Kysymys:
Kuinka minun pitäisi kohdella kerjäläisiä Intiassa?
VMAtm
2011-06-22 03:32:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kuullut, että on vaarallista näyttää rahaa tai auttaa jotakuta Intiassa.

Onko olemassa sääntöjä, joita minun on noudatettava välttääkseni vaikeuksia? Kuinka minun pitäisi kohdella näitä kerjäläisiä?

Minulla ei ole erityisiä neuvoja vastaamaan kysymykseesi, mutta matkoillani siellä kukaan oli hyvin harvoin huolissani. Etkö ole varma, auttoiko se vai ei, mutta olin pukeutunut ja matkustin erittäin halvalla, joten ehkä he eivät uskoneet minun olevan vaivan arvoinen!
Muuten, Intiassa heitä kutsutaan 'kerjäläisiksi'. Paupers on arkaainen termi, jota monet eivät ehkä ymmärrä Intiassa.
Olin pukeutunut halvalla ja matkustanut halvalla, ja riksa-kuljettajat ärsyttivät minua enimmäkseen. Joskus gaggle niistä. Kerjäläisten kohdalla he ahdistavat enimmäkseen turistialueita, joten he häiritsivät minua paljon näissä paikoissa. He tietävät, että paikalliset ovat immuuneja huijauksiltaan. Ajo takateillä yhden tai kahden korttelin päässä minua kohdeltiin pikemminkin uteliaisuutena kuin rahapuuna.
Ei tukemaan niitä Rickshaw-kavereita, mutta se on enimmäkseen innostusta. Joka saa heidät käyttäytymään niin ja ei mitään muuta. Pelkkä yksinkertainen hymy ja hei saisivat helman punastumaan ja he olisivat enemmän kuin onnellisia auttaessasi sinua, jos tarvitset ... Että Intia ...
Sinun tulisi yrittää ottaa käyttöön kokopäiväinen opas.
Anna heille 5-paise kolikoita. Ne eivät ole enää voimassa Intiassa laillisena maksuvälineenä, ja useimmat todelliset kerjäläiset eivät ole tarpeeksi älykkäitä hylkäämään heitä. Jos he hylkäävät heidät, se on todennäköisesti huijaus.
@damryfbfnetsi: Et löydä enää 5 paise-kolikkoa mistä tahansa. Nyt se on keräilykohde, kuten vanhat 2 ja 1 paise-kolikot.
Yksitoista vastused:
#1
+105
Ankur Banerjee
2011-06-22 12:13:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Intian paras taktiikka on jättää kerjäläiset / tappajat huomiotta ja jatkaa eteenpäin. Pelkästään se, että ihmiset antavat rahaa, luo noidankehän, jossa paikallinen mafia pakottaa ihmiset ammattiin. Kyllä, saatat ajatella, että alamusiikkisi pienelle lapselle ruokkii häntä, mutta tosiasia tapahtuu usein, että lasten vanhemmat tai paikallinen mafia vievät rahansa päivän päätteeksi.

Joskus kerjäläiset voivat olla melko vaatimattomia ja saattavat jopa fyysisesti yrittää pidättää sinua vetämällä paitasi tms. Paras tapa hoitaa tilanne ei ole heittää rahaa siihen, vaan sanomalla kohteliaasti mutta lujasti ei ja kävelemällä pois. / p>

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettet voi auttaa taloudellisesti heikommassa asemassa olevia ihmisiä ulos. Hyvä lähtökohta on GiveIndia, luettelo Intian organisaatioista, jotka käsittelevät maan eri asioita.

