Kysymys:
Miksi jokaisen lentokentän lentokoneet poistuvat vasemmalta (sataman) puolelta?
Andrew Ferrier
2013-04-22 17:42:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Matkustan paljon lentäen, ja käytännössä jokaisella lentokentällä, missä olen koskaan käynyt, myös silloin, kun nouset portaita pitkin, eikä suihkusillalla, vasemmanpuoleisia ovia käytetään aina; ja oikeanpuoleisia ovia käytetään lastausvaunujen jne. lastaamiseen. Ymmärrän, miksi olisi hyödyllistä standardoida tämä tietyllä lentokentällä, mutta ei eri lentokenttien välillä. Onko tähän mitään hyvää syytä? Arvaus on OK, mutta todistettavissa oleva vastaus olisi paras! :)

Kun olet asettanut standardin, kaikkien on noudatettava, kunnes on tarpeeksi hyvä syy tehdä toisin. Kun sinulla on huolto- ja tukipalvelut perustettu N lentokentälle X lentokonevalmistajan kanssa, kuka tahansa, joka rakensi peilikuvan, tunisi olevansa melko yksin. Joskus standardeilla ei ole mitään järkeä. Missä komentaja istui Avaruussukkulassa? Missä istuimessa komentaja / mikä tahansa istuu Yhdysvaltain armeijan helikopterissa? Uusi-Seelanti ajaa tien vasemmalla puolella. Jos NZ olisi merkittävin sotilaallinen voima maan päällä, mihin paikkaan luulet helikopterikomentajien istuvan? :-)
Yllä oleva kommentti on vastaus. Se on vain, että jotkut ihmiset eivät tunnista joitain vastauksia :-). [Katsoo sitä uudelleen. Ei. En voi ymmärtää ihmisten ajatteluprosesseja, jotka eivät näe vastausta kyseisessä aineistossa. Ei väliä].
@RussellMcMahon, huh?
Andrew - Lähetin vastauksen. Joku ystävällinen ja avulias henkilö muutti sen kommentiksi. Minusta tuntuu [tm], että anekdootit avaruuskuljetusten ja helikopterien suhteen lisäävät näkökulmaa siihen, miksi asiat tapahtuvat sellaisina kuin ne ovat ja ovat. Kun saat "kriittisen massan", sitä on vaikea muuttaa. Kun ala tekee asioita tietyllä tavalla, sinun on oltava erittäin iso mennä standardin vastaisesti.
Boarding-puolen standardointia ei noudateta * kaikilla teollisuudenaloilla.Washington, DC: n metroasema (metro) on epäjohdonmukainen suhteessa junan mihin puoleen, mistä nouset - se riippuu yleensä asemasta.Asemilla, joissa on saari, pääset junan vasemmalle puolelle.Asemilla, joiden sivulavat ympäröivät kaksoisraiteita, nouset junan oikealle puolelle.
Kolme vastused:
Happy Green Kid Naps
2013-04-22 21:46:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koneen "vasemmalle" puolelle viitataan yleensä Port -puolena. Termi tulee todennäköisesti aluksista käytetystä terminologiasta (etuosa, takaosa, satama, oikealla, ylös ja alas). Sanoisin, että on yleistä, että alukset telakoituvat siten, että satama on vasemmalla, josta puolen termi saa nimensä ("Sataman puoli").

