Kysymys:
Tarvitsetko passin lautalla Ranskasta Irlantiin?
Denis de Bernardy
2018-03-04 23:43:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten Politics SE -sivustolta nähdään:

Tällä hetkellä voit hypätä lautalle Ranskassa, mennä Corkiin, ajaa Belfastiin ja kiinni lautalla Liverpooliin ilman, että koskaan näytät passiasi kenellekään. Vaikuttaa käsittämättömältä, että tämä järjestely voitaisiin säilyttää, jos ja kun Yhdistynyt kuningaskunta eroaa EU: sta.

Parasta olen tietoinen siitä, että sinun on esitettävä passi ennen Ranskaan nousua, samalla tavalla kuin Eurostar-lennolla Lontooseen. Koska Irlanti, kuten Yhdistynyt kuningaskunta, ei kuulu Schengen-alueeseen.

Mikä se on?

Bonuskysymys: tarvitsisiko sinun myös näyttää passi Belfastista Liverpool, vai onko tämä toinen väite tosiasia?

Minua pyydettiin esittämään henkilöllisyystodistus viime kesänä Strasbourgin ja Pariisin välisessä TGV: ssä, joten näyttää hyvältä ajatella henkilötodistuksen kantamista.Minulla ei ollut Yhdistyneen kuningaskunnan passia, mutta lopulta hän hyväksyi saksalaisen ajokorttini.Kun matkustin samalla reitillä viime kuussa, tarkastuksia ei ollut.Joten vaikka standardoituja tarkastuksia ei ehkä olekaan, sinua saatetaan pyytää tuottamaan tunnus milloin tahansa.
Väite on väitetysti teknisesti oikea, jos kun hypät lautalle Ranskassa, olet välttämättä jo osoittanut passi (en muista, mitä sivupassitarkistuksia tehdään Ranskassa-> Irlannissa).
@abligh Se tehdään sekä poistuttaessa Ranskasta että saapuessasi Irlantiin
üks vastaus:
Crazydre
2018-03-05 00:04:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Schengen-alue (johon Ranska kuuluu) ja Irlanti ovat rajamaita varten eri maat.

Siksi tarvitset passi (tai kansallisen henkilökortin EU / EFTA-maasta) poistuaksesi Ranska ja saapu Irlantiin - se on esitettävä rajavalvonnalle ja leimattu myös muiden kuin EU / EFTA-passien tapauksessa.

Belfast Liverpooliin on tietysti kotimatka, joten ei kiinteää rajaa valvonta, mutta sisäiset ulkomaalaisten tarkastukset eivät ole harvinaisia, joten olisi hyvä pystyä osoittamaan, että et ole laittomasti Isossa-Britanniassa.

Kommentteja ei käytetä laajempaan keskusteluun;tämä keskustelu on siirretty chattiin (https://chat.stackexchange.com/rooms/74089/discussion-on-answer-by-coke-do-you-need-a-passport-to-take-the-lautta frangista).


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...