Kysymys:
Ovatko kansainväliset ajokortit todella tarpeen missään maassa?
hippietrail
2011-06-25 10:58:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun aloitin kansainvälisen matkustamisen noin 20 vuotta sitten, olin nuori ja naiivi ja ostin kansainvälisen ajokortin matkaani varten Yhdysvaltoihin.

Sitten huomasin, että sitä ei tarvittu ollenkaan. Tarvittiin vain oman maani lisenssi valokuvalla. Tuolloin valokuva-ajokortit olivat suhteellisen uusia Australiassa.

Joten kysyn, onko näin kaikkialla vai onko maita, jotka eivät todellakaan salli ulkomaalaisten ajaa ilman kansainvälistä ajokorttia?

(En tarvitse täydellistä luetteloa maista vastaukseksi, vain kyllä ​​tai ei ja muutama esimerkki on hieno)

Tietysti tämä riippuu maasta. Joissakin kolmannen maailman paikoissa saattaa olla parempi antaa poliisille sisäinen pakollinen kuin alkuperäinen lisenssi, varsinkin jos he aikovat pitää sitä, kunnes pieni lahja tulee heidän tielleen.
IIRC: n oikea termi on "kansainvälinen ajokortti", ja "kansainvälinen ajokortti" on itse asiassa Internet-huijaus.
@AndrewGrimm: Tämä näyttää olevan suosittu sanamuoto nykyään, mutta [kuvahaku Googlessa] (https://www.google.com.au/search?q=old+ "kansainvälinen + kuljettaja% 27s + TAI + ajo + lupa + TAI + asiakirja + TAI + lisenssi + TAI + lisenssi ") löytää myös" lisenssi "ja" asiakirja "sekä muutaman muun pienen muunnelman. Minulla oli kaivos vuosina 1989-1990, ja kutsumme sitä "lisenssiksi", vaikka en muista siihen painettua sanamuotoa. Näyttää kuitenkin vaihtelevan ajan ja maantieteen mukaan.
IDP toimii vain lisenssisi käännöksenä, ei mitään muuta.Jos lisenssi myönnetään samalla kielellä kuin kohdemaasi - yhdeksän kymmenestä kertaa voit jättää sisäisen pakolaisen kotiin.
Kahdeksan vastused:
#1
+36
Gagravarr
2011-06-25 14:23:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se vaihtelee suuresti sekä liikkeeseenlaskijan että vierailun kohteena olevista maista riippuen.

Jos haluat vierailla esimerkiksi Australiassa, sinun on joko lisenssisi oltava englanninkielinen tai sinulla on kääntänyt henkilötodistin. On paljon suppeampi luettelo maista, joille Australian lupakirjan saaminen ei vaadi testiä, katso lisätietoja näistä asioista täällä.

Australialaisena RACV pitää yllä kätevä luettelo maista, jotka tarvitsevat sisäisen pakolaisen, mihin vain sitä suositellaan ja mihin voit ajaa vain Australian ajokortilla. Joitakin esimerkkejä Iso-Britannia ei vaadi sitä, Yhdysvallat suosittelee sitä ja UAE vaatii sitä.

Jos haluat saada sisäisen pakolaisen australialaiseksi, katso älykäs matkustaja.

On myös syytä huomata, että virallisissa piireissä heitä kutsutaan yleisemmin kansainväliseksi ajokortiksi kuin kansainväliseksi ajokortiksi.

Tärkeä seikka on, että sisäiset pakolaiset eivät ole itse lisenssi. Sinun on esitettävä ulkomainen lisenssi samaan aikaan.
Sivusto "RACV" ei näytä liian tarkalta ottaen huomioon Yhdysvaltojen, eikö ajolainsäädäntö ole suuresti riippuvainen tietystä osavaltiosta (jota ei mainita siellä)?
Minulla ei ole koskaan, koskaan, ollut ongelmia Australian ajokortin kanssa Yhdysvalloissa, joko vuokra-autoyritysten tai poliisin kanssa. Ainoa paikka, joka ei hyväksy australialaista ajokorttia, on supermarket, jos ostat olutta - he vaativat passia.
Australia ja Yhdysvallat puhuvat molemmat englantia. Sisäisen pakolaisen tarkoitus on käännös. Käännetäänkö englanti englanniksi?
@yo' ja RACV väittävät jopa, että Armenia ajaa vasemmalla ...
`` UEA vaatii sitä ''?Tarkoitat todennäköisesti Yhdistyneitä arabiemiirikuntia (UAE), ei Itä-Anglian yliopistoa.
#2
+26
Ankur Banerjee
2011-06-25 15:19:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurin osa Aasian maista ei hyväksy ulkomaista ajokorttia voimassa olevana asiakirjana ajoneuvojen kuljettamiseen, ja laillisesti suurin osa niistä vaatii kansainvälisen ajokortin. Käytännössä monet turistit eivät kuitenkaan vaivaudu hankkimaan sisäistä pakolaisuutta, vaan jättävät passinsa mistä tahansa vuokraavat auton / moottoripyörän.

