Kysymys:
Norjaan saapumista ja sieltä poistumista koskevat valuuttarajoitukset
CatByrd
2016-08-22 17:07:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Matkustan Yhdysvalloista Ranskaan, mutta lennolla on lyhyt välilasku Oslossa; Voisiko joku selittää maahantulon ja poistumisen valuuttarajoituksen ja sen, koskeeko se läpi kulkevia matkustajia?

Muokkaa - Kiitos vastauksista! Kysyin todella rahakysymyksestä, ja olen iloinen kuullessani, että se ei ole enempää kuin minuutti, koska matkustan kengännauhalla!

Mitä tarkoitat "valuuttarajoituksella"? Millainen hullu reitti se on.
@CMaster Hän todennäköisesti lentää norjan kanssa ja kulkee Oslossa.
@CMaster Ja mikä ei tarkalleen ole kysymyksessä selvää? Hän kysyy mahdollisista valuuttarajoituksista saapuessaan Norjaan tai sieltä poistuessaan sekä siitä, hakevatko he matkustajien kauttakulkua. En ole varma, mikä ei ole siinä selvää.
@Tor-EinarJarnbjo Minulla ei ollut selvää mikä "valuuttarajoitus" on. En ole vieläkään - arvauksesi ilmoitettavasta rahamäärästä - on yksi mahdollinen tulkinta, mutta en ole varma, että se on oikea.
Olisin uskonut, että hän aikoi sanoa "nykyiset rajoitukset", ja kysyy vain, pitäisikö hänen joutua käsittelemään maahanmuuttoa ja tapoja asettautumispaikalla. Mietin samaa asiaa viime vuonna välilaskulla Miamista Madridiin Lontooseen. Yhdysvaltojen kautta suoritettavilla välilaskulennoilla käydään ehdottomasti tullin läpi Yhdysvaltojen ensimmäisellä lentokentällä tai ennakkotarkastuspaikoilla Kanadassa \ Karibialla), mutta en usko, että minun piti Madridissa, vaan odotin Lontooseen asti. Mutta Norjan ja EU: n monimutkaisempien suhteiden takia vastaus on minulle epävarma, jos sitä todella vaaditaan.
Kaksi vastused:
Tor-Einar Jarnbjo
2016-08-22 17:59:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun tulet Norjaan tai poistut sieltä Norjassa enemmän valuuttaa kuin 25 000 Norjan kruunua (noin 3000 USD), sinun on annettava ilmoitus Norjan tullille. Löydät yksityiskohtaisemman kuvauksen menettelystä heidän tämän aiheen verkkosivustoltaan.

Jos kuljet vain kansainvälisten lentojen välillä Oslossa, olet kuitenkin customin säännöt eivät tule Norjaan. Kun olet siirtymässä Schengenin sisäiseen lentoon Ranskaan, käydään maahanmuuttotarkastuksessa Norjassa, mutta ei tullin kautta.

Burhan Khalid
2016-08-22 18:56:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Et ole saapumassa Norjaan, joten sinua ei koske valuuttarajoitukset; kuitenkin ylität Schengenin, joten läpäiset maahanmuuton.

Rahanpesun torjumiseksi on kuitenkin ilmoitettava lopullisessa määränpäässäsi kaikki yli 10000 euron (muunnettuna) ylittävät valuutan yhdistelmät.

Jos et ilmoita sitä ja saat myöhemmin kiinni, saatat päätyä menettämään koko summan (ei vain yli 10000 euron arvon).

Asiaankuuluvalla asetuksella (PDF) on ilmoitettava siitä :

Kaikkien luonnollisten henkilöiden, jotka saapuvat yhteisöön tai lähtevät sieltä ja kuljettavat käteistä arvoltaan vähintään 10 000 euroa, on ilmoitettava kyseinen summa sen jäsenvaltion toimivaltaisille viranomaisille, jonka kautta hän saapuu tai lähtee sieltä tämän asetuksen mukaisesti. Ilmoitusvelvollisuutta ei ole täytetty, jos annetut tiedot ovat virheellisiä tai puutteellisia.

Lisäksi

'käteisellä' tarkoitetaan (a) haltijaa - neuvoteltavat välineet, mukaan lukien rahanvälineet haltijamuodossa, kuten matkasekit, neuvoteltavat instrumentit (mukaan lukien sekit, velkakirjat ja maksumääräykset), jotka ovat joko haltijamuodossa, rajoituksetta vahvistettuja, fiktiiviselle maksunsaajalle laadittuja tai muuten sellaisessa muodossa, että omistusoikeus siirtyy toimituksen yhteydessä ja keskeneräiset välineet (mukaan lukien sekit, velkakirjat ja maksumääräykset) allekirjoitettuina, mutta saajan nimi jätetään pois (b) valuutta (setelit ja kolikot, jotka ovat liikkeessä vaihdon välineenä).

Ranskaan (tai muihin EU-maihin) saapuessaan raja on 10000 euroa (ei Yhdysvaltain dollaria).
Lisäksi jos toimenpideohjelmalla on yli 10 000 dollaria (alle 10 000 euroa tällä hetkellä), hänen on ilmoitettava siitä Yhdysvaltain viranomaisille * poistuttaessa *.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...