Kysymys:
Lasketaanko muualla kuin Schengenissä sijaitsevissa Euroopan mikrotiloissa vietetty aika käytettävissä olevaan 90 päivän Schengen-aikaan?
unknownprotocol
2016-05-23 13:31:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joten Schengen-alueen wikipediassa sanotaan

Kolme eurooppalaista mikrotilaa - Monaco, San Marino ja Vatikaani - voidaan pitää tosiasiallisesti osallistujina.

Jos siis niiden maiden kansalaiset, jotka voivat tulla Schengen-alueelle viisumivapaasti enintään 90 päivään (eli Yhdysvallat, Kanada), lasketaanko näissä maissa vietetty aika heidän sallittuun 90 päiväänsä? Vaikka nämä mikrotilat eivät kuulu Schengeniin?

Artikkelin mukaan Andorralla näyttää olevan myös maahanmuuttorajat ... Joten esimerkiksi, jos olen Yhdysvaltain kansalainen, aikoo Andorra, lopeta Schengen-vierailu (eli passiisi tulee poistumisleima)?

Onko esimerkiksi yhdellä Yhdysvaltain kansalaisella vaikeuksia palata Schengeniin Andorrasta, kun otetaan huomioon, että 90 päivän viisumivapaan Schengen-ajan jäljellä on vielä joitain päiviä?

Kommentteja ei käytetä laajempaan keskusteluun; tämä keskustelu on siirretty chattiin (http://chat.stackexchange.com/rooms/40175/discussion-on-question-by-unknownprotocol-does-time-spent-in-non-schengen-europe).
@GayotFow Onko sinulla viitteitä siihen? En löydä mitään Schengenin rajasäännöstöstä tai Saksan hallituksen asetuksista, jotka viittaavat siihen. Varsinkin Andorran kohdalla olen melko varma, että päivät eivät lasketa, koska ne ylläpitävät edelleen jonkinlaista rajavalvontaa ja sekä [Andorran hallitus] (http://www.mae.ad/en/travel- Andorra) ja [tämä Luxemburgin konsulaatti] (http://sanfrancisco.mae.lu/en/Consular-Services/Visas/General-Schengen-visa-information) viittaavat siihen, että tarvitset monikertaisen Schengen-viisumin, jos olet viisumikansalainen ja haluavat vierailla Andorrassa.
@neo OP pätti kysymyksen amerikkalaisille. He eivät ole viisumien kansalaisia, joten monikertaisiin Schengensiin liittyviä asioita ei sovelleta
Haaveeni olisi, että de jure, päivät eivät ehkä laske, mutta ne tosiasiassa.
@GayotFow Toki, mutta miksi Schengenin, Andorran ja Schengenin matkustaminen olisi katsottava viisumien kansalaisten maastapoistumiseksi / maahantuloksi, mutta ei maahantuloksi / maahantuloksi muiden maiden kansalaisille? Mihinkään muuhun tarkoitukseen ei ole tehty eroja, joten olisin todella yllättynyt, jos sellaista olisi täällä. Esitin juuri viimeisen esimerkin vihjeenä siitä, että Andorra ei kuulu Schengeniin * millään tavalla *. Olen kuitenkin samaa mieltä siitä, että sinun tulisi pidättäytyä maksimoimasta päiväsi tällä tavalla, jos haluat sujuvan poistumisen Schengen-alueelta, sillä loman tarkan keston osoittaminen voi olla vaikeaa käytännössä.
@GayotFow En ole tietoinen asiaankuuluvasta vuotaneesta dokumentista.
Kommentti alkuperäiseen kysymykseen: Koska Vatikaanilla ja Monacolla ei ole minkäänlaista rajavalvontaa, päivämäärän nollaaminen vierailun takia on melkein mahdotonta. Tietysti voit saada joitain todistajia ja kokeilla onneasi oikeudessa (pienillä onnistumismahdollisuuksilla), mutta vain menemisen muualle pitäisi olla helpompaa kaikissa tilanteissa.
@deviantfan Voit esittää todisteita läsnäolostasi Schengen-alueen ulkopuolella suoraan rajavartijoille, vrt. [Schengenin rajasäännöstön] 12 artiklan 2 kohta (http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:32016R0399). Silti vaivaa ja tietysti hieman epävarma, mutta ei tarvitse mennä oikeuteen.
Ymmärrän ranskaa hyvin huonosti, mutta https://www.legifrance.gouv.fr/eli/decret/2003/7/30/MAEJ0330055D/jo/texte antaa minulle vaikutelman, että Espanja, Ranska ja Andorra ovat kaikki sopineet toimia ikään kuin Andorra olisi osa Schengeniä. Siinä sanotaan, että "virallinen" sopimus on kaikilla kolmella kielellä, mutta en tiedä miten päästä espanjalaiseen (jota osaan lukea hyvin).
Huomaa, että useimmat ihmiset eivät voi viettää merkittävää aikaa Vatikaanissa: en usko, että suurelle yleisölle olisi avoinna majoitus.
Kolme vastused:
Gayot Fow
2016-06-12 06:06:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun tulet johonkin kolmesta mikrovaltiosta, Schengen 90 päivän kello keskeytyy sinä aikana, kun olet siellä. Se jatkuu, kun poistut mikrovaltiosta ja tulet takaisin Schengen-alueelle.

Et myöskään voi "päivittää" Schengen-kelloasi mikrovaltioissa, koska niillä on paikalliset säännöt, jotka estävät sen. Esimerkiksi San Marinossa yli 30 päivän oleskelevien ulkomaalaisten on haettava oleskelulupaa, eikä niitä anneta vierailijoille.

Mutta todellakin jokainen mikrovaltiossa oleva päivä on päivä vyöhykkeen ulkopuolella. ja 90/180-sääntö vaikuttaa vastaavasti.

