, jos määritetään vähintään 20 minuutin yhteys. Olen menettänyt yhteyksiä Ruotsissa useita kertoja matkustellessani Ruotsi – Espanja, ja he ovat aina korvanneet lippuni välittömästi - tietenkin, kun vaihtoaika oli riittävä.
Se riippuu hienosta painatuksesta. Joistakin lipuista saat hyvityksen muista. Mitä halvempi lippu, sitä vähemmän voit pyytää ...
Euroopassa CIV-säännöt koskevat kaikkia kansainvälisiä lippuja. Voit lukea niistä [täältä] (http://fi.wikipedia.org/wiki/CIV_%28rail_travel%29) ja [täältä] (http://www.cit-rail.org/fi/rail-transport- laki / cotif /). Muun muassa poikkeuksellisissa olosuhteissa rautatieyhtiön on kuljetettava sinut alusta loppuun *, jos matkasi on yksi lippu *. Tämä tarkoittaa korvaamattomien yhteyksien korvaamista tai lippujen palauttamista, jotka ovat viivästysten vuoksi käyttökelvottomia, lipun joustavuudesta riippumatta.
Asiaankuuluva artikla on 32 artikla: * § 1 Kuljettaja on vastuussa matkustajalle menetyksestä tai vahingosta, joka johtuu siitä, että matkan peruuttamisen, myöhään kuluneen junan kulun tai epäonnistuneen yhteyden vuoksi matkaa ei voida jatkaa samana päivänä tai että matkan jatkamista samana päivänä ei voida kohtuuttomasti vaatia annettujen olosuhteiden vuoksi. Damagesshall sisältää kohtuulliset majoituskustannukset sekä kohtuulliset kustannukset, jotka aiheutuvat matkustajan odottavien henkilöiden ilmoittamisesta. *
On joitain muita asiaankuuluvia artikkeleita. Mutta tämä koskee kaikkia COTIF-allekirjoittajia eli Eurooppaa ja entistä Neuvostoliittoa.
Lisäksi EU: ssa on [matkustajien oikeudet ja asetukset] (http://www.bahn.com/i/view/GBR/en/services/passenger_rights/passengers-rights-international-services.shtml) vuodesta 2009. . * Jos voidaan kohtuudella olettaa, että kuljetussopimuksen mukainen viivästyminen lopulliseen määränpäähän kestää yli 60 minuuttia, matkustajalla on oltava heti valinta seuraavien välillä:
a) korvaus lipun kokonaiskustannuksista sen mukaan, millä lipulla se maksettiin, matkan matkan osasta tai osista ja jo tehdystä osasta tai osista, jos matkalle ei enää ole mitään tarkoitusta suhteessa matkustajan alkuperäiseen matkasuunnitelmaan sekä tarvittaessa paluupalvelun ensimmäiseen lähtöpaikkaan mahdollisimman pian. Korvaukset maksetaan samoin ehdoin kuin 17 artiklassa tarkoitettu korvauskorvaus; tai
b) jatkaminen tai uudelleenreitti vastaavissa kuljetusehdoissa lopulliseen määränpäähän mahdollisimman pian; tai (c) jatkaminen tai uudelleenreititys vastaavissa kuljetusolosuhteissa lopulliseen määränpäähän myöhemmin matkustajien sopivaksi. Joten yhteenvetona voidaan todeta, että EU: n sisällä vakavien viivästysten sattuessa ** sinulla on aina oikeus hyvitykseen ** paitsi sodan tai ydinkatastrofin sattuessa (ne on nimenomaisesti mainittu COTIF: ssä ...)
Olen tietoinen näistä säännöistä. Bt, joka on tarkoitettu "vakaviin" viivästyksiin. Jos kuitenkin matkustat saksaksi säästöhinnalla ja velvollisuutesi käyttää tiettyä junaa ja kaipaat sitä pienen viivästymisen vuoksi, voit käyttää haluamaasi junaa samalla tiellä, mutta sinun on maksettava lisämaksu, jos tällä tiellä ei ole enää saatavana säästöhintoja.
Muut resurssit ovat hyödyllisiä, samoin kuin huomautuksesi, mutta vaihtoehtosi eivät todellakaan ole lainkaan vaihtoehtoja. Renfella voi olla täydellisempi aikataulu * Espanjassa *, mutta kattaako se muun Euroopan paremmin kuin HAFAS? Vaihtoehto HAFAS: lle olisi verkkosivusto / tietokanta, jonka kattavuus olisi parempi kaikkialla Euroopassa, ei kansallisten rautatieyhtiöiden verkkosivustot, paperinen aikataulu tai tiettyihin matkoihin keskittyvät oppaat.
@Annoyed Olen korvannut "Vaihtoehdot" sanoilla "Ilmaiset lähteet". Tyydyttääkö tämä sinua?
Kyllä, täydellinen, anteeksi alamäki.
@AndréPeseur Vastaukseni on hieman myöhässä, mutta jos menetät yhteyden saksalaisen säästölippuun edes minuutilla, sinulla on oikeus käyttää toista junaa maksamatta ylimääräistä määränpäähäsi. Tämä oli totta myös vuonna 2012. Edellä mainittu sääntö ei koske vain "vakavia viivästyksiä" (riippumatta siitä, mikä sen määritelmä on), vaan myös kaikkia viivästyksiä (joissain varoituksissa odotettavissa olevat viivästykset ovat alle 60 minuuttia lopullisessa määränpäässä).
#4
+13
mouviciel
2011-06-29 15:56:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdotan, että käytät lippujen ostamisen sijaan InterRail-passia. Tämä on halvempaa, jos aiot matkustaa yli muutaman tuhannen kilometrin.

