Kysymys:
Kuinka hyödyntää ensimmäistä hostellini oleskelua
user82
2012-08-12 23:30:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Monet ystäväni, jotka matkustavat paljon, haluavat yöpyä hostelleissa säästääkseen rahaa ja hankkiakseen paljon uusia ystäviä. Se kuulostaa jännittävältä, ja haluaisin kokeilla sitä.

Ensimmäinen vierailuni on Kalifornian hostellissa myöhemmin tällä viikolla, ja haluan hyödyntää sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Mutta minulla ei ole aavistustakaan, mitä odottaa.

Mitä minun pitäisi tietää / sanoa / tehdä vierailuni aikana varmistaakseni, että vierailuni on mukavaa, turvallista ja (mikä tärkeintä!) Hauskaa?

üks vastaus:
Ankur Banerjee
2012-08-13 02:44:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hostellikokemuksen pitäminen ensikertalaiselle riippuu paljon siitä, että valmistaudumme siihen, mihin pääset. Aina kun olen yöpynyt kavereiden kanssa, jotka ovat aloittelijoita tai jotka ovat nähneet huonoja arvosteluja aloittelijalta muuten loistavien hostellien hostellit, on usein ollut tapauksia, joissa he odottavat jotain ja löytävät sitten ennakkoluulonsa virheellisiksi.

Hostellille tulee 'huono maine' joskus siinä mielessä, että ihmiset ajattelevat vain tungosta asuntoloista vuotavat katot täynnä haisevia retkeilijöitä ( haisevilla reppuilla). Löydät silti niitä, useimmiten maista, jotka eivät kuulu "länsimaailmaan" - yksinkertaisesti siksi, että taloustiede sanelee enimmäkseen "länsimaailmassa" sijaitsevien hostellien on veloitettava tietty summa toimiakseen elinkelpoisena yrityksenä. Olen asunut omassa osassani halpapäämatkoja, joissa on heikot patjat ja yksi rikki suihku, joka palvelee neljää kerrosta matkustajia ... mutta on todennäköistä, että valitset tällaisen paikan vasta, kun sinulla on vähän kokemusta vyösi alla ja haluat tahallaan säästää rahaa.

Useimmissa tapauksissa hostellit ovat paljon mukavampia kuin vähimmäiskatto skenaarion yläpuolella. Tyypilliset matalan / keskitason hostellit tarjoavat näinä päivinä puhtaat suihkut ja wc: t sekä ilmaisen Wi-Fi-yhteyden. Siellä on myös nouseva trendi "boutique-hostelleista", jotka ovat pohjimmiltaan todella pieniä hotelleja, jotka perustuvat funky-konseptiin. Joten kaiken kaikkiaan voit odottaa mukavaa oleskelua. Tämän sanottuani kerron ystäville aina muutamia asioita, kun he kysyvät minulta hostelleista:

