Kysymys:
Mitä minun pitäisi tietää "ympäri maailmaa" -lennoista?
Seanland
2011-06-22 01:42:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kuullut huhuja sellaisista asioista, ja minulla on ollut vaikea löytää tietoa "ympäri maailmaa" -lennoista. Ovatko ne sen arvoista (onko sinulla käytön välillä rajaa, säästätkö rahaa jne.) Ja onko olemassa helppoja tapoja saada niistä enemmän tietoa (tietyt sivustot, matkatoimistot)?

Muokkaa Manner-alueen kattavuuden saavuttamiseksi ei ole tiettyjä lähtö- tai maalipaikkoja

Mistä aloitat, ja millaista paikkaa olet toivonut vierailevasi?
Sanoisin, ettei mitään erityistä alkua tai loppua, vain suurin mannermainen kattavuus. (Ymmärrän näistä lennoista, että ne eivät yleensä ole yhteydessä toisiinsa, joten sinulla olisi yksi lento New Yorkista - Münchenistä, sitten seuraava Lissabonista - Kairosta.)
En usko, että joku muu kuin astronautit matkustaa tällä tavalla. Lisäksi se on erittäin kallista yrityksille
Neljä vastused:
#1
+31
victoriah
2011-06-22 01:49:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Maailmanlaajuiset hinnat ovat olemassa.

Suurin osa lentoyhtiöliittymistä ja toisinaan yksittäiset lentoyhtiöt tarjoavat ympäri maailmaa hintoja.

Se voi olla erittäin kustannustehokas, etenkin premium-luokassa (liike- ja ensiluokkaiset hinnat) .

Kaikilla niillä on rajoituksia, yleensä ne estävät paluun mantereelta, rajoitetun määrän segmenttejä ja vierailun kullakin mantereella vain kerran (kun poistut, et palaa takaisin).

Flyertalk on foorumi, jossa on tehty paljon matkaraportteja RTW-hinnoista (tarkista matkaraporttien keskustelupalsta).

Vastauksena kommenttiisi yleensä jos saavut yhdelle lentokentälle ja lähdet toiselta, se lasketaan maaliikenteen osaksi ja lasketaan mukaan lippujen käyttöösi.

Jos esimerkiksi lennit New Yorkista Berliiniin, otit junan Madridiin ja sitten lensi Madridista Kairoon, käytettiin kolmea segmenttiä:

  • New York - Berliini
  • Berliini - Madrid (maaliikenne)
  • Madrid - Kairo

Sillä ei ole väliä lentätkö vai ei, se silti poistaa segmenttisi kokonaisrajan. Segmentti viittaa yhteen tiettyyn lentoon.

Kiitos vastauksestasi, maaliikenne olisi nähtävyys / vierailu / telttailu pohjimmiltaan matka seuraavaan lentopaikkaan. Berliini - Madrid olisi autolla / bussilla / kävelyllä (ei lentoa, ei sisällä), sano mahdollisuuksien mukaan yksi, kaksi tai kolme viikkoa myöhemmin.
Useimpien RTW-hintojen avulla voit melkein valita ja valita päivämäärät (niin kauan kuin haluamallasi päivällä on lentoja), ei ole väliä kuinka kauan lentojen välillä on. Jotkut ihmiset ovat jättäneet heidät auki kuuden kuukauden ajaksi lennon välillä. Olen 90% varma, että joudut lentämään koko lipun vuoden sisällä.
Uskon, että olen lukenut myös sen (yhden vuoden raja). Kiitos vielä kerran vastauksesta, siitä on ollut paljon apua. = D
Myös RTW-hinta (ainakin liittoutuneilta) antaa sinulle mahdollisuuden vierailla kaikilla mantereilla. Sinun on selvitettävä, mitkä lennot toimivat optimaalisesti paikoissa, joissa haluat käydä. Linkitetyillä sivustoilla on sovelluksia, joiden avulla voit selvittää erilaisia ​​reittejä. Hyvä matkatoimisto voi auttaa sinua tässä, mikä on luultavasti tekemisen arvoinen, jos et ole kokenut, koska kaiken saaminen kokoonpanoon voi olla melko päänsärky.
BTW unohdit [Skyteam-allianssin] (http://www.skyteam.com/en/votre-voyage/Travel-Passes/Go-Global/)
#2
+11
Scott McIntyre
2011-08-31 00:49:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

RTW-hinnoilla on yleensä päivämääräjoustavuus, mutta ei reittijoustavuutta. Tämä tarkoittaa, että ne sopivat erinomaisesti jollekin, joka haluaa tehdä jotain kiertueella ympäri maailmaa kuuden kuukauden tai vuoden käteissäästöillä. Suunnittelet kaikki paikkasi etukäteen ja maksat koko matkan lentoliput (joten sinun ei tarvitse sisällyttää sitä matkan budjettiin). Sitten matkustellessasi sinulla on joustavuutta yöpyä missä tahansa paikassa niin kauan kuin haluat, ilman, että sinun tarvitsee maksaa suuria palkkioita muuttaaksesi lentojasi tai tehdäksesi varauksia viime hetkellä.

Ihmisille jotka eivät todellakaan ole matkalla moniin paikkoihin ympäri maailmaa, heillä ei näytä olevan järkevää. Varasin matkan NYC: stä Australiaan Dubain kautta, ja se olisi ollut noin 2500 dollaria RTW-matkalle, verrattuna 1300 dollariin normaalille matkalle.

