Kysymys:
Kuinka minun pitäisi Malesiassa kohdella taksinkuljettajia, jotka haluavat mennä matkan ulkopuolelle?
Justin Morgan
2011-06-28 01:42:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käynyt Malesiassa kolme kertaa: kerran Penangissa ja kahdesti Kuala Lumpurissa. Käytin enimmäkseen takseja kiertäessäni, ja huomasin, että kuljettajat halusivat aina neuvotella hinnan edestä (joka oli paljon korkeampi kuin metrin hinta). Joskus voisin kiistää heitä käyttämästä mittaria, mutta muutaman kerran (kuten menen takaisin KL-eläintarhasta), he eivät yksinkertaisesti veisi minua, ellei suostu kiinteään hintaan.

Aluksi Luulin, että he huijaavat minua turistina olemisesta. Kuulen kuitenkin, että laki asettaa mittareiden hinnat, jotka ovat liian matalat kuljettajien toimeentuloon, joten mittarin ohittaminen ei yksinkertaisesti ole heidän aikansa arvoinen. Minulla ei kuitenkaan ole mitään tapaa tarkistaa sitä, ja suolistoreaktioni, kun joku yrittää tehdä tämän, on se, että heillä on huijaus (näin on Thaimaassa, jossa asuin tuolloin).

Ajattelen Penangia taas ensi vuonna. Onko kenelläkään kokemusta tästä tilanteesta, ja pystytkö vahvistamaan syyn? Kuinka luotettavia KL: n ja Penangin kuljettajat neuvottelevat rehellisestä hinnasta, jos en anna itselleni tuntua helpolta merkiltä?

Muokkaa: En vain selventää Minulla ei todellakaan ole ongelmia maksaa kuljettajille jotain, josta he voivat elää; En vain halua maksaa liikaa / huijata.

Ajattelin tunnistetta "huijauksen", "lahjuksen" tai "lahjonnan" tavoin, mutta yksikään niistä ei näyttänyt oikealta. Ehkä "ylilataus"?
@hippietrail - En myöskään ollut varma, eikä minulla ole tarpeeksi edustajaa uuden tunnisteen luomiseen. Ehkä [budjetti]?
Eh, okei, teki vastauksestani vähemmän pyhä-sinä. :)
@hippietrail Entä "turistivero" [hääveron] (http://www.thebrokeassbride.com/2011/11/the-wedding-tax-myth-or-reality/) tai [omenaveron] ( http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Apple+Tax)?
Entä mobiilisovelluksen käyttö, kuten [MyTeksi] (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myteksi.passenger&hl=fi). Käytän sitä usein. Ilmainen sovellus varaa lähimmän taksin alueelleni ja se tulee hakemaan minut missä tahansa. Henkilökohtaisen kokemukseni mukaan taksinkuljettajat, jotka käyttävät tätä sovellusta, käyttävät aina mittaria. Sinulta kysytään valinnaista palautetta matkan lopussa. Kuljettajat luokitellaan matkustajien palautteen perusteella.
Nyt voit käyttää Uberia ohjaamojen varaamiseen; ainakin KL: ssä
Viisi vastused:
#1
+28
Ankur Banerjee
2011-06-28 02:24:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka on totta, että taksinkuljettajat yrittävät ylihinnoittaa sinua Malesiassa, on totta myös, että hallituksen asettamat hinnat ovat matalalla puolella. Virallinen kurssi on 1 MYR / kilometri, joka muunnetaan suunnilleen 0,3 dollariksi. Matkailu nostaa hintoja Kuala Lumpurin ja Penangin kaupungeissa, ja olen valmis tuntemaan myötätuntoa taksinkuljettajille. Toisin kuin länsimaisissa kahden lapsen perheissä, monilla heistä on suurperheitä, jotka tukevat monia lapsia.

Tässä on joitain vihjeitä:

 • Etsi 'ennakkoon maksettuja' taksivarauslaskureita lentokenttä-, bussi- ja rautatieasemat. Voit ilmoittaa määränpääsi varauslaskurissa. Etsi virallista laskuria, etkä turismitoimistoja, jotka veloittavat sinua.
 • Taksin noutopisteissä kauppakeskusten lähellä - varsinkin jos heillä on kauppakeskuksen henkilökunta - on usein takseja, jotka suostuvat veloittamaan metreittäin.
 • Taksin varaaminen puhelimitse maksaa sinulle 3-5 MYR ylimääräistä, mutta melkein usein varmistaa, että kuljettaja toimii metrillä.
 • Vanhemmat taksinkuljettajat ovat enemmän halukas ajamaan metrillä kuin nuoremmat.
 • Kysymyksesi oikea muotoilu taksin ilmoittaessa auttaa. Kysymyksen sijaan "Kuinka paljon?" jos kysyt "Mittareittain?" Silloin sinulla on paremmat mahdollisuudet.
 • Riippuen siitä, missä ja kuinka paljon matkustat, voit myös vuokrata takseja tunti kerrallaan. Ballpark-luku olisi 20-30 MYR / tunti.
 • Jos taksinkuljettaja lainaa naurettavan korkean luvun, kävele vain. Jos se on vain neuvottelutaktiikka, he soittavat sinulle takaisin, jos yleensä repäisevät matkustajat pois - ja et halua mennä sellaisen kuljettajan kanssa.
 • Aloita sanomalla hyvää huomenta / iltapäivää / iltaa malaijinkielellä ("Selamat pagi / petang / malam"). Malaijan oppiminen lyhyellä varoitusajalla on korkea tilaus, mutta jos tervehdit heitä malaijiksi, he ovat halukkaampia neuvottelemaan reilut hinnat tai käyttämään mittaria - vaikka loputkin keskustelustasi pidetään englanniksi.

