Kysymys:
Onko eurooppalainen älypuhelimeni jo lukittu?
Hekx
2018-04-30 13:26:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on kotona (Euroopassa) ostettu älypuhelin ja vaihdoin palveluntarjoajaa siihen aikaan, kun minulla on se. Tämä tarkoitti sitä, että kävin uuden palveluntarjoajan luona ja pyysin tulla asiakkaaksi. He antoivat minulle uuden SIM-kortin (numeronsiirrolla, joten pidin vanhan numeroni). Laitoin sen puhelimeeni, he aktivoivat sen, se toimi. Sekä vanhat että uudet palveluntarjoajat toimivat samassa maassa.

Tuolloin en ollut kuullut lukituista ja lukitsemattomista puhelimista. Nyt kun suunnittelen matkaa Euroopan ulkopuolelle (Yhdysvaltoihin) ja haluan ostaa SIM-kortin, luen kaikkialta, että puhelimesi on avattava tai se ei toimi toisen operaattorin kanssa.

Tarkoittaako edellinen kokemukseni, että puhelimeni on jo lukittu? Vai avaako tämä jotain nimenomaan maiden vaihtamista varten?

Oletko kysynyt nykyiseltä palveluntarjoajalta?
Kuinka ostit älypuhelimesi?Jos se ei ollut osa matkapuhelimesi sopimusta ja ostit sen (oletan), sitä ei koskaan lukittu.
Miksi et menisi paikalliseen puhelinkorjaamoon ja sinä heinä tarkistamaan se puolestasi ja tarvittaessa avaamaan lukituksen?
Äänestän tämän kysymyksen sulkemiseksi aiheen ulkopuolella, koska se koskee matkapuhelimia, ei matkustamista.Sillä, että kysyjä haluaa käyttää ulkomaista SIM-korttia, ei ole mitään olennaista eroa kysymykseen - vastaus olisi sama, jos hän haluaisi ostaa uuden SIM-kortin omasta maastaan.
@DavidRicherby Tämä kysymys * voisi * koskea matkaa, sillä joillekin puhelimille ulkomainen SIM-kortti * tekee * eron.Katso vastaukseni.
@Neusser Ostin sen myymälästä, joka ei ole sidoksissa mihinkään palveluntarjoajaan, joten se ei koskaan ollut osa matkapuhelinsopimusta.
@David Richerby Tiedän jo, että oman maan SIM-kortti ei aiheuttaisi ongelmaa.Halusin tietää, onko ulkomailla sijaitsevilla SIM-korteilla erillinen lukitusmekanismi.
Huomaa, että kaikki puhelimet eivät sovellu kaikkiin maihin ja / tai verkoihin, koska tekniikat ja taajuudet vaihtelevat.Tai sinulla voi olla ääni, mutta ei tietoja, tai vain hyvin hidasta dataa, tai päinvastoin vain nopeaa dataa peittoalueilla.Kaksi puhelinta, joita markkinoidaan täsmälleen samalla mallinimellä, voivat olla melko erilaisia maittain tai jopa operaattoreittain.Esimerkiksi iPhone 5S: stä ja iPhone 5C: stä oli 6 erilaista versiota.
Kolme vastused:
DCTLib
2018-04-30 15:48:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lukituksia on kahdenlaisia:

  • "SIM-lukko", joka rajoittaa mitä palveluntarjoajan SIM-kortteja voi käyttää.
  • "Alueen lukitus", joka rajoittaa, millä alueilla puhelintasi voidaan (alun perin) käyttää.

Ensin mainittuja varten tarkista palveluntarjoajalta. Jos vaihdoit kerran toiseen yritykseen, sinulla ei todennäköisesti ole SIM-lukitusta. (Katso myös Sebastiaan van den Broekin vastaus.)

Toinen lukitustyyppi on matkapuhelimen valmistajakohtainen. Esimerkiksi Samsung rakentaa puhelimeensa sellaisen lukon, että sinun on käytettävä sitä paikallisen SIM-kortin kanssa puhelimen pahvilaatikossa ilmoitetulla maantieteellisellä alueella vähintään 5 minuutin puheaikaa ennen sitä voidaan käyttää toisella alueella. Ei pitäisi olla ongelma myöskään sinulle.

