Kysymys:
Kuinka yleistä on, että suurilla silloilla tai siltatunnelikomplekseilla ei ole tietullia?
Harper - Reinstate Monica
2018-07-23 05:46:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Äskettäisessä kysymyksessä kysyjä gobsmacked , että erittäin suuri Golden Gate -silta, joka on merkittävä rajanylityspaikka, joutuu maksamaan tietullia. Olin yllättynyt siitä, että he olivat yllättyneitä .

Onko tavallista, että erittäin suuret sillat tai Øresundin kaltaiset silta- / tunnelikompleksit ovat maksuttomia? Pari Google-sekkiä sanoi "ei", mutta se ei todellakaan anna minulle järkeä.

Kokemukseni mukaan lähes kaikki suuret sillat Yhdysvalloissa ovat maksullisia. Joten ihmettelen, onko tämä vaikutelma oikea ja miten se vertaa maailmanlaajuisiin normeihin. Ovatko suuret sillat ilman tietullia yleisiä vai harvinaisia ​​vai olemattomatko?

(ja Willeke havaitsi mielenkiintoisen kohdan: siellä on myös monia maksullisia teitä , ja suuri silta on yksinkertaisesti maksullinen osana maksullista tietä . )

Lionien porttisilta Vancouverissa, BC (Kanada) on kohtuullisen pitkä riippusilta, joka on maksuton.Se on lyhyt verrattuna Golden Gate -sillaan, mutta se on silti merkittävä.
Riippumatta siitä, onko reitti tietullinen vai ei, se ei ole sen * tärkeyden * funktio, se riippuu siitä * kuinka siitä maksettiin / maksetaan *.Siellä voi olla sekä [erittäin pitkiä maksuttomia siltoja] (https://en.wikipedia.org/wiki/Manchac_Swamp_Bridge) että [hyvin pieniä, joilla on tietullit] (https://en.wikipedia.org/wiki/ Atlantic_Beach_Bridge).Lisäksi sillat voivat muuttua maksullisista maksuttomiksi maksamisen jälkeen.Suhde on tietysti se, että pitkät sillat maksavat enemmän.
Golden Gate -silta on ilmainen - [pohjoiseen] (http://goldengatebridge.org/tolls_traffic/tollplazaconfiguration.php).
@GregHewgill Tai kyynisemmin, kuinka paljon rahaa paikallishallinto haluaa.Erityisesti Golden Gate -silta maksettiin kokonaisuudessaan vuonna 1971, tällä hetkellä 7 tai 8 dollarin tietullia käytetään suurelta osin omistavan piirin ylläpitämien lauttojen ja bussien tukemiseen.Samanlainen järjestely tapahtuu muillakin Bay Area -silloilla.
Äskettäin avattu Krimin silta, joka 16,9 km: n päässä on nyt Euroopan pisin silta, on maksuton
Lahden alueen silloilla on mielestäni vain San Franciscon niemimaa kohti.Esimerkiksi kultainen portti pohjoiseen, kuten mainittiin, Bay-silta on maksuton itään päin ([linkki] (https://www.baybridgeinfo.org/tolling-information)), sama koskee San Mateon siltaa ([linkki] (https: //fi.wikipedia.org/wiki/San_Mateo%E2%80%93Hayward_Bridge#Tolls))
Zeelandbrug (alias Oosterscheldebrug), joka on 5 km pitkä ja oli Euroopan pisin silta, kun se rakennettiin vuonna 1965, on ollut maksuton vuodesta 1993, jolloin se maksettiin.Uudemmalla Westerscheldetunnelilla (2003), jonka pituus on 6,6 km, on edelleen tietulleja, koska sitä ei ole vielä maksettu ja maksaa edelleen edes koskaan Sluiskiltunnelista sen maksamisen jälkeen.
