Kysymys:
90 päivän Schengen-sääntö, kun tulet muualle kuin Eurooppaan, mutta sinulla on Schengen-passi
Josh
2016-04-08 21:01:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos tulin Schengen-alueelle muulla kuin eurooppalaisella passilla. Mutta minulla on myös Schengen-passi. Aikooko yli 90 päivän oleskelu aiheuttaa ongelmia?

Olen puhunut lentokentän muuttoliikkeen kanssa ja he kertoivat minulle, että se on ok ja että minulla on oikeus jäädä yli 90 päiväksi poistumatta, koska olen Schengenin kansalainen . Mutta tällä kertaa minun olisi käytettävä eurooppalaista passia poistuttaaksesi 90 päivän kuluttua.

Kysymys kuuluu: aiheuttaako toinen passi, jolla on vain maahantuloleima, mutta ei poistumista, myöhemmin ongelmia, jos matkustan ilman eurooppalaista passiani?

Molemmat tulevat Eurooppaan mutta vierailen erityisesti Euroopan ulkopuolisissa maissa: kiinnittävätkö Euroopan ulkopuoliset maat huomiota siihen, että tällä passilla on vain maahantuloleima Eurooppaan mutta ei uloskäyntiä? Jos he huomaavat, riittääkö se selittää, vai onko minun aina oltava molemmat passit todistaakseni, että minulla oli oikeus poistua Schengenistä ilman leimaa.

Voisin aina vain tehdä saman päivän matkan Yhdistyneeseen kuningaskuntaan saadakseni poistumisleiman, jos tämä tarkoittaa sitä, että vältetään ongelmat toisen passini käytössä myöhemmin. Mutta haluaisin mieluummin välttää rahan ja ajan vähentämistä, ellei se ole todella välttämätöntä

Esität täällä kaksi löyhästi liittyvää kysymystä. On parempi erottaa ne toisistaan.
Mahdollinen kaksoiskappale [minulla on kaksi passia / kansalaisuutta. Kuinka käytän niitä matkustaessani?] (Http://travel.stackexchange.com/questions/52100/i-have-two-passports-nationalities-how-do-i-use-them-when-i-travel )
Se ei ole kopio. Tämä OP kysyy, onko hänellä ongelmia, koska hänen EU: n ulkopuolisen passinsa maahantulo- / poistumisleimat eivät ole tasapainossa. Kanoninen kysymys koskee sitä, mikä passi on esitettävä maahanmuuttoviranomaiselle.
@HenningMakholm Tämä on hieno vastaus, suosittelen sen mainostamista yhdeksi.
Kaksi vastused:
hmakholm left over Monica
2016-04-10 01:14:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleensä kolmansien maiden rajavartijoilla ei ole yrityksiä yrittää selvittää passiisi perusteella, oletko noudattanut Schengenin sääntöjä aikaisemmilla vierailuillasi. Passeissa ei ole jatkuvasti riittävästi tietoja, jotta he voisivat tehdä niin - esimerkiksi muilla kuin ETA: n kansalaisilla, joilla on oleskelulupa jossakin Schengen-maassa, on säännöllisesti passissaan laajasti erotetut Schengenin maahantulo- ja maastalähtöleimat, enkä ole kuullut kenenkään tarvitsevan kuljettaa pitkään vanhentuneita oleskelulupiaan vain tyydyttääkseen kolmansien maiden rajavartijoiden uteliaisuutta.

Joten yleensä sinun ei tarvitse huolehtia. saapumisesta ETA: n ulkopuolisiin maihin.

Toisaalta, jos poistut Schengen-alueelta tuomatta ETA-passiasi, voit todennäköisesti odottaa ongelmia rajalla palata jälkeen matkasi, koska näyttää siltä, ​​että palaat pian sen jälkeen, kun olet viettänyt pitkän ajan Schengenissä, mikä herättää epäilyn siitä, että aiot pysyä sisällä niin kauan uudelleen (puhumattakaan siitä, että sinulla ei ole tasapainoa 90/180 päivän kellossa). Ilman asiakirjoja, jotka osoittavat, että sinulla on oikeus tehdä niin, pääsy on ongelmallista.

