Kysymys:
Tippaa Euroopassa luottokortilla maksettaessa?
Archagon
2015-01-29 20:11:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen matkustanut Euroopassa viime kuukausien aikana ja olen edelleen hämmentynyt tästä! Useimmissa maissa näyttää siltä, ​​että yleinen kohteliaisuus (kaatopaikkasivustojen ja paikallisten, joiden kanssa olen puhunut) on jättää ravintoloihin 5–10%, vaikka se ei olekaan niin "pakollinen" kuin Yhdysvalloissa . Yleensä tämä tapahtuu maksamalla käteisellä ja käskemällä heitä pitämään muutos. Mitä kuitenkin teet, kun maksat luottokortilla? Ei ole vihjeitä kuten Yhdysvalloissa! Mitä paikalliset yleensä tekevät? Jättävätkö he käteisvinkin? Kirjoita se kuittiin? Älä jätä vihjeitä ollenkaan? Olen aiemmin yrittänyt antaa käteisvinkin kortilla maksamisen jälkeen, mutta se on yleensä hankalaa eikä tarjoilijat aina ymmärrä mitä yritän tehdä. (Ja entä jos minulla ei tapahdu mitään muutoksia minussa?)

Harvinaisissa tilanteissa minulla on ollut mahdollisuus lisätä% vihje langattomaan kortinlukijaan, jota tarjoilijat käyttävät, mutta se oli enimmäkseen Espanjassa. Olen nähnyt sen vain kerran tai kahdesti muualla, mahdollisesti siksi, että korttini on siru ja allekirjoitus, ei siru ja PIN-koodi.

Olen varma, että maittain vaihtelee, mutta se näyttää melkein yleisesti totta, että suositus on 5% -10% ravintoloissa ja että luottokorttikirjaan ei ole mihinkään lisätä vihjettä. Mitä teen, jotta vältän irtoamisen niukkaana?

IMHO: ssa ei ole yleismaailmallista sääntöä eri maissa, eikä aterioita. Esimerkiksi Ranskassa jotkut jättävät vihjeen juomaan espressoa tiskillä lisäämällä muutama kymmenen senttiä. Suositusten osalta [kaatopaikasta on keskusteltu laajasti TSE: ssä] (http://travel.stackexchange.com/questions/tagged/tipping?sort=active&pageSize=50). Olen varma, että voit löytää paljon inspiraatiota noista kysymyksistä. :)
Joo, minulla ei ole mitään ongelmaa etiketin kaatamisesta - vain erityinen tapaus maksaa luottokortilla, josta en ole nähnyt paljon keskustelua.
Isossa-Britanniassa tipun (melkein) aina käteisellä. Tämän vuoksi työnantajan on vaikeampaa laskea vinkkejä vähimmäispalkkaan ja muihin hankaliin käytäntöihin. Tämä on totta, vaikka maksaisin kortilla. Tapa tarttuu hyvin muualle Eurooppaan, vaikka kulissien takana käyttäytyminen vaihtelisi.
Yksi asia, joka voi myös tapahtua, on se, että kaatat liikaa. Monissa paikoissa paikalliset vain pyöristävät tai jättävät muutaman euron, joten ehkä noin 2–5% laskusta. Jos jätät 10-15 prosenttia selittämättä sitä selvästi heidän kielellään, ihmiset saattavat pelätä, että teet virheen.
Kuusi vastused:
Relaxed
2015-01-29 22:05:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Manner-Euroopassa käytä käteistä, ei mitään muuta. Noudata yksinkertaista sääntöä, kaikki muut keskustelut ovat häiritseviä.

Maiden välillä on joitain eroja, mutta yleensä luottokortilla kaataminen on erittäin epätavallista, useimmissa maissa et löydä rutiinitapaa lisätä vihje laskuun, ja monet ihmiset eivät tiedä mitä tehdä, jos pyydät heitä tekemään niin. Jos onnistut lisäämään vihjeen luottokorttimaksuun, rahat eivät todennäköisesti tule takaisin odottavalle henkilökunnalle.

Jopa maissa, joissa lisätään vihje luottokortille lasku ei ole niin epätavallinen, ilman että se on yleinen, kuten Yhdistyneessä kuningaskunnassa, olen varma, että useimmat tarjoilijat haluavat mieluummin käteistä, jotta vältetään jakaminen päällikön kanssa ja hallintomaksujen tai verojen maksaminen.