Koska mainitset siltatunnelin _kompleksit_, reitillä Etelä-Ranskasta Italiaan on [noin 160 tunnelia] (https://www.fodors.com/community/europe/are-there-really-110-tunnels-between-monaco-ja-genoa-920627 / # post10465078) ja koko kompleksi on ilmainen.
Kuinka Marinin / San Franciscon läänilinja on "suuri raja"?
Jos se on [tämä kysymys] (https://travel.stackexchange.com/questions/118925/is-the-golden-gate-bridge-toll-fee-indicated-before-entering-the-bridge), johon viittasit,Mielestäni kyse on pikemminkin siitä, että kysyjä oli "gobsmacked", he voisivat kääriä maksulliselle tielle näkemättä etukäteen opasteita, jotka kehottivat heitä odottamaan tiemaksua, ja antoivat heille mahdollisuuden poistua tieltä välttääkseen sitä.Kyse ei ole oikeastaan siitä, että silta perii tietullia.
Äänestän lopuksi liian laajaksi, koska kysymykseen vastataan ikään kuin "mitkä ovat sillat ilman tietulleja", koska "suuria" ei ole määritelty ja "jos USA ei ole linjassa muiden maiden kanssa"edellyttää, että kaikki asiat tehdään yhdellä tavalla Yhdysvalloissa (melkein koskaan niin; valtaosa julkisesta infrastruktuurista maksetaan valtioiden ja kuntien toimesta) ja että kaikki muut maat tekevät asioita yhdellä tavalla, mikä on epäilyttävää.
Hmm.Golden Gate -silta on yli 750 km: n päässä kaikista rajanylityspaikoista.
Mmm, suurimmalla osalla Ranskasta on paljon maksullisia teitä, joten tien sillan "ei tietullia" ei oikeastaan ole "ei tiemaksua".
@phoog tarkastele tarkasti maantieteellistä aluetta, mukaan lukien vedenalainen maantiede ... Pohjoinen puoli oli joukko rosoisia vuoria eikä mihinkään laskeutua siltaa, edes lähestymiset olivat vaikeita ... Se oli * erittäin * haastava ylitys.
"kysyjä murskattiin siitä, että erittäin suurella Golden Gate -sillalla olisi tietullit" -> En koskaan sanonut olevani yllättynyt siitä, että tiemaksu oli.Kysymykseni oli yksinkertaisesti [ilmoitetaanko Golden Gate -sillan tietullimaksu ennen sillalle tuloa?] (Https://travel.stackexchange.com/q/118925/1810).
@Harper Toki sillan rakentaminen oli varmasti haastavaa.Mutta se ei ole "raja" missään merkityksessä sille sanalle, jonka tunnen.
Varoitus, lähestymme 20 viestin siirtymiskeskustelurajaa.Jos et halua kommenttisi siirtämistä, voit poistaa sen nyt.;-)
Kahdeksan vastused:
Doc
2018-07-23 06:05:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä, on olemassa suuria siltoja, joilla ei ole tietulleja. Tämä pätee maailman maihin, mutta kun otetaan huomioon, että kysyt erityisesti Yhdysvalloista, yksi esimerkki on Seven Mile Bridge, joka nimensä mukaan on noin seitsemän mailia tai 11 kilometriä pitkä ( ja täyttää siten "erittäin suuren sillan" kriteerit), eikä sillä ole tiemaksuja. Kymmenillä muilla silloilla tällä Florida Keysin alueella ei ole myöskään tietulleja.