Todennäköisesti nämä ongelmat voidaan ratkaista lopulta - jos väität olevasi ETA: n kansalainen, sinun ei pitäisi olla lähetetään takaisin vastoin tahtoasi, mutta pidätetään sen sijaan, kun viranomaiset yrittävät tarkistaa tarinasi. Mutta on silti suuri mahdollisuus, että päiväsi pilalla kokonaan matkan varrella, ja eikö ole paljon helpompaa tuoda ETA-passi alusta alkaen?

(Käytännössä puuttuva poistumisleima todennäköisesti herättää enemmän kulmakarvoja kuin myöhäinen, koska myöhäinen merkitsee, että joku on jo miettinyt, oliko oleskelusi laillista vai ei - joten mitä minä teidän tilanteessanne olisi käyttää "ETA: n ulkopuolisten passien" kaistaa seuraavan kerran, kun poistut Schengenistä, näytä molemmat passit rajavartijalle ja pyydä mukavasti poistumisleimaa ETA: n ulkopuolelle, jotta se sopisi yhteen merkintä jo olemassa).

Miksi pitäisi käyttää ETA: n ulkopuolista kaistaa? On myös mahdollista näyttää molemmat passit ETA-kaistalla ja pyytää rajavartijaa leimaamaan ETA: n ulkopuolinen passi. Rajavartijan reaktion ei pitäisi olla erilainen toisella kaistalla.
@phoog: Enimmäkseen siksi, että en ole varma, että ETA-alueen kaistalla olevalla vartijalla olisi jopa _ valmiina poistumisleima - koska ETA-passeja ei ole tarkoitus leimata ollenkaan.
Joissakin olosuhteissa ETA: n ulkopuoliset passien haltijat voivat käyttää ETA-kaistaa (esimerkiksi perheenjäsenet). Nämä ihmiset voivat vaatia passimerkkejä (esimerkiksi perheenjäsenet, joilla ei ole oleskelulupaa 2004/38 / EY). Voin kertoa kokemuksistani sellaisista esimerkeistä, että ETA-alueen kaistojen tarkastajilla on postimerkkejä.
phoog
2016-04-09 01:52:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aina matkustellessasi ilman Schengen-passiasi saatat joutua kohtelemaan sellaisena, jolla ei ole oikeutta vapaaseen liikkuvuuteen Euroopan unionissa (ja EU: n ulkopuolisissa Schengen-maissa).

Kukaan osaa ennustaa mitä ongelmia saattaa syntyä. Sinut saatetaan "kieltää" Schengen-alueelta, jos et pysty todistamaan Schengen-kansalaisuuttasi, vaikka kielto olisi merkityksetön heti, kun esität asiakirjat todistaaksesi, että olet tosiasiallisesti Schengen-maan kansalainen.

Voidaksesi käyttää oikeuttasi vapaaseen liikkuvuuteen sinun on kyettävä vakuuttamaan viranomaiset siitä, että sinulla on Schengen-maasi kansalaisuus. Ainoa luotettava tapa tehdä se on kyseisen maan passi tai henkilökortti.

Toisin sanoen ei ole hyvä ajatus matkustaa ympäri Eurooppaa ilman eurooppalaista passiasi. Riittääkö yksinkertainen perusteeton "selitys", ei voida tietää; se riippuu virkamiehestä, jolle puhut, ja ehkä siitä, millainen päivä virkamiehellä on ollut. On melko todennäköistä, että tällainen virkamies ei ole tyytyväinen siihen, että hänen on vahvistettava hakemuksesi Euroopan kansalaisuudesta ilman asianmukaisia ​​asiakirjoja.

Alkuperäinen julistaja näyttää olevan huolestunut * kolmansien maiden * reaktiosta "epätäydelliseen paperireittiin" hänen EU: n ulkopuolisessa passissaan, esim. Kun hän hakee viisumihakemusta, maa voi etsiä maahantulo- ja postimerkkejä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...