Voit kuitenkin aina ostaa heille ruokaa.
Heille ruoan ostaminen ei edes näytä olevan "jotain tekemistä" :( Lainaus @hippietrail täällä "Yleinen huijaus, kun olin muutama vuosi sitten Mumbaissa, oli ilmeistä, että nuoret äidit pyysivät sinua ostamaan maitojauhetta vauvoilleen. He ovat yleensä ei vauvojen äitejä ja maitojauhetta myydään takaisin kauppaan rahat jaetaan järjestelmän eri osallistujien kesken "
@AdrienBe Mitä annat jotain, joka tulisi kuluttaa enemmän tai vähemmän suoraan?
@Bernhard: prob paras idea
#2
+81
Raj More
2011-06-22 05:44:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos et näytä syntyperäiseltä, niin tunkeilijat / kerjäläiset hakevat sinua. Jos autat yhtä, yleisesti katsovat kerjäläiset voivat tulla pyytämään sinulta myös rahaa.

Kunnioitettava sääntö olisi jättää huomiotta kuka tahansa rahaa pyytävä - keskustelu ei johda mihinkään.

Pidä itsesi turvassa - älä näytä rahaa. Et koskaan tiedä, kuka katsoo sinua ja mitä heillä on mielessä.

Saatat myös olla yllättynyt kuullessasi, että on olemassa monia rikollisten / kerjäläisten mailoja, joita käytetään yrityksinä, joissa monet köyhät ihmiset työskentelevät pomon alla eikä itselleen. Tätä ei ole keksitty Slumdog Millionaire -sivustolle. Yleinen huijaus, kun olin muutama vuosi sitten Mumbaissa, oli ilmeisiä nuoria äitejä, jotka pyysivät sinua ostamaan maitojauhetta vauvoilleen. He eivät yleensä ole vauvojen äitejä, ja maitojauhe myydään takaisin kauppaan rahat jaetaan järjestelmän eri osallistujien kesken.
#3
+18
mrigasira
2011-06-24 13:03:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Intiassa olet todennäköisesti jatkuvasti tuskaisten ihmisten - äitien, joiden lapsilla on käsivarressa, pienet lapset, vammaiset, spitaaliset ja muut - hyökkäyksillä. Silmien sulkeminen on usein vaikeaa. Suosittelisin useammin, että jätät huomiotta, kovetat itsesi, sanot ei tiukasti ja kävele pois. Mutta ehkä joskus haluat ehkä antaa periksi sydämesi vedonlyönnille - etenkin pienten lasten ja vammaisten kohdalla. Pidä pieni muutos noihin tilaisuuksiin. Jos taas ympärilläsi on monia, ole jälleen luja ja sano ei.

On totta, että useimmat kerjäläiset ovat osa järjestäytyneitä kerjäläinen renkaita. Joten voit rahan sijasta varmistaa, että lapsi saa yhden neliöaterian päivässä. Se ei ole oikeastaan ​​paljon; lapsi ei ole nälkäinen ja sinä kävelet pois hyvältä.

Joten, neuvoni, katso jokainen tilanne ja päätä, miten se hoidetaan. Yritän noudattaa yhtä asiaa, jos joku tarjoaa palvelua - kuten ajoneuvojen puhdistamista liikenneristeyksessä, sanomalehtien myyntiä - "ostan" palvelun heiltä ja annan heille hieman enemmän kuin mitä he odottavat (maksaa Rs 5 sanomalehdelle, jos lehti todella maksaa Rs 2 ).

En sanoisi, että sen antaminen on "vaarallista". Kuten muissakin maissa, on aina hyvä olla varovainen.

En voi puhua Intian puolesta, mutta Meksikossa on erittäin voimakasta lannistamista lapsille antamisesta. Meksikossa jokaisella lapsella on oikeus ilmaiseen koulutukseen. Mutta jos he ovat menestyviä kerjäläisiä, he valitsevat tämän uran eivätkä mene kouluun. Koska kyseessä ovat pienet lapset, annamme sydämemme harteille, koska heidän uransa ovat lyhyitä, kun uudet pienet söpöt lapset tulevat ja he löytävät itsensä ilman koulutusta tai tuloja. Tässä vaiheessa heillä on vain muutama vaihtoehto kuin rikoselämä tai hyvin lyhyt elämä.
#4
+18
Mark Mayo
2011-07-26 13:18:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on vaikea ongelma missään maassa. Suurin osa hyväntekeväisyysjärjestöistä kuitenkin kertoo sinulle, että sinun ei pitäisi koskaan antaa rahaa kerjäläisille. Syynä on vain raha ja usein, että raha menee huumeisiin, juomiin tai jopa "valvojaan" - kuten slummikoiramiljonäärissä nähdään - lapset pyytävät jengiä, eivätkä he saa rahaa itse.