Aikataulut haetaan HAFASista Googlessa. Tämä on yhteinen tietokanta, jonka jakavat useimmat rautatieyhtiöt Euroopassa (esim .: Saksa, Sveitsi, Belgia)

Lopuksi , haaveile, tarkista Orient-Express.

Korttien ostaminen Pohjois-Amerikasta on valtava säästö verrattuna yksittäisten lippujen ostamiseen kerran Euroopassa. 8 päivän lippuni junamatkalle Englannissa (ostettu Kanadasta) maksoi vähemmän kuin yksi yksisuuntaisista reiteistä, jotka tiesin haluavani, maksaisi, jos olisin ostanut kyseisen lipun Englannista. Suorita numerot hyvissä ajoin, koska sinun on jätettävä aikaa paperilippujen lähettämiseen Pohjois-Amerikkaan ennen lähtöä.
InterRail-passit ovat hyviä, jos sinulla on suunniteltu reitti. Jos haluat vaeltaa satunnaisesti laajalle ja pitkälle, läpikuljetukset kattavat tietyt alueet, joten jos sinulla on etelää peittävä kulku ja sinulla on äkillinen oivallus suunnata pohjoiseen tai itään, se ei ehkä ole tarpeeksi joustava. Ainakin sen löysin kymmenen vuotta sitten ensimmäiseltä europaketiltani.
Voit ostaa InterRail-passin, joka on voimassa kaikissa maissa. Mutta joustavuus on kalliimpaa.
Huomaa vain, että Interrail- ja Eurail-passit eivät ole voimassa Baltian maissa, Venäjällä, Ukrainassa ja Valkovenäjällä.
Rautatielipit voivat olla paljon, mutta monissa tapauksissa ne eivät ole halvempia, ja ajan myötä se pahenee. Edulliset aikaisin ostetut liput ovat useimmissa tapauksissa halvempi vaihtoehto. Muista myös InterRail for európaalaiset, Eurail muualla maailmassa, molemmilla on monenlaisia ​​versioita.
@KateGregory Lippujen ostaminen matkapäivänä on kallein mahdollinen tapa. Mutta passin ostamisen sijaan voit ostaa myös ennakkoliput (kotoa, etukäteen) ja kerätä ne Euroopan asemalta. Esimerkiksi: Lontoo-Edinburgh, ensiluokkainen paluu, ostettu juuri ennen matkaa: 426 puntaa. Ostettu etukäteen verkkosivustolta: 106,70 £.
@RichardGadsden Tiedän. Kolmen päivän lippu, joka kattaa Englannin ja Skotlannin, voi olla alle 200 puntaa. Se vertaa hyvin etukäteen lippuja ja mielettömän hyvin viime hetken lippuihin
#5
+11
Raj More
2011-06-22 01:38:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

EURail : n pitäisi olla hyvä paikka suunnitella matka.

He menevät itään kuin Puola ja Bulgaria, mutta ei pidempään kuin se.

EuroStar on toinen verkosto, joka voi olla hyödyllinen, mutta itäpuolella se pysähtyy EURailin ulkopuolella.

Mitä tarkoitat "pysähtyy Eurailin ulkopuolella". Se yhdistää Ison-Britannian Ranskaan / Belgiaan, ja molemmat jälkimmäisistä ovat maita, joissa voit käyttää Eurail-passiasi.
Tarkoitan, että EURail menee itään pidemmälle kuin EuroStar.
#6
+11
Gagravarr
2011-06-22 01:39:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Maileilla erotettava sivusto on seat61.com. Todella hyvin kirjoitettu, erittäin kattava ja sisältää kaikki tarvitsemasi tiedot varaamisesta, kun olet päättänyt. Käytän sitä koko ajan!