  • Hostelli EI OLE hotelli : Älä odota soittokeskuksia , tottelevainen hotellimainen henkilökunta ja sisäänkirjautumispöydät. Suurin osa hostellin työntekijöistä on tässä, koska he haluavat matkustaa ja / tai haluavat tavata mielenkiintoisia ihmisiä. Ole mukava ja ystävällinen henkilökunnalle; käytännössä joka kerta, kun luin arvostelun paikasta, jossa väitettiin, että "henkilökunta oli töykeä", minusta tuntui tapaus, jossa matkustajat yrittivät pommittaa henkilöstöä.
  • Saat mitä maksat : Siellä on syy, miksi hostellit ovat halvempia kuin hotellit - niiden on leikattava kustannuksia jonnekin . Joten älä odota, että sänkysi tehdään päivittäin tuoreilla lakanoilla, ilmaisella shampoolla / saippualla et ai. Se riippuu hostellin johtajuudesta - jotkut vaihtavat lakanat joka kerta, kun uudelle vieraalle varataan sänky, toisille viikoittain tai toisille vain pyydettäessä; joten sinulla voi olla tilanne, jossa sinulla on jonkun muun nukuttamat liinavaatteet. Älä sammuta tätä. Useimmat hostellit korvaavat ne pyynnöstä. Kaiken tämän jälkeen hostellit ovat parempia kuin hotellit: lukuisilla tavoilla on ilmainen Wi-Fi (jotain nykyään yhä harvinaisempaa hotelleissa) ja ilmainen aamiainen.
  • Ajattele uudelleen henkilökohtainen tila : Yksi niistä aiheista, jotka aloittelijoille matkustavat, kenties alitajuisesti, hostellissa oleskelusta, on heidän henkilökohtaisen tilansa käsitteen jatkuva rikkominen. Jokaisella on oma mukavuusvyöhykkeensä henkilökohtaisen tilan suhteen, ja tottumiseen tarvitaan asuntolassa asumista - mikä sinulle on "ahtaaa", sitä ei ehkä ole "ahtaana" jollekin muulle (vaikka objektiivisesti suurin osa paikoista on ahtaita). Kuinka mukavasti sinusta tuntuu asuvan huoneessa, jossa on 4-10 ihmistä, jokaisella on oma aikataulunsa aamulla tai yöllä? Kuinka mukava olet sanoa muuttuvasi muiden edessä - tai nähdä muiden muuttuvan edessäsi? Kuinka mukava sinulla on, kuinka lähellä pidät muukalaisesta olla vieressäsi? Muista, että useimmissa asuntoloissa on kerrossängyt.
  • Seurustelua! : Olen asettanut tämän alemmalle listalle, koska monet jo tietävät tai odottavat tämän, kun haluavat asua hostellissa. Hostellit ovat hauskoja ja vilkkaita paikkoja, joten yritä olla niin. Sinun ei tarvitse käydä ystävystymässä kaikkien kanssa, jos olet hiljainen tai ujo tyyppi, mutta ainakin puhu joillekin ihmisille ja tee matkakumppaneita. Älä pysy kuoressa. Älä mene hostelliin ja ole sitten nöyryytetty ryhmien lähestymisestä tai keskustelun aloittamisesta jonkun kanssa. Jos olet ekstrovertti, et löydä mitään ongelmaa tässä. Olen itse yksi hiljaisista tyypeistä - ja mielestäni on helppoa selvittää, ketkä muut introvertit ovat heidän kanssaan. Hei, myös me introvertit voivat olla mielenkiintoisia ihmisiä!
  • Mene mukaan virtaan : Ole vähemmän orjasi aikataulussasi. Jos matkustat ryhmän kanssa, hieno; sinulla todennäköisesti on jo suunnitelmia. Mutta jos matkustat yksin tai parina, se auttaa, jos sinulla on jonkin verran liikkumavaraa suunnitelmissasi. Esimerkiksi, jos kaupunki vie "kaksi päivää nähtäväksi", pysy siellä kolme päivää. Tämä antaa sinulle jonkin verran joustavuutta ripustaa muiden matkustajien ympärille ja löytää paikkoja nähdäksesi, mitä sinulla ei ehkä ole ollut matkareissussa.
  • Ole tietoinen muista, varsinkin jos tulet makuusaliin myöhään yöllä : Älä ole mulkku. Oli yksi japanilainen kaveri kerran Kuala Lumpurissa asuntolassani, joka nousi kello 2 ja alkoi tehdä ilmapalloja (tositarina!). Ja useammin kuin ei, joku turkkelee reppujaan tai muovipussejaan yöllä tai aikaisin aamulla. Jos aiot palata myöhään tai lähteä, valmistele itsesi etukäteen, jotta tarvitsemasi asiat ovat jo poissa tai ainakaan tarvitse paljon pakkaamista. Pidä huolta matkustajakarmastasi, vaikka se olisi viimeinen päiväsi jossain paikassa. Et halua olla "se henkilö", joka herättää muut ihmiset nukkuessaan ja he ajattelevat "mikä mulkku".
  • Käytä kaappeja, jos niitä on käytettävissä : Ihmisillä on erilaiset mukavuustasot, jotka jättävät tavaransa. Jotkut ovat vainoharhaisia ​​- ja jos olet yksi niistä, muista valita hostelli, joka tarjoaa kaapit. Muussa tapauksessa opi luottamaan ihmisiin - mutta älä välttämättä välitä laitteitasi!

Hyvä hostellikokemus on lähinnä valmistautumista ja tekemistä siten, ettet saa kokemuksiasi pilaavia iskuja. . Sen jälkeen on kyse tapaamistasi ihmisistä ja siitä, miten päätät viettää aikaa. Pidä hauskaa!

En ole tavannut hotellia ilman "ilmaista langatonta internetyhteyttä" iässä, joten epäilen, että se on "yhä harvinaisempaa".Mutta ollessani työskennellyt ja / tai asunut hostelleissa yli puolet viimeisistä kolmesta vuodesta, suostun kaikkeen muuhun.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...