Hyväntekeväisyysjärjestöt ovat sitä mieltä, että ne voivat jakaa rahat paremmin, ostaa vaatteita, ruokaa ja niin edelleen ja varmistaa, että ne menevät oikeille ihmisille.

Tässä on kuitenkin ongelmia. Joillakin hyväntekeväisyysjärjestöillä on huomattavat yleiskustannukset - suuri osa lahjoituksista menee henkilöstölle, kuljetuskustannuksille jne. - joten vain prosenttiosuus lahjoituksestasi saavuttaa loppuhenkilön.

Lisäksi joissakin maissa ei ole hyväntekeväisyysjärjestöjä jokainen alue, tai ihmiset eivät pääse hyväntekeväisyyteen, tai pelkäävät käyttää sitä, tai eivät edes tiedä, että niitä on olemassa.

Siinä tapauksessa, että olet huolissasi tästä, sen sijaan, että antaisit rahaa, tarjoa sen sijaan ruokaa tai vettä, se on heti hyödyllistä - jos he kerjäävät itseään, he ovat kiitollisia, eikä lahjoituksesi ole hukkaan. Varmista vain, että yrität kohdella heitä ihmisenä edelleen riippumatta siitä, ovatko he huumeita, työttömyyttä tai mitä tahansa, mikä sai heidät kyseiseen tilanteeseen. p>

#5
+11
rhaskett
2013-12-07 02:19:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Useiden kuukausien jälkeen Intiassa törmäsin valitsemalleni menetelmään:

Photo by Saptarshi Biswas. licence: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en

  • jatka tekemistäni

Pidän siitä, että tämä on vähän kunnioittavampaa toista ihmistä kohtaan. Suurin etu on kuitenkin se, että kun jätin vain huomiotta kerjyvän henkilön, hän jatkoi usein minua seuraamista ja kyselyä ja joka kerta kun yritin yllä olevaa menetelmää, he etenivät aina eteenpäin. Toimii kuin taikaa.

#6
+10
M.K.
2011-07-22 02:45:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos et voi sivuuttaa niitä, valmistaudu joitain asioita, jotka voit antaa heille rahan sijaan. Suklaapatukat olisivat hienoja - lapset ovat onnellisia eikä sinulla ole pahaa tunnetta. Älä anna heille rahaa. Yritä päästä pois paikoista, joissa monet ihmiset voisivat ympäröi sinua ja tarkkailla varkaita

Olen nähnyt vanhempien lasten lyöneen nuorempia lapsia, koska he hyväksyvät ruokaa rahan sijaan. Vaikka ehkä se olikin jakamatta. En muista, oliko tämä Intiassa vai Meksikossa. Minusta tuntui, että vanhempi lapsi oli jotenkin nuoremman pomo. Nuoremmat lapset ovat suloisempia, joten he saavat etulinjassa kerjäämistä.
Myös suklaa ei ehkä ole hyvä idea, koska heillä ei ehkä ole pääsyä hammaslääkäreihin.
#7
+6
oneworld
2013-06-21 17:25:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toistan Ankur Banerjeen vastauksen. Kerjäläiset Intiassa voivat helposti erottaa ulkomaalaiset (kuten he kutsuvat) Desin (ts. Intiaaneista). Heillä on myös taito tunnistaa jopa paikalliset, joille he voivat saada rahaa vs. jotka eivät anna, kaikki kokemuksella.

