Kysymys:
Kuinka voin suojata ajoneuvoani, kun se jätetään polun päähän pitkäksi aikaa?
HedgeMage
2011-06-22 23:03:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aiemmin kun menin retkeilyyn, jälkipään taakse jättämäni ajoneuvo ei varsinkaan ollut varastamisen arvoinen. Etsin nyt uusia ajoneuvoja, ja jossain mielessäni on "haluanko todella jättää tämän vartioimatta polun päähän 3-5 päiväksi?".

En kuten ajatus pudota pois ja noutaa - jos on loukkaantuminen, säähätä tai jokin muu ongelma, voisin mieluummin virheen heti kun saavutamme reitin pään. Tiedän, ettei mikään pysäytä ammattivarasta; Olen enemmän huolissani ohikulkevasta opportunistista.

Mikä tekisi ajoneuvoni turvallisemmaksi?

Missä? Epäilen vastauksen riippuvan siitä, onko reitin pää rikollisella alueella, missä maassa se on jne.
@Hedge: Tarkoitatko mahdollisesti patikointia pikemminkin kuin retkeilyä? Reppumatkailu tarkoittaa "Itsenäistä budjettimatkaa, tyypillisesti repun käyttämistä matkalaukkuihin ja yöpymistä yhteisissä majoitustiloissa, kuten hostelleissa eikä hotelleissa." Joten missä puhut polun päistä, luulen, että olet todella menossa bushwalking tai vastaava - pitäisikö meidän muuttaa tunnisteita ja sanamuotoa hieman?
Seitsemän vastused:
#1
+15
Beofett
2011-06-22 23:43:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 • Jos mahdollista, pysäköi muiden autojen lähelle. Muiden autojen läheisyys tarkoittaa, että potentiaalisen varkaan ei vain tarvitse tarkkailla paluuta, mutta myös muiden autojen omistajia.
 • Aktiivinen hälytys, mieluiten hyvin näkyvän punaisen valon vilkkuessa näkyvässä paikassa. Nämä yleensä ohitetaan, kun he lähtevät kaupunkialueilta yksinkertaisesti siksi, että ovat yleisiä. Eristetyillä alueilla niiden aiheuttama melu erottuu kuitenkin selvästi. Vaikka saatat olla niin eristetty, ettei kukaan todennäköisesti kuule sitä, potentiaalivaras ei ole niin varma.
 • Passiivinen turvalaite auttaa . Kuten Matthew Read ehdotti, klubi on erittäin näkyvä pelote. Piilotettu "Tappikytkin", joka estää autoa käynnistymästä kokonaan, on kuitenkin paljon tehokkaampi.
 • Pidä kaikki arvoesineet piilossa.
#2
+11
mindcorrosive
2011-12-20 18:10:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on joitain neuvoja, joita pitäisi soveltaa tilanteisiin, joissa sinun on jätettävä autosi alueelle, jolla on paljon varkauksia / varkauksia. Hyviä neuvoja löytyy muista vastauksista tähän kysymykseen, mutta tässä on joitain sosiaalisen suunnittelun toimenpiteitä, joita saatat toteuttaa (katso myös Jonathan VM: n vastaus).

 • Piilota näkyvissä . Älä houkuttele huomiota - niin helppoa kuin tämä. Poista kaikki etu- ja takaistuimilta sekä kaikki GPS-, mobiili- tai muut varastamisen arvoiset telineet. Jos sinulla on autoradio, poista se myös ja jätä reikä auki ja näkyviin osoittamaan, ettei siellä ole mitään.

  Voit itse asiassa haluta tarkoituksellisesti pahentaa tilaa auto on. Jos sinulla on mukava luonnonnahkaverhoilu, peitä istuimet röyhelöillä huopia. Laita pari sumeaa noppaa - mitä tahmeampi, sitä parempi. Autosi tulee näyttää siltä kuin se ei ole varastamisen arvoinen, eikä myöskään kannattaa murtautua.

 • Pysäköi kalliimman auton takana kuin sinun . Tämä riippuu tietysti siitä, mitä autoa ajaa. Onnea sen tekemisessä, jos sinulla on Lexus, mutta jos harrastat Fordia, BMW: n takana pysäköiminen ohjaisi varmasti huomion pois autostasi, kaikki muut asiat ovat tasa-arvoisia.

 • Älä pysäköi eristetyissä paikoissa . Tämä liittyy jonkin verran edelliseen näkökantaani. Yksinomainen auto parkkipaikalla kiinnittäisi huomion heti - vaikka he lopulta päättävät olla varastamatta sitä ollenkaan.

