Kysymys:
Hongkongin katuvalokuvaus?
Daniel
2013-03-13 08:07:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen Hongkongissa tänä kesänä kolme yötä. Teen katuammuntaa ollessani siellä, joten etsin seuraavia asioita:

 • Suuria ihmispitoisuuksia, kuten markkinat, ja erilaisia ​​väkijoukkoja orgaanisissa tilanteissa ( eli ei turistipaketteja)
 • rinnakkain asettaminen, kuten vanhat ja uudet läheisyydessä, tai ehkä vastakkaiset brittiläiset poliittiset kuvat jne.
 • Vastakulttuurin / alakulttuurin väkijoukot (a la Greenwich Village)

Onko kukaan tarpeeksi perehtynyt kaupunkiin osoittamaan minua oikeaan suuntaan?

Huomaa : Pakkan tätä matkaa varten kevyesti ja vain tuo x100. Olen aiemmin matkustanut DSLR-kameralla ja lukuisilla linsseillä, ja se vain estää kadun ammunta. Luulen, että 35 mm, f / 2.0, hyvä ISO-suorituskyky ja lehtilukko ovat paljon.

Muokkaa: Vain pieni päivitys. Kävin HK: lla ja minulla oli hyvä, lyhyt oleskelu. (Tässä on muutama ottamani valokuva: 1, 2.) Joka tapauksessa törmäsin juuri tähän pikaoppaaseen HK-valokuvauksessa ja ajattelin, että se olisi hyvä lisäys : https://www.youtube.com/watch?v=fi1_Ti0GWu4.

Jos sinulla on täysi kehys, 35 mm on hyvä, mutta katuvalokuvauksessa se voi olla toisinaan hieman leveä.
@uncovery on APS-C, joten luulen sen olevan "tehokas" noin 50: ssä, minkä pitäisi olla kunnossa. Luulisin, että kalansilmä voi olla myös mukava.
Kaksi vastused:
Russell McMahon
2013-03-13 13:34:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rakastan valokuvien tekemistä Hongkongissa. Olen ottanut useita valokuvia Manner-Kiinassa, Hongkongissa ja muutamissa muissa Aasian maissa - HK: lla on oma erityinen "maku".

Vastaukset 3 kysymykseesi ovat kussakin tapauksessa "monia paikkoja" :-) - mutta on joitain erikoistuneita. Löydät sekoituksia kaikenlaisista asioista kaikkialta. Todella ja aidosti vanha on suurelta osin poissa HK: sta. Korkeatasoinen majoitus on päivän järjestys. Uusilta alueilta saa aitoja maaseudun juttuja - halpa nopea, ei liian pitkä (enintään 30 minuuttia?) Junamatka pohjoiseen. Mutta suurimmaksi osaksi HK: ssa, kun pääset pois upealta Länsi-Nathan Roadin varkaiden paraatilta, löydät tavallisia ihmisiä, jotka elävät "aitoa" elämää suurimman osan perinteisestä Kiinasta ja länsimaista hintaa. Paljon kannattavaa nähdä "vain vaeltamalla".

Hong Kong on tyyliltään lähempänä Lontoota kuin tyypillisissä Manner-Kiinan kaupungeissa. Sen hyväksyminen ja sitten seoksen toiminnan löytäminen on hauskaa.

Uncoveryn luettelo on hyvä. Yritän lisätä ja laajentaa vain osia siitä.

 • Suuria ihmispitoisuuksia, kuten markkinat, ja erilaisia ​​väkijoukkoja orgaanisissa tilanteissa (ts. Ei turistipaketteja)

