Kysymys:
Jos vierailen Los Angelesissa, olenko parempi vuokrata auto vai ei?
TheEnigmaMachine
2011-06-22 23:39:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kalifornialla on melko tunnettu maine huonon liikenteen vuoksi, joten mietin, olisiko aikani arvoinen vuokrata auto, kun käyn siellä. Jos pysyn LA-alueella, onko julkinen liikenne riittävän hyvä toimeentuloon vuokraamatta autoa? Haluaisin käydä myös Hollywoodissa, joten pääsenkö helposti liikkumaan julkisilla liikennevälineillä? Vai olisinko parempi vuokrata auto, jos minun täytyy kiertää?

Viisi vastused:
#1
+69
Joel Spolsky
2011-06-23 00:04:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vuokraa auto!

Los Angeles on rakennettu autoille. Siellä on pahimpia kuviteltavissa olevia julkisia liikennevälineitä siitä lähtien, kun General Motors on tehnyt salaliiton kaupungin vaunujärjestelmän poistamiseksi. Kyllä, busseja ja takseja on, mutta huomaat, että bussit vievät ikuisesti (ja jumittuvat samaan liikenteeseen) ja takseja on vaikea löytää ja kalliita.

Vain 11% Los Angelesista asukkaat pääsevät töihin julkisilla liikennevälineillä (verrattuna esimerkiksi New Yorkiin, jossa 54%).

On paljon kaupunkeja, joissa julkinen liikenne on vaihtoehto (New York, Chicago, San Francisco), mutta LA ei ole yksi niistä.

PÄIVITÄ 2015 Sen jälkeen kun kirjoitin tämän vastauksen, Uberin ja Lyftin kaltaisten ratsastuspalveluiden nousu on ensimmäistä kertaa tehnyt järkevämmäksi kiertää Los Angelesissa ilman omaa autoa. Voit halutessasi verrata ratsastuspalvelujen kustannuksia verrattuna auton vuokraamiseen (ja pysäköinnin maksamiseen) riippuen siitä, kuinka paljon haluat kiertää. Jos matkustat moniin eri osiin kaupunkia, vuokra-auto on todennäköisesti halvempi, mutta jos asut enimmäkseen yhdessä naapurustossa etkä liiku paljon, saatat löytää ratsastuspalvelut enemmän edullinen.

Katso tästä vastauksesta [tukevat lausunnot:] (http://travel.stackexchange.com/a/273/1542)
Aiheeseen liittyvä luku: "Jos et ole kuullut, Los Angeles tekee kaikkensa parantaakseen mainettaan ensimmäisenä (tai joissakin mielessä vain autona) kaupunkina." http://www.theatlanticcities.com/commute/2013/12/definitive-evidence-ls-new-light-rail-line-reduces-driving/7936/
Onko tämä vastaus edelleen tarkka? Onko MetroRapid-bussiverkon ja uusien (ja pian avautuvien) kevyiden raiteiden kanssa tilanne parantunut?
@JeffBridgman LA-metrojärjestelmä on iso (ja laajeneva), mutta LA on isompi.Viimeinen rivi pysyy: jos reittisi kulkee julkisilla liikennevälineillä, se on vaihtoehto.Muussa tapauksessa vuokraa auto.
#2
+35
DavGin
2011-06-23 02:38:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen asunut LA-alueella (täsmälleen Long Beachillä) 7 kuukautta ollessani siellä opiskelemassa ulkomailla. Päätin olla ostamatta autoa ja luottaa yksinomaan julkiseen liikenteeseen.

No ... kuten aiemmin sanoin, LA on selvästi tehty autoille. Suurin osa linja-autoista ei aja moottoriteitä ja liikkuu melko hitaasti. Se riippuu siitä, mikä reitti ja mikä virasto. Vaikka Metro on alueen ensisijainen toimisto, koko bussiverkosto LA: ssa ja lähiöissä koostuu linjoista, jotka kuuluvat monille eri virastoille. Lähes jokaisella kaupungilla on toimistot, esimerkiksi Long Beachiä palvelee Long Beach Transit. Joillakin reiteillä voi olla pikateitä, jotka kulkevat moottoriteillä.

