Kysymys:
US Dollar (USD) to Nicaraguan Córdoba (NIO) exchange rate
jrdioko
2011-07-15 22:41:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kuullut, että Nicaraguan valuutan vaihtokurssi on "sidottu" Yhdysvaltain dollariin ja vaihtelee kiinteällä, ennakoitavalla kurssilla sen sijaan, että se vaihtelisi luonnollisesti markkinoiden mukaan. Mikä on nykyinen kurssi ja miten löydän kurssin tietylle päivämäärälle tulevaisuudessa?

Neljä vastused:
Mark Mayo
2011-07-15 23:13:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tällä hetkellä NIO on noin 0,0445 dollaria. Mitä se muuttuu, en löydä sitä, ja olisin yllättynyt, jos näin tapahtuu - kenties mustalla markkinoilla kuten jossain Uzbekistanin kaltaisessa maassa, jossa kurssi eroaa virallisesta kurssista, mutta muilla saattaa olla vielä enemmän tiedot.

http://www.currencyconverter.co.uk/currencies/nicaragua-cordobas090326155555 on todella hyvä yhteenveto valuutan historiasta, miten se saadaan, mukaan lukien kojoottien katurahakauppiaiden välityksellä, mistä varoa ja miten valuutan kehitys on aiheuttanut massiivisen inflaation.

Jos haluat lisätietoja valuutan sidonnasta, uskon [tämä Wikipedian artikkeli] (http://fi.wikipedia.org/wiki/Fixed_exchange_rate) kuvaa mitä Nicaraguassa on.
Tämä näyttää kattavan historian siitä, mitä he ovat yrittäneet tehdä saadakseen aikaan cordoban indeksoinnin sitomisen dollariin ja kuinka se ei ole ollut liian menestyksekästä: http://www.mongabay.com/history/nicaragua/nicaragua- currency.html
Keski-Amerikassa on maita, jotka käyttävät Yhdysvaltain valuuttaa, joskus omilla kolikoilla. Niihin kuuluvat El Salvador ja Panama. Keski-Amerikassa on muita maita, joiden valuutta on sidottu Yhdysvaltain dollariin. Esimerkiksi Belize, jossa 2 Belizen dollaria on aina 1 Yhdysvaltain dollari. Nicaraguan hallitus on muuttunut huomattavasti siitä lähtien, kun olin viimeksi siellä, ja olen melko varma, että se oli kelluva valuutta tuolloin 4 tai 5 vuotta sitten.
Jacco
2011-07-16 03:18:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokeile Googlea nykyisistä koroista:

USD NIO: ssa

(Ja pidä mielessä, että Google lainaa kansainvälisten pankkien korkoja, sinun tulee lisää noin 2,5% noteerattuihin hintoihin)

Voitteko selventää mainitsemanne 2,5%?
Kuluttajien valuuttakursseilla on noin 2,5 prosentin erotus pankkien välisissä valuuttakursseissa. Toisin sanoen pankit ottavat 2,5% korkoa kaikista transaktioista. Joten et koskaan saa Googlen ilmoittamia hintoja.
En mainitsisi tätä 2,5%, koska valuutan vaihtamiseen on monia tapoja. Suosikkini on vaihtaa muiden matkustajien kanssa virallisella hinnalla, kun tapaan heidät matkalla vastakkaiseen suuntaan. Ja viralliset ja epäviralliset rahanvaihtajat monissa paikoissa veloittavat palkkion tai vääristävät korkoa saadakseen voittoa tai jopa tarjoamaan virallisia korkoja parempia, jos on olemassa voimakas pimeä talous.
Necronet
2012-01-08 08:33:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit tarkistaa valuuttakurssin aina kansallisesta keskuspankista. "Tipo de Cambio" on dollarin nykyinen arvo NIO: ssa. Tietenkin valuuttakurssi on aina epävirallinen. Mutta Nicaraguassa dollari on melko yleinen, joten suurimmalla osalla kauppakeskuksista (Metrocentro, Galeria, Plaza Americas) on dollarin hinnat, mutta paikallisten myymälöiden ja markkinoiden (itämaiset ja Huembes) kanssa kannattaa kuljettaa Cordobas (NIO).Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...