Mongkok, Mongkok! !!!
Ilta useimpina iltoina. Poistu D1-metrolta (MRT)? - katso alue B kartalta. Poistu Argyle-kadulle.
Tulet keskelle juhlia. Kuuma, kova musiikki. Monet monet ihmiset. Voimakas.
Argyle-katu on pääasiassa länsimaisia ​​ostoksia, joissa on voimakas kiinalainen maku ja monet HK: n asukkaat. Kyllä, on paljon turisteja, mutta myös paljon on aitoa kiinalaista kuin monilla Manner-Kiinan katumarkkinoilla (ja olen nähnyt monia).
Helmi on "Ladies Market" (A kartalla). Tun Choi -katu Argyle-kadulta etelään kohti satamaa, mutta sinun ei tarvitse tietää nimeä - kävele vain pitkin Argyle Streetiä itään Nathan Roadilta ja löydät sen :-). (Se EI mene Argylin pohjoispuolelle; katua kartan ehdotuksesta huolimatta.)
Asettaa illalla aikaisin. Kestää klo 22 asti täydessä vauhdissa, sitten sammuu seuraavan tunnin tai kahden yli; keskiyöhön mennessä löydät vain muutaman yksinäisen kansan, joka työntää isoja kärryjä, jotka ovat täynnä pakattuja kojuja, ja minä kamerallani :-).

LM (Lady's Market) myy pääosin vaatteita ja baaleja, käsilaukkuja , vyöt, knickit ja paljon muuta. Se ON turisti-ansa, mutta se on myös paikallisten ansa ja täynnä kaikkia HK-kansalaisten versioita, joita voit toivoa. (Hyvin harvat valitsevat taskut täällä). Seinästä seinään täynnä ihmisiä, melu, vilske, kaupankäynti. Kaksinkertainen rivikojuja edustaa kapea kaista, jonka ulkopuolella on kauppoja ja kapea tila kauppojen ja kojujen välillä. Kaaos. Lajike. Väri. Ihmiset. Hauskaa.

Käytän yleensä APSC-kameraa 18 mm: n objektiivilla, f / suurin mahdollinen. Esimerkiksi 50 mm f / 1,8 on aivan liian vaikea käyttää hyvin. Käytän itse asiassa 18-250-mallia, jonka avulla voit tavoittaa jotain kaukaa ja sitten palata lähikuvaan. Kohtuullisesti kehyksellä täytetty henkilö valokuva on 18 mm: n kohdalla "hyvin lähellä" ja alkaa vääristyä. Takaisin vain vähän ja se toimii hyvin. (APSC: llä, jossa on hyvä automaattitarkennus, voit jättää objektiivin 18 mm: n kohdalle ja käyttää sitä näkemättömänä pisteenä ja ampua. Tottut siihen, kuinka lähellä voit olla ja sinun on oltava riittävän kuvan saamiseksi. Jos haluat, voit kävellä vaikka väkijoukko ja ota lähikuvia ihmisistä, kun kävelet (tai heilutat) toisensa ohitse.

Yksi katu LM: tä kohti kohti Nathan Rd: tä (Sal Young Choi?) on korkean teknologian kauppakatu, jossa on kameroita. elektroniikka jne. Myös täynnä ihmisiä. Paljon leveämpi katu. Ei pysähtymiskohtia. Monet ihmisen kiinnostavat kohtaukset. Katutaiteilijoita ja katuesittäjiä on runsaasti. Erinomainen monille ihmisille ja laukauksille.

Lähde heti tällä alueella ja löydät ruokakauppoja, jotka eivät ole juurikaan erilaisia ​​kuin melkein missä tahansa Kiinassa. Voit seisoa hieman ruokakojun takana ja toisella puolella ja tarkkailla kaikenlaisia ​​ruokia / ihmisiä / kevyitä / myyjä / ostajia.

Lupa: Valintasi on, miten katuvalokuvaus sujuu. Et todennäköisesti saa hyökkäystä HK: ssa, jos et kysy, ja et todennäköisesti saa todella rehellisiä laukauksia, jos aina kysyt. Yritän saavuttaa tasapaino - muutama vilpitön laukaus ja jos ne näyttävät hyviltä, ​​lähestyn aihetta ja näytän heille. Ladyn markkinoilla lähitaistelu on yleensä niin suuri, että se lähinnä ampuu, kun liikut virtauksen mukana.