Rautatieliikenne alueella yhdistää yhden metrolinjan ja kolme pikaradan linjaa (nämä ovat pieniä junia, jotka kulkevat osittain kadulla kuten raitiovaunut ja tarvitsevat pysähtyä katujen risteyksissä, osittain omistetuilla raiteilla), joita kaikkia johtaa Metro. Lisäksi on olemassa lähijunaverkko Metrolink, joka keskittyy lähiliikenteeseen (muutama matka aamulla / illalla arkipäivän ulkopuolella ja viikonloppuisin, ei myöhäisillan junia).

Onneksi mielenkiintoisia paikkoja Hollywoodia palvelevat hyvin kauttakulku. Walk Of Fame -kadun vieressä on metroaseman pysäkki, ja Universal Studios on yhdistetty sukkulalla saman linjan seuraavaan pysäkkiin. Jos aiot vierailla muissa huvipuistoissa, jotka ovat suosittuja nähtävyyksiä, Disneylandiin ja Knottiin pääsee metrobussilla LA: n keskustasta, tarkista aikataulut verkkosivustolta metro.net. Jos haluat mennä Six Flagsiin, se on hankalaa. Sinun tulisi matkustaa lähijunalla ja sitten kahdella bussilla päästäksesi puistoon, mukaan lukien pitkä pysähdys kauttakulkukeskuksessa.

Santa Monica bussilla on yli tunnin matkan päässä LA: n keskustasta Metro Rapidin avulla.

Jos siis aiot vierailla monissa eri paikoissa, hanki auto. Varo moottoriteiden liikenneruuhkia, etenkin I-405: tä! Toivottavasti, jos et matkustaa yksin, saat ajaa autojen kaistojen läpi, jotka auttavat ohittamaan yhden hengen liikenteen.

Mikään ei ole niin masentavaa (tai pelottavaa, näkökulmastasi riippuen) kuin jumittuminen ruuhkaan, kun kummallekin puolelle on kolme autokaistaa.
#3
+17
Peter Hahndorf
2011-11-28 03:32:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käynyt LA: ssa useita kertoja ja käyttänyt erilaisia ​​liikennevälineitä: auto, julkinen liikenne, polkupyörä ja kävely.

Koin kaupungin hyvin eri tavalla kulkemiseni mukaan. Olen samaa mieltä siitä, että LA on autokaupunki, ja suosittelen ajamaan ympäri ainakin kerran tuntemaanksesi sen, mutta polkupyörän käyttö tai kävely on aina parempi, jos todella haluat kokea kaupungin.

I riippuu melko vähän sijainnistasi, joskus metroasema ja hyödylliset bussireitit ovat lähellä tai nähtävyydet ovat jopa kävelyetäisyydellä.

Jos sinulla on aikaa, kävely on hienoa. Kävelin keskustasta Hollywoodin ja Beverly Hillsin kautta kukkuloiden Gettyyn asti. En kuitenkaan kävele kaikkialla, jotkut etäisyydet ovat aivan liian suuria.

Julkisen liikenteen käyttö antaa sinulle erilaisen tunnelman kaupungista ja sen asukkaista.

Viimeisellä vierailullani (vuonna 2007) olin yllättynyt siitä, kuinka moni ihminen pyöräilee nyt; edelleen vähemmistö, mutta paljon enemmän kuin aiemmilla vierailuilla.

Joten vaikka monet paikalliset menevät kaikkialle autolla, kokeile myös muita vaihtoehtoja, vaikka päätätkin vuokrata sellaisen.

