Kysymys:
Kuinka minun pitäisi maksaa, jos ruoka on hyvää, mutta tarjoilijan / tarjoilijan palvelu on kauheaa Yhdysvalloissa?
Tuan Anh Hoang-Vu
2015-05-18 19:59:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Annan vinkkejä koko ajan Yhdysvalloissa, yleensä 15% - 20%. Ruoka on yleensä hyvää, mutta joskus tarjoilijalta / tarjoilijalta saamasi palvelu on kauheaa. Hän oli periaatteessa sivuuttanut minua koko ajan, vaikka tekin useita pyyntöjä.

Pitäisikö minun vähentää vihjeen määrää vai jättääkö kuittiin viesti, jotta voin kertoa hänelle, onko hän kauhea? Entä jos ruoka on todella hyvä?

En koskaan tippa, tarjoilijan on tarkoitus tehdä työnsä ja työnantajan on maksettava työntekijälle, ottaen tarvittaessa huomioon työsuoritukset. En ymmärrä, miksi työnantajan olisi ulkoistettava osa tehtävistään asiakkaalle.
@CountIblis Jos olet Yhdysvalloissa, se on yksinkertaisesti väärin. Kulttuurinen odotus on, että tipoit keskimäärin noin 15% ravintolapalveluista, ja se on tehnyt sen suoraan järjestelmään. Tarjoilijoille maksetaan tyypillisesti 2–3 dollaria tunnissa. Voit olla eri mieltä kulttuurimekanismin kanssa kaikesta mitä haluat, mutta odottamaton henkilökunnan kaataminen on kuitenkin vain töykeä.
@Joe ja sitten ihmiset ovat yllättyneitä saadessaan huonon palvelun. Jos joudut maksamaan vihjeen riippumatta siitä, kuinka huono palvelu oli, miksi tarjoilijan tulisi vaivautua tarjoamaan sinulle mitään palvelua ollenkaan. Odota vain "kulttuuriodotusta" äläkä tee mitään.
Tarjoilijan tulee tarjota sinulle palvelua tai muuten hänet erotetaan, kuten kaikki muutkin. Miksi ohjelmistokehittäjän pitäisi tehdä mitään työtä? Joka tapauksessa kommenttini syy oli sen yläpuolella oleva, joka ei koskenut lainkaan palvelun laatua.
Mutta miten hänet tulisi erottaa, jos palautetta on 0? Hän teki surkeaa työtä - sai 15%, teki normaalin työn - sai 15%. Kuinka hänen tai hänen esimiehensä pitäisi saada selville, että hän pärjää huonosti? Toisaalta ohjelmistokehityksessä ei ole kulttuurisia odotuksia. Jos olen jättänyt muutaman määräajan ja odotan kulttuurisen odotuksen tuovan minulle ylennyksen, esimieheni huomaa sen ja potkaisee minut.
@SalvadorDali Vinkki vastaavasti. Olen jättänyt 2c-vinkkejä aiemmin, kun tarjoilija oli liian kiireinen juorutuksesta saadakseen meille jotain niin yksinkertaista kuin vesi. Jos saat huonoa palvelua, kaatuminen matalalle ON TAPA, jonka laitat sen yli ... ja ehkä huomautus kuittiin. Tai valitus johdolle eikä vihjeitä. Sinun ei tarvitse pudottaa 15% ... sitä odotetaan paitsi palvelusta ... Mene ylös tai alas riippuen siitä, mitä palvelua todella vastaanotat. Se ei ole vaikea käsite.
"Kiitokseni kokille." Mukavat ravintolat (kuten niissä, joissa on kokki) järjestävät mielellään lyhyen esittelyn kokille illallisen jälkeen, jotta voit toimittaa "kohteliaisuutesi" suoraan.
Yksitoista vastused:
cdkMoose
2015-05-18 20:09:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vihje on palvelua varten, ruokalistan hinta on ruokaa.

Jos palvelu on huono, jätä pieni vinkki. Tämä osoittaa odottavalle henkilölle, että et unohtanut antaa vihjeitä, mutta tunsi, että heidän palvelunsa oli ansaitsematonta.

Toisaalta on tärkeää, ettet jätä huonoa kärkeä, jos ruoka oli huono, mutta palvelu oli hyvää. Odotushenkilöstö ei voi tehdä ruoasta parempaa, eikä sitä tule rangaista siitä. Jos näin on, en todennäköisesti menisi takaisin ravintolaan. Saan ensi kerralla paremman / erilaisen tarjoilijan, mutta kokkien määrä on paljon rajallisempi.