Esimerkiksi työskentelin kahvila / ravintola Ranskassa ja voin kertoa teille, että kukaan ei ole koskaan maksanut luotto- tai maksukortilla (ja siihen sisältyy monia turisteja Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Alankomaista tai Belgiasta ja joitain Espanjasta, Saksasta, Sveitsistä tai muualla). Useimmat kortilla maksavat ihmiset eivät kärsineet lainkaan, ne, jotka tunsivat anteliaisuuden, vain jättivät ylimääräisen käteisen pöydälle tai jopa antoivat sen minulle maksamisen jälkeen.

Jos olisit pyytänyt meitä lisäämään vihjeen luottokortilla, kollegani ja minä eivät edes tienneet, mitä tehdä. En tiedä mitään tapaa erottaa vihje aterian hinnasta joko kassakoneessa tai POS-korttiterminaalissa, ja se vain sekaisin loppusumman päivän päätteeksi. Emme saaneet antaa sinulle käteistä veloittamalla enemmän kortilta.

Kuten luette kommenteista ja muualta, Euroopassa on monia maita ja jotkut ovat hieman erilaisia ​​tässä suhteessa, mutta et voi mennä pieleen käteisellä. Mikä tärkeintä sinun tarkoituksellesi, suurimmassa osassa Eurooppaa on ehdottomasti hyvin yleistä maksaa käteistä vaikka maksat kortilla .

Näin monien kassakoneiden useissa Isossa-Britannian laitoksissa, joiden avulla voit lisätä vihjeen ennen PIN-koodin syöttämistä. En tiedä kuinka yleisiä ne saattavat olla muualla Euroopassa, mutta henkilökohtaisen kokemukseni perusteella en sanoisi niin paljon.
@JoErNanO Kuten sanoin aikaisemmassa keskustelussa tällä sivustolla, Yhdistynyt kuningaskunta on melkein outo kaatopaikan suhteen. Ehkä minun olisi pitänyt kirjoittaa "manner-Eurooppa", kirjoitan vastaukseni uudelleen.
@JoErNanO Mielestäni sinun pitäisi täsmentää, että vastauksessasi, btw, sen sijaan, että ehdottaisit sen olevan totta kaikkialla Euroopassa ja että kyseessä on moderni.
@JoErNanO Huomaa, että lähettämäsi linkin ongelma koski rajoitetun palvelun (ts. Enimmäkseen pikaruokaa) laitoksia. POS-kaatopaikka on ollut yleistä USA: n täyden palvelun ravintoloissa, kunhan POS-päätelaitteet ovat olleet olemassa ja kortilla kaataminen edeltää sitäkin. Kaatopaikat eivät yleensä ole lainkaan tapana (kortilla tai muulla tavoin) rajoitetuissa palveluravintoloissa Yhdysvalloissa, mistä keskustelu oli lähtöisin. Mielestäni vähän nykyaikaisuudesta on kuitenkin reilua, koska sähköinen maksu / käteisyhtiö on melko moderni käsite.
@JoErNanO Anteeksi, mutta se on BS: n kuormitus. Yhdysvallat ei ole kaukana Eurooppaa edellä sähköisissä maksuissa, ja ne ovat monessa suhteessa selvästi jäljessä. Sirulla ja PIN-kortilla maksaminen on ollut erittäin yleistä Ranskassa vuosikymmenien ajan, (hyvin harvat) paikat, jotka eivät hyväksy sitä, tekevät sen säästääkseen kustannuksia, ei siksi, että luottokortit ovat uusi asia. Ja Yhdysvalloissa vihjeet ovat tärkein palkkio palveluhenkilöstölle, ei Euroopassa, joten asiayhteys on täysin erilainen. Jos luulet, että se on jonkinlainen lineaarinen prosessi, jonka jokaisen maan on käytävä läpi, et ymmärrä asioita.
Näyttää olevan liian laaja yleistys tehdä tällainen lausunto koko manner-Euroopasta. Henkilökohtaisesta kokemuksesta Norjassa jokaisessa paikassa korttiterminaali tarjosi nimenomaisesti vihjeen lisäämistä ja sitä kaikki käyttivät. Joten joissakin maissa se _ näyttää olevan yleistä.
@Rarst Toki, on olemassa muutamia poikkeuksia ja myös useita pieniä syrjäisiä maita, joissa en ole käynyt. Mutta luulen jo myöntänyt, että vastauksessani ja kuten selitin kolmannessa kappaleessa, et edes näissä paikoissa, et voi mennä pieleen käteisellä, joten mielestäni tämä on järkevää neuvoa riippumatta.
@JoErNanO Alkuperäisenä italialaisena voin vakuuttaa teille, että voit maksaa kortilla * kaikkialla *. Ihmiset käyttävät kortteja kuitenkin yleensä vain silloin, kun heidän on maksettava suuria summia, kun taas pienet maksut suoritetaan melkein aina käteisellä (ja ravintolat eivät yleensä ole niin kalliita vaatia korttia, jos et maksa ateriaa kaikille). Tämä ei johdu siitä, että ei voida maksaa kortilla, vaan vain mukautettu. Toinen ero Yhdysvaltojen kanssa on se, että Italiassa käytämme yleensä * maksukorttia * maksaessamme näitä, emmekä * luottokorttia *.
@JoErNanO - Kuten rento sanoi: BS! W.r.t. Yhdysvallat on vain kehitysmaa. Ajattele vain, kuinka sekkejä käytetään kaikkialla, jopa palkan maksamiseen. Euroopassa suurin osa maksuista suoritetaan sähköisellä pankkisiirrolla tai luottokortilla. Belgiassa emme ole enää käyttäneet sekkejä 10 vuoden ajan.
"Käytä manner-Euroopassa käteistä, ei mitään muuta." Se on typerä neuvo, kun otetaan huomioon, että suurin osa maksuista ravintoloissa tapahtuu luottokortilla. Belgiassa suurin osa maksuista kaupoissa tapahtuu pankkikortilla tai luottokortilla. Käteistä käytetään yhä vähemmän.
@stevenh Joten mitä?
@stevenvh Vastauksen yhteydessä luin, että "[vinkkejä varten] käytä käteistä, ei mitään muuta", mikä on yleensä järkevää neuvoa eikä sillä ole mitään tekemistä päämaksutapasi kanssa.
JoErNanO
2015-01-29 20:15:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Klassinen tapa edetä tässä on jättää käteistä pöydälle . Kuitti tulee yleensä joko kuitti-lompakkoon (vasen) tai pieneen jonkinlaiseen levyyn (oikea):