Jos liikennepoliisi kuitenkin pysäyttää sinut - ja aasialaisena maissa ulkomaisten ajoneuvojen ajamisen estäminen on iso yritys, koska he tietävät, että useimmat ihmiset rikkovat sääntöjä - sinua pyydetään maksamaan sakko paikan päällä. Virallisten sakkojen pitäisi johtaa siihen, että saat kuitin tapahtumasta; muuten tiedät, että suorittamasi maksu on lahjusta. Monet turistit lahjoavat tiensä tilanteesta pelastaakseen itsensä sisäisen pakolaisen hankkimisesta, mutta on syytä muistaa, että korruptoituneiden käytäntöjen kannustaminen ei ole paras asia matkustajana.

Vaikka teknisestä syystä saatat saada ajaa ilman sellaista, vuokra-omistajien tai paikallisen poliisin tietoisuus voi olla heikko. Näen esimerkiksi Gagravarrin vastauksessa Australian RACV-luettelossa, että Indonesialle he mainitsevat 'suositeltavan' '' pakollisen '' sijasta. En tiedä, onko kyseessä australialaisen ajokortin haltijoiden erityinen luopuminen, mutta tunnen ystäviä, joille on määrätty sakko EU-ajokortin käyttämisestä yrittäessään pysäyttää poliisin. Sisäinen pakkosiirtäjä ei jätä epäilyksiä.

Kun sanot useimmat Aasian maat, tarkoitatko eniten maita Intian, Japanin ja Indonesian välisellä alueella?
@hippietrail: tarkoitan Intiaa ja Kaakkois-Aasiaa. En voi puhua arvovaltaisesti muista osista, koska en ole käynyt siellä. :) Intian niemimaa + ASEAN-alue on kuitenkin suuri osa Aasiaa.
Olin vain Koreassa ja Japanissa, mutta en ajoi sinne, vaikka minulle tarjottiin ajaa kerran Japanissa, enkä ollut varma, olisiko se ehdottomasti laillista.
@hippietrail: lisäsi vastaukseni vielä yhden yksityiskohdan.
Japanissa vaaditaan yleensä sisäistä pakolaista. On kuitenkin kourallinen maita, joiden sisäiset pakolaiset eivät ole voimassa Japanissa; tällöin sinun on hankittava [Japan Automobile Federation] -sivustolta oikeaksi todistettu japaninkielinen käännös alkuperäisestä ajokortistasi (http://www.jaf.or.jp/e/index.htm).
Toiseksi pysäytetty ulkomaalaisuudesta. Shanghain ulkopuolella kuljettaja oli itse asiassa kiinalainen, mutta näytti enemmän japanilaiselta. Olin etuistuimen matkustaja, olen valkoinen. Poliisi heilutti meitä tietullilla, useimpia kuljettajia ei katsottu. (Huomaa, että edes sisäiset pakolaiset eivät riitä missä olimme.)
Ja muuten, jos jätät passi Japaniin, rikot vielä toista lakia;joka sanoo, että sinulla on oltava passi aina mukanasi.
#3
+14
christinealittlebit
2011-06-27 14:03:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Euroopan maissa sinulla on ainakin teknisesti oletettavasti sellainen. Ystäväni saivat 250 euron sakon, kun he olivat ajaneet skoottereita ilman kansainvälisiä lupia Barcelonassa. Skootterivuokraus ei pyytänyt lisenssiä, mutta poliisit välittivät siitä.

