Kysymys:
Onko olemassa italialaisia ​​tapoja, joista pohjoisamerikkalaisten tulisi olla tietoisia?
echoblaze
2011-06-24 04:31:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Matkustan Roomaan ja Venetsiaan syyskuun lopulla; onko fyysisiä eleitä, ateria tapoja, kiitospolitiikkaa ja niin edelleen, joista minun pitäisi olla tietoinen?

Aiotko ajaa?
Ei, aion joko käydä jalkaisin tai ottaa kauttakulku
Joo, sinun ei tarvitse ajaa ollenkaan, ainakaan Roomassa. Pääset eniten kaikkialle metrolla ja lyhyen taksimatkan mihin tahansa muualle.
No, et voi ajaa Venetsiassa.
@KateGregory hölynpölyä. Menemme Venetsiaan ja ajamme. Itse asiassa otamme sillan NYC: stä Italiaan. LOL
@cbmeeks Sinun pitäisi olla koomikko, sinun niin hauska ....
Neljä vastused:
#1
+13
Mark Mayo
2011-12-29 07:32:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wikitravel.org -sivustolla on joitain ideoita, jotka olen kerännyt ja ryhmitellyt alla. Se kattaa lähinnä kunnioituksen, uskonnon, vaatteet ja neuvoja naisille.

Italialla on maine lämpimänä ja vieraanvaraisena, ja italialaiset ovat harvoin ystävällisiä ja rentoja sekä hyvin tottuneita vuorovaikutukseen. ulkomaalaiset. Jos olet kohtelias ja kansalaisellinen, sinulla ei pitäisi olla ongelmia, mutta älä odota, että keskimääräinen italialainen puhuu tai jopa ymmärtää englantia (lukuun ottamatta nuoria). Lisäksi Italiassa ei ole tyypillistä, että ihmiset esittäytyvät uusille tulokkaille: sinun on esiteltävä itsesi muille. Se ei ole töykeä, mutta ei vain tapana.

Italialaiset tervehtivät ystäviä kahdella kevyellä suudelmalla poskelle. Myös miehet tekevät. Välttääksesi suutelemasta huulille, huomaa, että siirryt ensin oikealle (suudella toista vasemman poskelle) ja sitten vasemmalle. Vaikka olisit vain tuttavia, tämä tervehdystapa on tavallista sekä saapuessa että lähtiessä. Kun ryhmät jakautuvat, odota suuria viivästyksiä, kun kaikki suutelevat kaikkia muita. Ensimmäisessä esittelyssä kädenpuristus on tavallista, vaikkakaan ei välttämättä ole tottunut muiden kansallisuuksien yritystoimintaan.

Yleensä liittyessäsi ryhmään tai poistuessasi kättelet sitä erikseen (tai suudelet, riippuen tuttuuden tasolla) jokainen ryhmän jäsen. Etelässä pidetään huonona onnena, että neljä ihmistä kättelee samanaikaisesti (kaksi ja kaksi) muodostaen ristin. Tämän välttämiseksi näet italialaiset, etenkin vanhemmat, vetäytyvän kättelystä ja odottavat kättelyä, kunnes toinen kädenpuristus on valmis.

Jos kulttuurivarauksesi saa sinut tuntemaan olosi epämukavaksi, älä älä huoli liikaa. Varsinkin englantilaiset tuntevat olevansa varautuneita, joten voit aina vastata tähän odotukseen, ja italialaiset ymmärtävät, ettet halua olla töykeä. Kättelyt ovat myös hyväksyttyjä tervehdyksiä, ja jotkut italialaiset suutelevat maanmiehiä ja tarjoavat kätensä hankalalle britille.

Ystävien saamiseksi on hyvä maksaa kohteliaisuuksia. Suurin osa italialaisista asuu edelleen lähtökaupungissaan ja tuntee paljon vahvemmin paikallisesta alueestaan ​​kuin Italiasta yleensä. Kerro heille kuinka kaunis heidän kaupunki / järvi / kylä / kirkko on ja lisää mahdollisesti kuinka paljon pidät siitä Roomaa / Milanoa / muita italialaisia ​​kaupunkeja kohtaan. Asukkaat voivat saada tietoa paikallisista monumenteistaan ​​ja historiastaan, ja muutama kysymys tuottaa usein mielenkiintoisia tarinoita.


