Kysymys:
Viisumi Euroopan maille Yhdysvaltain passin haltijalle
MrDatabase
2011-06-27 04:48:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen Yhdysvaltojen passin haltija. Mitä asiakirjoja tarvitsen, kun lennän Yhdysvalloista Saksaan? Oletetaan, että menen muutaman viikon lomalle. Tarvitsen tietysti passini . Entä " viisumi "? Onko mitään muuta?

Kolme vastused:
#1
+17
Gagravarr
2011-06-27 05:19:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Saksa on osa Schengen-aluetta, joten viisumivaatimukset ovat samat kuin mille tahansa Schengen-maalle (ts. suurin osa EU: sta, lukuun ottamatta Yhdistynyttä kuningaskuntaa ja Irlantia)

Yhdysvaltain passinhaltijana voit viettää Schengen-alueella jopa 90 päivää puolen vuoden jaksoissa ilman viisumia, jos et työskentele. Katso wikipedia-sivulta hyvä esittely ja yleiskatsaus tai tutustu Saksan suurlähetystön viisumisivulle saadaksesi lisätietoja Yhdysvalloista.

+ 1, mutta muista, että vaikka Yhdistynyt kuningaskunta, Irlanti, Skotlanti jne. Eivät todellakaan ole Schengen-alueita, Yhdysvaltain passihaltijana voit käyttää myös vapautusohjelmaa myös näissä maissa (ja se lasketaan samoihin kolmeen kuukauteen Minä voin muistaa).
90 päivää myös Irlannissa, Iso-Britanniassa, voi olla 90 päivää 180 päivässä tai 180 päivää vuodessa riippuen passiisi leimaavasta upseerista, mutta ne lasketaan erikseen Schengen-päivistä.
#2
+11
mteng
2011-06-27 05:47:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yhdysvaltain osavaltiosivustolla on yleensä kaikki tarvitsemasi tiedot mistä tahansa maasta. Mene vain tänne http://travel.state.gov/travel/travel_1744.html ja valitse maa.

Tässä on linkki osioon, joka koskee Saksa: http://travel.state.gov/travel/cis_pa_tw/cis/cis_1123.html#entry_requirements

Tässä sanotaan:

SAAPUMIS- JA POISTUMISVAATIMUKSET: Saksa on Schengen-sopimuksen osapuoli. Yhdysvaltain kansalaisena voit tulla Saksaan enintään 90 päiväksi turisti- tai liike-elämän tarkoituksiin ilman viisumia. Saapuessasi Saksaan alkaa 90 päivän raja koko Schengen-alueelle. Lisätietoja matkustamisesta Schengen-maihin ja niiden sisällä löytyy Schengen-tietolomakkeestamme. Ota yhteyttä Saksan Washingtonin suurlähetystöön osoitteessa 4645 Reservoir Road NW, Washington, DC 2007, puhelin (202) 298-4000, tai Saksan konsulaatteihin Atlantassa, Bostonissa, Chicagossa, Houstonissa, Los Angelesissa, Miamissa, New Yorkissa tai San Franciscossa uusimmat viisumitiedot.

Jos matkustat Saksasta matkalla muihin maihin, varmista, että tiedät kaikki lopullisen määränpääsi saapumis- ja poistumisvaatimukset. Jos sinulla ei ole oikeita asiakirjoja, saatat evätä pääsyn jatkolennolle. Esimerkiksi jotkut maat (esim. Etelä-Afrikka) vaativat passissasi tietyn määrän tyhjiä viisumisivuja tai yli kuuden kuukauden voimassaoloaikaa.

#3
+10
christinealittlebit
2011-06-27 14:12:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Schengen-alue on paras! Saat 90 päivää 180 matkustamisesta useimmissa Euroopan maissa (etenkin Länsi-Euroopassa). Merkittäviä poikkeuksia: Iso-Britannia ja Irlanti. Lisätietoja täältä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Schengen_Area. Päivitys: Sveitsi on Schengen-alueella. Kokemukseni heidän rajalla olivat minut hämmentyneitä. Varaudu entistä innostuneempaan rajavalvontaan Sveitsin rajalla heidän Schengen-asemastaan ​​riippumatta.

Kun suunnittelin matkaa, huomasin, että viranomaiset voivat tarkistaa sinut ulos hieman enemmän. Teoreettisesti sinulta voidaan pyytää todisteita siitä, että sinulla on tarpeeksi rahaa matkan kattamiseen - yleensä luottokortti toimii, vaikka pankkitiliotot voivat auttaa. Se voi myös auttaa varaamaan majoituksen joihinkin tai koko oleskelusi ajan ja paluulipun todistamaan aikomuksesi lähteä. Kaiken tämän lisäksi minulta ei koskaan pyydetty mitään näistä tiedoista, ja huhujen mukaan amerikkalaiset ovat harvoin.

Kun olet Schengen-alueella, tarvitset vain passi, jonka kautta välität sinne. eri maissa, ja et usein edes tarvitse sitä. Huomaa vain, että jos ajat bussilla tai junalla rajojen yli, viranomaiset tarkistavat usein, että sinulla on asiakirjat. Ja matkat Sveitsin kautta Eurolinesin kautta antavat sinulle huomattavasti syvällisemmän tullikokemuksen, vaikka et olisi siellä.

Teoriassa Sveitsi sitoutui luopumaan * henkilöiden * järjestelmällisistä * tarkastuksista, kun maa liittyi Schengenin sopimukseen, mutta se ylläpitää rajavalvontaa tullitarkoituksiin, koska se ei ole osa EU: n tulliliittoja. Joten tarkastukset voisivat todellakin olla tiheämpiä siellä verrattuna muihin Schengenin sisärajoihin. Jostain syystä näyttää siltä, ​​että rajaa Saksan kanssa on aina vartioitu tiukemmin kuin Ranskan rajaa, ja rajallisen kokemukseni mukaan vähäistä liikennettä (busseja, yöjunien paikkoja) käyttäviä ihmisiä tarkastetaan tarkemmin kuin muita.
Voin todistaa olevani muu kuin Yhdysvaltojen kansalainen, mutta minulla on Schengen-viisumi, minulta ei koskaan pyydetty asiakirjoja, kun matkustan Zürichin kautta; ja minulla on passi maasta, joka on usein merkitty ylimääräistä valvontaa varten. Tarkoituksena on, että Schengen-alueella on paljon liikkumisvapautta, mitä arvostin erityisesti, koska muuten minulla olisi oltava viisumit jokaisesta neljästä maasta, jonka läpi matkustin.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...