Tarpeetonta sanoa, että he tietävät dollarin arvon, ja olen nähnyt kerjäläisten pyytävän dollaria, kun ulkomaalainen antaa heille rupiaa, ja muita kerjäläisiä parvessa. Tämä paljastaa myös arvoesineet - useimmat kerjäläiset ovat taskuvarkaita.

Paras tapa on ohittaa ne kokonaan. Älä edes katso niitä. Olen antanut rupian Intiassa ollessani, mutta kerjäläinen oli ylimielinen sanoessaan antavansa dollarin. Kerran kerjäläiset eivät ota ruokaa (Uusi Intia) - yksi syy on se, että paikalliset antavat vanhoja tai mätää, ja kerjäläiset ovat varovaisia ​​siinä. Toiseksi, rahalla heillä on enemmän vaihtoehtoja ruokaan ja muihin asioihin - kerjäläisillä on myös matkapuhelin (esimerkiksi matkapuhelin).

Luin Kiran Bedin kirjan nimeltä What Menin väärin - muistan yhdessä luvussa ulkomaalaisen loukkuun auttamalla vain kerjäläistä, joka sattui olemaan huumeiden salakuljettaja. Jälleen poliisi on korruptoitunut, että ulkomaalainen ei voinut todistaa itseään, ja joutui eri asioihin.

Ole siis varovainen - parempi olla auttamatta, kuin auttaa ja joutua vaikeuksiin. Lahjoitan yleensä osoitteeseen iskcon.org; he väittävät kouluttavansa ja ruokkivansa köyhiä lapsia.

* "Useimmat kerjäläiset ovat taskuvarkajia" * - Onko sinulla tilastoja tämän väitteen tueksi? Minua ja matkakumppaniani kerjättiin monta kertaa Intiassa, mutta emme koskaan taskuille.
Älä ota minua väärin, sanoin sen kokemukseni perusteella. Luulen, että olit ollut varovainen etkä antanut mahdollisuutta.
#8
+5
Anuj Balan
2012-09-05 13:21:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Matkustan Intian teiden läpi ja huomaan, että ulkomaalaiset ovat tulvien kerjäläisiä. On parempi välttää niitä. Harvoissa tapauksissa, kun jatkat alamunojen antamista, se houkuttelee muutamia enemmän kulman takana.

> kätensä vilkkailla paikoilla alkuaikoina. Näet yleensä monia lähellä olevia liikennesignaaleja jne. Voit välttää antamasta heille almuja. Muista myös, ettet paljasta kalliita gadgeteja tai koruja matkan aikana.
#9
+5
Sahil Mahajan Mj
2012-11-21 14:07:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska olen syntyperäinen henkilö täällä, käyn yleensä teillä, joissa näen ulkomaalaisten tarjoavan rahaa kerjäläisille ja sitten joukko kerjäläisiä heidän ympärillään pyytämällä rahaa. Se voi silloin olla todellinen ongelma.

Et voi kuvata, että henkilö, joka pyytää sinulta rahaa, on todella kerjäläinen tai joku nappaaja. Sieppaustapaukset ovat melko yleisiä Intiassa (ainakin alueellamme). Joten on parempi olla puhumatta kerjäläisten kanssa ja jatkaa liikkumista.

Vaikka todella haluaisit auttaa kerjäläistä, voit tarjota heille ruokaa tai jopa vaatteita, koska suurin osa miespuoliset kerjäläiset kerjäävät rahaa huumeiden vuoksi.

#10
+2
Gayatri
2012-04-27 19:11:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ole vain varovainen ja pysy kaukana kerjäläisistä.
Ole aina valppaana.
Älä käytä minkäänlaisia ​​koristeita matkustaessasi Intiassa.

Älä käytä Google Glassia Intiassa ollessasi.
#11
+2
uncovery
2014-03-20 20:39:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi parhaista strategioista ihmisille, jotka eivät päästä sinua irti huolimatta siitä, että sivuutat heitä, oli minun aina pysähtyä, katsoa heihin silmät ja sanoa "Sinä tuhlataan aikaa".Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...