Eikö kärki ole% välillä 15 ja 20? Voitteko todella jättää vähemmän rahaa, jos palvelu on mielestäsi huono? Tai jätät vähiten alueelle?
Vinkki on mikä tahansa summa, jonka haluat jättää. Alue 15-20 on kohtuullinen lähtökohta. Tippaa ei vaadita (vaikka odotuksia onkin), ja varmasti, jos haluat lähettää viestin, alle 15% voi tehdä sen. Jotkut tarjoilijat eivät tietenkään tunnista omia puutteitaan ja ajattelevat, että olet vain halpa. YMMV.
@nsn Pienin vinkki on oikeastaan ​​0,01 dollaria - Yhdysvaltojen tapaan tämä on äärimmäistä kritiikkiä tarjoilijalle, ja se muistuttaa suoraan sanomista "Jätin tämän sentin vain kertoakseni, etten unohdin jättää vihjettä - sinä todella hoidit meille niin hirvittävän "- se ei ole kaukana" ruuvata sinua ". Elämäni aikana Yhdysvalloissa käydyistä tuhansista ravintoloiden vierailuista minulla on ehkä ollut syytä tehdä tämä ... kerran, kaksi ehkä? <15% laskusta pidetään jonkin verran alhaisena vihjeenä, 15% tarkoittaa "olit riittävä" ja 20% + oli "teit hyvää työtä, jätän sinulle enemmän kuin sosiaalinen tapa vaatii".
@nsn ei ole kuin olisi olemassa lakia. sinun ei koskaan * tarvitse * maksaa mihinkään missään olosuhteissa. mutta kaikki tekevät, koska näin kulttuuri toimii. 15-20% on vain kirjoittamaton sääntö, josta kaikki ovat sopineet.
Kiitos kulttuurivinkeistä :) - Luulin, että se oli muutakin kuin vain kulttuuritapahtuma, koska kuulin joissakin ravintolalaskuissa jopa täsmennettävän vinkin.
@nsn-ravintolat voivat vaatia kaatopaikan ("juomarahaa"). se on heidän oikeutensa yrityksenä. tämä on yleinen asia, mutta yleensä ravintolat pakottavat sinut maksamaan juomarahaa vain, kun siellä on tietty vähimmäismäärä ruokailijoita (tyypillisesti 5-7). En ole koskaan kuullut ravintolasta, joka vaatii juomarahaa * kaikista * aterioista.
-1
Ehkä ei ole mitään syytä, että jotkut paikat ovat kalliimpia kuin toiset: 15% on eräänlainen huono kärki esimerkiksi New Yorkissa (perinteisesti tyypillinen vinkki on kaksinkertainen vero tai 17,75%, mutta vain 20% tyypilliseen palveluun on yleistymässä).
En yleensä tippi 20%, lähinnä siksi, että olen tuntenut monia ihmisiä, jotka ovat työskennelleet tarjoilijoina, jotka ovat kertoneet kuinka moni ihminen ei tiputa ollenkaan koskaan. Yhdysvalloissa 15%: n kärki on tapana, mutta jotkut ihmiset vain tiputtavat 5 dollaria riippumatta siitä, kuinka suuri sekki on; jotkut vinkit 10%, koska se on helppo laskea; ja jotkut eivät tippa ollenkaan, koska ne ovat halpoja. Annan vihjeen 20% - ja yleensä odotushenkilöstö taistelee saadakseen minut osastoonsa. Minun on tiedetty tippaavan enemmän kuin sekin, onko kyseessä pieni sekki (esim. Jäätelö pienen tyttäreni kanssa), ja tarjoilija teki vierailusta hauskan / erikoisen (esim. 10 dollaria 5 dollarin sekillä).
Ahh ... se on vähän kuin elokuvan DVD: n ostaminen silloin - voin ostaa DVD: n, mutta se ei tarkoita, että olen ostanut oikeuden tosiasiallisesti * toistaa sitä (vyöhykkeet, "kopiosuojaus", ... )? Voin ostaa ruokaa, mutta en voi samanaikaisesti odottaa, että kukaan vaivautuu tuomaan ruokaa pöydälleni! Outo maailma ...
Jos ruoka on huono, keskustele johdon kanssa. He yleensä tekevät sen oikein sen sijaan, että joutuisivat noloon julkisuudesta. Useimmat johtajat välittävät myös siitä, mitä heidän asiakkaansa ajattelevat. Tavallinen vastaus on hyvitys ateriastasi ja / tai korvaus paikan päällä. Älä kuitenkaan jätä huono kärki vain ruoan takia. Ja kyllä, kallistetut työntekijät ovat jopa 75% pienempiä kuin palkat / tunti työntekijät. Ne kirjaimellisesti riippuvat noista vihjeistä seuraavaan ateriaansa. Minulla on ollut tuo työ aiemmin. Suurin osa tarjoilijoista / tarjoilijoista on aidosti mukavia, ellei stressaantunut, mutta olosuhteiden uhreja. Vinkki hyvin.
user29655
2015-05-18 21:27:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

cdkMoose on oikea siinä mielessä, että ruoan laatu ei saa vaikuttaa tippiisi. Kysymyksesi näyttää kuitenkin toimivan hieman väärässä lähtökohdassa, ja mielestäni on myös sanottava, että pienen vihjeen jättäminen huonoon palveluun tulisi tehdä vain poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Tarkoitan poikkeuksellisissa olosuhteissa tarjoilijan aktiivista vihamielisyyttä tai äärimmäistä epäkohteliaisuutta. Jos tarjoilija on yksinkertaisesti huomaamaton, sinun tulee silti jättää täysi vinkki. Tästä syystä:

  • Monissa ravintoloissa ja varsinkin ruuhka-aikoina tarjoilijat ovat voimakkaasti ylityöllistettyjä, eivätkä ne voi usein olla niin tarkkaavaisia ​​kuin he saattavat haluta.
  • Odota henkilökuntaa useimmissa ravintoloissa Yhdysvalloissa maksetaan melkein kokonaan vihjeistä. Vinkin saaminen ei ole mukava pieni bonus hyvästä palvelusta, se on heidän toimeentulonsa.
  • Harvat muut ammatit vaativat tällaista jatkuvaa tarkkaavaisuutta ja mahdollisuutta saada välittömät taloudelliset seuraamukset yhdestä epäonnistumisesta. Jos minulla on hidas päivä töissä, pomoni saattaa nuhdella minua, mutta ei voi mielivaltaisesti leikata seuraavaa palkkaani.
  • Tippikulttuuri on vakiintunut Yhdysvalloissa, ja monet näkevät jättävän pienen kärki niin epäkohteliasta, vaikka palvelu olisikin epäoptimaalista.

