Kysymys:
Millaisia ​​hyviä tapoja löytää asioita tutkittavaksi paikan päällä tuntemattomassa paikassa?
Nicole
2011-06-22 01:43:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Matkustaessani yksi suosikkini on yksinkertaisesti tutustua lähialueeseen ja nähdä, mitä tapahtuu. Nautin opastetuista retkistä joissakin tilanteissa, mutta minua kiinnostaa enemmän löytää viileitä paikallisia markkinoita / ravintoloita / historiallisia nähtävyyksiä, valokuvausmahdollisuuksia tai läheisiä luontopolkuja / retkiä, jotka ovat piilotettuja helmiä.

Esimerkiksi kun Sydneyssä sukulainen osoitti meille pienen luonnonsuojelualueen (yksi sadoista tai tuhansista, kun katsot vain karttaa), joka osoittautui syväksi, kauniiksi metsäksi keskellä naapurustoa.

Ennen matkaa etsin yleensä verkosta arvosteluja "tekemistä", mutta enimmäkseen keksin turisti-ansoja. Joten miten löydän turisti-ansojen vastakohdan , kun olen todella paikalla?

Neljätoista vastused:
#1
+22
Rodolfo
2011-06-22 02:06:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paras neuvo on kaverilta, joka työskentelee myöhään illalla hotellissasi. Pyydä asioita, joita hän tekee vapaa-aikanaan. Miksi myöhään illalla? Yleensä heillä on joitain concierge-palveluja, jotka toimivat vain päivällä ja yrittävät antaa sinulle tavanomaisia ​​neuvoja, sain myös erittäin hyviä tarjouksia, joissa kysyttiin taksinkuljettajilta, mutta paremmat olivat linja-autojen kuljettajilta! Joten, neuvot ovat: kysy joku paikallinen. Kokeile jotain: "Mitä tekisit, jos haluat ..."

#2
+13
Seanland
2011-06-22 02:09:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kysy paikalliselta!

Kädet alas parhaalla mahdollisella tavalla. Alueella asuvat ihmiset tuntevat alueen parhaiten. Jos olet alueella tarpeeksi kauan ystävystyäksesi jonkun kanssa, voin taata, että näet jotain, jota et odottanut tai näkisi lehdessä.

Jos asut paikallisen luona (esim. Http://www.airbnb.com/), isäntänne (isäntänne) on runsaasti tietoa. Heillä ei ole vain etu olla paikallisia, mutta heillä on myös kokemusta neuvojen tarjoamisesta ja kokemusten jakamisesta muiden matkailijoiden kanssa.
#3
+8
user141
2011-06-30 21:50:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinulla on käytettävissäsi GPS-yksikkö, ehdotan geocaching.com. Geokätköily on peli, jossa paikalliset piilottavat jotain sinulle löytämistä varten. Yleensä nämä ns. Välimuistit on piilotettu erinomaisiin paikkoihin. Pidän niistä todella, koska he ovat usein mukavissa paikoissa, joita ei mainita missään matkaoppaassa.

#4
+6
Mark Mayo
2011-06-22 17:10:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wikitravel - kultakaivos, josta saat ajantasaista tietoa kaikenlaisista paikoista. On hämmästyttävää, kuinka paljon on kirjoitettu paikoista, joissa sinusta tuntui siltä, ​​ettei kukaan muu ollut koskaan käynyt.

Ja tietysti - kysy paikalliselta! Mikään ei voita oman kaupungin paikallista tuntemusta. Huomaa tietysti, että kaikki eivät tiedä kaupungista niin paljon - sinun on ehkä kysyttävä useammalta kuin yhdeltä;)

--muokkaus--

Haluaisin myös lisää, että wikitravel - wiki-luonteensa vuoksi - on usein ajan tasalla kuin muut lähteet, etenkin epävakailla alueilla. Käytin sitä Etelä-Amerikassa lakkojen ollessa käynnissä, ja se osoittautui hyödylliseksi useaan otteeseen estettyjen teiden / rajojen tunnistamiseksi.

Tällä hetkellä Uzbekistanissa, ja se näyttää jälleen muodonsa, kun minulla on oikeat tiedot Khivasta. , kun taas kantamani Lonely Planet on johtanut minut harhaan neljä kertaa 24 tunnin aikana :(

#5
+5
Michael Teper
2011-06-22 02:02:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Matkakirjat on perinteinen vaihtoehto: Lonely Planet, Fodors, Rick Steves, Rough Guide jne.

