Kysymys:
Onko turvallista matkustaa Japanissa ydintilanteen vuoksi?
victoriah
2011-06-22 02:53:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko olemassa alueita, joita tulisi välttää, ja onko minun ryhdyttävä toimiin suojautuakseni säteilyltä?

Tämä on hyvin yleinen kysymys, jonka näen lähetetyn muille matkailusivustoille, joten ajattelin, että laitan sen tänne. Tiedän vastauksen, mutta en ole asiantuntija, toivon, että joku, joka tuntee tilanteen hyvin, voi antaa täydellisen vastauksen.
Viisi vastused:
#1
+41
Michael Pryor
2011-06-22 03:16:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Japanissa asuva amerikkalainen ohjelmistoinsinööri antaa hyvän yleiskuvan Japanin suuruudesta ja miksi sinun ei pitäisi pelätä matkustaa sinne ydinonnettomuuden jälkeen.

Pohjimmiltaan , Yhteenveto on, että Japani on erittäin suuri. On epätodennäköistä, että matkasi suunnitelmat turistina ovat lähellä onnettomuutta.

Lähde: http://mapfrappe.com/index.html?show=3057 enter image description here

#2
+19
nic
2011-06-22 04:57:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asun täällä Tokiossa, eikä kukaan ole huolissasi paljon. Älä huoli, jos koneesi laskeutuu Tokioon.

Minulla ei ole Geiger-laskuria, mutta paikallisten uutisten perusteella Tokio näyttää melko turvalliselta.

Muut paikat enemmän etelään (Fuji-vuori, Osaka, Kioto, Nara, Nagoya, Okinawa) pitäisi olla vieläkin turvallisempi.

Haluat ehkä vain välttää Fukushiman aluetta, vaikka siellä käyminen päiväksi tai kahdeksi pitäisi olla OK.

Jos olet huolissasi, älä juo vesijohtovettä ja vältä salaattia / lehtiä (oikeastaan ​​ne neuvot olivat voimassa 2 kuukautta sitten, mutta se saattaa olla nyt liikaa).

Olen Nagoyassa, mutta tiedot, jotka olen nähnyt paikallisista uutisista ja kontakteistani Tokiossa, jives Nicolasin kanssa. Sinun pitäisi olla kunnossa matkustaa mihin tahansa Japaniin paitsi Fukushima. CNN ja BBC ovat pelkänneet koko liiketoimintaa säteilystä. Joten en todellakaan luota uutisiin, joita saat noista myyntipisteistä, koska ne ovat erittäin puolueellisia.
#3
+19
uncovery
2013-03-17 03:22:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä, tietysti on alueita, joita sinun tulisi välttää. Suurin osa Japanista on kuitenkin täysin vaaraton.

Tässä on kaksi japanilaisen säteilyn karttaa, usein päivitetyt lukemat, molemmilla on samat tietolähteet, lähinnä valtiolliset:

Jos et luota hallitukseen, voit myös tarkistaa tämä kartta, joka on koottu kansalaisten mittauksilla.

Jos muunnat nSv / h muuntimella ja tarkistat kuuluisan XKCD-säteilykaavion, näet, että yleensä alle 100 nSv / h -arvot kaikkialla Japanissa vastaavat banaanin syömistä tunnissa. Suurempi arvo Fukushiman ympäristössä, alle 1000 nSv / h, vastaa Arm Xray -arvoa tai 2,4-kertaisesti sitä, mitä saat keskimäärin päivällä.

Joten sinua ei suositella viettämään pidempää aikaa ydinvoimalan välittömässä läheisyydessä. Muu Japani taustasäteilyn suhteen ei ole lainkaan ongelma.

Ruoka-alalla on pohjimmiltaan sama asia, johon liittyy tietysti lisävaara, että ruoka kulkee ympäri maata. . Jos haluat olla täysin varma, suosittelen, että ostat yhden uusista erittäin pienistä Geiger-laskureista, jotka saat noin 40 USD: lla ja joka lähetetään hotellisi Japaniin ilman ongelmia (ja ilman japanin taito). On kuitenkin sanottava, että Japanissa asuvat ihmiset ovat hyvin huolissaan säteilevästä ruoasta. Joten voit olettaa, että suuri osa toimitusketjuun saapuvasta tai kohtuuhintaisesta on jo tarkistettu säteilyn varalta. Mutta tietysti, kuten historia osoittaa kaikkialla elintarviketurvallisuuden kanssa, tämä ei ole 100-prosenttinen takuu.

#4
+11
hippietrail
2011-06-23 23:20:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Palasin juuri Japanista tänä aamuna ja menin sekä tsunamin alueelle, jossa ilmoittautuin vapaaehtoiseksi siivoukseen, jota suosittelen kaikille, ja matkalla sieltä Tokioon kuljin osan Fukushimasta, vaikkakaan ei lähellä ydinvoimaa tehdas. Kaikki tuntui tavalliselta, paitsi että turisteja on vähemmän monissa osissa maata, ja Tokiossa hostellini oli uskomattoman halpa.

Onko sinulla ongelmia päästä Japaniin? Olen kuullut serkkultani (muutama kuukausi sitten), että lentokentällä olevat ihmiset eivät halunneet antaa muiden kuin japanilaisten matkustaa sinne.
Millä lentokentällä japanilaiset eivät halunneet päästää muita kuin japanilaisia ​​Japaniin ?? Joka tapauksessa otin lautan korealaisesta ja ajamalla pohjoiseen Shimonosekista on osa äärimmäisen pienen budjetin seikkailuni.
#5
+6
justinl
2011-06-22 03:15:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Matkustaminen lounaaseen, kuten Kioto, Hiroshima, Osaka, Okinawa, jne. on edelleen kunnossa tästä päivästä lähtien. Pysyin kuitenkin poissa Tokion alueelta ja mistä tahansa pohjoisemmasta (kuten Fukushima). Kuulemani tasot (Tokion perheenjäseniltä) eivät ole kovin huonoja, jos olet siellä vain muutaman päivän, mutta jos asut siellä, tasot eivät välttämättä ole terveitä.

Kuulen tällaista tietoa ensimmäistä kertaa. Omat henkilökohtaiset kokemukseni, työtoverini tai perheeni jäsenet tai ystäväni, viralliset tai epäviralliset tiedot (katso yllä oleva viesti) eivät näytä korostavan sitä, että Tokiossa on kohonnut taso. Onko sinulla tietoja siitä varmuuskopioimiseksi?
anteeksi, unohdit, että vastauksesi on kesäkuulta 2011.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...