Kysymys:
Mikä on halvin kuljetus Atatürkin kansainväliseltä lentokentältä Taksim-aukion alueelle Istanbulissa?
hippietrail
2011-06-24 00:00:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lentän huomenna iltapäivällä Istanbuliin ja haluaisin tietää halvimman tavan päästä lentokentältä (Ataturk) Taksim-aukion alueelle. Olen varma, että vaihtoehtoja on monia, ja jotkut niistä ovat helpompia tai mukavampia, mutta minulla on kengän budjetti ja haluaisin joskus tehdä asioita vaikeasti, kuten vähemmän varakkaiden paikallisten saattaa olla.

Huomenna iltapäivällä? Lyhyt vastaus: Yksi julkisen liikenteen tunnus (1,75 TL) vie sinut ainakin Askaraylle metrolla (en usko, että voit vaihtaa linjoja yhdellä tunnuksella). Ja sitten kävely ei ole niin paha. Pikku mäkeä suiston toisella puolella ei ole niin hauskaa, jos sinulla on tavarat (sinun pitäisi lyödä huomenna vain 25C).
Luulen, että minulla on yksi niistä tunnuksista viimeiseltä matkalta!
liikennemerkit ovat nyt 2 TL (joulukuu 2011)
Istanbulin liikennemerkkien hinnat ovat jälleen nousseet 3 TL: iin!
4 TL (heinäkuu 2014)
jos ajoitus on oikea, on mahdollista, että voit mennä ilmaiseksi osana Turkish Airlinesin välilaskukierrosta - http://www.istanbulinhours.com/faq
Kolme vastused:
#1
+17
dbkk
2011-06-24 02:17:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Municpal -bussi 96T on todennäköisesti halvin, 3,00 liiraa (~ 2 USD), mutta se kestää hyvin kauan (~ 1,5 tuntia toisinaan) ja on usein pakattu. Havas-bussi on nopeampi ja maksaa 10 liiraa (~ 6,50 dollaria).

Jos aiot käyttää paljon julkista liikennettä, osta Akbil-passi (säästät vähän rahaa ja sinun ei tarvitse kaivaa kolikoita koko ajan).

Matka on mahdollista myös metrolla, mutta siihen sisältyy kaksi kertaa vaihtuminen (Zeytinburnu raitiovaunulle ja lyhyt kävelymatka Karakoy - Tuneliin). Tämä vie 3 merkkiä (jetonia) ja maksaa 3 x 3 = 9 liiraa (~ 5 USD) vuonna 2012.

( yksityiskohdat)

Kuinka kauan karkeasti luulet Havasin bussin ja metron olevan? Onko Tom Hawtinin kommentti useiden tunnusten tarvitsemisesta metrolla chaningin takia? Ja selventääkö, sanotko, että metro ei olisi paljon kalliimpi kuin kunnallinen bussi vai Havas-bussi?
Et ole varma Havas-bussista (ei koskaan ottanut sitä), mutta metro / raitiovaunu on noin 40-60 min riippuen yhteyden odotuksista. Tarvitset 3 rahaketta, mutta ne ovat halvempia (~ 2 liiraa, luulen). Jos sinulla on raskasta matkatavaraa, metro ei ole niin suuri muutosten vuoksi).
Kuten kävi ilmi, minulla oli yksi jetoni edellisvuodesta eikä riittävästi liiraa Havaş-bussiin. Jetonit maksoivat nyt 1,75 liiraa ja minulla oli juuri tarpeeksi liiraa ostaa tarvitsemani kaksi muuta. Vaihto Zytinburnussa ei ollut ongelma, mutta köysiradalla en nähnyt sitä enkä vieläkään löydä sitä metro kartalta nyt, kun olen täällä. Metrokartalla näytti siltä, ​​että minun tarvitsi vaihtaa Kabataşissa, mutta kun pääsin sinne, en löytänyt toista liittyvää metrolinjaa ja päädyin kävelemään.
@hippietrail - kiitos päivityksestä. Linkin kartan auttaakseni ihmisiä löytämään köysirata tulevaisuudessa (aseman nimi on Karakoy).
Kiitos dbkk. Joten köysirata on erilainen asia, mutta hyväksyy samat jetonit? (Tiedän, mikä on köysirata, mutta ei sitä, pidetäänkö sitä osana Istanbulin metrojärjestelmää)
liikennemerkit ovat nyt 2 TL (joulukuu 2011)
Köysirata on Kabataşissa, ei Karaköyssä.
@SigueSigueBen: llä on köysiratoja sekä Kabataşissa että Karaköyssä.
@dbkk Kyllä, mutta vain Kabataşissa olevaa kutsutaan köysiradaksi (se on turkiksi _ köysirata). Karaköyssä olevaa kutsutaan _Tünel_.
Taksi lentokentälle maksaa 40-50 tl (toukokuu 2012).
Kuljetuskoodien hinta nousi jälleen jonkin aikaa ennen syyskuuta 2012 3 TL: iin!
4 TL (heinäkuu 2014)
#2
+9
SigueSigueBen
2012-05-22 20:06:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Julkisen liikenteen vaihtoehtoja on kolme, jos yrität minimoida kustannukset.

