Kysymys:
Onko teetä ja kahvia kadulla turvallista juoda Intiassa?
fredley
2011-06-29 16:07:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Intiassa on paljon katuteetä ja kahvia myyjiä, ja vaikka vesi on jossain vaiheessa keitetty, kattilat ovat usein poissa pitkään. Savikupit makaavat myös pölyssä. Onko juominen turvallista?

Chai Seller Courtesy of Proxy Indian Kuva: Proxy Indian

Join teetä koko ajan, mutta aina paikoissa, joita monet ihmiset käyttivät. Teoriani on, että paikalliset tietävät, mitkä paikat ovat hankalia ja välttävät niitä, ja turvallisimmat paikat ovat suosittuja. Tämän sanottuaan Intian matkaa suunniteltaessa on parasta olettaa, että sairastut ainakin kerran.
Hieman etuyhteydettömät: Intiassa ollessasi älä pyydä myyjiä lisäämään jäätä soodaasi useimmissa kaduissa - se on luultavasti valmistettu vesijohtovedestä, eikä sitä varmasti keitetty.
@Raj Lisää, minulla on aina juomia jäällä, en ole koskaan sairastanut minua. Olen varma, että riski on erittäin liioiteltu. (Sama koskee vihanneksia, joita ei pidä syödä, koska ne pestään vesijohtovedessä -> syön ne mielelläni, en koskaan tehnyt minusta sairasta.)
@Raj Nykyään turisteille sopivissa paikoissa jäätä on valmistettu suodatetulla vedellä, ja voit aina kysyä.
@fredley: Kysymyksessä olevaa kuvaa tarkastellessani en kutsuisi sitä myöskään "turisteille sopivaksi paikaksi". Uskon, että kommenttini on synkronoitu toimenpideohjelmien ajatuksen kanssa.
@Jacco Viittaan tällaisiin katukauppiaisiin: http://bit.ly/iLT6YK
@Raj Lisää, se näyttää paikalta, josta en epäröisi ostaa tavaraa.
Voit olla myös uskomattoman epäonninen. Minulla on lavantauti kahdesti elämässäni, ja molemmat ainoat ajat, kun söin katukauppiaalla.
Kahdeksan vastused:
#1
+31
Ankur Banerjee
2011-06-29 17:26:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos määrität turvallinen -merkinnäksi `` ei tartuta vesillä tarttuvaa tautia '', niin kyllä, olet turvassa lavantautiin, keltaisuuteen jne., kun juot teetä / kahvia kadun puolelta . Keittäminen valmistuksen aikana tappaa tehokkaasti taudin aiheuttavat bakteerit, vaikka niitä pidettäisiin peitetyissä kattiloissa / kattiloissa kuten ne yleensä ovat. Likainen savikuppi ei myöskään aiheuta tautia, koska se ei ole reitti useimpien näiden tautien leviämiselle. Jotkut katukauppiaat valmistavat kupin tilauksesta, jos pyydät heitä, mutta itsesi ymmärtäminen on kokonaan erilainen tarina.

Tee / kahvin kanssa on yleensä epätodennäköistä, että saat vatsakrampit jopa matkailijoille. Muut asiat, kuten kammottava jää, sairastavat paljon todennäköisemmin

#2
+15
Laura
2011-07-23 00:01:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikkien keitettyjen tulee olla turvallisia juoda, eikä kuppien pölyn pitäisi myöskään olla ongelma. Kokemukseni mukaan Intiassa useimmissa asioissa on yleensä pölykerros riippumatta siitä, kuinka ahkera olet. :)

Olen eri mieltä @hippietrail'n kanssa siitä, että "suosittuja" paikkoja käytetään arvioimaan niiden turvallisuutta - suosio voi olla indikaattori, mutta se ei takaa, että et sairastu. Suurin osa syistä, että matkustajat sairastuvat, johtuu siitä, että he kuluttavat jotain, jota heidän ruumiinsa eivät pysty käsittelemään tai jotka eivät ole rakentaneet suvaitsevaisuutta. (Pidä myös mielessä, että ravintolan illallinen ei aina osoita, miltä keittiö näyttää. Olin kerran ravintolassa, joka oli moitteeton siinä osassa, jossa asiakkaat olivat, mutta näin Keittiön keinuovi avautui ja kaikkialla seisoi likaista, mutaista vettä, hyönteisiä ja likaisia ​​astioita.)