Receipt wallet Receipt plate

Kun olet maksanut ateria, pudota kärki sinne. Yleensä tämä tarkoittaa, että tarjoilija, joka osallistui sinuun, kerää vihjeen ennen kuin puhdistaa pöydän seuraaville asiakkaille. Voit myös etsiä tip-purkkia, joka löytyy usein tietyistä helppokäyttöisistä paikoista (lue: baareja).

Muut, nykyaikaisemmat sähköiset maksupalvelut, antavat sinun määrittää vihje ennen annat PIN-koodisi POS-kortilla (korttimaksulaite). Nyt minulla ei ole tarkkoja lukuja siitä, kuinka laajasti nämä koneet ovat käytössä. Henkilökohtaisesta kokemuksestani muistelen, että käytin niitä useita kertoja Isossa-Britanniassa ja muutaman kerran Euroopassa.

Jos kohtaat tällaisia ​​kassakoneita, huomaa, että kärjen vastaanottaja ei ehkä ole tarjoilija, joka tosiasiallisesti kävi sinussa. Tämä riippuu todellakin ravintolapolitiikasta. Kärki voitiin sijoittaa myös yhteiseen virtuaaliseen kaatopurkkiin, joka jaetaan sitten tarjoilijoiden kesken. Lisäksi koska vihje lisätään koko korttimaksuun, korttiyritykset käsittelevät sitä. Siksi prosenttiosuus siitä pidetään käsittelymaksuna tai mitä tahansa. Jos haluat olla varma, että henkilökunta saa koko vihjeen, jätä se käteisenä.

Luottokorttikortin vinkki on IMHO: n ainutlaatuinen niissä maissa, joissa kaatopaikka vaaditaan. kuin valinnainen, kuten Yhdysvallat.