#4
+7
greyghost
2015-11-07 00:17:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen asunut Länsi-Los Angelesissa (Culver City) yli kolmekymmentä vuotta siirtyessäni Yhdysvaltain julkisen liikenteen kukkulan kuninkaasta, NYC. Tässä päivitykseni vuoden 2015 lopulla. Pikaraitiojärjestelmä parantaa ulottuvuuttaan joka vuosi. Culver Cityn Expo-linja avattiin vuonna 2012, ja käytän sitä säännöllisesti päästäksesi LA: n keskustaan, lähinnä kirjastoon, Walt Disney Concer Halliin ja nyt The Broadiin. Tämä linja on viimeisessä testausvaiheessaan, ja se laajennetaan Santa Monican keskustaan ​​ensi vuoden alussa. Eri linja-autotoimistot ovat muuttaneet / muuttavat reittejä maksimoidakseen pääsyn linjaan.

Kulta-linja Itä-Los Angelesista keskustaan ​​ja Pasedenaan ulottuu myös Asuzaan ensi vuoden alussa. Tässä on hieno kuva metroliikenteen kasvusta vuosina 1990-2026.

Rajoitan bussikuljetuksen enintään viiden mailin matkoihin. Kuten aikaisemmissa viesteissä mainittiin, voi olla pitkä isku ottaa bussikuljetus LA: n keskustasta Santa Monicaan.

Olen pyörännyt West Side -katujen ympärillä nyt noin kymmenen vuoden ajan. Sinulla on todella oltava vahva pyöräilytaito, jotta voit ajaa turvallisesti täällä. Strategianani on minimoida suurten katujen ja bulevardien käyttö ja käyttää naapuruston katuja. Nämä kadut ovat täynnä pysäytyskylttejä, ja ne pitävät hyvää työtä autojen poissa pitämisessä. Pyörän säännöllisesti enintään viiden mailin matkoilla. Täällä voit myös laittaa polkupyörän telineille linja-autojen etuosaan, vaikka vilkkaampina aikoina nämä kaksi paikkaa ovat monesti varattuja.

Ja nyt olemme saaneet aikaan ratsastusohjelmia. Viimeisin kokeiluni on käyttää julkista liikennettä tiettyyn pisteeseen ja sitten tilata Uber. Tein tämän päästäkseni Culver Citystä Gettyyn viime viikolla. Mielestäni tämä on hieno tapa tutustua kaupunkiin, koska kaikki kuljettajat, jotka olen tähän mennessä törmännyt, ovat puhuttelevia.

#5
+3
user69449
2017-10-23 21:43:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

tl; dr - riippuu siitä, missä asut, kuinka kauan ja mitä haluat nähdä.

LA: n julkinen liikenne on parantunut paljon aikaisemmin 20 vuotta, mutta kaupungissa on silti monia osia, joissa se on melko köyhää. Yleensä pääsy keskustan ja suurimman osan muusta kaupungista on melko kohtuullista. Hollywoodin turistikohteet ovat myös melko tavoitettavissa bussilla - (vaikka TBQH, ne eivät ole niin mielenkiintoisia). Metro, LA: n tärkein julkisen liikenteen palveluntarjoaja, tarjoaa matkasuunnittelijan, jotta voit kirjoittaa joitain esimerkkimatkoja ja nähdä, mistä olet kiinnostunut. https://www.metro.net/ Tai voit kirjoittaa samat matkat google maps -karttaan ja valita julkisen liikenteen.

Muista, että mikä näyttää melko pitkältä bussilta tai junamatka voi olla myös melko pitkä ajomatka, kun otetaan huomioon liikenne ja kaupungin koko. Tästä syystä palvelut, kuten Uber ja Lyft, voivat tulla kalliiksi, jos et ole varovainen. Huomaa kuitenkin, että joillakin alueilla pysäköinti voi olla vaikeaa löytää ja / tai kallista. Pohjimmiltaan kannattaa tutkia todelliset matkat, jotka aiot tehdä ja tehdä päätöksen sieltä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...