Nykyään toinen hyvä paikka etsiä ovat matkablogit. On olemassa kourallinen omistettuja sivustoja (tässä on katsaus useisiin sivustoihin: http://www.travelfish.org/feature/91) tai voit etsiä määränpään nimeä yhdessä blogin kanssa. ja olet varmasti törmännyt mielenkiintoisiin / hyödyllisiin kokemuksiin.

#6
+5
freethinker
2011-08-04 13:36:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Couchsurfing on loistava tapa tutustua tuntemattomaan paikkaan. Useimmat couchsurferit ovat paikallisia, ja heillä on aina upeita ideoita mitä tehdä.

Jos haluat tutustua ruokapaikkoihin, kysy tavallisilta ihmisiltä, ​​he tuntevat valitsemansa nivelet herkullisimmalla ruoalla.

#7
+4
Niels
2011-08-01 12:43:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka se ei ehkä olekaan paras strategia verrattuna jo kirjoitettuihin, haluaisin tehdä tuntemattomissa tai jopa tutuissa paikoissa (yleensä kaupungissa) satunnaisia ​​käännöksiä vasemmalle tai oikealle ja kävellä satunnaisella tavalla. Pelasin sitä jopa pelinä ystävien kanssa, jossa päätimme vuorotellen. Tällä tavalla menet paikkoihin, joihin et koskaan menisi, ja huomaat aina jotain mielenkiintoista (jos olet siihen avoin). Se sopii myös erinomaisesti valokuvaukseen.

Teen usein melko saman asian, varsinkin suurkaupungeissa, jotka ovat täynnä yllätyksiä joka suuntaan, kuten Pariisi ja Budapest.
#8
+4
Matt
2011-08-17 06:22:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi sivusto, jonka avulla voit tutkia paikkoja valokuvan avulla, on http://fotons.com/. Se keskittyy korkealaatuisiin valokuviin ympäri maailmaa ja antaa sinun lisätä valokuvia ja paikkoja.

Uh, vain katsot asuinpaikkaani, että sivusto on niin tavallinen turisti ja niin harva. Se on siisti idea. Mielestäni olisi hyvä, että joku yrittää saada omat kuvansa levitettäviksi.
#9
+4
ADB
2011-08-22 07:29:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sen lisäksi, että kysyn paikalliselta (kuten monet ovat huomauttaneet), haluaisin tutustua Frommerin alueen "Best Of" -sivustoon. Minut eivät ole vielä pettäneet heitä.

(ei, en toimi Frommerin palveluksessa, mutta nautin heidän oppaistaan).

#10
+2
nolim1t
2011-08-01 09:39:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän seuraavaa

  • Yelp (pääasiassa Pohjois-Amerikassa ja Pariisissa / Lontoossa) on sijaintiin perustuva sovellus. Se kertoo sinulle mitä lähistöllä ja arvostelut. Tietokanta on kaupallisesti tuotettu.
  • foursquare (tutkia / trendiominaisuus / joskus muiden jättämät vinkit) samanlainen kuin Yelp, mutta kattavuus on maailmanlaajuinen. Tietokanta on kuitenkin joukko, joten joillakin alueilla, joilla ei ole paljon käyttäjiä, se voi olla epätarkka.
  • Gogobot enemmän arvostelusivusto, kuten TripAdvisor.
Yelp (lähinnä Pohjois-Amerikka ja Pariisi / Lontoo) on sijaintiin perustuva sovellus. Se kertoo sinulle mitä lähistöllä ja arvostelut. Tietokanta on kaupallisesti hankittu. foursquare, on samanlainen kuin Yelp, mutta kattavuus on maailmanlaajuinen. Tietokanta on kuitenkin joukko, joten joillakin alueilla, joilla ei ole paljon käyttäjiä, se voi olla epätarkka. Gogobot on enemmän arvostelusivusto kuin TripAdvisor.
Tarkoitin lisätä tiedot vastaukseen - ei kommenttiin :)
#11
+1
Francesca Venturini
2011-06-22 03:19:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Teen yleensä tutkimusta ennen sinne menoa Googlella "parhaat asiat x-tilassa" tai katsomalla matkailusivustoja ja foorumeita, lukemalla hyvää opasta tai jos onnekas kysyä siellä käyneiltä ystäviltä. Se voisi antaa sinulle idean. Kun olen ulkomailla, puhun yksinkertaisesti ihmisille ja pyydän kaikkia - joko paikallisia (matkailutiedot, hotellihenkilöstö, ravintoloita / baareja, taksinkuljettajia jne.) Tai turisteja, jotka ovat voineet olla siellä muutama päivä ennen minua ja voivat kerro minulle, mistä he pitivät tai eivät pitäneet.