Suurinta osaa näistä toimenpiteistä voidaan käyttää myös poistuttaessa. autosi lyhyemmäksi ajaksi, mutta jos haluat jättää sen kauemmaksi kuin muutamaksi päiväksi, hyvä idea on myös jokin "laitteisto" -ratkaisu auton käynnistämisen estämiseksi.

Hyviä kohtia, mutta varmista, että BMW: ssä, jonka perässä pysäköit, ei ole hienostunutta hälytysjärjestelmää, mikä voi johtaa siihen, että autosi keskittyy tällaisen hienostuneisuuden puutteen vuoksi
@Andra: [Autohälytysten ja varkaudenestolaitteiden teho on ilmeisesti kyseenalainen] (http://skeptics.stackexchange.com/questions/3686/do-car-alarms-provide-a-significant-reduction-in-automobile-theft) eikä pysäytä päättäväistä varasta.
#3
+9
Stuart
2011-12-19 22:19:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos olet huolissasi vain siitä, että he varastavat auton eikä sisältöä, poistan jakelukannen. tai vaihdan sytytystulpat paikanpitimillä moottorin asennustavasta riippuen. Joko niin teet tämän, sinun on pidettävä ne täysin kuivina, kun retkeilet. Kummankin poistaminen estää auton käynnistymisen ja epäilen, että joku varas tai ammattilainen kantaisi mukanaan tarvittavat osat tämän korjaamiseksi.

Jos olet huolissasi sisällöstä, pysäköi auto osoitteeseen paikallinen kaupunki (olettaen, että sellainen on) ja maksa paikalliselle myymälälle / autotallille taksilla sinut polun alusta ja takaisin (olettaen, että sinulla on vuoristoradio tai matkapuhelinvastaanotto, jotta voit pyytää noutoa uloskäynnillä.)

#4
+8
Kate Gregory
2011-12-19 21:16:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oli melko yleistä käytetyillä polkuilla (Pohjois-Ontariossa, sadan mailin tai enemmän mistä tahansa talosta) nähdäksesi autoihin jääneet avaimet ja avaamattomat autot. Joskus avain jätettiin riippumaan ulkoisesta lukosta. Ihmiset, jotka tekivät tämän, sanoivat pohjimmiltaan: "Katso, jos aiot koko matkan tänne ja autossani on jotain mitä haluat, tajusin että saat sen. En mieluummin käsittele rikki ikkunaa sen päälle. " Lisäksi he estivät mahdollisesti kohtalokkaan ongelman menettää avaimet joen pohjassa ja kykenemättömäksi ajamaan kotiin.

Olettaen, että et ole tyytyväinen siihen, poista ja piilota GPS ja sen kiinnitys suluissa (ja puhdista merkinnät "kiinnikkeet olivat täällä"). Laita kaikki näkyvistä, jotta opportunisti ei innostu murskata ikkunasi. Tähän sisältyy puhelimesi ja muu elektroniikka, jonka et halunnut ottaa polulle, suuri määrä kolikoita (meillä on 1 ja 2 dollarin kolikoita, joten yli 10 dollaria on helppo olla näkyvissä) ja kaikki, mikä viittaa siihen, että ajoneuvosi kuuluu joku, jolla on paljon rahaa. Jos sinulla on takana ripustettava puku, josta voit vaihtaa palatessasi autoon, olet todennäköisesti yksi niistä ihmisistä, joka pitää 100 dollaria käteistä autossa hätätilanteita varten. Älä näytä tältä ja se on vähemmän todennäköistä, että se on ongelma.

Luulen, että se on yksi syy siihen, miksi "avain lukkoon" toimii. Luulen, että siinä lukee "mene eteenpäin, katso ympärillesi, täällä ei ole sinulle mitään" täytyy olla melko tyhjä.

Käänteinen psykologia ftw!
Autovakuutuksesi ei välttämättä kata mitään tapahtuvaa varkautta. Avainten jättäminen oveen on useimpien [vakuutusyhtiön neuvojen lukita ovet] vastainen (https://www.canadiandirect.com/Auto-Insurance/Tips-For-Safe -Pysäköinti/). Avainten jättäminen riippumaan ovilukkoihin voisi kutsua lapsia ja kypsymättömiä varastamaan * avaimet * tai heittämään ne myös muutaman metrin päästä erämaahan. Tai ehkä ajattelen vain liikaa kuin "kaupungin slicker", ehkä asiat ovat todella erilaiset siellä luonnossa.
Tai voit jättää auton lukitsematta ja piilottaa avaimet vararenkaassa.
#5
+7
Matthew Read
2011-06-22 23:34:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Klassiset laitteet, kuten The Club tai pyörän lukot.