Jos haluat antaa vihjeen palvelun laadun perusteella, ehdotan omaksuvan päinvastaisen mentaliteetin kuin kysymyksessäsi esitetty; Palkitse hyvä palvelu sen sijaan, että rankaisisi huonoa palvelua. Suunnittele esimerkiksi, että tippi aina 20% kiinteänä palvelumaksuna, mutta joskus jätä 5-10% ylimääräinen "vapaaehtoinen palkkio" poikkeuksellisesta palvelusta.

Ehdottomasti +1 tälle. Vietin vuosia palvelin- / baarimikko-töissä koulussa ja voin vakuuttaa, että tarjoilijat ovat usein ylityöllistettyjä ja liian alhaisia, kun otetaan huomioon työn stressi (kiireisessä ravintolassa). Usein on asioita, joita vieras voi tulkita huonoksi palveluksi, mutta jotka eivät itse asiassa olleet palvelimen hallinnassa. Vinkki vähintään 15% ja * jätä rakentava kommentti * jäykistämisen sijaan, jotta he voivat ainakin maksaa vuokransa.
Entä jos he tuskin vastaavat pyyntöihini, mutta hyvin reagoivat muihin pöytiin? Ja jos ravintola ei ole ruuhka-aikoina?
Aika elää vähimmäispalkkaa, joten odota henkilöstön ei tarvitse kerätä rahaa. Nosta ruoan hintaa ja maksa se henkilökunnalle.
+1 vertailusta melkein jokaiseen toiseen työhön, jossa minulle maksetaan sama riippumatta siitä, kuinka hyvin suoritan yksittäisen tehtävän. Kaikilla on huono päivä. Olisi mukavaa, jos aloittaisimme vain palvelimille maksamisen oikein, mutta siihen asti kaatopaikat ovat välttämättömiä.
@tuananh, vaikka se voi olla turhauttavaa, tällaiselle käyttäytymiselle on useita ymmärrettäviä syitä. Ehkä tarjoilija joutui työskentelemään kaksoisvuorossa viime yönä ja on uupunut tai hajamielinen. Ehkä johto on neuvonut heitä pitämään erityistä huolta toisesta pöydästä jostain syystä. Ehkä toinen pöytä yksinkertaisesti merkitsee ne alas huomattavammin.
Ymmärrän vaiston olla kärsimättä, jos uskot, että tarjoilija toimii pahoinvoinnilla sinua henkilökohtaisesti, mutta vaikka se tuntuisikin tältä, antaisin heille epäilyksen edun ja antaisin heidän tulonsa.
@user29655 Palvelimen syyt olla poissa 100% pelistä eivät ole asiakkaan vika eikä ongelma. Minun asiakkaana ei pitäisi maksaa palkkioita kauheasta palvelusta.
@Ghost kukaan ei aio estää sinua jättämästä niukkaa kärkeä jostain syystä, josta pidät sopivana, ja epäilen voivani vakuuttaa sinut olemaan tekemättä niin. Tässä ja muissa tapauksissa mielestäni on parempi, että joku tekee sen, mikä on antelias ja kiltti, vaikka se ei olekaan ehdottomasti heidän "vika tai ongelma". Ja toistan, että palvelimen näkökulmasta vihje ei ole "palkkio", se on heidän tulonsa.
@ghost on monia asioita, joita luulet sinun tekevän tai tekemättä, ja olisit oikeassa. kuitenkin on edelleen arvoa * tehdä niitä joka tapauksessa * vain siksi, että näin yhteiskunta toimii. kesti kauan tämän ymmärtäminen, mutta saan sen nyt. tipin aina 20% enkä vain välitä. en pidä siitä, mutta olen myös lopettanut välittämisen. se on elämää.
En sanoisi, että 20% on kiinteä taso, mutta varmasti jotain selvästi yli nollan.
Jos odotushenkilöstö on vakavasti ylityöllistetty, he palvelevat enemmän asiakkaita kuin heidän pitäisi olla, ja tarvitsevat siten pienemmän kärjen jokaiselta asiakkaalta saadakseen kunnolliset tulot. Joten on hienoa antaa heille pienempi kärki heijastamaan heikkoa palvelua, koska he ovat ylityöllistettyjä.
@MikeScott Kaikilla toimialoilla, jotka voin ajatella, tämä ei kuulu, * vastuun ottaminen on jotain, jonka on tarkoitus saada ylennys tai nostaa ** etukäteen. *** Jos asiakkaita on liian paljon, palvelin työskentelee kovemmin ja vastuullisemmin enemmän asioita varten - ja sen pitäisi tarkoittaa, että he näkevät enemmän korvausta. Joten ei, heidän ei ole “hienoa” saada samat tulot, kun heidän on palveltava enemmän ihmisiä, tehtävä enemmän työtä ja ottaa enemmän vastuuta. Se olisi sama kuin kertoa myyjälle, että heidän kiintiönsä on noussut, mutta koska heidän on myytävä enemmän, he saavat vähemmän per tonni saadakseen siitä tasapainon.
@KRyan Jos he pystyvät säilyttämään standardinsa samalla kun he ottavat enemmän työtä, he saavat todellakin enemmän korvausta. Vain jos he eivät kykene käsittelemään ylimääräistä työtä ja heidän standardinsa liukastuvat, heidän vinkkinsä eivät tule eikä niiden pitäisi nousta ylimääräisten asiakkaiden määrän mukaan.
@MikeScott Ja näin, kirjaimellisesti mikään muu teollisuus ei toimi. Joku, joka ylennetään liian pitkälle ja joka ei kykene käsittelemään uusia tehtäviä, voidaan alentaa (vaikka se ei yleensä ole), mutta * niin kauan kuin nämä vastuut ovat osa hänen työnkuvaa, heille maksetaan korvaus vastaavasti.
@KRyan nimeää toimialan, jossa saat ylennyksen _ ennen kuin työskentelet työnkuvasi yläpuolella.
@Gusdor Teoriassa * sinun ei koskaan tarvitse työskennellä työnkuvasi yläpuolella. * Pomo haluaa sinun tekevän enemmän vastuuta, haluaa lisätä työnkuvaan *, sitten hänen on ylennettävä sinua ** ensin **, * muutettava työsi niin, että uusi virkaselvitys sisältää uudet vastuut. Käytännössä tämä tapahtuu toisinaan ja toisinaan ei, mutta ihmisille, jotka saavat ylimääräisiä velvollisuuksia päällekkäin ilman samanaikaista tehtävänimikkeen ja / tai palkan lisäystä, suositellaan usein ottavan tämän yhteyttä johtoon * tällä sivustolla *, koska se ei ole miten asioiden pitäisi toimia.
@KRyan, jos olen esimies, haluan tietää, että työntekijä voi saada työnsä valmiiksi ennen ylennystä. Viralliset alennukset ovat haitallisia kaikille. Vastuuta ei aina pakoteta. Voit kysyä ensin! Joskus työntekijä ottaa sen itse ja ylittää odotukset. Sitten mainostat heitä tietäen, että he pystyvät käsittelemään sitä. Näin todellinen maailma toimii.
@Gusdor Todellinen maailma toimii * joskus *. Mutta muina aikoina johtaja * tarvitsee tehdyn työn * ja hänen on vakuutettava joku ottamaan ylimääräinen vastuu houkuttelemalla heitä ylennykseen. Ja toisaalta jotkut johtajat näkevät, että työntekijä tekee jo työn, joten miksi mainostaa heitä? Ja juuri sellaista käyttäytymistä MikeScott mainitsee "hyvänä" siitä, miten odotushenkilöstölle maksetaan korvaus.
"Jos tarjoilija on yksinkertaisesti tarkkaamaton". Huomaamaton IS-huono palvelu. Olen jättänyt yhden sentin tapauksissa, joissa minun on pitänyt mennä jahtaamaan tarjoilijani alas. Heidän koko tehtävänsä on huolehtia sinusta, ja unohtaminen, että olet siellä, epäonnistuu siinä surkeasti. huono palvelu ansaitsee aina huonoja vinkkejä.
UnhandledExcepSean
2015-05-18 20:06:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluan heittää heille pienimmän arvon kolikon, jonka minulla on; sillä tavalla he tiesivät, etten unohtanut vinkkiä. Sitten puhun esimiehelle tai lähetän palautetta sähköpostilla.