olet oikeassa: http://english.stackexchange.com/a/112115/3946
Se ei ole vain sattumaa ... Syy siihen, että sitä kutsutaan "Satama" -puoleksi, johtuu siitä, että se on puoli, jolla alus "sataa" ...
Tämä on "virallisempi" vastaus - historiallinen syy! +1!
Historiallinen yksityiskohta: termi "satama" EI ole englantilainen "satama", kuten satamarakenteessa (vaikka sana voisi olla peräisin siitä), mutta se tulee hollantilaisesta "miekasta", aluksen sivusta. Oikea puoli on englanninkielinen "stuurboord", "ohjauspuoli", puoli, joka sisältää ohjauspyörän aluksessa (lentokoneessa, joka on päinvastainen kapteenin kanssa sataman puolella, helikoptereissa kapteeni istuu oikealla puolella).
@Flimzy - kuka sanoi jotain * sattumasta *?
@jwenting: Ei siitä, että tämä on oikea paikka keskustella tästä, eikä Wikipedia ole niin arvovaltainen, mutta näyttää siltä, ​​että olet eri mieltä kanssasi [portin etymologiasta] (http://fi.wikipedia.org/wiki/Port_and_starboard # Port_.28left.29).
@Flimzy Olen varma, että lukion hollannin ja englannin opettajat (jälkimmäiset Oxford ja Cambridge ovat kouluttaneet) ovat arvovaltaisempia kuin wikipedia :)
"Portti" on myös "tyyrpuuri", joka liittyy "lastauslautaan / suojakattoon". Huomaa, että aluksilla oli alun perin airon kaltaiset peräsimet irrotettu oikealta puolelta ("ohjauslevy" tai "oikealla puolella_"), joten ne eivät halua vaarantaa niiden vahingoittumista kiinnitettynä laituriin / laiturille / laiturille - joten vasen puoli käytetty _portissa_. Huomaa myös, että pienissä veneissä, jopa Yhdysvalloissa, ohjauspyörä _ oikealla puolella, vaikka autoissa ne olisivat vasemmalla. Suurilla aluksilla ne ovat enemmän tai vähemmän sillan keskellä.
Nate Eldredge
2013-04-22 18:05:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Odotan sen johtuvan siitä, että suurin osa lentokoneista on suunniteltu nousemiseen ja laskeutumiseen vasemmalla.

Seuraavan kerran kun olet lentokoneella, katsele ympärillesi ollessasi lennolle. Kokemukseni mukaan vasemmanpuoleisen lennon oven ympärillä oleva alue on suhteellisen tilava ja suunniteltu ohjaamaan matkustajat matkustamoon. Vastaava tila oikealla on yleensä keittiö. Matkustajien olisi vähemmän mukava joutua kulkemaan keittiön läpi nousemiseen tai poistumiseen, ja se häiritsisi miehistön kykyä työskennellä keittiössä (valmistaa juomia tuleville matkustajille tai siivoaa lennon jälkeen).

Luotsin kannalta on myös yksinkertaisempaa, jos pysäköintimenettely on sama lentokentältä lentokentälle.
Ja perinteisesti oikeanpuoleisissa ovissa ei olisi ollut taitettavia portaita (nykyisissä tuotantokoneissa niitä ei yleensä ole lainkaan). Nykyään ne ovat yleensä vähemmän leveitä, vain riittävän leveitä, jotta huoltomiehistö pääsee sisään ja lastaa vaunuja keittiöön (jonka koko on kansainvälisesti standardoitu).
@jwenting Paljon pienempiä potkuriturbiinikoneita on edelleen taitettavat portaat. Näitä lentokoneita käyttävät tyypillisesti pienet alueelliset lentoliikenteen harjoittajat, ja matkustajat yleensä lähtevät / laskeutuvat lentokentän asfaltille ja kävelevät terminaaliin.
@Johnny: Todellakin. Mutta asia on, että nämä portaat ovat vasemmalla eikä oikealla.
@NateEldredge todellakin. Jos tarkastellaan vanhempia lentokoneita, useimmilla ei ole lainkaan ovia oikealla, paitsi ehkä miehistön luukut.
@NateEldredge Mielestäni ei ollut kiistetty sitä, että lentokoneilla, joissa on sisäänrakennetut nousuportaat, portaat ovat vasemmalla puolella, mutta vastasin Jwentingin huomautukseen sanoen, että tällaiset portaat eivät yleensä ole yleisiä, kun ne ovat todella yleisiä, vain eivät suurissa suihkukoneissa.
Stuart
2013-04-22 19:03:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nate on oikea, koska keittiö ladataan oikealta (ja 737 on oikealla puolella (keskellä suurempia lentokoneita)

tämän a sivu 6 > PDF näyttää Boeing 747 -mallin tekniset tiedot ja sen, kuinka lentokonetta huolletaan maassa ollessaan normaaleissa olosuhteissa. Huomaat, että rahti lastataan myös oikealle kädelle, joten jos konetta puretaan portaiden kautta, se aiheuttaa huomattavan vaaran .

Kaikki vastaukset ovat hyviä. Merkin tämän oikeeksi, koska se ainoa vetoaa todisteisiin.
... mutta tämä herättää kysymyksen siitä, miksi kuorma lastataan oikealle puolelle;)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...