Kysymys:
Voinko hakea Yhdysvaltojen viisumia Myanmarista Intian kansalaisena?
Rajeen
2017-12-19 14:38:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen intialaisen passin haltija. Olen Myanmarissa (Burma). Voinko saada viisumin Yhdysvaltoihin täältä?

Äänestäjät, lisää hyödyllisiä kommentteja, jotta uusi käyttäjä ymmärtää, mitä heidän on muutettava.
Rajeen, Yhdysvaltain myanmarilaisen suurlähetystön verkkosivun tulisi sisältää nämä tiedot.
Äänestin siitä, että mielestäni tämä on oikeutettu kysymys.Kuten edellä todettiin, Yhdysvaltain suurlähetystöllä olisi oltava tarvittavat tiedot viisumin saamisesta.
@DCTLib ja user79930 Itse asiassa Yhdysvaltain konsulaatti ei todennäköisesti anna hänelle paljon hyödyllistä tietoa.Esitin kerran samanlaisen kysymyksen yhdysvaltalaisesta konsulaatista, ja he yksinkertaisesti kieltäytyivät sanomasta muuta kuin "teknisesti voit hakea * missä tahansa * konsulaatissa missä tahansa maassa, mutta se voi vaikuttaa onnistumismahdollisuuksiisi".He kieltäytyivät nimenomaisesti kertomasta minulle, missä olosuhteissa on hyväksyttävää soveltaa toisessa maassa, eivätkä edes kuunnelleet tilannettani.
@user79930 Tämä oli hyvin turhauttavaa, koska en yksinkertaisesti voinut saada tarpeeksi tietoa voidakseni päättää, kannattaako ottaa riski hakea muualta.Myöhemmin sain tietää, että tämä on tyypillisesti amerikkalainen tapa tehdä asioita.Henkilö, jonka kanssa voisin puhua konsulaatissa heidän neuvontapalvelunsa kautta, pestä kätensä pienimmänkin koettuun vastuuseen.
Kolme vastused:
JonathanReez
2017-12-22 18:31:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan:

Sinun tulee varata tapaamisesi viisumihaastattelulle yleensä Yhdysvaltain suurlähetystössä tai konsulaatissa maassa, jossa olet elää. Voit suunnitella haastattelusi mihin tahansa Yhdysvaltain suurlähetystöön tai konsulaattiin, mutta muista, että viisumin saaminen voi olla vaikeaa vakituisen asuinpaikkasi ulkopuolella.

Joten vastaus on kyllä ​​, voit hakea viisumia. Huomaa kuitenkin, että ellet asu Myanmarissa, Yhdysvaltain konsulaatilla voi olla vaikeaa arvioida henkilökohtaista tilannettasi, minkä vuoksi hylkääminen on paljon todennäköisempää. Kehotan sinua joko tulemaan paikalliseksi asukkaaksi ennen hakemista tai hakemaan palatessasi Intiaan.

Lisään, että viisumia hakiessani täällä Prahassa minua ei edes pyydetty todistamaan, että olen paikallinen asukas. Työsopimus ja tiliotteeni olivat kaikki mitä he tarvitsivat, mutta tämä oli yhdellä maailman vähiten varattuista konsulaateista maailmassa, ja passini on maasta, joka on VWP-ehdokas. Hakeminen Yangonin konsulaattiin ulkomaalaisena, jolla on vähän paikallisia siteitä, voi olla vaarallinen ehdotus.

Lisäksi Yhdysvaltain Myanmarin konsulaatti toteaa, että:

Kaikkien muiden kuin maahanmuuttajien viisumihakijoiden on osoitettava vahvat yhteisö-, perhe-, ammatti- ja taloudelliset siteet Burmaan.

Tämä osoittaa, että oletuksena he odottavat sinua olla paikallinen.

PS On tilanteita, joissa tietty Yhdysvaltain konsulaatti vastaanottaa säännöllisesti paljon hakemuksia naapurimaissa, koska se on lähimpänä konsulaattia asuinpaikkansa kanssa. Tällöin konsulaatin työntekijät eivät olisi yllättyneitä nähdessään asiakirjoja kolmannesta maasta, eikä yllä olevia sovelleta

Asun Etelä-Brasiliassa.Joskus sitten lähellä Brasilian konsulaattia oli São Paulo, melkein 2000 km.Toisaalta Montevideussa (Uruguayn pääkaupunki) on konsulaatti.Joten joukko ihmisiä, jotka saivat viisumin siellä ilman ongelmia.
Tervetuloa!Brasilia on mannermaa!Joten meillä on tällaisia asioita täällä!
Crazydre
2017-12-25 01:12:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit hakea viisumia Burmassa, mutta viisumihaastattelussa virkamiehet haluavat todistuksen siteistä asuinmaasi kanssa, ja jos et asu Burmassa, sinulla ei ole Burman asiakirjoja, jotka todistavat siteet.

Yhdysvaltain viisumivirkailijat ovat enimmäkseen koulutettuja käsittelemään suurlähetystön sijaintimaassa annettuja asiakirjoja, joten he eivät välttämättä tunne riittävästi intialaisia ​​asiakirjoja voidakseen selvittää, onko sinulla riittäviä siteitä siellä ja viisumi voidaan myöntää turvallisesti.

Joten voit jälleen tehdä sen, mutta sitä ei suositella, jos et asu Burmassa.

Szabolcs
2017-12-26 23:10:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Esitin kerran saman kysymyksen yhdeltä amerikkalaiselta konsulaatilta, ja sain vastauksen (muotoilemalla):

Voit hakea missä tahansa, mutta hakea eri maassa kuin asut vaikuttaa onnistumismahdollisuuksiisi. Olen pahoillani, en saa kertoa sinulle enemmän.

@ JonathanReezin vastaus kertoo periaatteessa saman. Kirjoitin tämän vastauksen tuodakseni esiin jotain muuta:

Kun sain vastauksen, huomasin sen olevan hyvin turhauttavaa, koska kulttuurinen yhteys paperityön tekemiseen monissa Euroopan maissa verrattuna Yhdysvaltoihin. Olin tottunut suhteellisen selkeisiin vaatimuksiin: tuo dokumentit A, B, C ja D: n notaarin vahvistama käännös ja olet hyvä. (Käytännössä: "Sinun olisi pitänyt tuoda myös E kolmena kappaleena, eikä C: llä ole leimaa, joten tule takaisin huomenna".)

Amerikkalainen tapa tehdä asioita on hyvin erilainen. Ei tule olemaan kovin selkeitä sääntöjä. Sinun täytyy vain vakuuttaa viisumivirkailija, ettet riko viisumin ehtoja. Menestyksen takaamiseksi ei ole selkeitä vaatimuksia, etkä voi koskaan olla varma siitä, kuinka he tarkalleen tekevät päätöksensä. Ei ole sääntöä, kuten "voit hakea maasta X, jos esität oleskeluluvan kyseiselle maalle". Suurin osa vastuusta säilyy kanssasi, ja jos et ole varma siitä, miten lomake täytetään tai mitä asiakirjoja valmistellaan, et saa apua. Konsulaatin työntekijät eivät saa antaa sinulle tietoja, jotka antavat vaikutelman, että he auttavat sinua menestymään hakemuksessasi.

Sinun tarvitsee vain tehdä oma mielipiteesi siitä, löytääkö viisumivirkailijasi syyn hakeminen Myanmarissa on hyväksyttävää.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...