Tämä ei paranna palvelua sinulle tai kenellekään muulle. Se vastaa kiukun heittämistä, ja sillä on yhtä paljon vaikutusta.
@JeremyNottingham Puhuminen johtajalle ja / tai palautteen lähettäminen heille ei ole rakentavaa palvelimen palvelun laadun parantamiseksi? Minun tehtäväni ei ole parantaa heitä palvelemaan muita.
Pillin tai nikkelin keraaminen ei ole rakentavaa palvelun laadun parantamiseksi. Keskustelu esimiehen kanssa voi saada sinulle ilmaisen aterian, mitä yleensä matalan kippiauton todella haluaa.
@JeremyNottingham Olen ehkä ymmärtänyt tämän väärin, koska en ole asunut Yhdysvalloissa, mutta en ymmärrä täysin, kuinka alhainen kärki ei ole rakentava, jos sitä käytetään yhdessä esimiehelle tehdyn valituksen kanssa. Tarjoilijan, joka saa jatkuvasti alhaisia ​​vihjeitä ja monia valituksia, on joko parannettava tai hänet on erotettava / lopetettava pienien tulojen vuoksi.
@JeremyNottingham Kuinka onnettoman asiakkaan pitäisi sitten ilmaista paheksuntansa saamastaan ​​palvelusta?
Aivan kuten mikä tahansa muu yritys, älä mene sinne, jos he eivät tarjoa haluamaasi palvelua. Ajatus siitä, että voit muuttaa yrityksen toimintatapaa pidättämällä tuloja yhdeltä työntekijältä, on väärä.
@JeremyNottingham Etkö usko, että kauheaa palvelua tarjoavaa tarjoilijaa ei kannusteta parantamaan saatuaan jonon huonoja vinkkejä?
@JeremyNottingham Mielestäni ravintolat tarjoavat ruokaa ja palvelimet tarjoavat palvelua. Kuten cdkMoose sanoi, ruoan hinta on valikossa ja palvelu on kärjessä. Tarjoilijoiden tulisi tarjota vähintään riittävä palvelu kohtuullisen vihjeen saamiseksi.
@JeremyNottingham Onko tarjoilijan tarkoitus muistaa kaikki palvelemansa ihmiset ja ottaa huomioon heidän läsnäolonsa puuttuminen seuraavien kuukausien aikana? Se tuntuu erittäin vaikealta. Ei palata huonon ruoan takia on ok, mutta huono palvelu ... kukaan ei koskaan tiedä.
En ole eri mieltä kanssasi filosofisesti, mutta käytännöllisesti. Ravintolakokemukseni mukaan huonon kaatumisen uskotaan olevan persoonallisuusvirhe eikä yleensä laillinen "viesti". Yleinen mielipide on, että ruokailija jättää penniäkään pöydälle henkilökohtaisena loukkauksena palvelimelle. Kuten kenenkään muun kohdalla, henkilökohtaiset loukkaukset ovat harvoin rakentavia. Mutta kaiken tämän lisäksi, onko olemassa muuta yritystä, jossa voit kuluttaa tuotetta (palvelua) ja sitten päättää olla maksamatta siitä?
@JeremyNottingham Internet?
@DanielF Mikä tietty osa Internetiä?
@JeremyNottingham "En usko, että x on niin hyvä, joten minä piraatin sen".
@JeremyNottingham Voit myös kuluttaa jotain Internetissä ja palauttaa sen sitten täyden hyvityksen saamiseksi. Jos palautetaan 14 päivässä tai vähemmän. Joten kyllä ​​on muitakin yrityksiä, joissa voit kuluttaa eikä maksaa, koska et ole tyytyväinen.
Jos kuluttaja ei halua jättää vinkkiä, onko mahdollista mennä keittiöön hakemaan ruoka itse? Ei? Kaatopaikka on ilmeisesti pakollinen vero oven läpi kävelemisestä.
Joe
2015-05-19 02:07:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Monissa paikoissa vinkkejä ei ole vain tarjoilijalle, vaan ne jaetaan linja-autojen, baarimikon ja joskus muiden henkilökunnan jäsenten kanssa - yleensä ei kokkien, mutta jopa silloin tällöin.