Jos kuljettaja toimii metrillä, jätän yleensä hintatarjouksen lisäksi tipin. Kuala Lumpurissa löysin "Comfort Cab" ja "Sunlight" taksit olevan halukkaita "menemään metrillä". Penangissa on paljon vaikeampaa; Matkustin enimmäkseen julkisella bussilla - mikä on todella hyvä, myös ilmastoitua - mutta kun matkustin taksilla, esimerkiksi Batu Ferringhin rannalle tai mihin tahansa muuhun paikkaan vierailla kauempana Georgetownista, minun oli neuvoteltava hinnat etukäteen. Kysy hotellisi / hostellin henkilökunnalta likimääräisiä hintoja.

Hienoja tietoja, kiitos. Ensimmäisestä pisteestäsi - kun olin ensimmäistä kertaa KL: ssä, maksoin ennakkomaksun "virallisessa" tiskillä päästäksesi KL Sentralin asemalta hotelliini. Myöhemmin sain selville, että ennakkomaksuhinta oli todellisuudessa ollut * enemmän * kuin mitä kuljettajat hyväksyisivät, jopa edestä. Tämän lisäksi he perivät "mukavuusmaksun" ongelmistaan. Dunno, jos näin on aina, halusin vain mainita sen.
@Justin: Hmm, missä hotellisi oli KL: ssä? Olen huomannut, että virallisten taksitiskien henkilökunta voi joskus olla työntävää ja lähestyä turisteja nähdäkseen, haluavatko he sellaisen; En ole tyytyväinen siihen ja yritän välttää heitä periaatteessa, vaikka he näyttävätkin / näyttävät olevan virallisia - ehkä he ovat ylihinnoittelijoita?
@Justin "Selamat datang" tarkoittaa "tervetuloa" kuten "tervetuloa ... esimerkiksi" Selamat datang ke Malaysia "tarkoittaa" tervetuloa Malesiaan "... En ole varma mitä Ankur tarkoittaa sanomalla hei Jos se on jotain "Kuinka voit?", Se olisi malaijiksi "apa khabar?". Normaalisti sanomme "hei" tai "hei" toisillemme, kun tapaamme. Tai seuraa tervehdys, kuten "hyvää huomenta, iltapäivää tai iltaa", jotka ovat "Selamat Pagi, Selamat Petang ja Selamat Malam" malaijiksi
@Phelios: Käytän yleensä tiettyä "Selamat ____"-termiä kellonajan mukaan, mutta yksinkertaisuuden vuoksi mainitaan * datang *; Luulin, että se oli hyväksyttävä korvike tässä yhteydessä?
@Ankur, En usko niin. Ellet, kun olemme isäntä, voimme tervehtiä vieraitamme / vierailijamme "Selamat Datang" -palvelulla.
@Phelios: Ah, oikea. Päivitetty vastaus syötteidesi mukaan, kiitos huomautuksestasi!
Hyvä tapa saada selville likimääräinen hinta on käyttää taksivarauksen mobiilisovellusta, kuten [GrabTaxi / MyTeksi] (http://grabtaxi.com/myteksi/). Se on saatavana Androidille, IOS: lle ja Blackberrylle. Se tarjoaa lähtö- / määränpääkartat ja likimääräisen hinnan. Voit käyttää sitä myös taksin vastaanottamiseen / varaamiseen. Tai käytä sitä vain hintaennusteisiin.
#2
+10
wilhil
2011-08-08 01:49:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käynyt KL: ssä kahdesti tänä vuonna ja toivon palata takaisin - minulla oli täsmälleen sama ongelma kuin sinulla!

Sanoisin, että Ankur teki vastauksessaan hyviä kohtia, mutta Halusin lisätä hieman liikaa kommentteihin, sitten omat kokemukseni päälle ...

Ennakkomaksutiskit ovat repeytyviä ja veloittavat usein enemmän kuin useimmat taksinkuljettajat yrittäisivät repiä sinut pois!

Ja mielestäni paras on joko taksiasemat lähellä kerrostaloja tai hotellien edessä - täällä pysähtyvät kuljettajat ovat yleensä enemmän kuin halukkaita menemään metrillä.