Kartta C - Kultakalamarkkinat ovat mielenkiintoisia. Monet kymmenet kaupat myyvät kultakalaa kaikenkokoisina ja suurina määrinä - usein uimassa muovipusseissa. Kalojen itsensä lisäksi ihmiset, jotka tulevat ostamaan ja tarkastamaan, ovat aarre. (Kultakaloja myydään, koska ne ovat suotuisampia kuin vain lemmikkejä.)

Kartta D - Lintupuutarha. Kyllä!
Linnut ovat mahtavia, mutta omistajat ovat "isompia" :-).
Vanhat miehet tuovat häkkilintunsa esille tai vertailemaan tai vain toveruutta varten. Kaupat myyvät lintuja ja häkkejä sekä ruokkia (pussin vieressä: sirkat, kääpiöt, ...). Myyjät, joilla on esimerkiksi kuusi afrikkalaista harmaata papukaijaa, pakottavat ruokkimaan heille pahaa, muskkimaista punkkia työntämällä pitkäkärkisen valtavan ruiskun kurkkuunsa ja täyttämällä lintujen vatsa sisällöllä. Linnut näyttävät innokkailta osallistumaan. Tarjotaan vihkimättömille, mutta kiehtoville.

Kartta E - kirjoittanut D (mielestäni minulla on kaksi E: tä). Kukat. Ei aivan niin arvokkaita mutta mielenkiintoisia ihmisiä.

E vihreällä neliöllä. Joitakin melko karkeita ja valokuva-arvokkaita paikallisia osta-täällä katuruokamarkkinoita. Kala, vihannekset, liha, ... Kalat matalissa polystyreenialustoissa, jos heillä on onneksi ilmakuplia, jotka auttavat pitämään ne hengissä. Rapupinot, jotka on sidottu rottinkiin "pitääkseen heidät liikkumattomina, suhtautuvat sinuun kiihkeästi ja taipuvat silmänvarrensa sinua kohti. Surullinen.
Kanojen häkit kasattiin korkealle odottaen kohtaloa. Teurastamot, jotka saavat sinut vannomaan lihaa kuukauden ajaksi, tai vuoden tai koko elämän.
Ja kaikki "tavallisista ihmisistä".

Yllä olevalla ruokamarkkinoiden alueella: Ilta. Tumma. Hyvin vanha nainen (70 ++? 80+?) Yrittää tasapainottaa liian monta laatikkoa kolmipyörällä. Katselen pienen tien toiselta puolelta ja otan valokuvia kameran ollessa tuettuna pylvästä vastaan ​​taistellaksesi heikossa valossa. Laatikot putoavat. Hän sekoittaa heitä. Kukaan ei auta - normi liian usein. Ylitän tien ja autan häntä keräämään ja asettamaan laatikot takaisin. Hän katsoo minua - SUURI hymy, erittäin tyytyväinen. Ei englantia. Ei kiinalaista. Täydellinen viestintä. Hän ulottuu pieneen pussiin ja antaa minulle ehkä 4 tai 5 litsiä varren päälle. Sydämeni laulaa. Runsas kiitos. Jouset. Ilo. Valokuva tai kaksi muuta. Upea.

Paljon muuta kuin työpuhelut.
Enemmän myöhemmin ehkä

Hongkong MTR eli Mass Transport Rapid eli metroasema on nopea, halpa, puhdas ja kätevä loistava. Ja enemmän. Käytä sitä !!!.

Lyhyesti: Pitkä vihreä viiva seuraa Nathan Roadia TST (Tsim Sha Tsui) -alueelle ja MTR-pysäkille ja satamaan. TST - Mon Kok MRT: n avulla on? 5 minuuttia? + pysähtyy. Voit kävellä Nathan Roadia jalan ehkä 30 minuutissa - minulla kestää aina 2x + niin kauan kuin valokuvia tapahtuu matkan varrella. Vähemmän kauppoja jne. Parempi, kun olet käyttänyt loppuun tiheämmät tavarat. Käytä MTR: ää!

Siirry TST: hen. Kävele satamien reunaan varhain aamulla. Tai Chi'ing on ihmisille hiljaa yhdessä tai ryhmässä. Jonkinlainen yhteisötanssi voi tapahtua. Kävele veteen lähellä TST: tä (risteävät tiet voivat olla KOVAT - yritä olla. Kävele itään vesireunaa pitkin.