He ovat myös merkittävä osa palkoistaan, useimmat tarjoilijat ansaitsevat muutaman dollarin tunnissa "plus vinkkejä" pikemminkin kuin normaalin palkan. Kun työskentelin yliopistossa paikallisessa aamiais- / ruokailupaikassa, alhaiset hinnat, mutta korkea pöytä kääntyi, vedin yleensä esimerkiksi 10--15 dollaria tunnissa vinkkejä ja 3,15 dollaria tunnissa palkoina (IL-minimipalkka tuolloin), ja antoi 25% siitä baarimestarille ja bussipojille (15% ja 10%, jos muistan).

Nollan tai lähes nollan kaataminen, varsinkin jos et tietenkään ole amerikkalainen, ei tuota mitään muuta kuin saa heidät ajattelemaan, että olet ulkomaalainen, jolla ei ole aavistustakaan tavoistamme.

Sen sijaan tiputa mukavuusalueesi alaosaan - minulle se on kuollut vähintään 10%, suurimman osan ajasta 20% keskiarvolla. hyvään palveluun - ja jätä kommentti tarjoilijalle tai esimiehelle ongelman mukaan, jos se oli riittävän merkittävä sen tekemiseksi. Jos tarjoilija oli yksinkertaisesti huomaamaton, hänen ilmoittamisesta voi olla hänelle todella hyödyllistä tulevaisuudessa. Jos tarjoilija oli töykeä tai muuten et ole mukava puhua hänen kanssaan, johtajan ilmoittaminen on hyödyllistä; Huomaa, että jos teet sen henkilökohtaisesti ennen maksamista, se lähettää signaalin odotat korvausta, joten usein tekeminen sen jälkeen, kun olet maksanut, on parempi.

Itse entisenä tarjoilijana haluaisin ehdottomasti Olemme arvostaneet sitä, että minulle ilmoitetaan, jos en ollut riittävän tarkkaavainen pöytää kohtaan - ja useimmiten tiesin jo. Olin työssäni melko hyvä, yleensä saanut korkeimman prosenttiosuuden ravintoloiden kärjistä, joissa työskentelin (ensimmäisen jälkeen), mutta minulla oli vielä pöytiä, joissa tein virheitä, päivinä, jolloin en ollut niin asioiden päällä, tai muuten oli ongelmia. Nopea:

Hei, kiitos, että palvelit minua tänään. Älä ole huolissasi pyytämästäsi jääteestä.

on melko kiistaton tapa muistuttaa tarjoilijaa siitä, että hän ei tehnyt jotain mitä pyysit.