Tunneleiden osalta maailman pisin tietunneli on Norjan Lærdalin tunneli, joka on yli 15 mailia tai 24 kilometriä pitkä ja ilman tietullia.

Nämä ovat vain kaksi, mutta niitä on paljon enemmän sekä Yhdysvalloissa että sen ulkopuolella, samoin kuin monilla on tietulleja.

Suurimmalla osalla Yhdistyneen kuningaskunnan silloista ja tunneleista ei ole tietullia ... Dartfordin ylityksiä lukuun ottamatta
@JamesHughes ... ja M4 + M48 Severn -sillat Walesin ja Englannin välillä (vaikka tietullien odotetaan päättyvän tämän vuoden lopussa).
@JamesHughes MartinBonner Humberin sillalla rungon lähellä on myös tiemaksu.
Ranskassa tunnelit ja sillat ovat enimmäkseen maksuttomia, lukuun ottamatta rajanylitystunneleita (Mont-Blancin tunneli ja Fréjusin tunneli Italian rajalla)
@MartinBonner - Severnillä on tietullit menossa yksisuuntaisesti (Walesiin), jonka olen aina pitänyt hieman omituisuutena.
@JohnU - yhteen suuntaan maksaminen puolittaa keräyskustannukset eikä vähennä kerättyä määrää niin paljon.(Kun tulimme Chepstowiin Cambridgesta, menimme Gloucesterin kautta välttääksemme tietullit ja palataksemme sillan kautta; nyt tulemme Bristolista, käytämme vain siltaa - * paljon * suurempi osa liikenteestä tulee /Bristoliin kuin Cambridge).
@F.Emin Monet heistä ovat kuitenkin tietulleilla valtateillä, joten sillat tai tunnelit eivät tarvitse erillisiä tietulleja.
@phoog Olen samaa mieltä, mutta et koskaan näe tietullia sillalle, joka vie sinut kaupunkiin tai vastaavaan, tai tunneliin kaupungin sisällä / sen ympäristössä, jolla on tiemaksu, toisin kuin SF Golden Gate.Ja moottoritietunneleiden / siltojen osalta näiden korkeiden tieosuuksien tietullit eivät ole kalliimpia kuin "tasaisille" moottoriteille.Ainoa poikkeus, jonka voisin ajatella, on Viaduc de Millau, joka sijaitsee "maksuttomalla" moottoritiellä, koska tiemaksu on itse asiassa vain sillan ylittämistä varten.
@F.Emin Sanot niin, ja se kuulostaa uskottavalta, mutta toistaiseksi tarkistamani kaksi esimerkkiä eivät ole kanssasi samaa mieltä: Viaduc de Millau ja Pont de Normandie.Toisaalta englanninkielinen Wikipedia-luokka [tietullit Ranskassa] (https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Toll_bridges_in_France) sisältää vain neljä siltaa, nämä kaksi mukaan lukien.
@phoog No, olet oikeastaan oikeassa, mutta muutama asia on kuitenkin mielenkiintoinen: Millau Viaduc on vain pikakuvake, koska on monia muita reittejä, jotka ylittävät tämän laakson, eikä se tuo sinut mihinkään kaupunkiin, itse asiassa se meneeMillaun kaupungin yläpuolella.Sitten Tancarville- ja Normandie-sillat ovat vain yksi monista silloista, jotka vievät sinut Le Havreen.Ainoa, joka on pakollinen pääsy mihin tahansa paikkaan, on île de Ré -silta, joka on ilmainen saarella asuville.Tarkoitin sen sijaan, että sanoisin, että sellaisia siltoja ei ollut, oli se, että ne olivat täällä todella harvinaisia, toisin kuin Yhdysvalloissa
@JamesTrotter,, joka ei sano, että ei ole muita, vain sanovat, että se on poikkeus, ei normi
@MartinBonner - Ymmärrän sen, ajattelin vain, että se oli lievästi mielenkiintoinen ryppy ja / tai jotain, josta voi olla hyötyä ulkomaalaisille
Jörg W Mittag
2018-07-23 14:12:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Saksassa on yleinen tietulleja kaikille yli 3,5 tonnia painaville hyötyajoneuvoille kaikilla valvotuilla moottoriteillä ja joillakin liittovaltion moottoriteillä. Tietojeni mukaan tämän lisäksi ei ole minkäänlaista tietullia, etenkään en tiedä mitään tietullia, joka koskisi vain tiettyä tieosuutta, kuten siltaa tai tunnelia. Kuorma-autojen tiemaksut perustuvat yksinomaan ajettuun etäisyyteen (mutta ei "missä", vain "kuinka pitkälle"), akselien lukumäärään ja moottorin "Schadstoffklasse" (karkeasti "pilaantumisluokka")

Saksassa on yksityisesti hoidettuja moottoriteitä, mutta ne maksetaan muilla tavoin (yleensä hallitus tai kuljettaja saa kiinteän prosenttiosuuden edellä mainituista kuorma-autojen maksuista). Operaattorit eivät kerää itse lisämaksuja itse.

Lauttilla saattaa kuitenkin olla tietulleja, mutta monet ovat "ilmaisia" (eli heillä on sopimus kunnan tai osavaltion hallitus (t) joen ylityksen molemmin puolin).

Sveitsillä on yksi kiinteä vuosimaksu, mutta en ole koskaan kohdannut sijaintikohtaisia ​​tietulleja edes suurimmilla valtimoilla kuten Gotthard tunneli.

Minulle saksalaisena ajatus sijaintikohtaisesta tietullista näyttää erittäin oudolta. Tiet ovat tärkeä osa infrastruktuuria, ja odotan niiden tarjoavan hallitus. Tästä maksan veroni.

Kuorma-autojen tietullit ovat erityistapaus:

  • Raskaat hyötyajoneuvot aiheuttavat suhteettoman paljon kulumista teillä
  • Samalla he ansaitsevat rahaa näiltä teiltä ja vielä enemmän rahaa hyvin hoidetuilta teiltä.
  • Saksa on kauttakulkumaa Pohjanmeren / Itämeren ja Välimeren välillä, mikä tarkoittaa, että suhteetonta määrää kuorma-autoja ei ole rekisteröity, omistettu tai käytetty Saksassa, joten veroja ei makseta
Saksassa on useita maksullisia teitä, joilla on lisämaksuja, mutta ne ovat uskomattoman harvinaisia.Tässä on luettelo: https://toll-collect-blog.de/private-mautstrassen-in-deutschland/
Sveitsin ja Italian välinen St-Bernard-tunneli on maksullinen (ja kallis!)
rumtscho
2018-07-23 19:53:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bureau of Transportation -tilastojen mukaan Yhdysvalloissa on 140 tietullia.

Yhdysvaltain liikenneministeriö - moottoriteiden hallinto luokittelee 57627 sillat "pääasiallisen valtimoiden - valtioiden väliseksi" (25231 kaupunki- ja 32396 maaseutualueeksi) yli 600 000 siltan kokonaismäärästä. Joten vain 0,25% silloista, jotka feds määrittelee "päämiehiksi", ovat tietullit.