Palaa takaisin yöllä klo 19. Klo 20.00 JOKAISTA YÖTÄ on ehdottomasti välitettävä ainakin kerran LASER-valot / valonheittimet / tanssirakennukset + musiikkiesitys - KAIKKI kaupunkien suuret rakennukset yhdistävät valonsa tietokoneohjatussa synkroniassa. Ja vastaava ääni tulee kaiuttimista ympäri satamaa. Kevyesti valaistut turistijakselit kulkevat lahdella. Likainen pieni "Hey You" hinaaja lähtee pois ja pelastaa pienet ryhmät salaperäisesti ruuhkaavia työntekijöitä. Star Ferrys lautta edestakaisin. Perheiden kävelykatu. Toimittajat myy. Kaupungin nähtävyydet ovat hauskoja, mutta koko on sidottu kaiken ikäisten ihmisten kanssa ja taipunut. Monet valokuvamahdollisuudet. Kaupalliset valokuvaajat ottavat turistikuvia jalustalle asennetuilla kameroilla. Mene ja ihaile heidän laitteitaan. Heiluta kameraa heille. Hauskaa tapahtuu.

Ota köysirata Victoria Peakille. Ota pisin teleobjektiivisi. Yritä valita selkeä (suhteellisen) sumuinen päivä. Tätä EI OLE oikeastaan ​​luettelossasi, mutta et koskaan tule valitettavaksi. Näkymä HK: lle on upea. Jos sinulla on aikaa ja olet itsepäinen kaveri, voit päästä bussilla Victoria Peakin ylimmälle asemalle ja ystävystyä matkalla epävarma paikallisten kanssa. Tämä ei välttämättä houkuttele kaikkia :-). Cablecar-ratsastus on tekemisen arvoinen.

Veneet TST: n pohjoispuolella sijaitsevassa venesatamassa ja siellä olevat ihmiset saattavat antaa sinulle joitain todellisimpia näkemyksiä maaseudusta / vanhasta / aidosta Kiinasta.

Ylitä satama Star Ferryllä ainakin kerran. Ihmiset tapahtuvat. Kohtaukset ovat upeita. Seesteinen. Nimelliset kustannukset.


Bonus: Jos haluat käyttää mahdollisimman paljon aikaa käytettävissäsi: Monet lentoyhtiöt suorittavat sisäänkirjautumisen lentokentän pikajunalla (juna). kaupungin terminaali. Tarkista laukkusi siellä ja voit saapua huohoten lentokentän pöydälle juuri ennen sulkemisaikaa - lisäät 1-2 tuntia kaupunkiaikaa eikä sinun tarvitse asettaa raskasta laukkua.
TIETÄÄ, ETTÄ LENTOKENTÄN NIMIKE PÄÄTY, kun on aika lähteä. Se voi olla vaikea ylittää korttelin tiettyihin suuntiin. Jos et tiedä reittiä kaupungin terminaaliin, saatat yöpyä toisen päivän.
Airport Express käyttää erittäin nopeita junia, joissa on vain 2 lyhyttä välipysäkkiä. Nämä lentävät sinut lentokentälle noin 30 minuutissa - todennäköisesti huippu yli 100 mph. Kun olet junassa, tiedät, että olet tai ei ole tehnyt lentoa :-). Lentokentän terminaali on noin minuutin kävelymatkan päässä terminaalin päähallista. Kallis verrattuna bussiin tai edes taksille, MUTTA nopein ja vaivattomin tapa päästä lentokentälle.