Sama tapahtui meille Indonesiassa, jopa Balilla, jossa poliisien urheilulaji on hieno skootterilla ratsastava ulkomaalainen, jolla ei ole kansainvälisiä lupia. Otan aina mukanani.
Espanjan Guardia Civil -sivustolla on yleinen huijaus saada lippukiintiönsä. EU: n kansalaisten kansainvälisinä lupakirjoina, vaikka sekä Espanjan että Euroopan lainsäädännössä todetaan selvästi, että kaikki EU-luvat ovat voimassa koko EU: ssa.
@vartec Mikään ei osoita, että sakkoja saaneilla ihmisillä olisi EU-luvat.
@fkraiem Mutta vastaus tarkoittaa, että kaikki (pätemättömät "sinä") tarvitsevat sisäisen pakolaisen.
Ystävillä oli Yhdysvaltain lisenssejä, ei kansainvälisiä / EU / Espanjan lisenssejä.
#4
+13
user27478
2011-06-27 06:49:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on aina ollut yksi vuokrata auto, mutta en ole koskaan pyytänyt vuokra-agenttia käyttölupaa. USA: n ajokortti, passi ja luottokortti ovat aina olleet riittäviä auton vuokraamiseen. Olen vuokrannut autoja Japanista, Brasiliasta, Argentiinasta, Chilestä, Portugalista, Ranskasta ja Saksasta. Poliisi ei ole koskaan pysäyttänyt minua, enkä tiedä, mitä tässä tapauksessa tapahtuisi. Ottaen huomioon, että sisäisen pakolaisen hankintakustannukset ovat pienet (ainakin Yhdysvalloissa) ja teoriassa vaaditaan, suosittelen, että hankit sellaisen, mutta käytännössä näyttää siltä, ​​että niitä ei todellakaan tarvita monissa paikoissa.

Kuinka kauan sitten vuokra oli Japanissa? Jos et nykyään näytä sisäistä pakolaista tai japanilaista lisenssiä, "useimmat" paikat eivät yleensä vuokraa sinulle. Näemme kuinka se on kuitenkin olympialaisten edellä ...
Japanissa sinua veloitetaan ajamisesta ilman voimassa olevaa ajokorttia, aivan kuten japanilainen tekisi.
#5
+4
user46280
2016-06-20 08:42:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Varo - Korea vaatii sellaisen. Tulin hakemaan Avis-vuokraukseni, ja he kieltäytyivät antamasta avaimia, koska minulla ei ollut sisäistä pakolaista. He olivat vakuuttuneita siitä, että tämä on Korean lain, ei vain Avisin, vaatimus.

He ohjaivat minut moottoriajoneuvojen ministeriöön ja sanoivat, että DMV voisi antaa sisäisen pakolaisen Yhdistyneen kuningaskunnan lisenssini perusteella. Joten vietin aamun käymällä DMV: ssä - joka sanoi, että sisäisiä pakolaisia ​​voidaan ostaa vain kotimaassa. Joten lopputulos oli, että en voinut saada vuokraani ja olen junalla. Se sekoitti matkasuunnitelmani suuresti!

Asuin Koreassa 4,5 vuotta ja aloin ajaa sinne vasta viimeiset kuusi kuukautta. Koreassa autoa ei todellakaan tarvita, ellet aio vierailla syrjäisillä alueilla. On junia kaikkiin tärkeimpiin kohteisiin ja busseja melkein kaikkialle muualle. Puhumattakaan siitä, että taksit ovat halpoja ja runsaita. Mutta polttoaine- ja moottoritietullit ovat kauhistuttavan kalliita (vastaten vajaa 2 dollaria per litra, kun olin siellä). Useimmat korealaiset pärjäävät yhdellä autolla per perhe; yleensä ei ole mitään syytä vaivautua auton kanssa.
Ja kyllä, se, mitä sinulle kerrottiin, oli oikein, vaikka Avis olisi pitänyt kertoa sinulle, että sinun on hankittava kansallinen pakolaisesi maassasi.
#6
+1
user141
2013-12-06 16:41:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska IDP on enimmäkseen vain sanakirja hyvin tarkasta aiheesta (ajokyky), vastaus riippuu vastavuoroisuudesta ja egosta. On parasta oppia, mitkä maat tarvitsevat sisäisen pakolaisen maassasi.

Ego tulee yhtälöön, kun suuressa yleisössä on vihamielisiä tunteita maahan, jonka kansalainen olet. Jos olet esimerkiksi entisen siirtomaa-alueen kansalainen, joka vierailee entisessä siirtokunnassa, ota paremmin mukaan pakkosiirtolainen, muuten lisenssi on vain sananvartinen tikku koiran lyömiseen. Olen nähnyt sen monta kertaa, kun kahden EU: n kuljettajan välillä toinen sai rangaistuksen, koska hän sattui olemaan entisen siirtomaa-vallan edustaja, kun taas toinen toisesta EU-maasta oli täysin kunnossa. Silti teknisesti kaikki EU-ajokortit ovat samat.