#6
+6
Jonathan Van Matre
2011-12-20 01:22:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on hienoja vastauksia, mutta joskus paras pelote on hieman älykäs sosiaalinen suunnittelu. Ehdotan, että lisäät minkä tahansa yllä olevista ratkaisuista ...

Kojelaudassa näkyvä huomautus sanomalla "Takaisin 10 minuutissa. - George"

Varmista, että "George" on ilmeisesti miesten nimi. Ilman sukupuolistereotypioiden oikeellisuutta tai vääryyttä se koetaan pelottavammaksi, jos kyseessä on kaveri, joka voi palata milloin tahansa.

Ja tietysti ulkomailla sinun on käännä se paikalliselle kielelle.


Muokattu lisäämään:

Ennen kaikkea, koska mikään ei ole 100-prosenttinen ratkaisu, ole varma ...

 • Vakuuttaa autosi
 • Ole tapa kutsua apua (Matkapuhelimessa toimiva matkapuhelin, satelliittipuhelin, pelastusmajakka, jotain ... )

Vaikka mahdollisuudet tapahtua autollesi ovat vähäiset, mikään ei olisi pahempaa kuin se hetki, kun seisot takamaiden takapäässä ja huomaa, että sinulla ei ole tietä kotiin eikä tapaa vaatia apua.

Kuten he opettivat minulle partiopartioissa: Ole valmis.

Miksi kukaan jättää tällaisen muistiinpanon kojelautaan? Tämä on melkein kuin kutsu jollekulle vakoilemaan sitä jonkin aikaa ja sitten kaapata se.
Kuinka se on pikemminkin kutsu kuin auto, joka on ensin pysäköity ilman valvontaa? OP kertoi selvästi: "Tiedän, ettei mikään pysäytä ammattivarasta; olen enemmän huolissani ohimenevästä opportunistista". Kyse on kynnystapausten estämisestä, ei täydellisestä ehkäisystä. Ja FWIW, olen jättänyt täsmälleen tällaisen muistiinpanon aikaisemmin ... joskus matkustat jonkun kanssa, joka haluaa mennä pois ja tehdä omia juttujaan.
Kaksi sanaa - "Kiinnittää huomiota". Piiloutuminen näkyviin on joskus paras puolustus, IMO. Sen lisäksi, että muistiinpanon jättäminen ennen kuin autosi varastaminen ei ole todiste tämän menetelmän toimivuudesta.
Joku, joka ajaa ohi, ei näe muistiinpanoa. Jos he ovat tarpeeksi lähellä havaitsemaan sen, huomiota on jo kiinnitetty. Olet oikeassa, että yksi anekdotinen tili ei ole tiukka todiste, mutta et ole myöskään tarjonnut mitään todisteita teoriaasi. Ellei psykologisen pelotteen menetelmää ole tutkittu psykologisesti, en usko, että aiomme ratkaista tämän kiistan. +1 kelvolliselle vaihtoehtoiselle näkökulmalle ja jätän sen siihen.
Ymmärrän kyllä. Mielestäni tämä voisi todella sopia Skeptics-SE: lle.
Kehotan teitä myös lähettämään vastauksen, joka ilmaisee täysin "piilossa näkyvissä" -lähestymistavan tähän kysymykseen. En usko, että mikään vastauksista toistaiseksi ilmaisee sitä todella.
En ole koskaan varastanut autoa aikaisemmin elämässäni, enkä tunne tarvetta, mutta jos huomasin muistiinpanon, joka sanottiin takaisin 10 minuutissa, katsokaa autoa tunnin ajan, ei merkkejä kenenkään id: stä.
#7
+6
iHaveacomputer
2011-12-20 04:30:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minun '89 Fordissani oli joitain releitä (?) helppopääsyisessä laatikossa konepellin alla, ja ilman niitä sytytystulpat ja käynnistin eivät saisi ollenkaan virtaa. Nämä releet on helppo poistaa ja kytkeä takaisin (mutta sinun tulee merkitä ne, jotta laitat ne takaisin oikeaan paikkaan) ja melko pienet, joten otin ne yleensä pois, kun jätin autoni jonnekin pidemmän ajanjakson ajan.

Joitakin tärkeitä sulakkeita poistamalla sulakerasiasta voi olla sama vaikutus autollesi.

Kun pysäköin yön autiolla alueella, pyysin jotakuta muuta estämään autoni, joten sinä ei voinut ajaa sitä pois siirtämättä ensin toista autoa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...