Kysymys:
Onko turvallista juoda vesijohtovettä Istanbulissa?
hippietrail
2011-06-25 08:36:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko hanasta / hanasta saatua vettä juotava Istanbulissa vai onko minun ostettava pullotettua vettä? Jos ei, mitkä ovat siinä olevat epäpuhtaudet?

Viisi vastused:
#1
+23
Ankur Banerjee
2011-06-25 15:54:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kysyin turkkilaisilta ystäviltäni, ja tässä on heidän sanomansa: vaikka suurimmissa kaupungeissa on veden suodatuslaitoksia ja vettä pidetään juomakelpoisena lähteellä, vesijohtojen, jotka toimittavat sitä rakennuksessa tai tietyissä paikoissa, laatu voi olla epäilty. Siksi on parempi, jos et juo vesijohtovettä suoraan, ellet käytä sitä kiehumisen (tai elintarvikkeissa / juomissa, joissa vettä keitetään prosessin aikana) tai suodatuksen jälkeen.

#2
+21
Caleb
2011-06-29 04:24:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asun Izmirissä ja olen matkustanut Istanbulissa monta kertaa. Vesijohtovesi kaikkialla Turkissa, mukaan lukien suurkaupungit, on osuma-osuma-tapaus. Sitä ei taata tappavan sinua, mutta se ei yleensä maistu niin hyvältä, ja sen juomista pidetään huonona ideana joka tapauksessa. Suurin osa kaupungeista yrittää käsitellä sitä tarpeeksi, jotta se ei olisi vaarallinen, mutta se ei tee siitä hyvää vettä.

Paikallinen tapa on juoda pullotettua vettä. Vettä on aina saatavilla kadulla ja kotiin 20 litran vesikannut toimitetaan yleensä muutamassa minuutissa tilauksesta 3-6 liiraa varten, ja pidät vain pullot käsillä juomaan.

Useimmissa paikoissa voit kokata / pestä vesijohtovedellä, mutta jos sijainnissasi on erityisen huonoja makuja, voit jopa mieluummin valmistaa pullotetulla vedellä.

Muokkaa: Suurkaupungin vesijärjestelmät eivät ole monoliittisia , ei yleensä ole yhtä oikeaa vastausta. Izmirissä taloni vettä on turvallista juoda, mutta toimistossa, jossa olen usein, on niin rankkaa, ettemme edes käytä sitä astioihin tai käsinpesuun.

Erityisesti Istanbul ulottuu kahdella mantereella . Sinun tulisi kysyä paikallisen piirisi ihmisiltä veden laadusta ja yleensä tehdä samalla tavalla. Jos isäntänne pesevät vihannekset vesijohtovedellä, se on todennäköisesti ok. On aina mukavaa pelata sitä yksi askel turvallisemmin kuin paikalliset matkustettaessa, mutta jos he sanovat, ettet kuuntele!

#3
+7
mouviciel
2011-06-29 16:11:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jopa Istanbulin asukkaat eivät juo vesijohtovettä.

Pullotettua vettä myydään kaikkialla, mutta osta 1,5 litran pulloja, jotka ovat suunnilleen samanlaisia ​​kuin 0,5 litran pullot.

Älä myöskään pese hedelmiä tai vihanneksia vesijohtovedellä, jos aiot syödä niitä ilman ruokaa.

Mitä vesi sisältää, mikä tekee siitä huonoa hedelmien ja vihannesten pesemiselle? Vai pitäisikö sen riippua vainoharhaisustasosta (matala)? Muut vastaukset sanovat, että se on hieno tähän tarkoitukseen.
Minä en tiedä. Muistan tämän neuvon useilta matkaoppailta, jotka luin suunnitellessani matkaa sinne.
Tämä on väärin. Asun Istanbulissa syntymästäni asti ja pesemme hedelmämme / vihanneksemme vesijohtovedellä. Join sitä jopa harvoin, jos joudun ja olen edelleen elossa!
Mikä @Comptrol said: En nauti Istanbulin veden mausta, mutta minulla ei ole varauksia juoda sitä tai pestä vihanneksia sen kanssa.
#4
+3
lycians
2015-09-09 17:52:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Absolutely agree with Ozgur. I was born and raised in Istanbul. I have been washing the vegetables and fruits with tap water.

I do not advise to drink it because the infrastructure is not like in Europe and may cause some health issues. I drink it several times and had no regret but again do not advise :)

It is better to buy bottled waters from the supermarkets because it is cheaper than cafes or vending machines.

#5
+1
arved
2020-02-24 04:14:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä ei ole mainittu edellisissä vastauksissa: Vesi tuoksuu kloorilta, joten on erittäin epämiellyttävää juoda. Kloori lisätään desinfiointiaineena. Vaikka tämä tapahtuu monissa kaupungeissa ympäri maailmaa, Keski-Euroopassa tämä haju ei ole havaittavissa, kun taas Istanbulissa se on niin, joten oletan, että he vain asettavat hieman enemmän klooria veteen.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...