On tärkeää, ettet tuomitse ihmisiä vastineeksi vaatteiden valinnalla. Tyylillä ei välttämättä ole samaa merkitystä Italiassa kuin Britanniassa tai joissakin muissa maissa. Nainen kalaverkkoissa, stilettoissa, minihameessa ja täydellisessä meikissä kahdeksan aamulla todennäköisesti menee vain työskentelemään pankkiin. Lähes kaikki nuoret lepäävät ihonmyötäisissä t-paidoissa ja rennosti solmuissa neuleissa (ja ovat hyvin hämmentyneitä vastauksista, joita he saavat, kun he ottavat tyylitajunsa ja hoitonsa vähemmän "hienostuneeseen" ilmastoon). p> Joskus vaatetussäännöt kirjoitetaan. Käyksesi kirkossa tai uskonnollisessa paikassa sinun on peitettävä itsesi; ei paljaita selkäosia, arkkuja, hartioita ja joskus polvia. Joskus myös museot ja muut nähtävyydet voivat olla tiukkoja; ei esimerkiksi uimapukuja. Jos haluat käydä kirkossa tai uskonnollisessa paikassa, kannattaa ottaa jotain peitettäväksi; esimerkiksi hyppääjä tai suuri huivi. Jotkut kirkot tarjoavat peitettä, kuten sarongeja lainataan miehille, joilla on shortsit, jotta he voivat piilottaa vaatimattomasti jalkansa. Vaikka kirjallisia sääntöjä ei olekaan, on syytä huomata, että paljaita arkkuja ja suuria auringonpolttamia ihoja ei voida hyväksyä kaukana rannoista tai auringonottoalueista, riippumatta lämpötilasta.


Seksuaalista häirintää ei pidetä Italiassa samalla tavalla kuin englanninkielisissä maissa. Yleinen ilmapiiri on melko löysä, ja naisten tulisi olla valmiita kiinnittämään huomiota. Tämän "huomion" sävy on kuitenkin yleensä vähemmän aggressiivinen kuin olet ehkä lukenut ja nähnyt elokuvissa. Miehet voivat kutsua kohteliaisuuksia, kuten "bella" (kaunis) tai, jos olet onnekas, "bellissima" (uskomattoman kaunis), kuten he tekivät 1950- ja 1960-luvuilla. Muista, että tämä on edelleen macho-maa, jota vasta äskettäin johti mies (Silvio Berlusconi), joka on kuuluisa naissuhteistaan. Siksi miesten ja naisten tulisi odottaa kuulevansa ihmisiä, jotka sanovat asioita, joita pidetään erittäin loukkaavina muualla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Kulttuurisesti katsottuna näitä kommentteja ei pidetä häirinnänä; jos vastaat vihaisesti, kaikki ovat yllättyneitä. Vaikka muiden kansallisuuksien naisia ​​voidaan käyttää käskemään vieraita (ehdottomasti) hiljentymään ja menemään pois, Italiassa normi on huomiotta jättäminen. Joka tapauksessa vastaaminen englanniksi tai epätäydellisellä italiaksi kannustaa vain enemmän huomiota. Tee kuten italialaiset naiset, ja purjehdi ohi ylöspäin nostettuna. Jos vältät silmäkosketusta etkä reagoi, sinua on erittäin epätodennäköistä, että sinua jatketaan tai haastetaan eteenpäin.

#2
+7
Kate Gregory
2011-06-24 17:27:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eräässä opaskirjastani sanottiin "kysy varmasti lasku, he eivät häiritse sinua tuomalla sen sinulle, kun luulet olevasi valmis." Silti joka kerta, kun pyysimme laskua, kävi ilmi, että se oli jo työnnetty lautasen tai lautasen alle, joka oli toimitettu meille. Kahvia tai jälkiruokaa tai mitä tahansa. Joten ole varovainen mahdollisuudesta ja etsi pieniä paperilippuja (kuten lähikaupan kuitti), jotka toimitetaan ruoan mukana.

... tai heidän on vielä tuotava se uudestaan ​​tai heidän on vielä kirjoitettava se muistiin. Ei ole yleistä sääntöä. Muista, että "ricevuta fiscale" (virallinen kuitti, ei kaikki vanhat paperiromut) on lain mukaan pakollinen, jotta he antavat asiakkaille ja että asiakkaat voivat vaatia.
@KateGregory Yleisesti ottaen Euroopan maissa tarjoilija ei koskaan tuo laskua ennen kuin pyydät sitä. Jos tarjoilija antoi sinulle laskun kyselemättä, sitä pidetään erittäin töykeänä. Mielestäni Yhdysvalloissa on erilainen, he antavat sinulle laskun heti, jotta syöt ja lähdet nopeasti, jotta pöytää voidaan käyttää seuraavalle asiakkaalle.
@Simon Et ole väärässä, ja niin oppaissani sanottiin, mutta kokemukseni todellisesta Italia-matkasta oli, että se oli aina jo pöydällä, kun pyysin sitä
@KateGregory Kyllä, se ei yllättäisi minua, toinen esimerkki on, jos olet pienemmässä kahvilassa / ravintolassa Isossa-Britanniassa, sinua voidaan hyvinkin pyytää maksamaan heti tilauksen yhteydessä. Mutta yleensä syöt, nautit ja nautit ilmapiiristä ja pyydät laskua haluamallasi tavalla (sinun oikeutesi, maksat siitä).
#3
+6
Geeo
2013-05-28 17:17:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