Lisään myös, että eri puolilla maailmaa käytetään erilaisia taajuuksia.Vaikka GSM on universaali, jos haluat 4G: n Yhdysvalloissa, operaattorista riippuen EU-puhelin voi olla yhteensopimaton tai ei.
Myös laitteistojen yhteensopivuus on tarkasteltavissa - puhelimet eivät tue kaikkia matkapuhelinverkkokaistoja.Kerran oli melko todennäköistä, että puhelimet toimisivat yhdellä alueella, mutta eivät toisella, mutta nykyään on erittäin todennäköistä, että ainakin vähimmäisyhteensopivuus on olemassa.Silti se, että puhelin tukee LTE: tä kotona, ei takaa sen olevan ulkomailla.
Sebastiaan van den Broek
2018-04-30 14:21:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ota huomioon maasi lainsäädäntö osoitteessa https://fi.wikipedia.org/wiki/SIM_lock ja tarkista sitten tarvittaessa palveluntarjoajalta.

Euroopalla tai EU: lla ei ole tätä vastaista lakia, kuten esimerkiksi Singapore, mutta kokemukseni mukaan lukittujen puhelimien myynti ei ole enää yleistä. Silti paras selvittää, ennen kuin tarvitset puhelinta muualla.

RedGrittyBrick
2018-04-30 19:58:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko eurooppalaisen älypuhelimen lukitus jo avattu?

Kyllä. Todennäköisesti.

Ainoa yleinen lukitusmuoto, josta olen tietoinen ja jota puhelimen myyjät käyttävät Euroopassa, on luurin lukitseminen tietyn puhelinverkon myöntämiin SIM-kortteihin, kun verkko tukee alkuperäisiä kustannuksia. puhelimen. Kun ostat puhelinta, sinulla on yleensä mahdollisuus valita kuukausihintainen, pay-as-you-go (UK-termi) tai SIM-vapaa. Kokemuksestani lukittuna on aina SIM-korttivapaus.

Huomaa, että on olemassa myös useita "lukkoja", jotka loppukäyttäjä voi ottaa käyttöön puhelimen laitteistossa ja / tai erikseen SIM-kortilla - periaatteessa salasanan. Nämä eivät ole merkityksellisiä.

Vaihdoin palveluntarjoajaa

Kun vaihdat verkko-operaattoria EU: ssa (tai ainakin UK), puhelimen on oltava lukitsemattomassa tilassa. Jos se oli aiemmin lukittu, maksat yleensä nykyiselle palveluntarjoajalle lukituksen avaamisen - minkä jälkeen puhelinta voidaan käyttää minkä tahansa palveluntarjoajan SIM-kortilla.

Puhelinta ei tarvitse avata, jos vaihdat palveluntarjoajan välillä. käytä samaa taustaverkkoa, esimerkiksi kun yksi tai useampi virtuaalinen matkapuhelinoperaattori (MVNO) käyttää samaa taustaverkkoa . Esim. SIM-kortin vaihtaminen verkko-operaattorin tarjoamasta MVNO: ksi verkkoaan käyttäen tai kahden saman verkkoa käyttävän MVNO: n välillä.


Minulla ei ole koskaan ollut mitään ongelmia Isossa-Britanniassa ostetun puhelimen kanssa, jota käytetään planeetan muut osat. Tuetuilla taajuuksilla voi olla ongelmia - alussa maksit palkkion kolmikaistaisista tai nelikaistaisista GSM-puhelimista, jotka toimisivat Yhdysvalloissa (puhelimia oli periaatteessa kahta tyyppiä, sellaisia, jotka toimivat maailmanlaajuisesti paitsi USA ja joka toimi Yhdysvalloissa). Nykyään tilanne on paljon monimutkaisempi. Minä vain siiven sen, luulen voivani aina ostaa halvan puhelimen toisesta päästä, jos asiat eivät suju.

Joskus voit käyttää lukittuja puhelimia muissa verkoissa, jos ne ovat MVNO: ta ja käyttävät samaa taustaverkkoa.Esimerkiksi ostin lukitun O2-puhelimen, eikä minulla ollut mitään ongelmaa käyttää sitä GiffGaff-SIM-kortin kanssa.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...