Mitä tulee Palkka - Suurin osa taksinkuljettajista ei todellakaan ole itsenäisiä ammatinharjoittajia, he työskentelevät taksiyrityksessä ja syynä siihen, että he haluavat mennä mittariin, johtuu siitä, että he pitävät sitten 100% rahasta. He tekevät tätä paljon enemmän turisti-alueilla vain siksi, että he pääsevät eroon siitä.

Vaikka lähin China Townia (Petaling Street), halusin mennä Surian KLCC: hen, kävelin läpi noin 10 taksia, jotka halusivat välillä 10 -50 RM, ennen kuin löysin sellaisen, joka teki mielellään mittarin (tuli 6RM: ään ... Minusta tuntuu hieman typerältä, että säästin kaikki 40p (useimmat ihmiset halusivat 10RM), mutta tärkein laskee).

Yhdessä on niin paljon takseja, pelaa ne toisiaan vastaan ​​- sinun on pakko löytää ainakin yksi.

#3
+9
Daniel Da Cunha
2011-08-24 15:00:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asun Singaporessa kahdeksan vuotta ja olen matkustanut kohtuullisen määrän Kaakkois-Aasiassa (enimmäkseen Malesiassa ja Thaimaassa) sekä ammatillisiin että henkilökohtaisiin matkoihin, myös vaimoni on malesialainen, joka tarjoaa jonkin verran tietoa.

Koska olen "eurooppalainen", meni melko paljon aikaa tottua neuvotteluihin. Älä ota tätä henkilökohtaisesti ja sano aina kiitos hymyillen. Päivän lopussa kysymys on tarjonnasta ja kysynnästä (sekä taksit että aika).

Lentokenttäkuljetukset ovat yleensä kalliimpia kuin paikalliset taksinkuljettajat, jopa kiinteään hintaan, mutta he antavat kuitin, joka on joskus parempi työmatkalla hinnasta riippumatta.

Avain neuvotteluihin on aina tietää, mitä odottaa, jos et tiedä kysy 2-3 taksinkuljettajalta hinnasta, sano kiitos hymyillen ja siirry seuraavaan. He antavat sinulle enemmän tai vähemmän saman hinnan. Voit valita järkevämmän tai, jos sinulla on aikaa, kysy jatkuvasti, kunnes suostutaan käyttämään mittaria.

Minulle on satunut, että jotkut käyttävät mittaria ja pyytävät sitten jotain latausmaksua, koska se oli liian kaukana. Vaimoni oli kanssani ja emme suostuneet maksamaan sillä perusteella, että meille ei kerrottu lisämaksusta etukäteen ja että taksi tiesi määränpäämme alusta alkaen.

Lopuksi aina, kun huomaan, että olisin voinut maksaa vähemmän pidän sitä "oppitunnin" kustannuksena.

Yli tekijät, jotka vaikeuttavat mitatun taksin saamista Malesiassa:

 • Alueella ei ole paljon taksia ( lautta jollekin syrjäiselle saarelle)
 • Ruuhka-aikojen ruuhka-ajat KL: ssä
 • Klo 16–15 ramadanin aikana (paastoava kuljettaja kotimatkalla)
Kaikkien taksien * tulee * antaa kuitti, jos he sanovat koneen olevan rikki, pyydä heitä kirjoittamaan se käsin .... Lentokenttä on aina kalliimpi, koska siellä on 10 / 20RM (en muista) lisämaksu.
Heidän pitäisi kyllä, mutta joskus se voi olla hyvin vaikeaa. Tämä pätee erityisesti Thaimaassa, esimerkiksi silloin, kun he antavat sen, ei ehkä ole jotain, jonka voit helposti ymmärtää kirjoituksen takia. Joten lentokenttäkuljetukset voivat olla vain helpompia liikematkalla.
#4
+7
Mark Mayo
2011-08-24 20:26:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En sanoisi, että edes Malesiassa nimenomaan muuttaisin käyttäytymistani - mutta jos haluaisi mennä mittarista, haluaisin hinnan etukäteen. JOS olen sitä mieltä, että se on järkevää, niin pääsen sisään. Jos minulla ei ole aavistustakaan, minkä nopeuden pitäisi olla, se on mittari tai menen muualle.

Tietenkin joskus olen väsynyt ja pääsen vain sisään ja maksa mitä he pyytävät minulta, mutta kokemus on osoittanut, että usein päätän katua noita päätöksiä;)

#5
+7
Blaszard
2017-05-20 14:54:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Täällä on monia hyviä vastauksia, mutta nyt on vuosi 2017, ja olemme nähneet, miten tekniikka on muuttanut elämäämme.

Suosittelen käyttämään joko Grabia tai Uberia, koska sen hinta lasketaan kuljettajalla ei ole mahdollisuutta huijata sinua. Se on jopa halvempi kuin perinteisen taksin matkustaminen.

Grabin käyttämiseen tarvitset vain kelvollisen puhelinnumeron. Jos et rekisteröi luottokorttia, voit maksaa myös käteisellä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...