Se, miten sinulle maksetaan, ei ole asiakkaiden huolenaihe. Se, että jaat vinkkejä, ei myöskään ole heidän huolenaiheensa. Tiesit täysin, mitä puomi aiheutti, ja pidit sen joka tapauksessa. Saat huonoja vinkkejä huonosta palvelusta. Älä pidä siitä, etsi toinen työpaikka.
Graeme Oxley
2015-05-20 07:51:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ruoan laadulla ei ole merkitystä kärjen suhteen. Kokille maksetaan täysi palkka, eikä hän saa mitään vihjeitä. Siksi ainoa huolenaihe, kun päätät, kuinka paljon kippia tulee olla tarjoilijan tai tarjoilijan tarjoamaan palveluun. ÄLÄ palkitse palveluhenkilöstöä keittiön työstä.

Henkilökohtaisesti, jos saan huonoa palvelua, kaatan noin puolet keskimääräisestä; siis noin 7,5%. Jos saan hyvää palvelua, kaatan keskiarvon (22,5%).

Vaimoni koko ammattiuraan on liittynyt jonkinlaista kaatamista, joten hän vihjaa usein jopa 50% ja usko minua, että se ei ole mennyt huomaamatta. Meillä olisi usein ihmisiä, jotka tunnistavat meidät, kun tulemme säännöllisesti käymäämme paikkaan, ja saamme upeaa palvelua, koska he tietävät, että suuri vihje on tulossa.

Jason
2015-05-19 03:13:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole koskaan saanut niin huonoa palvelua, että tarjoilija ei ansainnut vihjeitä ajastaan. Useimmissa tapauksissa, joissa palvelin teki pahin työn, he olivat ilmeisesti koulutuksessa tai vain ulkopuolella, ja silti hieman hukkua.

Käytän yleensä 15% lähtökohtana. Jos se oli huonoissa ääripääissä, pelaan nopeasti ja löysästi, ehkä kierrän lähimpään 1 dollariin ja lyhennän ne noin 14 prosenttiin. Kun työskentelin ravintolassa (15 vuotta sitten), tuntipalkka oli 2,13 dollaria tunnissa (tai noin ... 10 dollarin sisällä). Ellei he ole suorastaan ​​vihamielisiä minulle (mitä ei ole koskaan tapahtunut), he ansaitsevat 15%.

Tämä on Yhdysvalloissa.