#3
+9
Casebash
2012-03-09 15:18:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Monet ympäri maailmaa -liput näyttävät hyvältä mainostettujen vähimmäishintojen perusteella, mutta jos haluat saada hinnat, sinun on ehkä varattava kuukausia eteenpäin. Puhuin kahden erillisen matkatoimiston kanssa, ja he molemmat olivat yhtä mieltä siitä, että yrittää varata maailmanmatka kuukausittain maksaa paljon enemmän (sanotaan 3800 dollaria 2900 dollarin sijaan). Ilmeisesti tarjolla on vain tietty määrä halpoja lentoja, ja kun ne täyttyvät, joudut ostamaan kalliimpia lentoja.

Tavallisella "ympäri maailmaa" -lennolla on melko tyypillistä viettää kohtuullinen määrä aikaa kussakin määränpäässä. Tämä saattaa helpottaa, koska suurin osa lennoista olisi kauempana. Harkitun osalta yritimme kuitenkin pitää sen tiukana. Harkitsimme ympäri maailmaa suuntautuvaa matkaa, koska se ei maksanut paljon enemmän ilmoitettujen hintojen perusteella, ja toivoimme sen olevan vain muutama sata enemmän kuin ilmoitetut hinnat.

#4
+5
MastaBaba
2012-04-25 23:54:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen vähän myöhässä tähän juhliin, mutta jos tarkoituksesi on matkailu, niin ympäri maailmaa olevat liput eivät todellakaan ole kovin paljon, paitsi että se tarjoaa sinulle paljon mukavuutta sinun ei tarvitse huolehtia lennoista ja mahdollisuus ostaa yksi lippu samasta paikasta.

Melko paljon kaikkialla maailmassa, tavallisesti ympäri maailmaa -lipun kattamana, palvelee myös joukko budjettilentoyhtiöitä. Jos suunnittelet muutama kuukausi etukäteen, voit käydä monissa muissa paikoissa paljon halvemmalla kuin tavallinen maailman lippu.

Se riippuu paljon siitä, missä olet vierailulla. RTW: t ovat loistava tapa leikata kustannuksia, jos aiot mennä syrjään: ei ole budjettilentoyhtiöitä (esimerkiksi) pääsiäissaarella, suuressa osassa Afrikkaa tai missään muualla Tyynenmeren saarilla. Esimerkiksi [tämä matka] (http://www.flyertalk.com/forum/trip-reports/463935-heart-africa-top-world-sin-llw-lyr-yow-pus-sin-c.html) olisi maksanut _way_ enemmän, jos olisin ostanut tavalliset yksisuuntaiset RTW: n sijaan.
Toki se riippuu, vaikka sijaintien pois sisällyttäminen myös kasvattaa RTW-lipun kustannuksia merkittävästi. Jos ymmärrän sen langan oikein, sait sen maililla, ei käteisellä, mikä tekee kustannuskysymyksestä hieman kiistanalaisen, eikö? Haluan silti heittää [täällä] mainitun matkan (http://babakfakhamzadeh.com/site/index.php?c=12&i=5086), kymmenen pysäkin RTW alle 1800 eurolla, kaikki halpalentoyhtiöillä.
Hmm? RTW-liput perustuvat puhtaasti lennettyihin maileihin, joten kunhan matkasi ulkopuolella olevat sijainnit ovat _ pitkällä_matkalla (esim. Malawi, kun lennät Johannesburgista Frankfurtiin, tai Rarotonga, jos matkustat Sydneystä Los Angelesiin), maksat ei mitään ylimääräistä vierailla heidän luonaan. Joten kyllä, jos tavoitteesi on yksinkertaisesti kiertää ympäri maailmaa, RTW-liput eivät välttämättä ole paras tapa tehdä se, mutta on paljon reittejä, joille ne ovat silti kustannustehokkain tapa matkustaa. (Ja kyllä, maksoin lipuni kylmällä käteisellä.)
Mielenkiintoista. Mutta pelkästään kilometrimäärän laskeminen ei näytä olevan aivan oikein. Vaikka edes ottaisi huomioon korkeammat lentokenttäverot, kun minulla on enemmän välilaskuja, yritin vain muutaman matkan täällä, http://www.staralliance.com/en/booking/book-and-fly/, ja löysin 20000 mailin matkan 11: llä pysähtyy 2860 eurolla ja 21000 mailin matkalla vain 3 pysäkillä 2500 eurolla, molemmat ilman veroja. Myönnetty ero on paljon pieni kuin odotin.
@MastaBaba ero on vain 10%! ja teet melkein neljä kertaa enemmän pysähdyksiä ... luulen, että se on hyvä juttu
Anekdote: Sain kerran RTW-lipun. Paperi oli niin monimutkainen, että matkatoimistoni antoi periksi (ei ollut online-suunnittelijoita tuolloin) ja hän sanoi, että saan sinut koko reitin halpalentoyhtiöiden kanssa, joten sanoin OK. Hän palasi tulokseen, joka oli viisinkertainen hintaan (!!!), ja palasi takaisin saamaan minulle RTW-lipun, joka osoittautui uskomattoman halvaksi, alle 2,5 tuhatta dollaria 16 segmentille. Yksi pala Malesiassa puuttui (järjestelmä ei koskaan hyväksynyt sitä) ja sain ylimääräisen paikallisen lennon 200 dollaria kuilun poistamiseksi.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...