#7
+10
user3470
2012-11-27 03:44:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos matkustat Baltian maiden kautta, pidä mieluummin bussia kuin junaa. Bussit ovat nopeampia, tiheämpiä ja mukavampia kuin junat. Kun olet Puolassa, voit vaihtaa juniin. Joten tässä ovat sivustot:

#8
+9
mouviciel
2013-02-15 20:19:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on Interrail-kartta:

Sivustolla se on saatavana myös 14 Mt: n PDF-tiedostona, jota voit tarkentaa yksityiskohtia varten.

Koska nopeus / kesto riippuu monista tekijöistä, kartta erottaa vain suurnopeusradat, päälinjat ja muut linjat.

Interrail map

Kiva! Tämä on lähinnä mitä haluan tähän mennessä :)
Esimerkki kestosta: Frankfurt-Köln kestää välillä 1:03 ja 2:24, molemmat ICE: n kanssa vaihtamatta junaa
koska se riippuu myös siitä, kuinka usein junat saapuvat (yhteydet kaikkialle Eurooppaan), mielestäni tämä vastaus on riittävä. Ja joka tapauksessa kaikella on puutteita. Esimerkki: olet Italiassa ja haluat mennä Sloveniaan. Sinun on mentävä Itävallan läpi. Suosittelisin ottamaan tämän kartan ja käyttämään http://bahn.de ja yrittämään suunnitella matkaa. On erittäin käteviä tapoja, ja toiset eivät.
Löysin juuri toisen hyödyllisen kartan: http://parisprague.files.wordpress.com/2009/10/train_europe.gif Se näyttää vain ajat ja vain joillekin kaupungeille. Matkan kokonaiskestosta on silti varsin hyödyllistä.
Jos haluat korkealaatuisen suurikokoisen painetun kartan, hanki Thomas Cook Europe Rail Map, joka on saatavana kaikissa hyvissä kirjakaupoissa.
#9
+6
Rowan
2012-01-10 23:58:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten muut ovat maininneet, Seat 61 on todella raamattu eurooppalaisille junamatkoille, ja olisin hukannut ilman sitä suunnittellessani ja varaessani junamatkaa. Se on keskittynyt matkustamiseen Lontoosta, mutta se on silti todella hyödyllinen, vaikka et aloitaisi matkaa Lontoossa. Se osoittaa sinut oikeaan suuntaan etsimällä online-aikatauluja ja lippuja eri operaattoreilta ja jälleenmyyjiltä.

Olen törmännyt myös Loco2: een, mutta en ole käyttänyt sitä muuta kuin joitain nopeita hakuja. Olisin kiinnostunut, jos täällä on ketään, joka on käyttänyt sitä ja jolla on palautetta.

Lisäksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa matkustaville (ainakin) voit nyt varata koko matkan kotikaupungistasi suoraan kaupunkiin määränpäähän http://www.wired.co.uk/news/archive/2013-11/12 / loco2-eurooppa-rautatie-varaus
#10
+6
psur
2012-11-10 14:24:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos haluat mennä Venäjältä ja Baltian maista Saksaan ja Ranskaan, sinun on mentävä Puolan läpi. Vaikka muissa vastauksissa sinulla on hyvät kansainväliset linkit, mielestäni on hyvä tarkistaa yhteydet maakohtaisella sivustolla. Puolan rautateillä on aikataulut ja arvioidut hinnat paikan päällä: http://rozklad.pkp.pl/

#11
+5
meddlesome
2011-08-02 09:29:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tällä verkkosivustolla on mahtava löytää virallinen reitti ympäri Eurooppaa.

btw, Jos aiot matkustaa Eurooppaan junalla, sinun tulee käyttää Eurail tai InterRail (jos olet EU / CH-asukas) Se säästää enemmän ja voi muuttaa reittiä milloin tahansa huoletta

#12
+1
user7226
2015-04-07 02:24:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paras verkkosivusto matkojen suunnitteluun Euroopassa, kuten InterRail, on http://www.eurorailplanner.com/

Onko tämä verkkosivustosi? Oletko millään tavalla sidoksissa siihen? Miksi se on `` paras ''?
Koska voit suunnitella monimutkaisen reitin nopeasti. Käytin tätä verkkosivustoa suunnitellessani InterRailia marraskuussa 2014. Luulen, että se on paras verkkosivusto, koska se on ainoa tuntemani verkkosivusto, jolla on monisuuntaisia ​​aikatauluja, mikä tarkoittaa matkan kaikkia segmenttejä samanaikaisesti.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...