* "Yhdysvallat on usein edellä Eurooppaa sähköisten maksujen suhteen" * - Eikö Yhdysvallat myöhästynyt EMV: n (UK: chip & pin) käyttöönotosta, eikö tämä ole yksi syy siihen, miksi meillä on edelleen (arkaaisia ​​ja epävarmoja) magneettiraitoja?
@RedGrittyBrick Tästä aiheesta on mielenkiintoinen artikkeli (täällä) (http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jan/27/target-credit-card-breach-chip-pin-technology-europe). Ranskassa oli myös ennalta EMV-siru- ja pin-kortteja 90-luvun alusta lähtien.
@RedGrittyBrick: Jos otat tekniikan ensimmäisenä käyttöön, olet myös viimeinen vanhentunut, koska olet investoinut siihen niin paljon. GSM tuli Yhdysvaltoihin myöhään samoista syistä, vaikka Yhdysvallat oli epäilemättä ensimmäinen, joka toteutti (analogisen) solukkopalvelun laajamittaisesti.
@RedGrittyBrick USA: n tapaan odotteli Eurooppaa selvittämään kaikki sirujen ja piikkien viat ja turvallisuusongelmat.
"jos haluat olla varma, että tietty tarjoilija saa vinkkisi, jätä se käteisenä." Jos käytäntö on, että vihjeet jaetaan henkilöstön kesken, käteinen ei ole poikkeus siitä, etkä voi kallistaa yksittäistä tarjoilijaa.
Dr. Banana
2015-01-30 01:10:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alankomaissa, Belgiassa ja Saksassa on hyvin yleistä sanoa tarjoilijalle, että hinta (hinta + hinta * 5-10%) on euro. Sitten he yksinkertaisesti syöttävät tämän luottokortinlukijaan, ja se lajitellaan päivän lopussa. (Vinkki on jaettu koko vierailusi aikana työskentelevälle henkilökunnalle.)

Lähde: Asun Alankomaissa lähellä Belgian ja Saksan rajaa, kaikki tekevät näin.

Tarkalleen - näin on asioiden järjestys: Ensin saat laskun, näet kokonaissumman * ja sitten * luovutat korttisi sanomalla "tee siitä XY euroa" - tyypillisesti pyöristät ylöspäin samalla tavalla kuin tekisit sen käteisellä (esim. jos lasku on 46,52 euroa, sanot "Tee siitä 50 euroa").
Belgiassa lisäät ylimääräistä osoittaaksesi olevasi todella tyytyväinen. Se ei ole yleinen sääntö.
froderik
2015-01-30 14:19:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ruotsissa - kun maksat luottokortilla - saat melkein aina mahdollisuuden määrittää maksettava kokonaissumma. Monet ihmiset eivät enää käytä käteistä, joten se on ainoa tapa, jolla ravintolan henkilökunta saa vihjeen. (Luulen, että riippuu sitten ravintolasta, jaetaanko ja miten se jaetaan henkilöstön kesken.) Tämä näyttää eroavan suurimmasta osasta manner-Eurooppaa.

RoflcoptrException
2015-01-29 20:15:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lähes kaikissa Euroopan maissa, joissa olen ollut tähän mennessä, huomasin, että useimmat ihmiset tekevät sen seuraavalla tavalla (ja olen myös tehnyt sen paljon, eikä se melkein koskaan aiheuttanut ongelmia tai epävarmuustekijöitä):

Saatuani laskun lisäsin 5–10%: n vihjeen ja kerroin tarjoilijalle kokonaissumman, mukaan lukien maksettava vihje. Tarjoilija kirjoitti sitten kokonaissumman luottokortinlukijaan ja maksoin sitten koko summan luottokortillani.