Kylmät juomat ja ruoat ovat yleensä vaarallisempia: kuten muut ovat huomauttaneet, sinun tulisi ole varovainen tuoreiden hedelmien tai vihannesten suhteen, joita et ole valmistanut, ja joko joko vähennä jään juomassa tai kysy erityisesti, onko se valmistettu suodatetusta vedestä (sinun on ehkä käytettävä termiä "R / O-vesi" - suodatettu käänteisesti osmoosi). Jäätelö / kulfi, jota ei ole pakattu valmiiksi, voi olla vaarallista; katukauppiaat eivät yleensä pese käsiään usein.

Tärkeintä on olla varovainen vahingoittamatta seikkailutuntemustasi ja kokematta kaikkea Intian tarjoamaa. Kysy, jos sinulla on kysyttävää jonkin valmistustavasta, ole tarkkaavainen ruoasi olosuhteissa ja valmistuksessa, ja jos olet epävarma, mene suolistasi (ei sanaa).

En tarkoittanut suosiota takuuna, vain vihjeenä. Kuten sanot joskus, sairastut ei ruokamyrkytyksestä vaan vain tottumisesta asioihin. Uskon, että tämä liittyy enimmäkseen [suolistoflooraan] (http://en.wikipedia.org/wiki/Gut_flora). Myös kiehuva vesi ei ole takuu. Elimistöön kertyy joitain asioita, jotka saavat meidät sairaiksi, erityisesti raskasmetallit, kuten [arseeni] (http://www.sos-arsenic.net/). Mutta kyllä, minulla on ollut ruokamyrkytyksiä useammin ensimmäisessä maailmassa, ja intialaiset saavat myös gastrointestyjä Intiassa ...
Ymmärrän kyllä. Haluan vain olla hyvin perusteellinen selittäessäni selityksiä; Luulen, että olemme melko samaa mieltä riskeistä ja varotoimista. :)
Todellakin. Ja tietysti sairastuin Mumbaissa syömällä katuruokaa (pakora tai vastaava), mutta minun kesti vain 24 tuntia. Matkakumppanini sai valitettavasti jotain itsepäisempää, joka kesti viikon tai kaksi, ja hänen ystävänsä, jolla oli aikaisempaa kokemusta Intiassa, sairastui niin, että jouduimme peruuttamaan kamelimatkan.
#3
+11
fretje
2011-06-29 17:19:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleensä sinun on oltava varovainen . Kuten @hippietrail jo mainitsee kommenteissa, mitä suositumpi paikka on, sitä turvallisempi se on.

Mutta ... se ei aina johdu siitä, että se on turvallista paikallisille, että se on sinulle turvallista!
Varsinkin jos matkustat siellä vain pari viikkoa etkä ole ulkomaiseen ruokaan tottunut, suosittelen, ettet juo vesijohtovettä, jota ei ole keitetty 10 minuuttia itse (tai syö tuoretta ruokaa, jota et ole itse kuorinut).

Vaikka, matkustat pidempään (yli kuukauden), voit tottua vatsaasi, joten kun aloitat hitaasti, voit jonkin ajan kuluttua jopa juoda kiehumatonta vesijohtovettä useimmissa paikoissa.

Vastuuvapauslauseke: En ole vielä käynyt Intiassa, mutta olen käynyt Afrikassa ja Etelä-Amerikassa, ja mielestäni tämä yleinen neuvo koskee kaikkia paikkoja, joissa vesijohtovettä ei pidetä turvallisena juoda länsimaiset standardit .