Ongelmia syntyy, kun kävijä lopulta poistuu vyöhykkeeltä ja hänen on läpäistävä Schengenin maastapoistumistarkastus. Tässä vaiheessa henkilöä voidaan pyytää todistamaan, ettei hän ole ylittänyt henkilöä, ja rajavartijalla on oikeus nähdä kovaa näyttöä virallisten asiakirjojen muodossa. Oli tapaus, jossa henkilö yritti osoittaa, että hänen matkapuhelimensa rekisteröityi tornin alueelle alueen ulkopuolella, ja tämä epäonnistui ilmeisesti: radioaallot eivät kunnioita valtiorajoja, mutta SIM-kortin voi lähettää myös kaukana olevalle ystävälle laskeudu, aseta puhelin, jossa se rekisteröi tornin, ja lähetä se sitten takaisin. Ilmeisesti hotellikuitit voidaan väärentää liian helposti, jotta ne olisivat onnistuneita todisteina.

Mitä rajavartija haluaa nähdä, on paikallisen järjestön passi leima. Mutta perustuslailla ei ole velvollisuutta antaa sitä, joten menestys riippuu henkilökohtaisista vaikutuksista ja artikulaatiotaidoista.

Lähde: Kysymys suoraan Elspeth Guildille 6. kesäkuuta 2016 ( DT 1568 Schengen-viisumien ymmärtäminen).


Kysymyksesi ...

Artikkelin mukaan Andorralla näyttää olevan maahanmuuttajarajat ... Joten esimerkiksi, jos olen Yhdysvaltain kansalainen, menen Andorraan, pysäytä Schengen-vierailu

Edellä esitetyn mukaisesti kyllä, jos menet Andorraan, Schengen-kello on keskeytetty.

(eli siellä on poistumisleima passi)?

Normaalitapauksessa sinulla ei ole poistumisleimaa eikä pystytä toimittamaan tyydyttäviä todisteita ajastasi vyöhykkeelle ja sieltä pois. Kuten selitit, voit lähestyä paikallista järjestelyä ja KOKEILE saadaksesi tarvitsemasi sisään- ja poistumisleimat.

Oletan *, että sama logiikka koskee Disneyn risteilyjä ja kalastusretkiä, jotka nousevat matkustajille Schengen-satamaan ja purjehtivat muutaman päivän ajan Välimeren alueen ympärillä.
Olen jonkin verran epäilevä siitä oletuksesta. Yhdysvaltojen tuloverosäännöt eivät * hyvitä * aikaa kansainvälisillä vesillä kuin Yhdysvalloissa. En olisi yllättynyt, jos risteily lasketaan 90 päivään, ainakin pysähtymiseen Schengenin ulkopuolisessa satamassa.
@AndrewLazarus,, joka tekisi suuren kysymyksen sivustolle. Esimerkiksi jos Yhdysvaltain aika alkaa, kun alus saapuu aluevesille, mutta pysähtyy, kun se lähtee aluevesiltä. Se olisi mielenkiintoinen kysymys ja saattaisi houkutella hyvin perusteltuja vastauksia. Ole hyvä ja harkitse sitä.
Merkintäleima on todiste, jonka kirjoitit tiettynä päivänä.Yhdeksänkymmentä päivää myöhemmin tehty poistumisleima ei kuitenkaan ole todiste siitä, ettet poistunut ja syöttänyt uudelleen väliin.
Tarkemmin sanottuna andorralaiset eivät leima passeja.Edes katsomatta niitä.Voit pyytää heitä leimaamaan omasi, mutta voit kävellä korttelin ympäri ja poistua välittömästi eikä kukaan tiedä.
WGroleau
2016-08-14 09:14:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ranska, Espanja ja Andorra allekirjoittivat vuonna 2000 sopimuksen, joka näyttää mielestäni osoittavan, että käytännössä Andorraan meneminen on samaa kuin virallisesti Schengen-valtioon meneminen. Mutta olen nähnyt muutamia verkkosivustoja, joissa sanotaan, että voit pysyä turistitilanteessa 183 päivää.

Olen tutkinut kyseistä asiakirjaa tarkemmin ja päätellyt, että (1) se ei käsittele Schengen 90/180 -asiaa ja (2) se ei ehkä edes ole voimassa (esimerkiksi siinä sanotaan, ettei kenenkään saa tulla Andorraanilman voimassa olevaa matkustusasiakirjaa, mutta tosiasia on, että he eivät tarkista).
Mark Johnson
2019-06-04 08:26:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska 90/180-säännön täytäntöönpano perustuu

 • Schengenin maahantulo- ja maastalähtöleimoihin

oletetaan että kokonaiset päivät näissä mikrotila -maissa sisällytetään Schengenin kelloon , jossa ei Schengenin maahantulo- / maahantulomerkit ovat olemassa, kun joku raja- tai konsulaatti virkamies tarkastaa ne.


EU: n suhteet Andorraan, Monacoon ja San Marinoon 2012

 • Andorra 2.2.2
  • ei Schengen-alueella
  • viisumiehdot kuin Schengen, hyväksyy Schengen-viisumin
 • Monaco 2.3.2
  • Schengen-alueella
  • Ranskan suorittama ulkoinen valvonta
  • asukas sallii saman Schengen-viisumin
 • San Marino 2.4.2
  • Schengen-alueen ulkopuolella
  • ei rajavalvontaa (ei Schengen-alueelta poistumis- / merkintäleimoja)
  • kansalaisia, joita kohdellaan Italia italialaisesti
En ymmärrä * miksi * satunnaisesti * kursivoit sanoja.Se * tekee * viestistäsi vaikeamman * lukea.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...