Koska en tiedä kriteereitä sillan määrittelemiseksi "päämieheksi", etsin myös joitain tietoja pituuden mukaan ja huomasin, että on interaktiivinen sivusto, jossa sellainen on voi hakea kansallisia siltavarastotietoja Yhdysvalloista. Jos sijoitan pituusrajan 5280 jalkaan (mailin), saan 296 tulosta. Jos päätän, että kilometriä pitkä silta (3281) on "suuri silta", saan viestin "Hakusi antoi yli 500 tulosta. Haluat ehkä palata takaisin ja rajata hakuvaihtoehtojasi." ja vain ensimmäiset 500 tulosta näytetään.

Joten vastaus: vaikka rajoitamme maan Yhdysvaltoihin (missä OP rakensi intuitionsa) ja suuren sillan määritelmäksi "yli 1 mailin pituinen", maksullisia siltoja ei ole ei ole normi siinä mielessä, että ne ovat alle 50% kaikista silloista. Näiden olosuhteiden rentoutuminen tuottaa vieläkin enemmän maksuttomia siltoja, en usko, että niitä on tarpeen luetella, vaikka ne olisivatkin hyvin näkyviä.

Kyseisen sivuston mukaan on 142 yli 1½ mailin pituista siltaa (mikä on hieman alle Kultaisen portin pituuden) - joten vähintään kahden niistä on oltava maksuttomia.
@MartinBonner on mielenkiintoinen alaraja, jonka löysit maksuttomien siltojen pituudelle.Mielenkiintoisempi vastaus siitä, kuinka suuri prosenttiosuus tietyn pituuden ylittävistä silloista on maksuttomia, en voinut tehdä sitä, koska en löytänyt lähdettä, joka nimeäisi tietullit.Ehkä joku muu löytää tällaisen tietojoukon, yhdistää sen kansalliseen siltaluetteloon ja laskee sen.Joten jee elämisestä 2000-luvulla!
SQB
2018-07-23 14:09:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zeelandin silta Hollannin Zeelandin maakunnassa avattiin 15. joulukuuta 1965. Se on hieman yli 5 kilometriä pitkä. Tietulli perittiin vuosina 1965-1992 sillan rakentamisen maksamiseksi ja ylläpitorahaston perustamiseksi. Se tehtiin maksuttomaksi 1. tammikuuta 1993.

Samoin Zeelandin Länsi-Scheldtin tunneli avattiin 14. maaliskuuta 2003. Se on 6,6 kilometriä pitkä. Tietulli peritään vuoteen 2033 asti, vaikka toisinaan ihmiset väittävät, että siitä tulisi tehdä maksuton aikaisemmin.

alamar
2018-07-23 14:13:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Äskettäin rakennettu Krimin silta on maksuton, mikä on tietysti hieman poliittista.

Richard C
2018-07-23 17:38:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Severen Bridge Crossing Isossa-Britanniassa on tällä hetkellä maksullinen silta, mutta näyttää siltä, ​​että tietulli poistetaan yhä enemmän. Se siirtyi äskettäin yksityisestä omistukseen julkisessa omistuksessa sopimuksen ehtojen mukaisesti, kun se rakennettiin, ja hallitus on ilmoittanut, että tietulli poistetaan.

Monissa tapauksissa tietullin olemassaolo riippuu tunnelin / sillan rakentamisen ehdoista. Jos varoja ei voida maksaa heti sen rakentamisesta, joko yritykselle annetaan vuokrasopimus, jotta ne voivat veloittaa käytöstä tietyn ajan, jonka aikana ne korvaavat myös rakentamisen ja ylläpidon kustannukset terveeksi voitoksi. Jos katsotaan, että sillan tai tunnelin on oltava vapaasti käytettävissä, hallituksen on maksettava kaikki rakennuskustannukset.

msanford
2018-07-23 17:54:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pohjois-Amerikan vastauksena Pont Champlain (Champlain Bridge) Montréalissa (joka on 3,4 km pitkä verrattuna Kultaisen portin 2,7 km: n pituiseen, tämän kysymyksen mittarilla niin "suureen") ei ole tietullia.

Kuten muissakin järjestelmissä, myös tietulli otettiin käyttöön sen rakentamisen ja kunnossapidon maksamiseksi (1967), joka myöhemmin poistettiin (1990).

Tämä silta on myös tyytyväinen 159 000 autoa päivässä, lähes 40 000 enemmän kuin Golden Gate -silta.

AzCopey
2018-07-23 19:35:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyvillä harvoilla silloilla tai tunneleilla Isossa-Britanniassa on tiemaksu.

Queensferry Crossing lähellä Edinburghia Skotlannissa ei peri maksua huolimatta siitä, että se avattiin äskettäin, vuoden 2017 lopussa. Koska se on melkein täsmälleen sama kultainen portti (2700m vs. 2737m) näyttää hyvältä esimerkiltä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...