/Eleet

Ensinnäkin on olemassa melko vähän eleitä, jotka sinun tulisi hallita italialaisten ymmärtämiseksi. Tässä on hieno kuva tärkeimmistä:

Italian gestures

[Huomautus ensimmäisestä eleestä "Mitä? (Missä) (miksi)": jos teet sen vihaisilla kasvoilla, se tarkoittaa jotain: "Mitä f ** * Haluatko?". Se ei ole erityisen mukavaa. Joten, jotta tarkoitettaisiin todella "mitä?" yritä nostaa kulmakarvasi jäljittelemällä yllättynyttä ilmeitä.

Sinun on ymmärrettävä, että italialaiset ajattelevat, että nämä eleet tunnetaan jokaisessa maailman osassa, kukaan ei epäile sitä, edes etänä ja että tarkoittaa, että sinun odotetaan sujuvan italialaisten eleiden kanssa. Ole valmiina. Kerran kävin San Gimignanossa, ja bussissa japanilainen pariskunta otti hullun määrän kuvia. Italialainen mies, erittäin ylpeä maastaan, sanoi jotain "Bello, vero?" [Se on mukavaa, vai mitä?]. Pian hän tajusi, että japanilainen pariskunta ei tiennyt italiaa, joten hän turvautui (mitä hän opetti) universaaliin kieleen: "hyvään" eleeseen yllä olevassa kuvassa. Suuresta yllätyksestään he eivät myöskään näyttäneet ymmärtävän sitä, joten hän käveli pois hyvin pettyneenä sanoen "Giapponesi ..." (japanilainen ..).

Vinkki

Toisin kuin osavaltioissa, sinun ei odoteta kaatavan tarjoilijaa / taksinkuljettajia / watheveria. Voit tietysti tehdä sen, mutta se ei ole välttämätöntä, kuten se on Yhdysvalloissa. Sen tekeminen on erittäin arvostettua, mutta se tarkoittaa, että sait palvelun, joka ylittää odotuksesi.

Terveisiä

Kun tapaat jonkun ensimmäisen kerran, sinun on tehtävä vain kädenpuristus. Toisaalta, jos aloitat hengailun ystävien kanssa johdonmukaisemmin, sinun odotetaan kaksinkertaisen suudella posket. Sanoisin, että pohjoisessa mies suutelee vain naisia ​​ja kättelee muita miehiä, kun taas tytöt suudelevat myös muita tyttöjä. Etelässä kaikki suutelevat kaikkia, joten se on helpompaa. Tässäkin, italialaiset eivät ole tietoisia siitä, että muissa maissa tämä ei ole standardi, joten he todennäköisesti vain mennä eteenpäin ja suudella sinua ensinnäkin. Älä pelkää, tämä ei yleensä tarkoita, että he haluavat "enemmän" sinulta. Jos tiedät mitä tarkoitan, tämän suudelman hylkääminen saisi heidät ajattelemaan, että olet hieman outo.

Ajaminen

Ajaminen ei ole niin hullua kuin useimmat amerikkalaiset ajattelevat. Älä odota löytävän semaforia jokaisesta risteyksestä, ja olet hyvä mennä. Ah, täällä et voi KOSKAAN kääntyä oikealle punaisena (vaikka sinäkin näet paljon ihmisiä tekemässä sitä joka tapauksessa).

Ateriamuokat

Italialaiset syövät yleensä aamiaiseksi makeita ruokia pikemminkin kuin savoy-ruoat. He eivät paista hashbrowneja hullun määrän voin kanssa, he eivät ryöstää munia ja keitä pekonia. Heillä on vain espresso tai cappuccino croissantilla. Lisäksi illallinen syödään yleensä paljon myöhemmin kuin osavaltioissa. Älä mene ravintolaan ennen klo 19.30 tai 20. Klo 20.30 on yleisin tunti (Pohjois-Italian suurimmat kaupungit syövät yleensä hieman aikaisemmin).

#4
+3
mouviciel
2011-12-29 03:41:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Epätavanomainen, vaikka tarkka tapa oppia venetsialaisia ​​ja italialaisia ​​tapoja Pohjois-Amerikan näkökulmasta on lukea Donna Leon -romaaneja, joissa on mukana Commissario Guido Brunetti .

Ne ovat enemmän kuin yksinkertainen viihde, ne tarjoavat oivallisen kuvan nykyaikaisesta Venetsiasta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...