+1 Lisätäkseen palkan osaa: $ 2.13 / hr on nykyinen liittovaltion vähimmäispalkka kaatuneelle työntekijälle; * Työnantajan on kuitenkin korvattava ero, jos 2,13 dollaria tunnissa plus vihjeet ovat alle normaalin vähimmäispalkan eli 7,25 dollaria tunnissa.
@Daniel Jos näin on, ulkomaalaisten ei pitäisi tuntea syyllisyyttä laiminlyönnistä.
@curiousdannii ei toimi näin. Se ei ole taulukkokohtainen, ts. Jos vietän tunnin ajan pöydänne palvelemiseen, etkä kallista minua, työnantajan on maksettava minulle ero. Tyypillisesti palvelin tekee eron joissakin pöydissä ja ylittää * minimipalkan yhteensä - joten jos et tippa, otat silti pois kyseisen henkilön palkan. Pöydillä odottamista ei ole tarkoitettu vähimmäispalkkatyöhön.
@Jason Hyväksyi paitsi viimeisen pisteenne kanssa. Ammattitaitoiset lähtötason palvelutyöt ovat täydellisiä ehdokkaita vähimmäispalkalle. Minimipalkka on aivan aivan liian matala.
Odotustaulukot eivät ole ammattitaidoton lähtötason palvelutyö. Se olisi pikaruokaa.
@curiousdannii Mitä Jason sanoi. Ellei palvelin ole valitettavasti maksettava hintaan 2,13 dollaria tunnilta * ja * saa alle 5,12 dollaria tunnilta vinkkejä (mukaan lukien sinun!), Alennat palvelimen palkkaa olematta kaatumatta.
@Daniel - "Lisätäkseen yksityiskohtia palkkaosaan ... työnantajan on maksettava ero ..." Uskon, että olet oikeassa tässä säännössä, valitettavasti "ei koskaan" tapahdu tällä tavalla. Työnantajalla ei ole mitään keinoa tietää, kuinka paljon työntekijä (palvelin) on saanut yhteensä vihjeitä. He tietävät vain, mitä palvelin on ilmoittanut saamiensa vihjeiden määräksi, mutta tämä määrä voi olla liian suuri tai liian alhainen. He eivät maksa summaa eron kattamiseksi vain sen perusteella, että palvelin väittää, että heidän vinkkinsä eivät olleet riittäviä. Muuten monet palvelimet saattavat väärin väittää tämän.
@Daniel "alennat palvelimen palkkaa olematta kaatumatta". Jos lasken kärkeä huonon palvelun takia, en alenna palvelinten palkkoja, he eivät ansainneet suurempaa palkkaa tarjoamalla hyvää palvelua. Vinkit eivät ole oikeuksia, vaan ne annetaan vapaasti palvelutason perusteella.
@Andy - ollaksesi pedanttinen, sinä * alennat heidän palkkaansa riippumatta siitä, ansaitsivatko he sen. Tässä on se, että jotkut ihmiset ajattelevat, että jos he eivät kaatu, ravintola astuu sisään ainakin jonkin verran; mutta näin ei ole 98% ajasta. Vinkki päättää heidän palkkansa.
@Daniel ei, alempi tarkoittaa, että sen olisi pitänyt olla korkeampi, mutta ei. Näin ei ole, ellei sitä ole ansaittu. Vinkistä ei ole takeita, joten kaikki heidän saamansa vinkit ovat enemmän kuin odotettavissa.
Mielestäni minun olisi pitänyt sanoa "alennat palvelimen palkkaa olematta kaatopaikka tai kaatopaikka". Huomautukseni oli, että ravintola ei kaada palvelinta, kun et. Katso curiousdanniin kommentti yllä. Olen myös eri mieltä siitä, että heidän saamansa vinkit ovat enemmän kuin pitäisi odottaa. Vinkit ovat tärkeä osa palvelimen palkkaa, joten on jyrkästi hylkäävää pitää niitä valinnaisina.
@Andy "enemmän kuin pitäisi odottaa", jos et halua maksaa palvelusta, mene ruokakauppaan ja korjaa oma ruokasi. Palvelimet tarjoavat vinkkejä. Jos et kallista heitä, he palvelivat pöytäsi * ilmaiseksi *. Riippumatta siitä, mitkä muut palkat heidän työsuhteensa kannalta ovat, ovat vain takuu siitä, että ne eivät ole täysin asiakkaan mielijohteita - eli hallitus * vaatii * työnantajaa takaamaan vähintään * minimipalkan, joten he tekevät niin. Kun he palvelevat pöytääsi, heidän korvauksensa on kärki, jonka annat heille.
@Jason Ota olkesi ja eksy. Annan tippiä, ja jos saan erinomaista palvelua, tipun erittäin hyvin; keskimääräinen palvelu saa keskimääräisen vihjeen. Mutta jos saan huonoa palvelua, palvelin saa huonon vihjeen tai ei kärkeä. Eikä he edelleenkään palvele pöytääni ilmaiseksi, heille maksetaan silti lain sallima vähimmäispalkka. Jos juomani imee, en maksa siitä. Jos ateriani imee, en maksa siitä. Miksi minun pitäisi maksaa imevästä palvelusta? Kun joku palvelee pöytääni, hänen korvauksensa on vähimmäispalkka + mikä tahansa ansaittu kärki palvelunsa perusteella. Se ei ole todella vaikea ymmärtää.
Jos et kaada palvelinta, he palvelivat pöytääsi ilmaiseksi, vain muut pöydät tukivat saamiasi palveluita, ja jos he eivät kata vähimmäispalkkaa, ravintola. Täällä on huomattava harmaa alue, jossa en tiedä mikä todella on huono palvelu sinulle. Olen esittänyt vastauksessani oman näkemykseni: suoraa vihamielisyyttä. Jos palvelin ei edes saa ruokaani minulle, maksan juomani ja lähden, mikä vapauttaa minut taloudellisesta vastuusta aterian tai aterian palvelusta. Jos he tuovat minulle ruokaani, kun haluan sitä vielä, he ansaitsevat palkan.
John Peyton
2015-05-21 03:49:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tim Urbanin ihanan perusteellinen pala Kaikki mitä et tiedä kaatopaikasta selittää mitä USA: n kaataminen tarkoittaa.

Ellei palvelin ollut aktiivisesti vihamielinen, töykeä ja loukkaavaa sinä, ei ole oikein riistää heiltä heidän tulojaan. Näin se toimii Yhdysvalloissa.

Lisäksi, kuten mainittiin, palvelimet näkevät sen heijastuksena hyvään palveluun, mutta jos he saavat hyviä vinkkejä, mutta jos he saavat huonoja vinkkejä, he pitävät sitä erittäin heikko heijastus kippilevyssä. Vihje yksinään ei siis ole tehokas keino kommunikoida tyytyväisyydestäsi (tai sen puutteesta) palvelun kanssa: alle 10 prosentin kaataminen vie palvelimelta tulot (jotka he ansaitsevat, vaikka monet pitävätkin "alipalveluna") , mutta kaatuminen sen yläpuolelle on edelleen alueella, mitä ihmiset voivat antaa tavallisesta palvelusta, joten aikeesi jäävät epäselviksi.

Voit varmasti tiputtaa hyväksyttävän alueen alapäähän (15% tai vähintään 10%, jos palvelu oli todella huono), mutta pidä mielessä, että tämä on merkityksetöntä, ellet välitä tyytymättömyytesi selkeästi sanoilla . Johtajalle puhuminen on hyödyllistä kaikille asianosaisille: johtaja on tietoinen ongelmasta, palvelin saa mahdollisuuden kehittyä ja olet onnistuneesti ilmoittanut tyytymättömyydestäsi. Itse asiassa saatat jopa saada lahjakortin.

Vastaamaan suorempaan kysymykseen: Varmasti älä perusta vinkkisi ruoan laatuun , mutta älä joko perustaa se liian vahvasti palvelun laatuun. Se ei vain ole niin hyödyllinen kenellekään. Pidä sitä osana aterian hintaa; älä viettää ateriaa arvioidessasi palvelinta; ja jos sinulla on aterian lopussa vahvat mielipiteet palvelun laadusta, ilmoita siitä suoraan.