Tarjoilija saa pidättää enemmän vihjettä, jos tipot käteisellä, koska monet työnantajat vähentävät kärjestä hallintokulut käsittelykustannusten kattamiseksi.
Vain täydentääkseen @IanRingrose-kommenttia. Yleensä työnantajan on annettava luottokorttiyhtiölle prosenttiosuus saadusta kokonaismäärästä. Lisäksi muissa tapauksissa, jos rahatulot ovat suuremmat kuin asiakkaalle laskutetut, voi syntyä jonkin verran kirjanpidollista "jongleerausta", joka tuo takaisin vielä enemmän kuluja tai työnantajan tekemää työtä. Puhtain tapa kaataa rahaa on käteinen. Yleensä jos en kykene maksamaan käteisellä, en tippa ollenkaan ja annan seuraavalla vierailulla isomman tipin
Se on huono neuvo. Olet ehkä tehnyt niin koko ajan tietämättä asiasta, mutta tosiasia on, että se on todella harvinaista useimmissa Euroopan maissa, ja monissa ravintoloissa odotushenkilökunta ei näe vihjeesi rahaa.
Se ei todellakaan ole totta. Olen varma, että tämä on hyvin yleistä ainakin Alankomaissa, Belgiassa, Saksassa, Sveitsissä, Ranskassa, Liechtensteinissa, Itävallassa, ...
@RoflcoptrException Kuinka tarkalleen päädyit tähän johtopäätökseen? Olen työskennellyt tarjoilijana Ranskassa, asunut monta vuotta Alankomaissa, vierailen säännöllisesti Saksassa tai Sveitsissä. En holhota huippuluokan hotelleja, mutta sen lisäksi tunnen nämä maat melko hyvin. Ehkä olen väärässä ja se on vain harvinaista (toisin kuin käytännössä olematon), mutta se ei todellakaan ole yleistä. Ja jälleen kerran, vaikka tekisitkin sen, etkä huomaa mitään, tarjoilijasi ei ole onnellinen ja useimmiten ei saa rahaa kärjestäsi.
Pääsen tähän johtopäätökseen asumalla näissä maissa, käymällä ravintoloissa ja näkemällä muiden ihmisten maksavan samoin kuin puhumalla ystävien kanssa, jotka tekevät sen samalla tavalla. Tarkista tohtori Bananan vastaus, joka tukee myös mielipidettäni.
@RoflcoptrException No, tein niin ja minulla on aivan päinvastainen kokemus. En muista, että olen nähnyt saksalaisia ​​ystäviäni esimerkiksi tekemässä tätä. Pyöristetään varmasti, mutta käteisellä, ei luottokortilla. Sitten, vaikka sallitkin pienen varianssin Saksassa tai Alankomaissa, mainitsit myös Ranskan, jossa olen ehdottoman varma siitä, että se ei ole pelkästään harvinaista vaan käytännössä ennenkuulumatonta.
Kuten sanoin, työskentelin tarjoilijana. Voin lisätä, että sisareni johtaa kahvilaa / ravintolaa. Minun tapauksessani kukaan ei useaan kuukauteen mennessä edes yrittänyt * antaa vihjettä luottokorttilaskusta (vaikka sain paljon vinkkejä, monet ihmiset maksavat kortilla ja yli harvat sekä maksavat että maksavat kortilla). Kuinka se voisi olla "yleistä" noissa olosuhteissa?
Sinulla näyttää olevan täysin erilainen kokemus kuin minulla. Ehkä työskentelet ja käydään muissa ravintoloissa kuin minä. Mutta juuri nyt kolmas Ruotsia koskeva vastaus vahvisti luottokortin kaatumisen.
@RoflcoptrException Minun on myönnettävä, että olen myös hieman hämmentynyt tästä vastauksesta. Olen kasvanut ja asunut Sveitsin eri puolilla viime aikoihin asti ja matkustanut melko vähän ympäri Eurooppaa enkä ole koskaan ennen nähnyt tätä tekemästä. Käytätkö yleensä korkealaatuisempia paikkoja? Ihmettelen, tehdäänkö jotain yleisesti kalliimmissa ravintoloissa, mikä selittäisi erojen tässä havaintojen välillä.
@drat En kutsuisi näitä ravintoloita todella tasokkaiksi. Vai kutsuisitko ravintolaa, jossa maksat noin 30 CHF (~ 30 euroa) pääruokasta korkealaatuisena?
Yhdysvalloissa se olisi varmasti hyväpalkkainen - kaikki yli 20 dollaria yrittäjä olisi hyväpalkkainen (ja ehkä jopa hieman alle paikoissa, joissa alkupaloja tai useita ruokalajeja ovat vakiona). Sanoisin, että ateria kahdelle yli 75 dollaria tai niin on todennäköisesti "hyväpalkkainen" useimmissa määritelmissä. Zagat kutsuu mitä tahansa, missä illallinen + juoma + kärki> 66 dollaria USD "erittäin kalliiksi" ja 41-65 dollaria "kalliiksi" - molemmat tarkoittavat minulle "hyväpalkkaista". Mutta en tiedä kuinka hyvin tämä kääntyy Eurooppaan - IIRC-ruokaa on vähän enemmän siellä?
@Relaxed: Lisään aina vihjeen laskuun, jonka maksan sähköisesti, ja kaikki tuntemani tekevät niin. Annan vinkin _ravintolalle. Miksi haluaisin kallistaa tarjoilijan nimenomaan?
@RemcoGerlich Koska vihjeet ovat juuri sitä varten? Miksi edes vaivautua muuten? Kärsitkö myös supermarketteja?
@Joe kyllä ​​lopullisesti, et voi verrata sitä Sveitsiin.
@Joe Ruoka ei ole vain paljon muuta Sveitsissä. Se on yksi kalleimmista paikoista maailmassa. Esimerkiksi: Alle 30 CHF (tällä hetkellä 32 USD) yhdelle henkilölle saat vain pikaruokaa (joka maksaa myös noin 20 CHF henkilöä ja valikkoa kohti). Kaasu Yhdysvalloissa on tällä hetkellä noin 1,90 - 2,40 gallonaa kohti, Sveitsissä se on 1,30 - 1,50 CHF / litra, mikä tarkoittaa suunnilleen 5 USD / gallona.
Kyllä, luulen, että 30 CHF on keskitasoa. @PatricHartmann Se ei ole yleensä totta. Pikaruokaketjut ovat enimmäkseen lähempänä noin 12CHF: tä, ateria ja kebap jne. Voivat olla halvempia kuin 8CHF. Useimmat "normaalit" ravintolat tarjoavat päivän aterian 15CHF: stä alkaen ja tarjoavat verkkovirran 15CHF tai 20CHF ylöspäin. 30CHF on jo keskitason ravintola.
@drat: Olet oikeassa, kanaruokalistat, jotka saat vain 13 hintaan niissä tietyissä tunnetuissa pikaruokaketjuissa. Pidän yleensä parempana naudanlihasta, joka maksaa keskisuurena ruokalajina noin 15. - Paikka, johon vaimoni ja minä yleensä menemme, palvelee halvinta ateriaa 17: lle - mutta ei vielä mitään juomia (mitä teen epäsuorasti kommentissani, anteeksi väärinkäsitys).
Jalapeno
2017-03-03 01:47:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asun Isossa-Britanniassa, ja ainoat ravintolat, jotka tunnetaan vihjeen ottamisesta kortilla, ovat ketjut kuten Pizza Express, Outback Steakhouse, Wagamamas jne. Voit kirjoittaa vihjeen määrän laskuun, jonka he antavat sinulle ennen maksamista. joskus he tuovat PDQ-päätteen pöydälle, jolloin voit kehottaa heitä "lisäämään x kiloa itsellesi" tai jos olet pääasiassa baarissa tai saat juomia, on yleistä sanoa "hanki itsellesi juoma" ja tyypillisiä vinkkejä Isossa-Britanniassa noin 10%: n raja