#12
+1
Matthieu Napoli
2012-05-31 02:55:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on ollut vaikeuksia löytää paikkoja nähdäksesi monta kertaa. Olen kokeillut Flickrin, Wikipedian ja Google Mapsin yhdistelmää, mutta se on paljon työtä.

Joten loin verkkosivuston tekemään juuri niin: Awespot.

Päätavoitteena on löytää paikkoja (paikkoja) kartalta ja nähdä valokuvia, kuvauksia ja kommentteja kyseisistä paikoista.

Tällä hetkellä se on enimmäkseen Islanti ja hieman Ranska , mutta kuka tahansa on tervetullut saamaan verkkosivuston sisällön kasvamaan.

#13
+1
psur
2012-11-11 15:26:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En tiedä, onko se sääntö muissa maissa, mutta Puolassa kuntapaikat ovat erittäin hyvä lähde ainutlaatuisesta paikallisista tiedoista ("kommuunin" kirjoittaminen tarkoittaa paikallisen viranomaisen alinta tasoa; Puolassa se on "gmina" ja koostuvat yleensä pienestä kaupungista ja noin 10 kylästä).

Useimmissa tapauksissa tällaisilta verkkosivustoilta löytyy erittäin yksityiskohtaista tietoa historiasta, muistomerkistä tai nähtävyyksistä, jotka eivät ole tunnettuja. Hyvin usein kyseisillä verkkosivuilla tekstejä kirjoittaa joku paikallinen tiedemies, harrastaja tai opettaja paikallisesta koulusta.

Se on aina ensimmäinen lähde, jonka tarkistan mennä jonnekin, koska tiedän, että siinä on usein omaa alkuperäistä sisältöä.

Yksi esimerkki: yksityiskohtaisia ​​tietoja Darłowo Commune -palvelusta sivusto (jopa hyvin pienistä kylistä): http://www.ugdarlowo.pl/499-4a1bdbc6c45a2.htm (puolan kieli).

#14
+1
user3470
2012-11-12 04:35:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä kysymys on melko epämääräinen. Olen melko yllättynyt siitä, että sitä ei ole vielä suljettu ;-) Se on myös subjektiivinen. Se riippuu siitä, mitä ymmärrät "turistiansoilla".

Tässä on muutama ehdotus:

  • Unohda oppaat ja muut verkkosivustot. Kun siellä on mainittu paikka, tuhannet ja tuhannet ihmiset tietävät siitä. Se ei ole enää salaisuus. Älä ajattele, että olet älykkäämpi kuin kukaan muu ja että olet ainoa henkilö, joka lukee LP: tä perusteellisesti tai tietää wikisomething-merkinnästä mitä tahansa kohdetta.

  • Seurauksena on valita kohteesi huolellisesti. Pidä mieluummin niitä, joita tuskin mainitaan lehdessä ja online-oppaissa.

  • Paikallisten pyytäminen voi olla hyvä tapa. Se riippuu paikallisten tyypistä. Jos nämä ovat ystäviä, niin se on hieno. Vastaanottovirkailijat tai matkailutoimistojen työntekijät voivat olla hyvä lähde. Se riippuu missä olet. Täältä voi myös olla apua, jos osaat hyvin paikallista kieltä tai jos menet paikkoihin, joissa paikalliset ihmiset kokevat vieraanvaraisuutta.

  • Jos menet kaupunkiin, käytä julkista liikennettä, kuten busseja ja raitiovaunuja kiertääksesi. Mitä todella haluaisin tehdä, on ottaa Randombus ja mennä kyytiin. Tällä tavalla voi nähdä kaupungin osia, enemmän tai vähemmän mielenkiintoisia ja enemmän tai vähemmän kauniita. Ja se on vähän kuin ahuman-peli. Näet kaupungin asukkaat heidän luontotyypissään. Todella mielenkiintoista. Tämä aktiviteetti on erityisen viileä kaupungeissa, joissa on kaksikerroksisia busseja!

  • Kaupungeissa välttää metroa ja kävellä sen sijaan. Tunnet meneillään olevan tapahtuman ja näet paljon enemmän ja vähemmän yleisiä nähtävyyksiä. Vaihtoehtoisesti bussilla ajaminen on vain satunnainen kävely keskustan tai "turistilukko" -alueen ulkopuolella.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...