Muista, että vedenturvallisuus ja immuniteetti riippuvat täysin vedessä olevasta. Joitakin asioita, joita et voi rakentaa koskemattomuuteen, vaikka oletkin paikallinen. Jotkut asiat kertyvät, joten ne ovat paljon huonompia paikallisille kuin vierailijat. Jotkut asiat ovat pikemminkin kemikaaleja kuin mikrobeja, joten kiehuminen ei auta. Muut mikrobit ovat kosketuksessa ja niitä on keitettävä vähimmäisaika.
@hippie: Hyväksyn ... Luulen, että voit sulkea pois kemikaalien ja muiden pahojen ongelmien valitsemalla "vain suosittuja paikkoja" -reitin. Ja kiehumisesta: 10 minuutin kiehumisen pitäisi riittää tappamaan kaiken (päivitän vastaukseni).
Keittäminen riippuu myös korkeudesta, mutta se ei yleensä ole huolenaihe, ellet ole korkealla vuorella tai syvässä luolassa ja ostat juoman jalkakäytävän myyjältä (-: Muistan uutisissa muutama vuosi sitten mielestäni arseeni maaseudulla Intialainen kaivo.
Pohjaveden arseenista on Wikipedian artikkeli, joka käsittelee mitä käsittelyä on käytettävä sen poistamiseksi. Näyttää olevan ongelma pikemminkin Bangladeshissa kuin Intiassa: http://en.wikipedia.org/wiki/Arsenic_contamination_of_groundwater
+1 merkinnällä "Mutta ... se ei aina johdu siitä, että se on turvallista paikallisille, että se on turvallista sinulle!"
#4
+7
mohits00691
2011-09-06 15:45:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suosittelen sinua välttämään sellaisia ​​ruokia, jotka on valmistettu ulkona, kun olet Intiassa, sillä on monia syitä:

 1. pesemättömien ihmisten valmistaminen epäpuhtaassa tilanteessa kädet.
 2. huonolaatuiset raaka-aineet,
 3. hyvin epäpuhtaat astiat, joissa he palvelevat sitä.

Monet Intiassa asuvat ja matkustavat ihmiset voivat ehdottaa teille, että sen nauttimisessa ei tapahdu mitään vikaa, mutta sanon, että on parempi olla turvallinen ja sitten huolehtia, että ruoka on hyvissä paikoissa voi olla kallista, mutta se säästää teitä monilta muilta kustannuksilta. Intiassa :-)

right @hippieTrail: Työskentelen toisessa kaupungissa, sitten kotikaupungissani (Mumbai, joka tunnetaan kadunvarresta), ja pidän mieluummin joko omasta ruoastani tai palvelustyttöni keitosta Koti. ja usko minua ensimmäinen asia, jonka opetin piikalleni, oli pestä kätensä päivittäin ennen ruoanlaittoon aloittamista :-).

edellä mainitut ohjeet perustuivat vain vertailuperusteisiin, jos tarvitset täydellistä suojaa terveydellesi , sovi paikka omien keittiösi kanssa, se on paras tarjous, jonka saat täältä.

Olen ehdottomasti saanut ruokamyrkytyksen ainakin kerran matkalle kalliimmasta paikasta, ja toisella kerralla sain jopa hepatiitti A: n, jonka olen aina syyttänyt vierailemastani kalliimmasta paikasta. Joten enemmän maksaminen ei ole syytä huolehtia vähemmän.
#5
+4
Russell McMahon
2014-02-23 15:48:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Noin 30 kuukautta siitä, kun se oli osa hyväksyttyä vastausta, haluan olla eri mieltä

Likainen savikuppi ei myöskään aiheuta tautia, koska se ei ole useimpien tartuntareitti näistä sairauksista

Hyvä uutinen:

Ei ole yleisesti arvostettua, että pelkkä veden nostaminen noin 90 asteeseen tappaa melkein kaikki taudinaiheuttajat heti (kuten todetaan lyhyellä, mutta erinomaisella Water treatmentmemnt -sivulla, johon vistet viittaa.) Poikkeuksena ovat nastiat, jotka muodostavat fyysisesti suuret kystat, kuten Giardia. Näihin voidaan puuttua melko yksinkertaisella suodatuksella - mutta se ei todennäköisesti ole hyödyllistä valmistetulle teelle.

 • Aiempien tutkimuksieni perusteella totean, että kaikki taudinaiheuttajat kuolevat välittömästi, jos vesi saatetaan jopa 90 asteeseen,

  lähellä välittömästi ( sanoa 10 sekuntia) 80 ° C: ssa

  ja useimmissa tapauksissa "hetken kuluttua" 70 ° C: ssa.

  Viimeisessä tapauksessa poikkeukset saattavat olla suurikokoisia esineitä, jotka muodostavat kystan kuten Giardia.