  1. Valitse suora bussi Atatürkin lentokentän ja Taksim-aukion välillä. Tämä bussi on kaksinkertainen hintabussi ja voi olla hidas. Varhain aamulla se voi kuitenkin olla erittäin nopea. Matkustin kerran tällä bussilla Taksimista lentokentälle noin 20 minuutissa.

  2. Mene metrolla Aksarayhin ja siirry Taksimiin menevälle bussille. Tämä maksaa sinulle saman verran kuin suora bussi, mutta voi olla nopeampi, koska metro ohittaa suuren osan liikenteestä. Kävelymatka metroaseman ja bussipysäkin välillä on alle 5 minuuttia ja sisältää alikulkutien ja sitten ylikulkusillan (joka kulkee raitiovaunulinjan yli). Bussipysäkki on nimeltään Yusufpaşa, ja Taksimiin kulkee useita ohi kulkevia busseja, jotka kulkevat vesijohdon alta ja ylittävät sitten Kultaisen sarven Atatürkin sillan kautta. ja sitten kävele Taksim-aukiolle. Kävely vie 45 minuutista tuntiin, ja sillan ylityksen jälkeen on mukana kukkula. Tämä olisi halvin, koska maksaisit vain yhden hinnan.

Raitiovaunulinja Zeytinburnun ja Kabataşin välillä on huonoin vaihtoehto, varsinkin jos vaihdat linjaa Zeytinburnussa . Se kulkee hyvin hitaasti (etenkin Zeytinburnun ja Aksarayn välillä) eikä se matkusta Taksimiin, joten joudut kävelemään ylämäkeen tai maksamaan kolmannen hinnan. Parasta vetoa raitiovaunulla on vaihtaa linjaa Aksarayssa, mutta tähän kuuluu sama 5 minuutin kävelymatka kuin bussipysäkille menemisestä

Jos jatkat raitiovaunulla, voit nousta viimeisestä pysäkistä (Kabataş) ja, kuten mainittiin, nousta köysiradalla Taksimiin İstiklâl-kadun pohjoispäässä. Voit myös poistua raitiovaunulta aikaisemmin Karaköyssä, jossa on kahden pysäkin Tünel (Istanbulin 100-vuotias metrolinja), joka vie sinut İstiklâlin eteläpäähän, josta on miellyttävä 20 minuutin kävelymatka. Taksim-aukio. Kävely Karaköystä İstiklâliin on myös mahdollista, ja tie kulkee aivan Galata-tornin ohi.

#3
+2
greg121
2014-08-13 19:13:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Istanbulkartilla (Istanbulin osterikortti) pääset Taksimiin 4,75 TL: lla.

  1. Atatürk - Zeytinburnu (M1A): 2,15 TL
  2. Zeytinburnu - Kabatas (T1): 1,45 TL
  3. Kabatas - Taksim (F1): 1,15 TL

3 jetonin ostaminen tekisi sen sijaan 12 TL. Istanbulkartin käytöstä on hyötyä vain, jos käytät julkista liikennettä enemmän kuin kerran, koska kortin saaminen maksaa ensin 6 TL.


Lähde:

http://www.iett.gov.tr/fi/main/pages/public-transport-fare-schedule/317

http://www.istanbul -ulasim.com.tr/media/24900/ag_2200px_1546px-01.jpgTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...