Lisäksi ravintolat, jotka eivät ole ketjuja, eivät ehkä edes hyväksy korttimaksuja ... Sinun pitäisi todella tuoda käteistä, ellei olet varma se hyväksyy kortin (eikä ole ketju).

Ravintolat Isossa-Britanniassa ja Euroopassa eivät yleensä odota kaikkien tippaavan, joten jos et jätä vinkkiä, se ei ole maailman loppu. koska on todennäköistä, palvelimelle on vielä maksettu heidän työstään.

Jos haluat syödä vähän palvelua, voit mennä pubiin ja tilata ruokaa siellä. Sinun on mentävä baariin tekemään tilauksesi, joten se on luopuminen ravintolapalvelusta, joten tuskin odottaa lainkaan kaatumistasi.

Huomaa, että jotkut ravintolat vievät kaikki kortille maksetut rahat yritykselle äläkä välitä sitä henkilökunnalle, olivatpa he kutsumassa sitä tipiksi, palvelumaksuksi tai millä tahansa muulla tavalla. (Ja ne voivat olla Michelingin tähdellä palkittuja ravintoloita sekä muita, joilla on matalampia tavoitteita.) Kuulin yksityiskohtia Englannista, mutta pelkään sen laajempaa levinneisyyttä. Jätä parempi käteinen pöydälle, mikä todennäköisemmin loppuu haluamaasi taskuun.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...