Jos sinulla on HK: sta koskevia kysymyksiä, jotka eivät kuulu tämän sivuston soveltamisalaan, voit lähettää minulle sähköpostia pois käytöstä. sähköpostiosoite profiilisivulla.

enter image description here

LISÄÄ:

"Todellinen Kiina"

Jos et ole koskaan käynyt Manner-Kiinassa ja maksat mielellämme Kiinan viisumin, saat junan Shenzhenin rajalle alle tunnissa (kuten muistan). Rajan ylittäminen vie suhteellisen vähän aikaa, ellei erittäin kiireinen. &ille rajalta &in tulli vie ehkä 3-4 tuntia päivästäsi. Suunnittele 16 tunnin päivä ja se on paljon aikaa :-). [Voin tarkistaa valokuvia ja tarkentaa matka-aikoja, jos kiinnostaa sinua]. Rajanylityksiä on kaksi ja molemmilla on etuja. Yksi pudottaa sinut suoraan Shenzhenin metrojärjestelmään. Sinun täytyy päästä pois ja kävellä välillä. Nopein tapa Kiinaan on hankkia hotellitaksi, joka kerää ihmisiä HK-hotelleista tai lentokentältä ja pudottaa sinut hotelliin tai mihin tahansa Shenzheniin. Jos otat sen vain itse Shenzheniin ja sitten käytät metroa, se on erittäin nopea. Tämä on myös ylivoimaisesti vähiten tuskallinen tapa tavata Kiinan / HK: n tullit. Istu pakettiautossa, pidä passi ... (täytettyään lomakkeet). Paljon kalliimpaa kuin juna. Noin 35 dollaria - 45 dollaria käytetystä yrityksestä riippuen. PALJON tarjoajia (minulla on yhteystietoja, jos kiinnostuksen kohteena).

Jos aloitit todella aikaisin ja palasi myöhään (älä missaa rajasulkemista), saat paremman osan päivästä "todellisessa Kiinassa". Shenzhenin metro on myös erittäin erittäin hyvä. Usein, halpa, nopea, puhdas. ei hässäkkää. Keskikaupungin sisällä se on maanalainen, mutta kun lähdet esikaupunkialueelle, se on maanpinnan yläpuolella, ja sieltä on hyvät näkymät kohotetulta radalta.

Shenzhenin keskustassa (joka on paljon vihreämpi paikka kuin mitä voisi koskaan kuvitella) voit mennä pohjoiseen usealla linjalla ja olet pian avoimilla alueilla, joissa on sekoitus maaseutua, todella vanhoja rappeutuneita alueita ja uuden rakentamisen tasoitteet. Hyppää korkeintaan mille tahansa asemalle ja 'vain vaeltaa'. Vau. Voin ehdottaa joitain asemia, joilta haluat poistua, jos haluat tehdä tämän.

Shenzhenin lentokentälle menee myös silmukka. En ole kokeillut sitä, mutta se on myös melkein varmasti maanpinnan yläpuolella ja kulkee maaseudun läpi. Chinesin maaseutu on rakennettu tilkkutyyliin valtavalle etäisyydelle kaupungin keskustasta, mutta riisipelloilla, teollisuuslaitoksilla, asuinalueilla ja muulla tavoin järjestetyllä higgeldy-poskella on monia muunnelmia. [Kävin tehtaalla, joka oli 30 minuuttia junalla pohjoiseen ja yli 30 minuuttia taksilla Westishissä. Paluu rautatielle ~ + 1 tunti bussilla. Sekoitus teollisuus-, kauppa-, asuin- ja avomaata aina. Monet kuvat bussin takaistuimen avautuvasta ikkunasta. Avaa vain ikkuna koko bussissa :-).]


"Kävely Mongkokin läpi".

Suurempi versio täällä

enter image description here

Hyvä vastaus. Nauti todella anekdoottisista tileistä.
uncovery
2013-03-13 10:10:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on joitain paikkoja. Hong Kong on joskus hankala ampua, koska asiat ovat useimmissa tapauksissa liian lähellä niiden kokoa. Ei ole helppoa kuvata 40 kerrosta korkeita rakennuksia, kun seisot niiden edessä. Minusta 15 mm: n kalansilmäni on joskus erittäin hyödyllinen.