#7
+1
Burhan Khalid
2016-06-20 11:37:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Persianlahden yhteistyöneuvostossa - aivan kuten EU: ssa - Persianlahden yhteistyöneuvoston jäsenmaiden myöntämä voimassa oleva lisenssi on voimassa muissa Persianlahden yhteistyöneuvoston jäsenmaissa.

GCC = Kuwait, Saudi-Arabia, Bahrain, Qatar, Arabiemiirikunnat ja Oman.

Persianlahden yhteistyöneuvoston vierailijoiden on aina pidettävä mukanaan kotimaan lisenssi, passi ja sisäiset pakolaiset.

Kun olet vakituinen asukas, sinun on hankittava GCC-lisenssi - pysyvä oleskelu ja ajaminen ulkomaisella ajokortillasi on rikos, josta voidaan määrätä sakko, pidätys ja / tai karkotus.

Olen kuullut ystävien vuokraavan autoja ilman Persianlahden yhteistyöneuvoston ajokorttia (ajokorteilla on sekä englannin että Arabialainen sisältö) useissa EU-maissa, mutta poliisi ei koskaan pysäyttänyt yhtäkään ystäväni, joten en tiedä onko tämä vaativa vaatimus.

Muu Espanja kuin EU, Sveitsi, Norja, Islanti tai Liechtenstein kaikki muut kuljettajat tarvitsevat sisäisen pakolaisen.

#8
  0
badjohn
2017-08-07 14:15:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensimmäiseen seikkailuuni Euroopan ulkopuolella, matkalle, joka kattoi 18 maata (Aasia ja Australia), sain paitsi yhden, myös kaksi sisäistä pakolaista. Tutkimukseni kertoi minulle, että konventteja oli kaksi ja että kaikki maat, joissa toivoin vierailevani, eivät olleet allekirjoittaneet samaa. Näitä käytettiin hyvin vähän, osittain siksi, että ajoin vain paljon paitsi Australiassa ja myös siitä, että harvoina aikoina kukaan ei välittänyt.

Se oli hyvin kauan sitten (1980-luvun alku). Minulla ei ole ollut sisäistä pakolaista sen jälkeen. Olen siitä lähtien ajanut Yhdysvalloissa, Kanadassa ja melko monissa Aasian maissa, eikä kukaan ole pyytänyt sitä.

Kuten muut ovat sanoneet, jos asut, saatat soveltaa erilaisia ​​sääntöjä.

1990-luvulla asuin Sri Lankassa ja tarvitsin paikallisen lisenssin. Kävin poliisiasemalla, näytin Yhdistyneen kuningaskunnan ajokorttini ja virkamies kirjoitti tietoni valmiiksi painetulle kortille. Myöhemmin asuin taas Filippiineillä ja sain jälleen paikallisen lisenssin. Tämä oli hieman monimutkaisempi; Minun piti suorittaa teoriakoe, mutta ei käytännön testi. Sain luottokorttikokoisen valokuvaluvan, joka on samanlainen kuin Iso-Britanniassa. Menettely kesti useita tunteja, mutta ei maksa paljon. Uusiminen voi olla hidasta. Kerran minun piti antaa virtsanäyte ja ottaa silmätesti. Silmätesti ei ollut kova; optikko kysyi: "Käytätkö silmälaseja?", sanoin: "Ei", hän sanoi: "Oletko varma?", sanoin: "Kyllä" ja testi oli valmis.

Voi olla muita katsottavia asioita. Täällä Isossa-Britanniassa, kun vaihdoimme luottokorttikokoisiin valokuvalupiin, meille myönnettiin vastapuolet paperilla. Periaatteessa tarvitsit tätä vuokratessasi tai ajaessasi ulkomaille. Minua on pyydetty pari kertaa Isossa-Britanniassa (pakettiauton vuokraus ja koeajo auto ja moottoripyörä), mutta en koskaan ulkomailla. Muistan kerran Floridassa lomalla, että huomasin, että joillakin ihmisillä, jotka olivat edessäni vuokra-autojen jonossa, oli näitä vastaavia. Olin hieman hermostunut, koska olin unohtanut omani. Onneksi minulta ei pyydetty sitä.

Nämä kollegat ovat nyt vanhentuneita; ne on korvattu verkkopalvelulla. Sinun tulisi käydä tässä ennen vuokraamista. Tein ennen viimeistä Yhdysvaltain vierailua, mutta tietysti minulta ei kysytty siitä.

DVLA Näytä ajokorttiTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...