Mielenkiintoinen kohta linkissä korruption kanssa korreloivan maan kaatumissuhteista maassa - joka saattaa auttaa selittämään eri kansallisuuksien erilaisia ​​asenteita kaatopaikalle, jotka näyttävät vaihtelevan "sinun pitäisi aina antaa vihjeestä" ja "miksi maksaisit jollekulle" ylimääräistä työnsä tekemisestä? ". On paikkoja, joissa ylimääräisen käteisvarojen luovuttamista pidetään epämiellyttävänä, ja olen nähnyt ihmisten kieltäytyvän ottamasta tarjottuja vinkkejä.
Zylo
2015-05-20 02:24:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yhdysvalloissa ollessasi kannattaa ehdottomasti antaa vihjeitä. Tämän tulisi perustua vain palveluun; kaatat tarjoilijaasi / EI tarjoilijaasi. Käytän yleensä 20% lähtökohtana, jos en tunne, että he tekivät hyvää työtä, pudotan 15 prosenttiin (tai tarvittaessa edelleen). Samoin nousen jopa 30 prosenttiin, jos minusta tuntuu, että palvelin todella ansaitsi sen. Lähes kaikissa tapauksissa tämä on heidän palkkansa. Heidän on ansaittava se, mutta jos he tekevät hyvää työtä, ilmoita siitä heille.

Jos palvelu puuttui vakavasti ja paikka ei ollut ilmeisesti kiireinen (meidän on otettava tämä huomioon!), Pudotan kärjen 10 prosenttiin. Tässä tapauksessa on kuitenkin myös tarkoituksenmukaista jättää muistiinpano, jossa on vihje parannuksesta. Pidä positiivisena, rakentavana kritiikkinä, ole mukava.

Olen käyttänyt penniäkään aiemmin. Mutta jotain sellaista varten palvelimen on aika hyvin loukattava minua. Se ei ole vain huonoille palveluille varattu asia.

Kannattaa sivuun, muista, että VOIT puhua palvelinten päällikön kanssa heidän suorituskyvystään. Korostan tällä lausunnolla, että jos sinulla on hämmästyttävä palvelin, se on yhtä tärkeää välittää myös johtajalle, jotta heidät voidaan palkita mahtavuudesta.

Vinkkejä Yhdysvalloissa yhdistetään usein, ja tarjoilijat leikkaavat astianpesukoneita ja joskus muuta keittiön henkilökuntaa, joten et tiputa vain tarjoilijaa.
JustinM - Reinstate Monica
2015-05-19 21:44:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikissa poikkeuksellisissa olosuhteissa, paitsi poikkeuksellisissa olosuhteissa, yritetään kaataa 10–20% (jopa 10 on vähän matala), mutta tietyt skenaariot ehdottomasti pyrkivät noudattamaan tätä standardia, jatka lukemista oman henkilökohtaisen esimerkkini vuoksi.

Kävin Chilin ravintolassa illallisella, se ei ollut ollenkaan kiireinen ja istuimme heti. Palvelimemme otti tilauksen ja sitten emme koskaan nähneet häntä enää, toinen palvelin pudotti ruokamme ja kukaan ei koskaan tullut kyselemään, miten se oli, tai tarkistamaan, halusimmeko jotain muuta. Lopulta joutuimme kävelemään emännän luokse saamaan ja maksamaan laskun; teimme pisteen, ettemme kaataneet lainkaan.

Asli
2015-05-19 15:05:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uskon palautteen johtohenkilöstölle siitä, kuinka tarjoilija / tarjoilija palveli sinua. Ruoka on kuitenkin hienoa, ja vihjeen jättäminen on varmasti harkittavaa, koska keittiössä on joitain omistautuneita kokkeja, jotka tekevät kaikkensa hymyilemään kasvoillesi, kun poistut ravintolasta.

Vinkki palveluun, ei ruoan laatuun.
user29792
2015-05-20 23:28:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vain lisätietoja ja varoituksia varten:

Monet ravintolat Uudessa-Englannissa ja Kanadan rajalla lisäävät laskuusi automaattisen 18%: n palkkion. Tämä tarkoittaa, että he ovat päättäneet, kuinka paljon aiot maksaa ja laittaa sen laskuusi.

He kertovat aina, että lisäät sen, tai varoittavat, että se lisätään .. mutta vain aina pieninä painoksina. Monet ihmiset eivät huomaa ja vihjaa kahdesti. Palvelimet eivät koskaan hylkää kahta vinkkiä samasta laskusta.

Kokemukseni mukaan auto 18% -tyyppinen asia yleensä vain vähintään 6 hengen juhliin, TAI epätavallisen huonoissa ravintoloissa. Mutta minulla on vain rajallinen kokemus ruokailusta Uudessa Englannissa tai Kanadan rajalla, joten ehkä jotain erikoista tapahtuu siellä.
Asun NE: ssä lähellä Kanadan rajaa, ja auto 18% on sama kuin missään muualla, missä olen ollut Yhdysvalloissa, vain juhlille 6-8 tai enemmän.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...