Huonot uutiset:

Vaikka pääasiallinen tartuntareitti kulkee saastuneen veden kautta, ellei sitä ole puhdistettu , sekundaarinen uudelleensaastuminen kupeista, käsistä ja ilmassa olevasta materiaalista on hyvin tunnettu tapa taudin tuomiseksi aiemmin steriloituihin nesteisiin. Olen suorittanut perusteellisen tutkimuksen menetelmistä puhtaan juomaveden tuottamiseksi, ja on aina välttämätöntä ryhtyä aktiivisiin toimiin steriloinnin jälkeisen kontaminaation välttämiseksi ja / tai sen varmistamiseksi, että nesteessä on käytettävissä uudelleen sterilointikomponenttia.

Jäännössterilointivaikutus voi olla sovellettavissa klooratulla vedellä tai kun käytetään esimerkiksi suodatinastioita, joissa käytetään kolloidihopeaa, joka huuhtelee pieniä määriä si; lver ulostuloveteen, mutta on hyvin toisin kuin myyjät.

Yksi mahdollinen ratkaisu on kupin sisäosan pyyhkiminen tai huuhtelu sterilointiliuoksella.
Tämä saattaa vähentää vähitellen tapahtuman aitoutta ja herättää todennäköisesti huomiota ja saa sinut näyttämään hullulta länsimaiselta.

Mahdollisesti hyödyllisiä sterilointimateriaaleja ovat
kloorattu vesi (voi olla tavallista vahvempaa, kun pieni määrä kierretään kupin ympärillä ja hävitetään ja kuppi ravistellaan kuivana,
alkoholigeeli (tai suora alkoholi) ,
tai sopivasti laimea bentsalkoniumkloridiliuos (BAQ).

Karvaan aineella käsitelty alkoholi tuhoaa suuren määrän juomaa pienellä määrällä 'makua'. Klooriliuos tarvitsee olla riittävän vahva toimiakseen nopeasti ja tarpeeksi heikko, jotta se ei olisi liian "maukasta". BAQ voi olla kohtuullisen dilte. Jotkut lukemat ovat kunnossa, mutta luultavasti 0,01% - 0,1% alue voi olla kunnossa. Vahvempi voi aloittaa maistamisen Liian heikko ja tehokkuus laskee. Jotkut järjestelmät käyttävät tätä enemmän kuin 0,001% - 0,01%, jos altistuminen on riittävän pitkä.

#6
+3
vistet
2012-01-30 18:45:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tee & -kahvi on keitetty, joten se on turvallista. Tämä pätee millä tahansa korkeudella teetä. Olen asunut niin monta kuukautta Lehissä, samalla korkeudella kuin Lhasa, ja siellä olevalla tiellä tuhansien metrien korkeammilla teepöydillä.

Vesi on suun kautta turvallista kauan ennen kuin se saavuttaa 100 astetta annettuna ajankohtana. Katso lisätietoja tästä lähteineen täältä.

#7
+3
Eithan pitt
2012-08-04 11:52:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni ensimmäistä kertaa kun syöt katuruokaa &-juomaa, voit sairastua, mutta sen jälkeen totut siihen. Toinen huomioitava asia on, että jos et halua käyttää katuruokaa &-juomaa, voit käyttää muita kalliita paikkoja, joissa kaikki &-ruokajuomat valmistetaan siististi &-siistinä. Se riippuu sinusta, muuten katuruokaa on hyvä maku. Asun Intiassa, eikä se ole vaikuttanut minuun kerran.

#8
+1
Rohit Srivastava
2011-12-28 01:30:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Intiassa on varmasti erilaisia ​​paikkoja, joissa voit syödä ja mitä ei. Etsi jotain

 1. Hygieeninen paikka aluksi (nyt niitä on paljon päiviä).

 2. Ruoka on valmistettu (älä syö kiireessä. Tarvitset vatsasi hyvässä kunnossa Intiassa).

 3. Käytä vain tunnettua kivennäisvettä (esim. aquafina, bisleri). Jos vierailet kylissä ja olet tehnyt kiintiön, ota juokseva kaivovesi.

 4. Jos yrität mausteista ruokaa Intiassa, ota se vain tunnetuissa paikoissa.

Saatavilla on useita verkkosivustoja millaista ruokaa voi saada jne., se riippuu minne olet menossaTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...