 • Mong Kok: ERITTÄIN tiheä paikka, paljon pieniä kauppoja
 • Causeway Bay, erityisesti Sogon ja Times Squaren ympäristössä, uudelle vilkkaalle alueelle, nykyaikaisemmaksi.
 • Länsi Hollywood Road, Man Mo -temppeli ja kävelykatu Hollywoodin ja Lok Lu Roadin välillä. Pienemmillä kaduilla Hollywood-tien ja Wellington Streetin välillä Gage-kadun ympärillä on vielä joitain pieniä tuotantoyrityksiä avoimissa autotallissa. Voit nähdä painokoneet ja muut kadulla, jos menet työaikana. Yöllä monet pienet ravintolat avattiin siellä äskettäin.
 • Wan Chai yöllä punaisten lyhtyjen alueelle ja rakennusten välisille pimeille kujille (ei hätää, se on säästää, mutta tuo af / 1,4 -objektiivi. Wan Chain ja Causway-lahden välissä on useita mielenkiintoisia pieniä ravintoloita ja kauppoja, joissa paljon asioita, kuten ruoanlaitto tapahtuu kadulla.
 • Cheung Chau tai myös- Tai O Lamman saarella maaseudun perinteisempään asumiseen
 • Kalakauppiaat sai kungin laiturilla (hieman kauempana) missä pienissä veneissä kalastajat myyvät tuoretta kalaa ihmisille, jotka seisovat 5 metriä laiturin yläpuolella
 • Keski, jossa (hieman) vanhoja ja uusia asioita, erityisesti vanhoja rakennukset ja taivaankaapimet. Oikean kulman ja sijainnin saaminen voi olla hankalaa.
 • Tiheä asunto Taikoo Shingissä
 • Ocean Terminal tarjoaa upeita, pakollisia esteettömiä satamakuvia, valokuvaajien suosikki, pääsee Marco-polohotellin kautta
 • Siltojen alla olevat tilat Wan Chain MTR: ssä (uloskäynti A5) ja Causeway Bayn ylityspaikalla lähellä Russel Street / Canal Rd. Sinulla on aina vanhempia HKG-asukkaita istumassa siellä, jotkut suorittavat ennustuksia ja kiroavat ihmisiä.
 • mikä tahansa märän kadun markkinoista

Hongkongissa tärkeintä on jättää päätie, melkein kaikki sivukadut tarjoavat mielenkiintoisia näkemykset vanhasta Hongkongin elämäntavasta.

Vielä yksi asia Hongkongin kanssakäymisestä: Älä odota kohteliaisuutta, mutta älä ketään aggressiota ihmisiltä, ​​olipa kyseessä ravintola-asiakas tai valokuvaaja. Se noudattaa pikemminkin "kovan rakkauden" periaatetta. Ihmiset tekevät työnsä, sinä omasi. Hymyile heille mahdollisesti lämpimällä tavalla, kumarsi, anteeksi itseäsi, tee jotain heidän päivänsä kirkastamiseksi, ja sinulla on hieno päivä. Esimerkiksi kauppiaat markkinoilla rakastavat valokuvaajan huomiota ruokien järjestämiseen. Jotain ostaminen ei vahingoita (tuoreiden ruokien hinnat ovat joka tapauksessa hämmästyttävän alhaiset verrattuna esimerkiksi Eurooppaan).

Ei paljon muuta lisättävää tähän luetteloon paitsi Anthony Bourdain Hong Kong -jakson ja joidenkin digitalrev-jaksojen tarkistaminen Youtubessa (https://www.youtube.com/user/DigitalRevCom?feature=g-user-u)
Kiitos paljon vastauksesta. Todella hyödyllistä tietoa täältä. Jos voisin merkitä ne molemmat parhaana vastauksena.
@Doc - Tämä on parempi vastaus kysymykseesi kokonaisuutena kuin minun - minun on keskittynyt enemmän yhteen alueeseen. Ehdotan, että hyväksyt Docin minun sijaan (voit muuttaa hyväksymääsi sen jälkeen, kun olet tehnyt niin) - useammat ihmiset pitävät häntä hyödyllisenä yleisenä oppaana ajan myötä. Lisään joitain hänen pisteitään HK: n 'vielä nähdä' luetteloon :-). Katso lisäys vastaukseeni "oikea Kiina".
@Doc Sen pitäisi olla "... hyväksy löytö ..."


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...